http://www.poslovni.hr/vijesti/u-vladi-se-jos-nisu-dohvatili-diokija-194951.aspx
Zasto nije doslo do sastanka?
jer je sve dogovoreno!
[/quote]
Kada je točno to sve dogovoreno? Gdje je to navedeno? Kada ćemo imati priliku to čuti? Hvala.
[/quote]
Poštovani kolega,
svi manje više znamo i svjesni smo što se ovdje dešava…
Želim samo upozoriti na osnove kulture u Vašim postovima:
CAPS LOCK (VELIKA SLOVA) smatraju se VIKANJEM, što je u redu ako želite istaknuti dio svoga teksta, ali za cijeli post, i to još u BOLD izvedbi …??
Nitko ne spori Vaše komentare i upozorenja, ali molim lijepo!
Ili ste mladi, ili …
[/quote]
Poštovani i cijenjeni kolega, molio bih te, baš kao i sindikate koje simpatiziraš da se manje baviš formom a više sadržajem!
[/quote]
Kada budeš shvatio da DIOKI nije tvoja firma nego da samo radiš za plaću, vjeruj mi biti će ti puno lakše.
[/quote]
KAD KONAČNO SHVATIŠ DA DIOKI-JU PRIDONOSIM KAO DA JE MOJA FIRMA, BIT ĆE I TEBI LAKŠE!
http://www.poslovni.hr/vijesti/u-vladi-se-jos-nisu-dohvatili-diokija-194951.aspx
Zasto nije doslo do sastanka?
jer je sve dogovoreno!
[/quote]
Možda nije sve ali dobar dio da!
Obzirom da se banke naplaćuju iz neoperativne imovine a to i jeste dio plana restrukturiranja onda sve upućuje na to.
Poslije ZABA – RBA i Kovanica na zemljištu
@ Sava i ostali
Jesi ti siguran da se te dionice u vezi RBA ne prodaju preko burze? Malo mi je blesavo da se svakih par dana proda odredjena kolicina. Ako ne ide preko burze, zasto se ne proda odjednom potrebna kolicina?
Lider,str.6 U DIOKI TREBA UĆI BEZ KOMPROMISA [proud]
Nemam Lider,kaj piše dobroga???
Pa zemljište ti je negdje 800-1000 eura po kvadratu, ima oko 500,000 M2 pa računaj. samo ĆUF doo ti vrijedi minimalno 80 miliona eura za LNG terminal za koji su zainteresirane sve globalne korporacije, Putin, Obama, kralj Fahud, veliki vezir iz Omana, Hu Jintao i tako još neki gmazovi i masoni.
Pa i laiku je jasno da je zemljište za koje postoje lokacijske dozvole ili zemljištu na kojem je urbanističkim planovima dopuštena gradnja vrlo profitabilnih proizvodnji, posebice energetskih projekata, puno vrijednije.
Tako je npr s kogeneracijom u Zagrebu, LNG terminalom i kogeneracijom na Omišlju.
Kada budeš shvatio da DIOKI nije tvoja firma nego da samo radiš za plaću, vjeruj mi biti će ti puno lakše.
[/quote]
KAD KONAČNO SHVATIŠ DA DIOKI-JU PRIDONOSIM KAO DA JE MOJA FIRMA, BIT ĆE I TEBI LAKŠE!
[/quote]
e kolega kolega… a kako ti pridonosis njemu? pisanjem po forumu?
Dobro kad već Sava i ostali govore kao je sve već riješeno sa planom restrukturiranja,šta se onda ceka? I kad su vec tako dobro upuceni,neka kažu sta je odluceno? Sigurno je odluceno da nista nije jos odluceno,i odluceno je da radnici JOŠ uvijek ostaju doma,bez plaća? Ajde molim vas razuvjerite me !?
Dobro kad već Sava i ostali govore kao je sve već riješeno sa planom restrukturiranja,šta se onda ceka? I kad su vec tako dobro upuceni,neka kažu sta je odluceno? Sigurno je odluceno da nista nije jos odluceno,i odluceno je da radnici JOŠ uvijek ostaju doma,bez plaća? Ajde molim vas razuvjerite me !?
kao što sam najavio, sljedeći tjedan ili bolje reći početkom tjedna započinju startne aktivnosti na DINI. Kapa dole Riječkim ministrima i sindikalistima koji su najzaslužniji za obnovu proizvodnje za razliku od naših sindikata kojima je u ovoj situaciji najvažnija samoreklama (tko je što rekao i u kojem mediju se slikao!) s ciljem preoteti članove od onog drugog.
Bez obzira na sve, vrlo brzo će se pokretanje lokacije na Omišlju pozitivno odraziti i na DIOKI!
Savadrugi ja sam mislio da si donekle informiran kada pišeš tako afirmativno a ti u stvari samo pišeš da se piše odnosno lupetaš . Da si informiran onda bi znao da je uprava u Petak popodne imala sastanak sa tebi omrženim sindikatima i o ničem novom ih nije informirala nego im po tko zna koji put pokazuje svoje žvrljotinje koje će poslsti u ministarstvo i radnicima .
[/quote]
[/quote]
e kolega kolega… a kako ti pridonosis njemu? pisanjem po forumu?
[/quote]
A na koji način radnik može pridonijeti u situaciji ako firma ne obavlja svoju djelatnost?
Realno, zg lokacija je gotova s radom, nema šanse da se to pokrene i radi kako bi trebalo, ne s tehnološke strane i ne jer ne bi mogla, nego ne postoje preduvjeti da pozitivno posluje. Ne sa ekipom koja ju vodi. Kako se kaže, ne očekuj rješenje problema od onoga koji ga je stvorio.
Koliko god to teško bilo čuti zaposlenicima.
Mladi neka si traže druge poslove, a oni iznad 45-50 god., njima će biti jebeno. Zašto prolaziti kalvariju nečega za što ne snosiš osobnu odgovornost?
Da bi pokrenuo proizvodnju na svim pogonima, što pretpostavlja zatvaranje dugovanja dobavljačima, nabavu sirovine (za što ćeš trebati platiti odmah ili dati nekakva financijska jamstva-koja dioki trenutno nema), nabava dijelova za redovno održavanje, isplatu zaostalih plaća radnicima, i još dosta stvari-mislim da treba minimalno 50 miljuna eura. Tko će dati taj novac? Čermak, Tera Nova, Končar? ha, ha
Npr. da pokrenuo proizvodnju samo polistirenskog dijela na samo mjesec dana (DOKI+EPS), treba barem 6000 tona stirena. Neka mu je cijena 1000 eura/toni, to ti je 6 milijuna eura. Samo za stiren. Da ne spominjem sve druge sirovine. Trebaš to negdje i prodati. Kojem kupcu se uvaliti? Nisu li kupci počeli kupovati od drugih pouzdanih dobavljača? Mislim da da. Znači, povratak kod kupca ćeš morati platiti. Osim toga, morati ćeš biti jeftiniji od drugih da opet uđeš kod njega. Ako si kvalitetom kompetitivan. Ako si lošije kvalitete, nećeš upasti uopće. Prodati ćeš mu jednu isporuku, drugu neće htjeti uzeti.
Petrokemijski biznis se razvija, prerađivači napreduju, uvode se novi aditivi, poboljšavaju se svojstva materijala, Dioki je spavao i spava.
To su dovoljni razlozi zašto dioki više neće moći opstati u tom biznisu. Možda samo Krk hoće. Ali pitanje uz samo jedan pogon koji može raditi. I 200-300 radnika koje taj pogon treba nahraniti. Što je previše za jedan pogon.
Piši kući propalo je.
A sad će nam savo ili savodrugi (možda je to ista osoba sa 2 profila) malo pričati o kogeneraciji i LNG-u.
Čestitam!