DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dioki investitore obavještava o tpuštanju 1 802 vlastite dionice ,
A ja iste obavještavam o kupnji 815 dionica Diokia od strane istog tog Diokia o čemu nije obavjestio investitore preko Zagrebačke burze .

Greška je u pitanju. Na Vaš link stoji:

13.01 posjeduje 307559
prodaje 1064
20.01 posjeduje 306495
prodaje 1802
26.01 posjeduje 304693

odnosno broj koji ti navodiš. Nikakvih 815 dionica Dioki nije kupio. Nije ni mogao, jer mu je račun blokiran.

Jasno da su podatci točni. I da je prosječno korištenje kapaciteta s mizernih 20% u 2010. skočilo na 79% u 2011.

Amoja interpretacija – budući da Ina nije dostavila nikakvu materijalnu činjenicu na ZSE glede novih plinskih nalazišta koje je stavila u funkciju – da se Dioki sabotiran na Etanu.

Kako to obrada plina može skočiti s oko 190.000m3 dnevno na 760.000m3 dnevno.

Možda mađari imaju čarobni štapić – sad ga imaš sad ga nemaš!

a) Po običaju nemaš pojma o čemu pričaš.
b) Podatke interpretiraš onako kako tebi pašu.
Rekao sam da se pogleda 09.2009. kad je maksimalno korištenje kapaciteta na toj točki iznosilo 163% i veličinom je slično korištenju kapaciteta u zadnja četiri mjeseca. U devetom mjesecu te godine je bio remont i Etana i Dioki-a. Slično i 9. mjesec 2010. raste ali ne tako jako (ovisno o opsegu remonta te godine).
Dakle, maksimalno korištenje kapaciteta u ovoj točki RASTE to više što se MANJE etana izdvaja i što ga Dioki MANJE troši.
Nema tu nikakve zavjere, nego treba znati što dati podatak znači.

a) Po običaju nemaš pojma o čemu pričaš.
b) Podatke interpretiraš onako kako tebi pašu.
Rekao sam da se pogleda 09.2009. kad je maksimalno korištenje kapaciteta na toj točki iznosilo 163% i veličinom je slično korištenju kapaciteta u zadnja četiri mjeseca. U devetom mjesecu te godine je bio remont i Etana i Dioki-a. Slično i 9. mjesec 2010. raste ali ne tako jako (ovisno o opsegu remonta te godine).
Dakle, maksimalno korištenje kapaciteta u ovoj točki RASTE to više što se MANJE etana izdvaja i što ga Dioki MANJE troši.

Uostalom, pogledaj i Molve bez kojih se ne može imati cjelovita slika. Zadnja tri mjeseca bilježe pad.
Molve padaju, a po tebi etan raste. Može, ali samo ako su ga u Ivaniću počeli proizvodit iz zraka. Ili da ne budem prost, pa da ne rečem iz kojeg plina.

Jasno da su podatci točni. I da je prosječno korištenje kapaciteta s mizernih 20% u 2010. skočilo na 79% u 2011.

Amoja interpretacija – budući da Ina nije dostavila nikakvu materijalnu činjenicu na ZSE glede novih plinskih nalazišta koje je stavila u funkciju – da se Dioki sabotiran na Etanu.

Kako to obrada plina može skočiti s oko 190.000m3 dnevno na 760.000m3 dnevno.

Možda mađari imaju čarobni štapić – sad ga imaš sad ga nemaš!

[/quote]

En ti jarca – 9,10,11,12/2010 i 9,10,11,12/2011 odnos 20%/80% i ti to objašnjavaš s stajanjem Etana na Žitnjaku.
Koliko po tebi ima etana u prirodnom plinu – 80% ili 7%?

Znašli ti uopće kako su spojene Molve i Etan?

Zašto je pala isporuka plina u Plinacrov sustav na Molvama za cca 20-25%?

Mislim da se treba itekako buniti pred Inom!

En ti jarca – 9,10,11,12/2010 i 9,10,11,12/2011 odnos 20%/80% i ti to objašnjavaš s stajanjem Etana na Žitnjaku.
Koliko po tebi ima etana u prirodnom plinu – 80% ili 7%?

Znašli ti uopće kako su spojene Molve i Etan?

Mislim da se treba itekako buniti pred Inom!

Pogledaj moj post poslan danas u 20:18 sati.

Zima je blaga. Malo se plina troši. Nije li to logično?
Meni je svakako logičnije od teorija zavjere koje ti raspredaš.

Dioki investitore obavještava o tpuštanju 1 802 vlastite dionice ,
A ja iste obavještavam o kupnji 815 dionica Diokia od strane istog tog Diokia o čemu nije obavjestio investitore preko Zagrebačke burze .

13.01 posjeduje 307559
prodaje 1064
20.01 posjeduje 306495
prodaje 1802
26.01 posjeduje 304693

odnosno broj koji ti navodiš. Nikakvih 815 dionica Dioki nije kupio. Nije ni mogao, jer mu je račun blokiran.
[/quote]
Ako ih nije kupio odakle mu stanje od 304 693 dionice dana 26. 01. 2012.
Ako ne vjeruješ provjeri u SKDD .
Možda padaju s neba kolega .

13.01 posjeduje 307559
prodaje 1064
20.01 posjeduje 306495
prodaje 1802
26.01 posjeduje 304693

Ako ih nije kupio odakle mu stanje od 304 693 dionice dana 26. 01. 2012.
Ako ne vjeruješ provjeri u SKDD .
Možda padaju s neba kolega .
[/quote]
Meni se u računu sve slaže. Podatci se često objavljuju sa nekoliko dana zakašnjenja, pa te je to vjerojatno zavelo. Sigurno se ne radi o zavjeri, vjeruj mi.

Prije satak nisam mogao parkirati na Žitnjaku – puni ste ka šipak.
I gdje vam je pomoćna baklja – je li to rekonstrukcija?

Eh da, još jedna stvar koja zaslužuje komentar.
Pomoćna baklja prodana je u otpad. Dakle, ne radi se o rekonstrukciji, nego o prodaji neoperativne imovine. Inače, zadnjih pet mjeseci sva Dioki-eva imovina je neoperativna.
Glede otpada; dotični je najozbiljniji Dioki-ev kupac, za razliku od Čermaka, Terra Nove ili Končara.

Krčani – šta ovaj etilenac i kemikalac rade u Bakru?

Sigurno nije etilenac, jer se etilen u Bakru nikad nije pretovarao (sigurno ne, barem koliko seže pisana povijest pomorstva). Radi se o nekom drugom teretu, pa je sve skupa nebitno za Dioki. Tko zna, možda bude imao povoljan upliv na Inine dionice.

malo insajderskih informacija br. 1

aktivnosti stožera 25.1.2012.

hrvatskoj javnosti!

STOŽER ZA OBRANU DSOK1JA
Mail: dioki.stozer@qmail.com Fax: 2404 805
Zagreb, 25. 1. 2012.

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
gosp. Zoran Milanović, predsjednik vlade

Predmet: DIOKI d.d.

Poštovani gospodine predsjedniče vlade!

Mi, radnici DIOKIJA d.d., organizirani u Stožer za obranu Diokija i podržani od naše udruge branitelja i od strane svih sindikata koji djeluju u tvrtki (Sindikata naftnog gospodarstva, Sindikata radnika petrokemikalija i plastičnih masa te Sindikata EKN-a) a zabrinuti za svoja radna mjesta, vlastitu egzistenciju i opstanak naše tvrtke tražimo da primite predstavnike radnika jer mi više ne možemo mirno čekati i promatrati agoniju u kojoj se nalazi Dioki.

Tvrtka Dioki d.d. Zagreb zapošljava 450 radnika i proizvodi petrokemijske proizvode od kojih se više od 90% izvozi na konvertibilna tržišta. Na žalost kompletna proizvodnja stoji od okončanja remonta postrojenja početkom rujna mjeseca prošle godine.

Mi radnici smo svjesni da za to snosi punu odgovornost većinski vlasnik R. Ježić (76% dionica) koji je očigledno lošim poslovnim odlukama zajedno sa od njega imenovanim svim dosadašnjim Upravama doveo društvo u dužničko ropstvo što je prouzročilo potpunu blokadu poslovnih računa od vjerovnika ali i dobavu kako sirovne tako i energije od INE i HEP-a.

Razloge tomu vidimo u politici koja je do sredine 2009. bila Diokiju „majka" a nakon toga „maćeha" no nažalost cijenu promjene politike spram nas plaćamo mi, radnici ali i država koja se prihvaćanjem ovakvog stanja odrekla oko 250.000.000,00 kuna doprinosa, HEP – godišnje prodaje struje za oko 60.000.000,00 kuna i INA – godišnje prodaje oko 280.000.000,00 kuna. Naš je izvoz u 2010. bio oko 283.000.000,00 Eura na zapadno tržište što znači da smo svaki radni dan izvezli 1.000.000,00 Eura robe.
Svega ovoga neće biti u budućnosti ukoliko Vi, kao 100% vlasnik HEP-a i 49% vlasnik INA-e ne naredite hitnu odblokadu računa i početak isporuke Plina i Struje. Uz to će i svih 450 radnika završiti na burzi i državnoj skrbi ali i oko 300 manjih dobavljača koji su radili s nama a i banke-vjerovnici se neće naplatiti od sada već malo vrijednog zemljišta.

Naše i vaše vrijeme je ograničeno kako zbog zime u kojoj će se proizvodna postrojenja smrznuti tako i zbog činjenice da mi više nemamo niti za osnovne životne potrebe sebe i obitelji. Većina naših supružnika ne radi a neki su i oboje u Diokiju.

Očekujemo Vašu hitnu intervenciju i odblokadu tvrtke na 90 dana a u tom roku neka vjerovnici provedu vlasničko restrukturiranje i time potvrde dosadašnje, uglavnom usmene suglasnosti na program što su kao papige ponavljali u svakoj prigodi, što znači da najveći vjerovnici hitno preuzmu tvrtku.

Budući da se do sada unatoč zamolbama iz sindikalnih središnjica nismo uspjeli s vama sastati, najavljujemo vam javne prosvjede koji će se održati 31.01., 01.02., i 02.02. na Trgu Svetog Marka pa ćemo moći i izravno razgovarati ako nas ne primite do tada, a ako mislite da nećemo na Markov trg jer je zabranjeno, podsjećamo da smo mi gladni radnici a u gladi nema granica i zapreka.

U očekivanju vašeg žurnog odgovora,
s poštovanjem,

Mladen Matić, koordinator Stožera, tel. 098 XXX XX XX

Dostaviti

Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske,
Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva,
Slavko Linić, ministar financija,
Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava,
Milan ka Opačić, ministrica obitelji i generacijske solidarnosti
Sindikalnim srdišnjicama: SSSH M. Novosel, NHS K. Sever, URSH D. Jakuš
Granskim sindikatima: SING E. Mikuš, SS EKN I. Tomac

[b]Jebeš forum koji Savu nema! Maske su napokon pale: Hasta la vista Dioki![/b] [i]"uljepšavaš svoje stanje al’ ne možeš da me zezneš jer hakersko imam znanje"[/i]

malo insajderskih informacija br. 21

aktivnosti uprave 11.1.2012.

ministarstvima!

DIOKi d.d.
Čulinečka cesta 252,10000 Zagreb, tei: ++ 385 1 * 248 30 00, fax: ++ 385 1 . 240 41 51, e-mail: dioki@dioki.hr http://www.dioki.hr

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA,
RADA I PODUZETNIŠTVA Ul. grada Vukovara 78 Zagreb 10000

n/r gđa Kristina Čelić, načelnica Sektora za energetiku

Zagreb, 11.01.2012.g.

Predmet: HODOGRAM POTREBNIH AKTIVNOSTI U PROVEDBI PLANA RESTRUKTURIRANJA DIOKI GRUPE

Poštovana,
Nastavno na cjelokupnu dosadašnju korespodenciju kao i telefonski razgovor od danas a vezano na provedbu cjelovitog procesa restrukturiranja društva DIOKI – Organska petrokemija d.d. iz Zagreba, Čulinečka cesta 252, OIB 71451172026 (dalje" u tekstu: «Društvo»), te s istim povezanih društava (dalje u tekstu: «Dioki Grupa») niže se navodi hodogram potrebnih aktivnosti uz obrazloženje istih.

Tijekom 2011. godine Društvo je zbog nepredviđenih poteškoća u odnosima s financijskim vjerovnicima i dobavljačima došlo u situaciju da ne može uredno servisirati svoje obveze, pri čemu su blokirani računi proizvodnih društava, a pogoni su prestali s proizvodnjom. U cilju da se izbjegne stečaj Društva i Grupe u cjelini, Uprava je intenzivirala pregovore s vjerovnicima koji traju do danas, i tijekom kojih je Društvo pripremilo plan financijskog i vlasničkog restrukturiranja, kojeg želi provesti što brže, uz prihvaćanje plana i potporu ključnih vjerovnika.

Osnovna namjera Društva je provedba restrukturiranja duga Dioki Grupe kroz tri modaliteta:
1. pretvaranjem (konverzijom) potraživanja ključnih vjerovnika u temeljni kapital Društva (Debt/Equity), što će rezultirati izmijenjenom vlasničkom strukturom Dioki Grupe;
2. provedbom kontroliranog namirenja dugovanja prema osiguranim vjerovnicima kroz neoperativnu imovinu društva (Debt/Assets);
3. reprogram nekonvertiranog dijela obveza, u skladu s mogućnostima pojedinog društva da podmirenje izvrši iz operativnog poslovanja.

Pretvaranje potraživanja ključnih vjerovnika u temeljni kapital društva Dioki d.d. ima za cilj smanjenje ukupne zaduženosti Dioki Grupe, čime bi se dugotrajno omogućilo njeno održivo poslovanje. Postupak bi bio proveden tako da vjerovnici za svakih HRK 10,00 svojih potraživanja dobiju 1 Gednu) dionicu nominalne vrijednosti HRK 10,00, i to nakon što se sadašnja nominalna vrijednost dionice adekvatno svede na taj iznos.

Iz gore navedenog proizlazi slijedeći kronološki red provedbe cijelog kompleksnog procesa restrukturiranja Društva:

1. DEBLOKADA POSLOVNIH RAČUNA DINA i DIOKI – „Štand still“ u trajanju od 90 dana, I
POKRETANJE PROIZVONJE.

DINA d.d.:
– Nakon deblokade poslovnih računa DINA-Petrokemija d.d. (dalje: Dina) može promptno početi s proizvodnjom obzirom da je potpisan doradbeni ugovor s tvrtkom MES/MMC (vrijednost ukupnog doradbenog posla je preko 100 mil eur-a na nivou godine). Obzirom da DINA ne raspolaže obrtnim kapitalom, strateški partner će dopremiti stratešku sirovinu (cca EUR 10 mil mjesečne vrijednosti) i plaćati uslugu dorade – cca EUR 2,5 mil mjesečno, što je dostatan iznos za pokriće troškova tekuće proizvodnje, struje, plaća, ali ne I za pokriće dospjelih obveza za koje je neophodno pristupiti cjelovitom financijskom restrukturiranju.

DIOKI d.d.:
– Za promptno pokretanje proizvodnje na lokaciji Zagreb, osim deblokade računa, neophodno je postići dogovor sa INA Grupom glede isporuke etana i metana. INI je danas ponuđeno da se buduće isporuke osiguraju kroz prodaju neopterećene nekretnine u Zagrebu, a koja bi mogla biti od interesa za INA Grupu – dopis u prilogu.

(nastavak slijedi u idućem postu)

[b]Jebeš forum koji Savu nema! Maske su napokon pale: Hasta la vista Dioki![/b] [i]"uljepšavaš svoje stanje al’ ne možeš da me zezneš jer hakersko imam znanje"[/i]

New Report

Close