Trebalo bi razjasniti neke stvari…
bez obzira da li je Ježić kupovao na ovaj ili onaj način Dioki za sebe ili za nekog drugog, možda za neke fondove itd… jasno je da je do sada uvijek u svim dokumentima vođen kao većinski vlasnik tvrtke i da je njom u proteklom vremenu nemarno i loše upravljao, osobno ili putem nekog drugog, kojem je to očito prepustio.
Kako se čini, izgubio je mnogo jer je iz do sada viđenog, bio i nemaran, i naivan, i glup, slijepo vjerujući i hraneći se svim onim što su mu (nerealno) prikazivali…
@ outsider1
Kolega, kako vi vidite sve ovo sto se događa u diokiu, kako je do toga doslo, jeste zadovoljni kako se rijesava (ako ste dionicar) i kako vidite buducnost i kada ju vidite?
Cijena po kojoj je Ježić kupvao je smiješna konstrukcija jer ježić NIKADA nije kupovao Dioki!
Kupovali su VCP i HAAB a netko je kupovao Kemikalije od Fondova i to po nominali od 1000 kuna po dionici a Kemikalije je nakon toga preuzeo Dioki a kako se radilo o istim vlasnicima nije ništa plaćeno, čini mi se da je to tako išlo.
Pa jel on na kraju vlasnik te firme ili nije? Koliko ju je platio ako je?
[/quote]
Ja sam ti naveo činjenice – dakle Ježić nije nikada kupio niti jednu dionicu Diokija.
Kupovali su VCP od HFP-a i HAAB od Fondova.
Sve ostalo je u sferi špekulacija.
No VCP je prodao BorsodChem kinezima a Dioki i BorsodChem osim VCP-a povezuje i PVC!
Ja sam ti naveo činjenice – dakle Ježić nije nikada kupio niti jednu dionicu Diokija.
Kupovali su VCP od HFP-a i HAAB od Fondova.
Sve ostalo je u sferi špekulacija.
No VCP je prodao BorsodChem kinezima a Dioki i BorsodChem osim VCP-a povezuje i PVC!
Pa kako se onda vodi kao vecinski vlasnik ako nema ni jednu dionicu? Ako pak ima, odkuda mu, koliko ih je platio s obzirom da tvrtka vrijedi milijarde kuna? Ili ajde, bar više stotina milijuna kuna?
Koliku vrijednost čini/iznosi DIOKI-jevo zemljišta u odnosu na njegove kratkoročne i dugoročne obveze?
Pa zemljište ti je negdje 800-1000 eura po kvadratu, ima oko 500,000 M2 pa računaj. samo ĆUF doo ti vrijedi minimalno 80 miliona eura za LNG terminal za koji su zainteresirane sve globalne korporacije, Putin, Obama, kralj Fahud, veliki vezir iz Omana, Hu Jintao i tako još neki gmazovi i masoni.
kratkoročne obaveze su ti skoro ništa, nešto malo za WD-40 i rate za službena vozila.
dugoročne obaveze snose HYPO banka i HABOR koji mora platiti još 50 miliona eura neisplaćenog kredita za već izgrađeno postrojenje PVCa i VCM. koje je BTW povećati izvoznu bilancu diokija a time i hrvatske za minimalno 400 miliona eura godišnje, jer je cijena oko 1000 eura po toni i VCMa i PVCa a mi ćemo držati u monopolu skoro pola europe.
Evo, pokušao sam ti ukratko objasniti nadam se da sam bio jasan.
Koliku vrijednost čini/iznosi DIOKI-jevo zemljišta u odnosu na njegove kratkoročne i dugoročne obveze?
Ima oko 1.100.000 m2 na Krku i oko 400.000 m2 na Žitnjaku koje je proglašeno kao neoperativna imovina.
Mislim da bi prosječna cijena 1m2 – procjenjeno od ovlaštenog procjenitelja – bila oko 100eur/m2 – to zanači na se po Ovršnom zakonu ne može prodati ispod 1/2 procjenjene vrijednosti – dakle oko 75 milijuna eura. No tuima i jedan dodatni detalj a to su projekti koji idu uz to zemljište pa mislim da se i kogeneracija iLNG terminal kao i turistička namjena na Kijcu vrednuje i daje još veći iznos.
Mislim da je vrijeme da se banke počmu namirivati iz hipotekarnih zaloga.
Na operativnoj imovini je uglavnom HAAB.
Hoce li biti kakva uplata radnicima diokia na racun???? NEMA SE PARA!!!!! [bye]
Žuja zakon 77: Ako radiš u Dioki-ju imaj najmanje još jedan alternativni način financiranja…
Ma, mogu se ja napit, i zatim, ne biti gladan.
Ali ima jedna neugodnost.
Djeca, unatoč tome, žele i dalje jesti.
Ostale potrebe, neću ni spominjati.
Hvala obojici [smiley]
Radi informacije nakon ZABA-e i RBA je prihvatila plan restrukturiranja – aktivirali su ovrhe na dvije parcele na Žitnjaku ukupne površine oko 11 tisuča kvadrata a kredit je iznosio 3.040.000eura.
U bilanci Diokija zemljište je knjiženo s oko 25 eura po m2!!!!
Dakle ipak se kreće i trebalo bi imati pozitivan efekt na bilancu i poslovanje.