DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prosvijed počinje u utorak od 9h ispred Etilena. Medijski će biti dobro popračen, bez obzira na nastojanja opskurnog sindikalca Pavelića da destruira važan događaj zbog svoje taštine i povezanosti sa Ježićem.

Meni bi se isplatilo kao dioničaru da vam financiram da zatražite stečaj!
250 radnika na Žitnjaku bi automatski ostalo bez posla što je firmi ušteda od 30-40 milijuna kuna godišnje.

Jel bi ti to ukinuo upravu i administraciju ili pozatvarao pogone, a ostavio samo upravu i administraciju? Ili kombinaciju ovoga? Kako si dosao do tog broja?
[/quote]

A dionica ili bilo koja druga roba vrijedi koliko možeš dobiti za nju,a ne koliko netko misli da vrijedi,pitanje je da li vrijedi i 10 Kuna s obzirom na stanje firme i stajanje od 4 mjeseca.
[/quote]

Dioki nije socijalna ustanova – još prije godinu dana, dakle kada se počela formirati nova cijena energenata i sirovine, trebalo je otpustiti cca 80% ljudi te ostaviti samo ono što je nužno za sigurnost, raskinuti ugovore s Inom i HEP-om glede opskrbe osim nužne – uštedjelo bi se za kompletnu rekonstrukciju Žitnjaka a radnici bi bili na plećoma države – što je najvažnije ne bi bili bez primanja na zavodu.

Čovjek koji je vas ostavio na platnom spisku a to je RJ je najveći vaš neprijatelj – tragično!

Uprava se trebala ponašati u interesu dioničara.

Pisao sam neki odgovor, ali iskreno neda mi se više. Zasićen sam ovim svime…

250 radnika na Žitnjaku bi automatski ostalo bez posla što je firmi ušteda od 30-40 milijuna kuna godišnje.

Jel bi ti to ukinuo upravu i administraciju ili pozatvarao pogone, a ostavio samo upravu i administraciju? Ili kombinaciju ovoga? Kako si dosao do tog broja?
[/quote]

A dionica ili bilo koja druga roba vrijedi koliko možeš dobiti za nju,a ne koliko netko misli da vrijedi,pitanje je da li vrijedi i 10 Kuna s obzirom na stanje firme i stajanje od 4 mjeseca.
[/quote]

Dioki nije socijalna ustanova – još prije godinu dana, dakle kada se počela formirati nova cijena energenata i sirovine, trebalo je otpustiti cca 80% ljudi te ostaviti samo ono što je nužno za sigurnost, raskinuti ugovore s Inom i HEP-om glede opskrbe osim nužne – uštedjelo bi se za kompletnu rekonstrukciju Žitnjaka a radnici bi bili na plećoma države – što je najvažnije ne bi bili bez primanja na zavodu.

Čovjek koji je vas ostavio na platnom spisku a to je RJ je najveći vaš neprijatelj – tragično!

[/quote]

Shodno gore navedenom pozivam sve male dioničare da osnuhemo udrugu kako bi zaštitili svoje interese te da u najkraćem roku:

– podnesemo prijavu državnom odvjeTništvu proTiv HEP- a a u svezi odustajanja od kupovine nekretnine na Žitnjaku i naknade time pričinjene štete
– protiv JNAF-a zbog stjecanja nepripadajuće imovine skoristi au svezo kupnje terminala na Žitnjaku

Krajnje je vrijeme da se rasčisti situacija na ŽITNJAKU I KRKU!

Pa uprava i administracija donose novce u firmu,a ne radnici u pogonu,baš si čudan.

Pa da, tu radničku pošast (peti jahač apokalipse, jašu na magarcu jer su namagarčeni) treba istrijebiti. Najbolje ih nukati po pogonima neutronskim bombama tako da oprema ostane netaknuta, a onda administracija može iz sigurnosti svojih toplih kancelarija pokrenuti proizvodnju, i zajedno sa upravom dovoditi novac u tvrtku. Ili još bolje ma ko će se zamarati sa proizvodnjom, jer je*eš vrijednost koju radnik stvori u proizvodnji kad administracija i uprava imaju toliko ponuda za povoljne kredite od banaka…

Sava, hvata te panika?

Činjenica da su Dioki-ju dani odbrojeni teško ti pada!

[b]Jebeš forum koji Savu nema! Maske su napokon pale: Hasta la vista Dioki![/b] [i]"uljepšavaš svoje stanje al’ ne možeš da me zezneš jer hakersko imam znanje"[/i]

Zašto bi ja kao dioničar financirao 100% višak u INI i HEP-u – ima li tu iakave logike .
Naravno da nema – ukoliko to ova dva subjekta – Ina i HEP ne transferiraju cijenama u Dioki vas 250 ide na zavod a firma posluje pozitivno.

Bilanca Diokija se vodi na način da su skoro pa svi dugovi dospjeli – u tom slučaju kreditori se trebaju naplatiti iz zaloga a to je u slučaju Diokija neoperativna imovina!

Koliko je vrijedna prosudite na kombinaciji Ćuf – Piros koja je procjenjena na 80 milijuna eura.

Tu su još Kijac i nešto malo – 300-400k m2 NA Žitnjaku.

300 kuna po dionici u stečaju a ostaje ti sva operativna imovina!!!!

Ćuf – Piros su debelo precijenjeni na 80 milijuna eura. Toliko da ih ni D. Končar ne želi kupiti.

Što se tiče pokretanja stečaja: plati meni i ja ću pokrenut stečaj. Ja ću zaraditi novce od tebe, a ti ćeš izgubiti još i više. U trenutku pokretanja stečaja cijena dionice ide na nulu i dioničari gube sve. Pročitaj si zakon o stečaju.

[/quote]

[/quote]

[/quote]
stotine miliona eura izvucene iz DIOKI-ja–>krivi su radnici
! Firma upropaštena–>krivi su radnici!
Kaznena prijava JR.u od DORH-a–> krivi su radnici!
Laganje i pokvarenost JR-a–> krivi su radnici.
Neisplaćivanje struje i plina INI i HEP-u–> krivi su radnici
Nepristajanje i odugovlacenje na program restrukturiranja–>krivi su radnici!
Nemogucnost prehranjivanja svojih obitelji i zivot bez plaća–> krivi su sami sebi!
Jel tako Sava?
Sava,jel vidis tu neku nelogicnost u ovom postu?
a ovo tvoje:Dioki nije socijalna ustanova – još prije godinu dana, dakle kada se počela formirati nova cijena energenata i sirovine, trebalo je otpustiti cca 80% ljudi … je jedna stvarno morbidna izjava,zbog koje jednostavno moram žalit’ naš školski sustav i medicnske ustanove koje su takve kao ti pustile među normalne ljude. [angry]

TAJ TVOJ MECENA JE NAJVECE ZLO KOJE SE DOGODILO OVOJ FIRMI I OVIM LJUDIMA….!!
Da imaš imalo obraza,maknuo bi se s ove teme…ljudi zele nesto korisno procitat,a i tebi bi malo života dobro došlo,ovaj svijet mašte te dokrajcio… kao i tvog korumpiranog gazdu, tog DIVNOG čovjeka kojem ti radnici mogu biti zahvalni što ih je ostavio na platnom spisku,i što im je uništio firmu,koju su ONI,ponavljam ONI davno prije nego se taj krpelj pojavio…

p2.sem

Konačno da su radnici na čelu sa stožerom i dva sindikata SINGOM I Sindikatom radnoka petrokemija i plastičnih masa odlučili poduzeti akciju za spašavanje Diokija prosvjedom koji će se održati u UTORAK .

stotine miliona eura izvucene iz DIOKI-ja–>krivi su radnici
! Firma upropaštena–>krivi su radnici!
Kaznena prijava JR.u od DORH-a–> krivi su radnici!
Laganje i pokvarenost JR-a–> krivi su radnici.
Neisplaćivanje struje i plina INI i HEP-u–> krivi su radnici
Nepristajanje i odugovlacenje na program restrukturiranja–>krivi su radnici!
Nemogucnost prehranjivanja svojih obitelji i zivot bez plaća–> krivi su sami sebi!
Jel tako Sava?

U Dioki i Dinu i zadnjih 6-7 godina je uloženo oko 1 milijarde kuna kako pokazuju izvješća!
Dakle radi se o zamjeni teza – u Dioki je ulagano a ne izvlačeno iz Diokija!

Za svaku stavku iznad može se imenovati krivac i to argumentirano.

A glede gadova kao što sam JA i RJ – nemoj bar u ovu gadoelitu uvlačiti pokojnog direktora ZB koji je zbog svih tih sranja priređenih Diokiju pukao i izvršio samoubojstvo – navodno je situacija oko Diokija presudali i pok. ZB-u.

E sada bi ja Tomca – ukoliko je ovo točno – pitao kako npr. pregovarati s HEP-om.

Lijepo je proći pored Diokija i viditi da se DIMI – tj da se održava nužni pogon svih PJ.

I ako netko želi prebacivati odgovornost na RJ za sva sranja koja su se dogodila i firmi i pojedincima neka pročitaju ponovno ovo!

Ježić prepustio sudbinu Diokija u Hanžekovićeve ruke
Datum objave:
27.10.2011 09:37
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/156375/Jezic-prepustio-sudbinu-Diokija-u-Hanzekoviceve-ruke.html

Dakle prije TRI mjeseca pa ispada da nije kriv RJ nego netko treći.
Nije ni Uprava kriva jer Tomac je izjavio da Uprava radi dobar posao a i Tadić je na temelju toga avansirao do CFO CROSCO-a:

Dioki je imao zatvorenu financijsku konstrukciju glede modernizacije i investicija.
Konstrukcija je pala u vodu s JANAF-ovim a posebice HEP-ovim odustajanjem i fantomskim tužbama i blokadama.
Ako ti INA ne isporučuje sirovinu te tjera na 4x veću potrošnju plina zbog neisporuke Etana, cijenu plina ti udvostruči jasno da si na izdisaju.
Vlada je ograničila cijene plina a šta s onim od prije?

Kako ćeš plaćati dobavljače ako ti HBOR ne proslijedi kredit od EIB-a od 35 milijuna eura?

…Ministrica također smatra da nuklearna energija nije smjer u kojem hrvatska energetska politika treba ići, jer je to financijski neisplativo. Umjesto toga, energija će se dobivati iz termoelektrana koje su prikladnije energetskim potrebama naše zemlje. Naravno, ne treba se ograničiti na samo jedan izvor dobavljanja energije. Jedan od prioriteta bit će i izgradnja spalionica opasnog otpada, koje neće biti građena na postrojenju Diokija, za kojeg se nada da će se ipak uspjeti spasiti….

Možda je ipak netko računao s spalionicom!

Pa sami Dioki ima potrebe za dvije kogeneracije!!!!

Ajde bar smo na TV-u u utorak… srijeda je dan odluke,svako odugovlacenje bi moglo bit zadnji cavao u lijes DIOKI-ja.

p2.sem

New Report

Close