DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@richter
, @ravenus, . ..CIK13, .. ..i svi ostali skeptici,

još koji dan i uvjeriti ćete se da niste bili u pravu.
Na žalost način na koji je planirano konačno vlasničko restrukturiranje i vrlo brzi oporavak nije za širu javnost ali će se realizirati brže nego što mislite.
Za razliku od SING-a koji dopise dila po forumu, ili Tomca kojemu je najvažnije da si vidi sliku u novinama, sindikat sa DINE je u dnevnim kontaktima sa Riječkim ministrima, a dogovorene su pretpostavke koje vrlo brzo mogu dati rezultate.(čitaj: za 14 dana start polietilena, 90 dana start VCM-a).
U nastavku lokacija DINA pokreće DIOKI…
Ne baljezgajte nego kupujte…

A riječki su ministri prošle subote na maškarama, na tomboli osvojili premiju s kojom će pokriti dugove i nabaviti sirovinu potrebnu za pokretanje.

@richter
, @ravenus, . ..CIK13, .. ..i svi ostali skeptici,

još koji dan i uvjeriti ćete se da niste bili u pravu.
Na žalost način na koji je planirano konačno vlasničko restrukturiranje i vrlo brzi oporavak nije za širu javnost ali će se realizirati brže nego što mislite.
Za razliku od SING-a koji dopise dila po forumu, ili Tomca kojemu je najvažnije da si vidi sliku u novinama, sindikat sa DINE je u dnevnim kontaktima sa Riječkim ministrima, a dogovorene su pretpostavke koje vrlo brzo mogu dati rezultate.(čitaj: za 14 dana start polietilena, 90 dana start VCM-a).
U nastavku lokacija DINA pokreće DIOKI…
Ne baljezgajte nego kupujte…

Linić je u poredizbornoj najavio da se neće odreći ni po koju cijenu 450 milijuna eura proizvodnje u Diokiju a i LNG terminal je stavio kao prioritet br. 1!
I naravno sada mu se čude kako računa s godpodarskim rastom od 1% iako Dioki i LNG može producirati oko 1,5% rasta. Adria LNG je već prije godinu dana objavljivala pozive HR kompanijama da se uključe a obzirom da je projekt ušao u prioritetne projekte EU jasno da će se pokrenuti.
I ovo što se priča s talijanima – to su ugovori stari cca 2 godine i o tome je Dioki uredno obavjestio javnost – imamo dirovinu iz ENI-ja i doradbeni s bicšim Vinylsom a danas s CO.EM koji je preuzeo Ravennu.

Dioki je već riješio neke repove s ZABA-om i RBA – sada HBOR treba ako nije proslijediti novac koji je Dioki dužan dobavljačima za izvedene radove na Krku a to je cca 400 milijuna kuna.

Financijsko restrukturiranje je prošlo 100% a to dokazuje imenovanje Tadića na čelno mjesto u CROSCO – dakle Linićevo područje odgovornosti tj Ina.

U pravu si – sindikalci su se došli slikati i kao nešto poduzimaju ali u biti došli su se dodvoriti Vidoniji Miletić jer su shvatili da će uskoro morati o svim bitnijim stvarima u HR gospodarstvu njoj sučelice sjediti – tako bar ja mislim!

Croazia » Italiana PVC offre garanzie per i debiti di Dioki
http://www.osservatorioitaliano.org/read.php?id=96345

Ova priča sa Italijanima je kao da se Dioki sada ponudi da će pokriti sve Oltchim dugove 🙂

Dioki je zbogom, shvatite realnost. zastarjela kompanija sa zastarjelim kadrom i zastarjelom tehnologijom nema nikakve šanse za uspjeh u sljedeće 2-3 godine.

teško je i puno boljim petrokemijama sa jeftinijim sirovinama. moje mišljenje je zbogom.

Ova priča sa Italijanima je kao da se Dioki sada ponudi da će pokriti sve Oltchim dugove 🙂

Dioki je zbogom, shvatite realnost. zastarjela kompanija sa zastarjelim kadrom i zastarjelom tehnologijom nema nikakve šanse za uspjeh u sljedeće 2-3 godine.

teško je i puno boljim petrokemijama sa jeftinijim sirovinama. moje mišljenje je zbogom.

Šta je – sada i sindikalci nemaju pojma i treba ih smjeniti.
Dopusti da i drugi nešto znaju.

Glede HEP-a – slovenski GEN-I čeka ko zapeta puška – već su Javnu rasvjetu u ZG-u preuzeli zašto ne i Dioki?
Kada iz HEP-a odu veliki potrošači što će im ostati – kafići trgovinice i kućanstva.
Mogu odmah zatvoriti business.

Dina do sada nikada nije mogla biti na prvom mjestu, jer je gubitaš, mi smo joj iz Dioki-ja davali za plaće, da, radnici etilena, epsika, rezervarskog, energane, dokija i polietilena II. Da novca ima, bilo bi i brodova. Brodova etilena i stirena. Točka na i, pametnom dosta.

O pokojnom sve najbolje, ali ta teza da smo mi nešto davali DINI je najobičnija glupost a plasirana je zbog konkretnog razloga …kada se obnovi proizvodnja vrlo rado ću i to napisati.
Tko je kome davao vidi se sada kada smo zajedno u go…. a oni omaju sasvim realnu perspektivu da prvi isplivaju, sa time se uostalom i ti slažeš.
Ako smo zaista i "davali za plaće" što je kod nas općeprihvaćeno oni će nama uskoro "davati".

Oslobodi se predrasuda i budalaština!
Kolega, osnovno pitanje je dali zaista želiš obnavljanje proizvodnje, redovne plaće, povrat dugova radnicima, uzlet dionice, . ..,
Misliš da je u ovoj situaciji pametno poticati "sukoba lokacija"?
Daj bože da se DINA prema planu uskoro pokrene, a kako sam već pisao za 15 dana imamo prvi proizvod pa će i te naše frustracije na forumu biti manje izražene.

Imaš pravo, sukob lokacija je jedna od najvećih bedastoća koje se mogu čuti generalno i isključivo dokazuju manjak inteligencije govornika.

To je kao da ljudi sa polietilena viču dajemo za plaće etilenu. Kao da ekipa sa epsika viče da daje za plaću energani, a ekipa sa energane labosu, a labos vatrogascima. Iz iste se kace jede.

Bumo vidli ….. [smiley]..moglo bi to čak funkcionirati.

http://hr.seebiz.eu/banke/slavko-linic-banke-ce-morati-sudjelovati-u-sredivanju-gospodarskog-stanja/ar-23400/

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

aha, banke inače samo kažu šta moraju, nije problem.

linić misli da je samoupravni socijalizam pa će riječkoj banci reć da da 100 milja Dini.

O kakvih 35 miliona Eura pričaš? pojasni malo molim te.

O ovoj lovi plus 180 milijuna kuna odobrenog kredita od ZABA-e!
Ti krediti nisu isporučeni Diokiju stoga se pojavila velika kratkoročna obveza koja je umeđivremenu porasla za cca 120 milijuna kuna ulaganja u PVC.
http://www.dioki.hr/download/eib-hbor.pdf

Glede RBA i izvansudske namire mislim da je cijena BV/2 minimalno – tako je po Zakonu.
Pa sada izračunaj cijenu dionice!

vidim ja da vi već radite ražanj , a zec je još uvijek u šumi ! sve u svemu nadam se da će biti u redu.

vidim ja da vi već radite ražanj , a zec je još uvijek u šumi ! sve u svemu nadam se da će biti u redu.

Ako je Linić rekao da će podržati Dioki onda je to gotova stvar. Ove želje i pozdrave na forumu nitko normalan ne uzima ozbilno. Ali zato mnogi upučeni kažu kako je Linić naj jači šraf u ovoj vladi,Milanović je više reda radi tu. [smiley]

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

New Report

Close