DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da dodam da je i potražnja za petrokemikalijama zbog općesvijetske recesije drastično pala.
Zateže se situacija u Perzijskom zaljevu, samo da bi se održala cijena nafte i plina, a nekakvi sanjari bi iz Qatara, vidi bogati, vozili LNG.
Cijeli članak možete naći na Vaš link

E JESI BOLESNIK, DAJ NAĐI NEŠTO ŠTO POKRIVA PETROKEMIJSKO TRŽIŠTE!

Jan 9 Italiano العربية

In Europe, styrene contracts had settled at a single price in the region during last week. The new January barge contracts indicate increases of €120/ton ($154/ton) from December, in line with the market expectations, at €1214/ton ($1553/ton with recent parity) on FOB NWE basis. Meanwhile, a styrene truck contract was also settled at €1220/ton ($1561/ton), up by €120/ton ($154/ton) from the December settlement. These increases on styrene costs were driven by the firmer benzene and ethylene costs. In the spot market, prices were also around $5/ton higher at $1300/ton on FOB NWE basis.

In Europe, spot ethylene prices rose by €30/ton to €950-955/ton on FD NWE basis on the back of the firmer upstream costs. Naphtha prices passed beyond the €700/ton threshold at €741/ton ($948/ton) in euro terms last Friday. Based on the increasing costs, sellers are pronouncing a bullish trend for February contracts in the region.

In Europe, sluggish downstream demand pulled spot VCM prices down over the past week. Notional spot VCM prices softened by $10-20/ton last week between $680-690/ton FOB NWE. Players didn’t report much trading activity last week as the market was not fully operational after holidays.

Ne mogu da ne citiram svoj zadnji post;

Ma nemoguće da je Končar odustao od zemljišta. Pa nije valjda Robert Ježić preko njega kupovao vrijeme…

Da, treba bit genijalac veličine Warrena Buffeta, da bi se zaključilo da se baš o tome radi. Već sam u nekoliko postova pisao da je LNG više navlakuša, nego realnost (da ne citiram samog sebe, kog zanima neka pretraži moje postove).
Nevezano na priču koju ovdje raspredamo, naletio sam na članak koji se zapravo jako tiče ovog tu. Pa, citiram:
richter, 09.01.2012. u 21:25

This week, the market in natural gas, the way Americans heat their homes, crashed. The reasons are extreme oversupply, a warm winter and a poor economy.
Technically most companies, be they public utilities or other marketing entities that work with natural gas are bankrupt.

Da dodam da je i potražnja za petrokemikalijama zbog općesvijetske recesije drastično pala.
Zateže se situacija u Perzijskom zaljevu, samo da bi se održala cijena nafte i plina, a nekakvi sanjari bi iz Qatara, vidi bogati, vozili LNG.
Cijeli članak možete naći na Vaš link
[/quote]
i da ne nadodam:
Uprava koja je upropastila tvrtku u još povoljnom ekonomskom okruženju, bi sad odjedanput u nadolazećem periodu duboke krize i potresa na naftnom tržištu trebala restrukturirati tvrtku i pretvoriti je iz gubitaša u dobitnika. Ma nemoj.
A procjenu Collier Internationala bojim se izjeda ovaj isti moj post jače nego Weimarska hiperinflacija.

dakle evo polako se događa ono što smo mi " pojedinci " i govorili da će se desiti. za vas ostale koji niste znali šta je "kupovanje vremena" , evo praktičan primjer ( doživjeli ste ga ) !. a dragom kolegi koji je komentirao moju objavu "da će dionica ići dole " [bye] , – sa svojim komentarom "boli li me nešto u lijevom ramenu"! pa srdačan pozdrav i jedno pitanje -gdje tebe sad boli ? pozdrav svima i SRETNO !!!

A šta se to događa – jedino što se može dogoditi u ovoj situaciji je nešto pozitivno.

Može proraditi Krk za Ravennu, može se pokrenuti prodaja zemljišta, može se pokrenuti Zagreb…..
Sve što se može dogoditi je veliki plus – minusi su se odavno dogodili.

Budući da si kao upoznat reci koliko je neoperativnog zemljišta na Krku i po kojo je cijeni procjenjen od strane Collier Inernationala jer oni su radili procjene.
Ili kao što kažete – ako ne znaš nazovi Collier i provjeri!

[/quote]

@ravenus

Šta je – nepoznate su ti činjenice o kojima neprestalno drobiš?

E JESI BOLESNIK, DAJ NAĐI NEŠTO ŠTO POKRIVA PETROKEMIJSKO TRŽIŠTE!

Jan 9 Italiano العربية

In Europe, styrene contracts had settled at a single price in the region during last week. The new January barge contracts indicate increases of €120/ton ($154/ton) from December, in line with the market expectations, at €1214/ton ($1553/ton with recent parity) on FOB NWE basis. Meanwhile, a styrene truck contract was also settled at €1220/ton ($1561/ton), up by €120/ton ($154/ton) from the December settlement. These increases on styrene costs were driven by the firmer benzene and ethylene costs. In the spot market, prices were also around $5/ton higher at $1300/ton on FOB NWE basis.

In Europe, spot ethylene prices rose by €30/ton to €950-955/ton on FD NWE basis on the back of the firmer upstream costs. Naphtha prices passed beyond the €700/ton threshold at €741/ton ($948/ton) in euro terms last Friday. Based on the increasing costs, sellers are pronouncing a bullish trend for February contracts in the region.

In Europe, sluggish downstream demand pulled spot VCM prices down over the past week. Notional spot VCM prices softened by $10-20/ton last week between $680-690/ton FOB NWE. Players didn’t report much trading activity last week as the market was not fully operational after holidays.
[/quote]
Moj Sava rekao sam ti već da pročitaš (i razumiješ) tekst prije nego ga linkaš. Cijeli tvoj tekst je u skladu s onim što sam ja napisao. Zbog porasta cijene nafte, rastu cijene petrokemijskih sirovina.
Dakle porasla je cijena stirena i etilena (ono što Dioki kupuje). Pala je cijena VCM-a (ono što Dioki prodaje). Inače od etilena koji poskupljuje Dioki bi trebao profitabilno napravit VCM koji pojeftinjuje. Kako da ne!!!

Moj Sava rekao sam ti već da pročitaš (i razumiješ) tekst prije nego ga linkaš. Cijeli tvoj tekst je u skladu s onim što sam ja napisao. Zbog porasta cijene nafte, rastu cijene petrokemijskih sirovina.
Dakle porasla je cijena stirena i etilena (ono što Dioki kupuje). Pala je cijena VCM-a (ono što Dioki prodaje). Inače od etilena koji poskupljuje Dioki bi trebao profitabilno napravit VCM koji pojeftinjuje. Kako da ne!!!
[/quote]
Sava, pa tvoji su argumenti kao i patkovi u onom crtiću gdje gađa zeca sa sve većom bombom. A što je bomba veća to mu prije eksplodira u ruci.

Sad ili nikad…ako se sutra opet dogodi neka odgoda,a nekako imam cudan osjecaj da bi se mogao pojaviti neki "novi investitor" i ako RJ predlozi neki novi sastanak za jedno par tjedana,onda se jednostavno mora to prekinuti!! Pa ljudi moji 1200 vas je,njih je par gramzivaca,koji imaju veze s businessom isto koliko Sava sa relanošću, izađite na ulicu,dovucite medije,prislite vlast da se kriza rijesi…Apeliram na radnike ovdje na forumu,pokažite zube,svi se bore za svoja radna mjesta jedino vi šutite i cekate da vas izbace na ulicu. Mislim da je pred vama puno vazniji posao nego na forumu raspravljat sa Savom,i u Diokiju sjedit u hladnim pogonima… Puno sreće!! Dioki ima buducnost,a ona je u vasim rukama,samo vi to nikako da shvatite [undecid]

p2.sem

Ovaj tvoj post govori i da Krk (VCM) za Ravennu ne bu tak brzo proradil.
A conto lavoro koji je navodno podpisan govori da čovjek može podpisati i po sebe štetan ugovor ako je nesmotren.
Narod bi rekel da si je siromak z vragom ugovora podpisal.

Obzirom da je rješena ZABA i RBA moglo bi se dogoditi da HEP ostane sam samcat – a to ne paše nekima!
A HEP pravi probleme zbog nepostojećeg duga!

@ravenus

Golo zemljište je procjenjeno na 57eur/m2!
I procjena od 80 milijuna eura nije ju radio Dioki ni RJ:
Tu procjenu su radili ovlašteni procjenitelji, izmeđuostalog Colliers.
I jeste višestuko viša od povjenih cijena a to su 80-te prošlog stoljeća.

HEP je sam u govnima do grla, nemaju oni više novaca za sanaciju drugih poduzeća. Da imaju love kao prije 10 godina nebi ništa bilo problem.

ok druže savo , vidim ja da se ti informiraš na sve strane po tiskovinama ali , stvarnost je sasvim drugačija . PA ZAR BI TO BILO PRVI PUT U HRVATSKOJ DA SU UBILI KRAVU KOJA DAJE MLIJEKO ? ja ovdije samo pokušavam biti što objektivniji , dok tvoja objektivnost granići sa čistom naivom ! ja sam između ostaloga samo iznio svoje mišljenje o : R.J , UPRAVI ,NAĆINU NA KOJI SE " RIJEŠAVAJU " PROBLEMI , KUPOVANJU VREMENA I KAKO MISLIM DA ĆE DIONICA IĆI DOLE (ŠTO SE I DESILO ). ne znam zašto te to toliko pogađa kad znamo da je krajnji cilj političke klike ( sve rasprodati , naravno uz što bolju proviziju ), da , netko će profitirati ali čisto sumljam da će to biti dioničari ili radnici ! srdačan pozdrav , i više sreće u novoj ! JEDNO SU ŽELJE , A DRUGO JE STVARNOST !!!

HEP je sam u govnima do grla, nemaju oni više novaca za sanaciju drugih poduzeća. Da imaju love kao prije 10 godina nebi ništa bilo problem.

A tko priča o sanaciji – ja govorim o raskinutom ugovoru o kupovini nekretnine i HEP-ovom pritisku na Dioki koji je i doveo do zaustavljanja pogona.

HEP će ostati sam u ovom slučaju, ako več nije, a onda će im se obiti o glavu sve što su činili i učinili.
Nikakav Tomac i sindikati im neće pomoći.

…ja sam između ostaloga samo iznio svoje mišljenje o : R.J , UPRAVI ,NAĆINU NA KOJI SE " RIJEŠAVAJU " PROBLEMI , KUPOVANJU VREMENA ….

O kakvoj kupovini vremena ti pričaš – daj pojasni:

Uprava je odradila posao s ZABA-om i RBA a odraditi će i ostale repove.
Končara nitko nije potezao za rukav a ponuda koja je stavljena na stol nije ni precjenjena ni potcjenjena – radi se o 564k m2 zemljišta, Piros je uređen i priveden namjeni, radi se o kogeneraciji i LNG terminalu – Adria Lng je do sada potrošila oko 15 milijuna eura.

To je Končaru bilo na stolu – to je ono što će Dioki dobiti od nekoga drugog – od HR konzorciji i Adria LNG-a.
Jer projekt LNG-a je prioritet Vlade a Dioki je prioritet i riječkog lobija i Vlade.

New Report

Close