Savadrugi ja sam mislio da si donekle informiran kada pišeš tako afirmativno a ti u stvari samo pišeš da se piše odnosno lupetaš . Da si informiran onda bi znao da je uprava u Petak popodne imala sastanak sa tebi omrženim sindikatima i o ničem novom ih nije informirala nego im po tko zna koji put pokazuje svoje žvrljotinje koje će poslsti u ministarstvo i radnicima .
Mislim da je puno važnije npr kakve odluke donosi E.ON i sl zadnjih dana ili EU Commission nego šta se priča na Žitnjaku.
A odluke koje se donose daju za pravo RJ da za Ćuf i Piros traži 80 milijuna eura!!!!!
Te odluke to je onošto će odrediti slijedećih 30-50 godina u HR!
Za Dioki i njegove zaposlenike je bitno šta će se dogoditi za koji dan . RJ već tri mjeseca ponavlja iste laži i maše sa nekim svoim prijedlozima koje ni on sam budimo iskreni nebi prihvatio niti ih razumije.U prošli Ponedeljak je tražio da se stožer , SING I SRPPM strpe do Petka da će u Petak riješiti probleme kad ono opet ništa .Zato se iskreno nadam da će radnici na čelu sa stožerom i sindikatima već sledeći tjedan napraviti još veći pritisak na državne institucije da se uključe u rješavanje problema na konstruktivan način a ne da štite RJ.
Savadrugi ja sam mislio da si donekle informiran kada pišeš tako afirmativno a ti u stvari samo pišeš da se piše odnosno lupetaš . Da si informiran onda bi znao da je uprava u Petak popodne imala sastanak sa tebi omrženim sindikatima i o ničem novom ih nije informirala nego im po tko zna koji put pokazuje svoje žvrljotinje koje će poslsti u ministarstvo i radnicima .
vidiće se za par dana da li lupetam ja ili svi ostali!
Za Dioki i njegove zaposlenike je bitno šta će se dogoditi za koji dan . RJ već tri mjeseca ponavlja iste laži i maše sa nekim svoim prijedlozima koje ni on sam budimo iskreni nebi prihvatio niti ih razumije.U prošli Ponedeljak je tražio da se stožer , SING I SRPPM strpe do Petka da će u Petak riješiti probleme kad ono opet ništa .Zato se iskreno nadam da će radnici na čelu sa stožerom i sindikatima već sledeći tjedan napraviti još veći pritisak na državne institucije da se uključe u rješavanje problema na konstruktivan način a ne da štite RJ.
Slažem se u potpunosti! Ježić se non stop izvlaci,i ajde sad Savo i Savodrugi recite kad je sljedeca "konacna" odluka,jel opet neki petak?
Malo se informiraj pa komentiraj – ne prodaje se vreća krompira nego business koji će biti br. 1 i ne samo u HR!
Pročitaj odluke EU Komisije od 13.01-2012. – pročitaj što je u Mađarskoj poduzeo E.ON Földgáz Storage u tom smislu.
Radnicima će se zasigurno isplatiti sva ova muka.
E.ON bi istu ažurnost trebao pokazati i u HR glede LNG terminala!
Jako je žalosno ovo što se dešava sa DIOK-ijem. Tvrtka je mogla čuda napraviti jer ima lokaciju, tehnologiju, znanje i tradiciju.
Posebno je loše za svih ovo odugovlačenje da se problem riješi. Sve stoji, i troškovi se gomilaju.
Što možemo očekivati sada kada bude objava FI za 4.kvartal 2011? Nije se zaradilo ni kune, a troškovi su bili enormni:
Trošak osoblja je cca 42 mio kuna za jedan kvartal
Trošak amortizacije je 15 mio kuna kvartalno
Trošak kamata je 49-50 mio kuna kvartalno
Znači samo na ove 3 stavke imamo preko 100 mio kuna čistog gubitka i to samo u 4.kvartalu 2011.
A i 1. kvartal 2012 je počeo slično.
Ovo treba hitno zaustaviti. Ili pokrenuti stečaj ili pokrenuti business.
Stigla mi ovrha na stan : DALI NEKO ZNA HOCE LI BITI KAKVA UPLATA NA RUCUN!!!!:posuditi mi nece niko,kredit brzi i nikakav drugi mi nedaju zbog neredovite uplate place na racun….,STA DA RADIM !!! Da ne govorim da nisam platio nikakve racune,vozim se bez registracije ,za benzin nemam!!!!.NAS PETORO CEMO ZAVRSITI NA ULICI!!!NI DJECA, JA NI ZENA NEMAMO ZDRASTVENO!! Moze li mi netko posuditi novce….????.HOCE LI BITI KAKVA UPLATAAAAA? [pray]. Borio sam se za ovu HRVATSKU a sta sam DOBIO! [cry]
pa nije valda do toga doslo majko moja kamo sve ovo ide ako je ovo istina mislim da bi mogli forumasi u znak solidarnasto uplatiti koju kunu pa ljudi nemoze ovo ovako
Savo molim te da mi preporučiš koji je najbolji arhiv za stare novine pa da se tamo idem informirati kao ti, probudi se čovječe i dođi u stvarnost možda i za tebe još ima šanse.Savo dok ti čitaš članke iz starih novina i arhivirane članke sa portala vrijeme je prohujalo pored tebe i zato ti ostaje samo mašta koju očito nemaš sa kim podjeliti nego zamaraš ljude na ovom forumu.
Jako je žalosno ovo što se dešava sa DIOK-ijem. Tvrtka je mogla čuda napraviti jer ima lokaciju, tehnologiju, znanje i tradiciju.
Posebno je loše za svih ovo odugovlačenje da se problem riješi. Sve stoji, i troškovi se gomilaju.
Što možemo očekivati sada kada bude objava FI za 4.kvartal 2011? Nije se zaradilo ni kune, a troškovi su bili enormni:
Trošak osoblja je cca 42 mio kuna za jedan kvartal
Trošak amortizacije je 15 mio kuna kvartalno
Trošak kamata je 49-50 mio kuna kvartalno
Znači samo na ove 3 stavke imamo preko 100 mio kuna čistog gubitka i to samo u 4.kvartalu 2011.
A i 1. kvartal 2012 je počeo slično.
Ovo treba hitno zaustaviti. Ili pokrenuti stečaj ili pokrenuti business.
A šta je s prihodima – mislim da će bitina razini 200 milijuna kuna.
A u 1Q2012 mogli bi biti i puno veći obzirom da bi se mogle realizirati još neke prodaje neoperativne imovine!
I kako tumačiš da je bez obzira na sve u 2011. vrijednost kompanije rasla???
Obzirom da je E.ON počeo modernizaciju u Mađarskoj a kao rezultat North – South projekta za očekivati je da se krene s realizacijom i u HR.
Dakle – može se očekivati prodaja Ćuf i Piros doo!
@sava
Koliko ja znam poslovnih prihoda praktično NEMA.
Biti će nešto prihoda od prodaje starih pogona u staro željezo i prodaje neke imovine, ali to su jednokratno prihodi koji ne znače skoro niša, možda da se pokriju tekuće režije.
Imovina znamo zašto je rasla, zato što je konačno napravljena revalorizacija. To je čuvano kao Joker dugo vremena i sada je taj Joker ispucan.
[/quote]
@sava
Koliko ja znam poslovnih prihoda praktično NEMA.
Biti će nešto prihoda od prodaje starih pogona u staro željezo i prodaje neke imovine, ali to su jednokratno prihodi koji ne znače skoro niša, možda da se pokriju tekuće režije.
Imovina znamo zašto je rasla, zato što je konačno napravljena revalorizacija. To je čuvano kao Joker dugo vremena i sada je taj Joker ispucan.
[/quote]
Prihodi su prihodi bez obzira odakle dolazili.
Prodaja NL-a, naplata potraživanja i sl….
A revalorizirano je operativna imovina i to samo zemljište!
Nije revaloriziran Piros, Ćuf i Kojac koji će na prodaju.
I da skratimo diskusiju – ako ne znaš da je Dioki Holding zatvorio dugovanja Xenoplasta prodajom udjelom u Ćufu za cca 7 milijuna eura ili da je Newcomarine kompanija Dioki Holding AG-a koja je dužna oko 7 milijuna eura Adriaoilu i da bi se to moglo zatvoriti dionicama Diokija nemamo šta dalje…..
Dakle – glavno restrukturiranje se odvija između Dioki Holding AG-a i Adriaoil SPA!
A nešto se događa i u HR zar ne?