DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

To je zato jer kreće projekt kogeneracije, te nam dostava struje uopće nije potrebna. Uskoro kreće naših 20 MW. Savo će vam malo podrobnije objasnit.

uopce ne sumnjam u to [lol]

To je zato jer kreće projekt kogeneracije, te nam dostava struje uopće nije potrebna. Uskoro kreće naših 20 MW. Savo će vam malo podrobnije objasnit.

uopce ne sumnjam u to [lol]
[/quote]
Je, je, čujem da su danas montirali rotor generatora. Premda stator još nije ni proizveden.

Za one koji se malo manje razumiju u generatore.
Prvo treba imati stator da bi se rotor imao u što montirati.

Ma nemoguće da je Končar odustao od zemljišta. Pa nije valjda Robert Ježić preko njega kupovao vrijeme…

Ma nemoguće da je Končar odustao od zemljišta. Pa nije valjda Robert Ježić preko njega kupovao vrijeme…

Ma to je nemoguće, Končar je bio vrlo ozbiljan. Toliko ozbiljan da se nije udostojio osobno pojaviti na sastanku u ministrastvu. Kao i prije njega ona Terra i tako redom.

Da, treba bit genijalac veličine Warrena Buffeta, da bi se zaključilo da se baš o tome radi. Već sam u nekoliko postova pisao da je LNG više navlakuša, nego realnost (da ne citiram samog sebe, kog zanima neka pretraži moje postove).
Nevezano na priču koju ovdje raspredamo, naletio sam na članak koji se zapravo jako tiče ovog tu. Pa, citiram:
richter, 09.01.2012. u 19:39

This week, the market in natural gas, the way Americans heat their homes, crashed. The reasons are extreme oversupply, a warm winter and a poor economy.
Technically most companies, be they public utilities or other marketing entities that work with natural gas are bankrupt.

Da dodam da je i potražnja za petrokemikalijama zbog općesvijetske recesije drastično pala.
Zateže se situacija u Perzijskom zaljevu, samo da bi se održala cijena nafte i plina, a nekakvi sanjari bi iz Qatara, vidi bogati, vozili LNG.
Cijeli članak možete naći na Vaš link

Dioki d.d. – odgovor na upit Zagrebačke burze

4.11.2011 11:47:09

"Nastavno na Vaš današnji upit, a slijedom članka pod naslovom “Ježić i Končar postigli dogovor o zemljištu na Krku” objavljenog u današnjem izdanju Business.hr, šaljemo Vam slijedeće očitovanje:

Nastavno na već prije dostavljenu informaciju o iskazanom interesu, potvrđujemo da je inicijalno dogovorena kupoprodaja zemljišta na Krku namijenjenog za izgradnju LNG terminala i elektrane, a koje se nalazi u vlasništvu Dioki Grupe. Predmetni posao nalazi se u fazi usuglašavanja ostalih elemenata, razrade tehničkih detalja i pripreme dokumentacije potrebne za njegovu realizaciju. Investicijska javnost će sukladno zakonskim obvezama i dobroj poslovnoj praksi biti obaviještena o sklapanju transakcija i ostalim materijalnim činjenicama odmah po realizaciji iste."

Gdje je to rečeno da Končar odustaje od posla?

"Ostajemo i dalje otvoreni za pregovore, no u realnim okvirima"
http://www.poslovni.hr/vijesti/koncar-odustaje-od-kupnje-diokijeva-zemljista-194135.aspx

Po gužvi n aforumu izgleda da je sindikate, nakon dogovora s ZABA i RBA, uhvatila frka da će se posao odraditi bez njihova učešća!

Šta je se to silno dogodilo da se prežvakavaju stare stvari a izbjegavaju činjenice!

A RJ je još u 9. mjesecu prihvatio uvjete MINGORP-a.

dakle evo polako se događa ono što smo mi " pojedinci " i govorili da će se desiti. za vas ostale koji niste znali šta je "kupovanje vremena" , evo praktičan primjer ( doživjeli ste ga ) !. a dragom kolegi koji je komentirao moju objavu "da će dionica ići dole " [bye] , – sa svojim komentarom "boli li me nešto u lijevom ramenu"! pa srdačan pozdrav i jedno pitanje -gdje tebe sad boli ? pozdrav svima i SRETNO !!!

Pa kako sad to, pa drug Sava je rekao da pogoni idu punom parom!?

zaprudjanec

Gdje je to rečeno da Končar odustaje od posla?

U naslovu.
Ti očito kreneš članak čitat dalje tek ako ti naslov ne odgovara. Neki dan je bilo obratno, sjeti se naše rasprave o Hina-inom prenošenju informacija.

dakle evo polako se događa ono što smo mi " pojedinci " i govorili da će se desiti. za vas ostale koji niste znali šta je "kupovanje vremena" , evo praktičan primjer ( doživjeli ste ga ) !. a dragom kolegi koji je komentirao moju objavu "da će dionica ići dole " [bye] , – sa svojim komentarom "boli li me nešto u lijevom ramenu"! pa srdačan pozdrav i jedno pitanje -gdje tebe sad boli ? pozdrav svima i SRETNO !!!

A šta se to događa – jedino što se može dogoditi u ovoj situaciji je nešto pozitivno.

Može proraditi Krk za Ravennu, može se pokrenuti prodaja zemljišta, može se pokrenuti Zagreb…..
Sve što se može dogoditi je veliki plus – minusi su se odavno dogodili.

Budući da si kao upoznat reci koliko je neoperativnog zemljišta na Krku i po kojo je cijeni procjenjen od strane Collier Inernationala jer oni su radili procjene.
Ili kao što kažete – ako ne znaš nazovi Collier i provjeri!

Gudio sam ja tu priču i u svom postu od 08.08.2011.:

Na kraju čestitam svima koji su popili navlakušu prošli tjedan i kupili dionice. Dugoročno ova dionica ima trend strmo prema dolje.

kad je onomad netko isforsirao nagli porast cijene dionice, da bi ista nakon dva dana zaronila još dublje.

New Report

Close