DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

HEP je sam u govnima do grla, nemaju oni više novaca za sanaciju drugih poduzeća. Da imaju love kao prije 10 godina nebi ništa bilo problem.

A tko priča o sanaciji – ja govorim o raskinutom ugovoru o kupovini nekretnine i HEP-ovom pritisku na Dioki koji je i doveo do zaustavljanja pogona.

HEP će ostati sam u ovom slučaju, ako več nije, a onda će im se obiti o glavu sve što su činili i učinili.
Nikakav Tomac i sindikati im neće pomoći.
[/quote]

A tko bi po tebi trebao sanirati Dioki, odnosno injektirati oko 30 miliona eura za kratkotrajnu stabilizaciju?

I jš jedna stvar kada se govori o odnosima Dioki – HEP.
Zašto se preskače prijava USKOK-u i je li prijavu u onakvom obliku mogao podnijeti samo netko iz HEP-a?
Posljedice prijave su katastrofalne kako za pojedince tako i za Dioki kao kolektiv.
Već 17 mjeseci sve stoji – ništa se ne rješava.
Neka se to riješi – SVE je riješeno!

… ako rasprave na temu dioki nije "LUD,ZBUNJEN,NORMALAN" ne znam šta je… problem je što je ovo stvarnost… a i svi će se prepoznat….

DAJ PET !!!

HEP je sam u govnima do grla, nemaju oni više novaca za sanaciju drugih poduzeća. Da imaju love kao prije 10 godina nebi ništa bilo problem.

A tko priča o sanaciji – ja govorim o raskinutom ugovoru o kupovini nekretnine i HEP-ovom pritisku na Dioki koji je i doveo do zaustavljanja pogona.

HEP će ostati sam u ovom slučaju, ako več nije, a onda će im se obiti o glavu sve što su činili i učinili.
Nikakav Tomac i sindikati im neće pomoći.
[/quote]

A tko bi po tebi trebao sanirati Dioki, odnosno injektirati oko 30 miliona eura za kratkotrajnu stabilizaciju?

[/quote]

Ponavljam da takav oblik nije potreban.
Imamo odobren kredit EIB-a.
Potrebno je da HBOR pusti kredit, ako još nije, za obnovu VCM-a koji je koštao oko 35 milijuna eura a i u PVC se potrošili cca 120 milijuna kuna.

O kakvih 35 miliona Eura pričaš? pojasni malo molim te.

Dioki je za projekt VCM – PVC dobio kredit od 35 milijuna eura od EIB-a a ispalte su trebale ići putem HBOR-a.
HBOR i ZABA su stavili hipoteku na 325 milijuna kuna a te novce Dioki nije dobio.
Zauzvrat platilo se cca 100 milijuna kuna zateznih kamata na pozajmice i dugovanja.

Dioki je za projekt VCM – PVC dobio kredit od 35 milijuna eura od EIB-a a ispalte su trebale ići putem HBOR-a.
HBOR i ZABA su stavili hipoteku na 325 milijuna kuna a te novce Dioki nije dobio.
Zauzvrat platilo se cca 100 milijuna kuna zateznih kamata na pozajmice i dugovanja.
[/quote]
Kako je to moguće, u ćemu je caka?!

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Počela rekonstrukcija energane,HEP isključio struju.Sad će zeko mamu tražit kad zahladi,ode grijanje,,

pixma

Kad je onaj sastanak dogovoren danas?

p2.sem

O kakvoj kupovini vremena ti pričaš – daj pojasni:

Uprava je odradila posao s ZABA-om i RBA a odraditi će i ostale repove.
Končara nitko nije potezao za rukav a ponuda koja je stavljena na stol nije ni precjenjena ni potcjenjena – radi se o 564k m2 zemljišta, Piros je uređen i priveden namjeni, radi se o kogeneraciji i LNG terminalu – Adria Lng je do sada potrošila oko 15 milijuna eura.

To je Končaru bilo na stolu – to je ono što će Dioki dobiti od nekoga drugog – od HR konzorciji i Adria LNG-a.
Jer projekt LNG-a je prioritet Vlade a Dioki je prioritet i riječkog lobija i Vlade.

što se tiče RBA, ja ne znam koliko im je Dioki duzan, ali da se taj dug mogao pokriti sa malo preko 1000 dionica u to ne vjerujem, to je sitan iznos. A ako im je zbilja bio duzan tu sicu, to su mogli odavno rijesiti.

I nije ostao samo HEP. Ostala je i iNA, ostala je i Hypo banka, mozda i Erste (nisam siguran), a sta je sa dobavljacima sirovina? Navodno bi jedan isto trebao u vlasnicku strukturu, znaci nije beznacajan iznos pa do hrpe malih dobavljaca.

A sto se tice kupovne vremena pa od strane Jezica ocigledno, od koga drugog.

Kad je onaj sastanak dogovoren danas?

jedan sindikat u dva,jedan u 3,svi rade u interesu radnika,hahahahahha

pixma

Prvi korak – Biti ili ne biti.

Svatko od radnika, dioničara, velikih i malih vjerovnika te najšire javnosti i bilo kojih drugih osoba na ovaj ili onaj način povezanih s Diokijem trebao bi se zapitati i konačno raščlaniti da li je uloga i pojava Roberta Ježića štetna ili korisna za Dioki. Također trebalo bi neovisno i detaljno provjeriti vlasničke odnose, osobito bilancu i osnovni uvjet nastavka proizvodnje na jednoj i na drugoj lokaciji, odnosno isplativost ili sirovu ekonomsku računicu, neopterećenu od strane političkih uplitanja.

Kad se sve svede na papir, crno na bijelo, trebalo konačno odlučiti biti ili ne biti, poduzeti mjere i sankcije!

Što prije, odnosno odmah!

[b]Jebeš forum koji Savu nema! Maske su napokon pale: Hasta la vista Dioki![/b] [i]"uljepšavaš svoje stanje al’ ne možeš da me zezneš jer hakersko imam znanje"[/i]

New Report

Close