DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Uprava HEP-a se nikada nije očitovala o ovom slučaju iako je to trebala obzirom da joj se trguje s obveznicama na ZSE!!!!!
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/kIbTzp2SbMyHILY0eAnIbQ==.pdf

Je li to priznanje krivnje – ja mislim da jeste no očito su procjenili da im je jednostavnije problem zvan Dioki riješiti UNIŠTENJEM po svaku cijenu i onda za to optužiti Upravu!
Zašto Begović nije zatražio mišljenje DORH-a i o Ugovoru ali i o zakonitosti svojih postupaka?
Predmetna nekretnina ima 6.000m2 poslovnog i 4.000m2 skladišnog prostora s pariralištem i zemljištem te ne kao takva nekoliko puta procjenjivana da bi se utvardila konačna cijena.
No plan je propao – došla nova Vlada a ona člana Uprave Diokija rasporedi za CFO u Crosco – dakle direktno priznanje za posao koji su napravili u Diokiju!
UPRAVA Diokija je dakle radila odličan posao u nastalim okolnostima.

Trenutne cijene pokazuju da Dioki ima proizvodni potencijal od 450 milijuna eura – to zna Linić i na to je upozorio – conto lavoro s Ravennom je neminovan obzirom da je Dina imala ugovor s ENI za EDC a Ravenna nema VCM postrojenje nego samo PVC!

Nekretnina i zbivanja oko nje pokazuju da nije nikom previše interesantna, jer bi se kupci već tukli oko nje. Pusti procjene. Najbolju cijenu određuje interes kupaca. Kojeg nema, da ponovim.

Da je uprava radila odličan posao ne bi njen član o kojem pišeš podvio rep i zbrisao u Crosco.

A trenutne cijene, koje si dapače sam tu linkao prije nekoliko dana te najbolje demantiraju. Nemoj meni govorit o cijenama. Ti najprije trebaš demantirat svoj vlastiti post.

Uprava HEP-a se nikada nije očitovala o ovom slučaju iako je to trebala obzirom da joj se trguje s obveznicama na ZSE!!!!!
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/kIbTzp2SbMyHILY0eAnIbQ==.pdf

Je li to priznanje krivnje – ja mislim da jeste no očito su procjenili da im je jednostavnije problem zvan Dioki riješiti UNIŠTENJEM po svaku cijenu i onda za to optužiti Upravu!
Zašto Begović nije zatražio mišljenje DORH-a i o Ugovoru ali i o zakonitosti svojih postupaka?
Predmetna nekretnina ima 6.000m2 poslovnog i 4.000m2 skladišnog prostora s pariralištem i zemljištem te ne kao takva nekoliko puta procjenjivana da bi se utvardila konačna cijena.
No plan je propao – došla nova Vlada a ona člana Uprave Diokija rasporedi za CFO u Crosco – dakle direktno priznanje za posao koji su napravili u Diokiju!
UPRAVA Diokija je dakle radila odličan posao u nastalim okolnostima.

Trenutne cijene pokazuju da Dioki ima proizvodni potencijal od 450 milijuna eura – to zna Linić i na to je upozorio – conto lavoro s Ravennom je neminovan obzirom da je Dina imala ugovor s ENI za EDC a Ravenna nema VCM postrojenje nego samo PVC!

Da je uprava radila odličan posao ne bi njen član o kojem pišeš podvio rep i zbrisao u Crosco.

[/quote]

Zbrisao na prijedlog Vlade RH jer Crosco je tvrtka – kćer Ine.
Stoga priče da je Uprava nesposobna ne drže vodu, a pozicija na koju je otišao je očito potvrda za dobar posao u Diokiju.

U suradnji s tvornicom Vinyls, koja bi Diokijevu sirovinu finiširala u gotove PVC proizvode, tvrdi naš neslužbeni izvor, na talijansko, ali i međunarodno tržište plasirao bi se kompletan asortiman proizvoda po mnogo povoljnijim cijenama nego u slučaju da Dioki samostalno izlazi na tržište nudeći isključivo sirovinu.

smiješno !

zar nije uprava diokija baš prije ove krize s dinom i diokijem , dakle zar nije bilo poslano pismo namjere za kupnju tvornice vinila i tvornice polietilena u Italiji (na dvije različite lokacije , znaći dvije tvornice )? da nije slućajno jedna takva tvornica i kupljena ,i to sasvim slučajno " izvučenim tj opljačkanim novcem " , i gle čuda jedna takva tvornica sada nudi garancije bez bilo kakvog izvida terena spremna je dati garancije. i gle čuda spremna je nuditi tj plasirati cijeli asortiman proizvoda po mnogo povoljnijim cijenama nego da dioki samostalno izlazi na tržište nudeći samo sirovinu !!! pa mislim da je sad jasno gdje je završio novac ( ogulili su hep, inu,….poslovne partnere i radnike)

http://dalje.com/hr-hrvatska/dioki-u-utrci-za-vinyls-ali-bez-komentara-odakle-im-kapital/324396

prvo su vas oderali i opljačkali a sad će VAM DATI PRILIKU DA PREKO SVOJIH LEĐA TJ SVOJIM ODRICANJEM I RADOM SPASITE I OD PLATITE ONO ŠTO SU ONI POKRALI HAHAHA PA KO JE OVDJE TOLIKO GLUP DA NE POVEŽE !!!

Dakako da je smiješno. Toliko smiješno da je zapravo glupo. Ajde da su napisali da bi zajedno ostvarivali veći profit uz postojeće cijene. Ne, oni apeliraju na potencijalne potrošače kako će imati povoljniju cijenu. Kako su samo društveno svjesni. Sad se i kapitalisti odriču profita, zbilja će 2012. smak svijeta.
Nego, mislim, ako nisi daleko od istine onda je vjerojatan ovakav scenarij:
1. Talijani velikodušno nude da će pokrit sav dug.
2. Započinju FOL iscrpljujući pregovori Vlada – Talijani.
3. Pregovori traju, plaćanje duga se polako prevaljuje na državu Hrvatsku, ali nas Vlada u režimskim medijima uvjerava da je tako jedino moguće.
4. Vlada slavodobitno uz fanfare objavljuje da će država sanirati Dioki i prodati ga Talijanima za jednu kunu i da je to maksimum koji su mogli ispregovarati.
5. Dobro je tu ako će radnici zadržat posao, loše je da će njihova djeca morat otplatit koju milijardu dolara državnog duga više (vidi sanacija u točki 4).

3. Pregovori traju, plaćanje duga se polako prevaljuje na državu Hrvatsku, ali nas Vlada u režimskim medijima uvjerava da je tako jedino moguće.

Kojeg duga – kome i koliko!

Sad ti je već PUNO manje – nema ZABA-e nema RBA …..
Je li HBOR proslijedio novce za VCM i PVC?

A doradbeni ugovori su realnost – ako već nisu krenuli na Krku?

Zbrisao na prijedlog Vlade RH jer Crosco je tvrtka – kćer Ine.
Stoga priče da je Uprava nesposobna ne drže vodu, a pozicija na koju je otišao je očito potvrda za dobar posao u Diokiju.

Podvio je on rep, jer da je takva faca kakvim ga predstavljaš, bio bi mu stručni izazov ispraviti posrnuli Dioki.

Je li HBOR proslijedio novce za VCN i PVC?

Vrh ledenog brijega.
A što se tiče HBOR-a, već sam napisao:

HBOR nije uskratio kredit Dioki-u, nego je Dioki namjenski kredit za VCM/PVC potrošio na kupovinu Novog Lista.

Doradbeni ugovori?!? Nisu krenuli, račun je blokiran, nema struje, Talijani nemaju novca za platit dugove, čeka se sanacija iz točke 4….

Je li HBOR proslijedio novce za VCM i PVC?

A doradbeni ugovori su realnost – ako već nisu krenuli na Krku?

[/quote]

pa da stvarno "kojeg duga " , koji zastoj proizvodnje , koje ne isplačene plaće , koja ne isplaćena potraživanja prema poslovnim partnerima i vjerovnicima ??? sve se to zapravo nije niti dogodilo !. ma nije bilo niti pljačke ! ti si savo pravo čudo , a kako te to sve skupa ne iznenađuje stvarno se zapitam na čijem si ti platnom spisku ?

Osobno sumnjam da će EU i MMF dozvoliti Vladi da HEP uđe u vlasničku strukturu. Vlada mora privatizirati HEP, što će ići u dijelovima. U taj plan se nikako ne uklapa širenje HEP-a, pogotovo ne na petrokemijsku djelatnost.
No, ako mi je sumnja ispravna, to za Dioki znači korak bliže stečaju [bye].

Baš je zanimljivo vidjeti kako bi i čime tvrtka u Italiji u stečaju mogla jamčiti za tvrtku u Hrvatskoj pred stečajem?

[b]Jebeš forum koji Savu nema! Maske su napokon pale: Hasta la vista Dioki![/b] [i]"uljepšavaš svoje stanje al’ ne možeš da me zezneš jer hakersko imam znanje"[/i]

ovo s talijanima je smijeh… da stvarno tak misle odmah bi i neki papir dali…
savo zao mi je sta te opet spominjem ali citam tvoje postove od prvog dana kad su poceli ovi problemi s placama i radom i ti si bio jedini razlog zbog pisanja ovdje… jednostavno se ne mogu nacudit kako mozes biti tako hladan na sve. kako mozes ljude uvjeravat da pogoni rade a ne rade? jos da uvjeravas nekog ko nezna kaj se desava ali nas radnike koji sjede u tim pogonima???
gladan sam, nemam za rezije, nemam za gace si kupi,… sve zahvaljujuci tom R.J.
Nas je 300 ljudi gledao u oci i govorio kako je on gladniji od nas i kako je on u vecem minusu nego mi a kupio si je tjedan dva prije neznam koliko miliona kuna vrijedan Mercedes sa majusnim V12 motorom… da li ti savo nije zalosno citat tak nesto?

@richter, @ravenus, . ..CIK13, .. ..i svi ostali skeptici,

još koji dan i uvjeriti ćete se da niste bili u pravu.
Na žalost način na koji je planirano konačno vlasničko restrukturiranje i vrlo brzi oporavak nije za širu javnost ali će se realizirati brže nego što mislite.
Za razliku od SING-a koji dopise dila po forumu, ili Tomca kojemu je najvažnije da si vidi sliku u novinama, sindikat sa DINE je u dnevnim kontaktima sa Riječkim ministrima, a dogovorene su pretpostavke koje vrlo brzo mogu dati rezultate.(čitaj: za 14 dana start polietilena, 90 dana start VCM-a).
U nastavku lokacija DINA pokreće DIOKI…
Ne baljezgajte nego kupujte…

Prvo Talijani su obična patka tek, ne mogu jamčiti ni za sebe a ne za milijardu kuna duga, imaju gaće na štapu, gore im je nego radnicima Dioki-ja.

Savo na kvadrat, ljudi u Dioki-ju nisu glupi, ne trebaš biti magistar matematike da zbrojiš dva i dva. A to nije pet, dakle gospodo, umirite hormone.

Postoji nekoliko opcija… svaka lokacija rješavala bi se zasebno. Dina do sada nikada nije mogla biti na prvom mjestu, jer je gubitaš, mi smo joj iz Dioki-ja davali za plaće, da, radnici etilena, epsika, rezervarskog, energane, dokija i polietilena II. Da novca ima, bilo bi i brodova. Brodova etilena i stirena. Točka na i, pametnom dosta.

Naš dragi veliki vođa nedavno je izjavio da nije znao za managerske ugovore u Dioki-ju, za svote od 30.000,00 do 50.000,00 kuna koje su se redovito isplaćivale i još se isplaćuju podobnima, kada za to nije bilo nikakvog moralnog opravdanja jer je bilanca stalno u minusu, samo da kažem, od kojih mnogi ni ne znaju gdje se nalaze pogoni a o procesima i tehnologiji u njima doslovno nemaju pojma.

Najočitiji primjer toga ti je komercijala, oni su uvijek bili u raskoraku sa realnošću, prodavali su robu koja još nije izašla iz reaktora, a onda kad bi se zbio neki problem u procesu, nestanak struje i slično, onda bi se čudili kao purani zašto robe nema? To ti je kao da hraniš kokoš, trpaš joj u usta kukuruz i odmah drugom rukom ispod tražiš jaje… ne ide to tako.

Za Dinu su zainteresirani Azarjberdžanci, Zagreb im je manje interesantan jer im je dobava i oprema sirovine upitna. Cijena rada bila bi u njihovoj kalkulaciji kao u Rumunjskoj. Kao operater raditi ćeš za 300,00 eura, to možeš očekivati od njih. Ovdje ti je na stvari čista ekonomska računica, kada za svaku proizvedenu kunu moraš utrošiti kunu i pol ili više, onda budućnosti teško da ima.

Dioki-jeva bilanca je vrlo upitna, i bit će dugo pod istragom, opravdano se sumnja na gomilu zamračenog novca, kako bilo da bilo, netko će uskoro za proteklih sedam godina mužnje u zatvor. Bit će još nekih koji će istim putem, Savo i Savo na kvadrat, pripazite, mogli biste njihovim putem, PR i slična lobistička s*anja ne mogu se opravdati dobrim namjerama!

[b]Jebeš forum koji Savu nema! Maske su napokon pale: Hasta la vista Dioki![/b] [i]"uljepšavaš svoje stanje al’ ne možeš da me zezneš jer hakersko imam znanje"[/i]

New Report

Close