DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dobro ova prica s bankama donekle ide DIOKI.ju u korist,jer se ta situacija da ce banke morati otipisatio dio dugovanja i pomoci gospodarstvu se može preslikati na našu firmu,ali isto tako činjenica je da dok je Ježić u DIOKI-ju,ono nema šanse da pokrene proizvodnju….Jednostavno nitko normalan u tim bankama,HEPu,INI ne želi surađivati s osobom koja ima svoje prste duboko u ovom uništavanju DIOKI-ja,neplaćanju dugova…

Kad Ježić kaže DA ODLAZI,proizvodnja i radnici se vraćaju nazad… a ako je imalo covjek to bi i odavna napravio,al sumnjam,pokazao je on već koliko je tog ljudskog ostalo u njemu…

p2.sem

Novi List – procjenjena vrijednost 130 miljuna prodat za 2/3 vrijednosti
Rba ako je se namirila ispada po toj logici da je platila 2/3 BV ili 140 duna po sionici
Ćuf i Piros procjenjeno na 80 milijuna eura – 2/3 54 milijuna eura
Kijac 2/3 od koliko
Zagreb 2/3 od koliko

Svi se mogu naplatiti i dobro zaeaditi a Diokiju bi BV mogla čak i porasti poslije svega na oko 300 kuna po dionici.

Dobro ova prica s bankama donekle ide DIOKI.ju u korist,jer se ta situacija da ce banke morati otipisatio dio dugovanja i pomoci gospodarstvu se može preslikati na našu firmu,ali isto tako činjenica je da dok je Ježić u DIOKI-ju,ono nema šanse da pokrene proizvodnju….Jednostavno nitko normalan u tim bankama,HEPu,INI ne želi surađivati s osobom koja ima svoje prste duboko u ovom uništavanju DIOKI-ja,neplaćanju dugova…

Kad Ježić kaže DA ODLAZI,proizvodnja i radnici se vraćaju nazad… a ako je imalo covjek to bi i odavna napravio,al sumnjam,pokazao je on već koliko je tog ljudskog ostalo u njemu…

definitivno nisi u pravu…!

Proizvodnja će "krenuti ili neće" bez obzira na vlasničko restrukturiranje koje bi se po planu trebalo dogoditi u naredna tri mjeseca.
Tko će sa kime poslovati ne ovisi o moralu i o "rekla-kazala" nego isključivo o interesima!

RJ svoju nevinost dokazuje pred DORH-om, ili još bolje DORH mora dokazati njegovu krivnju.
Sam se uvalio pa neka se i sam vadi, ili kako je Tuđman nekada rekao "ki bi da bi" (nisam to nikada shvatio ali za ovu priču baš i nema veze).
Ta teza "sa RJ nema obnove proizvodnje" je plasirana od našeg Tomca, ali pored nekih i dobrih stvari koje je napravio neće biti prvi put da je pogriješio.

Po meni je puno, puno,…važnija izjava Linića "spašavamo DIOKI sa RJ ili bez njega"!

Da se vratim na početak … definitivno nisi u pravu jer očito neznaš i nisi upoznat tko je osigurao poslovnog partnera spremnog uložiti u obnovu proizvodnje!

Usput, da bi se bar donekle moglo ispravno donositi zaključke mnogima bi bilo ključno da shvate razliku između vlasnika i trgovačkog društva kao pravne osobe.

Ponedjeljak ujutro prosvjed ispred zgrade,ajmo svi,ovo je za sve nas!!!!!!!!!!!!

pixma

prosvjed ispred koje zgrade? na žitnjaku?

super, onih par roma iz susjedstva će vam se smijat kad budu prolazili sa kamionima sa sekundarnim otpadom.

pa ljudi iz diokija zagreb zbilja ne zaslužuju bolje.

Ponedjeljak ujutro prosvjed ispred zgrade,ajmo svi,ovo je za sve nas!!!!!!!!!!!!

Nemaš od toga ništa osim ako ne dobijete koju trezorsku – štrajk ispred HEP-a, Vlade, u Milanu ili Švicarskoj!
To su mjesta odlučivanja.

Nemaš od toga ništa osim ako ne dobijete koju trezorsku – štrajk ispred HEP-a, Vlade, u Milanu ili Švicarskoj!

[/quote]
Nemam ništa protiv trezorskih,ali po cijeni od cca 7-10 Kn,a prosvjed pred HEP-om,Vladom,ma daj,a šta su oni krivi što se nije ništa plaćalo godinama.Probaj ti ne platiti struju 2 mjeseca.

pixma

Bolje da odete pješke na Sljeme svi skupa, korisnije će vam biti nego prosvjed pred zgradom na žitnjaku.

[/quote]
Nemam ništa protiv trezorskih,ali po cijeni od cca 7-10 Kn,a prosvjed pred HEP-om,Vladom,ma daj,a šta su oni krivi što se nije ništa plaćalo godinama.Probaj ti ne platiti struju 2 mjeseca.
[/quote]

Pa toj toj cijeni nema ni na ZSE!!!!!!

Ne može ti prodati ispod 1/2 procjenjene vrijednosti – tako nalaže Ovršni zakon!
A to je dakle minimalno 105 kuna po dionici.
Iako – kada bi se radila procjena u procjenu bi trebalo uključiti amortiziranu imovinu koja je u funkciji – na Krku 950 milijuna kuna po povjesnim cijenama.

Dakle – ispada da je stečaj najbolja solucija za dioničare Diokija – dionica u tom slučaju ne može ići ispod 300 kuna!!!!!

[/quote]
[/quote]

Meni bi se isplatilo kao dioničaru da vam financiram da zatražite stečaj!
250 radnika na Žitnjaku bi automatski ostalo bez posla što je firmi ušteda od 30-40 milijuna kuna godišnje.
Zašto bi ja kao dioničar financirao 100% višak u INI i HEP-u – ima li tu iakave logike .
Naravno da nema – ukoliko to ova dva subjekta – Ina i HEP ne transferiraju cijenama u Dioki vas 250 ide na zavod a firma posluje pozitivno.

Bilanca Diokija se vodi na način da su skoro pa svi dugovi dospjeli – u tom slučaju kreditori se trebaju naplatiti iz zaloga a to je u slučaju Diokija neoperativna imovina!

Koliko je vrijedna prosudite na kombinaciji Ćuf – Piros koja je procjenjena na 80 milijuna eura.

Tu su još Kijac i nešto malo – 300-400k m2 NA Žitnjaku.

300 kuna po dionici u stečaju a ostaje ti sva operativna imovina!!!!

250 radnika na Žitnjaku bi automatski ostalo bez posla što je firmi ušteda od 30-40 milijuna kuna godišnje.

Jel bi ti to ukinuo upravu i administraciju ili pozatvarao pogone, a ostavio samo upravu i administraciju? Ili kombinaciju ovoga? Kako si dosao do tog broja?

Jel bi ti to ukinuo upravu i administraciju ili pozatvarao pogone, a ostavio samo upravu i administraciju? Ili kombinaciju ovoga? Kako si dosao do tog broja?
[/quote]
Pa uprava i administracija donose novce u firmu,a ne radnici u pogonu,baš si čudan.A što se tiče trezorskih dionica moj sava,baš me zaboli ZSE i tvoje dionice,ja znam da mi je firma dužna plaću od pretprošle godine+11 i 12 mjesec prošle godine i dio od listopada,nadalje regres nije isplaćen do kraja,božićnica ,a niti dar za djecu,mislim da je to dovoljno.A dionica ili bilo koja druga roba vrijedi koliko možeš dobiti za nju,a ne koliko netko misli da vrijedi,pitanje je da li vrijedi i 10 Kuna s obzirom na stanje firme i stajanje od 4 mjeseca.

pixma

New Report

Close