Smjesšno je da se npr Verbundnetz Gas Aktiengesellschaft (VNG) iz Leipziga opskrbljuje s LNG-om u Rotterdamu umjesto na Krku!!!!
To su te tragedije HR ključnih odluka – ne vidimo dalje od nosa.
A EU birokrati drže nas podalje od ključnih tehnologaija i resursa a mi po tkozna koji put pušimo fore.
Još ćemo uzvoziti LNG iz Austrije i Mađarske!!!!
Ne vidim zašto bi Krk Leipzigu bio povoljniji od Rotterdama, ali nije ni važno. Smislili bi svako opravdanje da nam opale čak i sankcije kad bi Krk (Rijećka luka općenito) ugrozio Rotterdam.
Mi sami ipak vidimo nešto dalje od nosa, nažalost ne predaleko.
Ovu bi ti izjavu sa eurobirokratima i sam potpisao. Njihov je posao stvaranje pogodnosti velikima, nauštrb malih.
Nažalost u velikom biznisu nema optimalnosti, samo interes jaćeg. Italija je na svaki način nastojala spriječiti financiranje Dalmatine od strane EU. I sad besmisao postaje smisao. Ja bi, po njima, trebao iz Njemačke u Grčku krenuti s autom do juga Italije i onda se ukrcati na trajekt. Mimo svake logike, umjesto da idem preko Zagreba k Splitu, Dubrovniku, itd.
Kao prvo ministar gospodarstva nije Linić nego Čačić , stoga za pomoć u rjeavanju Diokijevih problema treba se obratiti Čačiću. Nitko ni do sada nije priječijo RJ da se dogovori sa ZABOM i ostalim vjerovnicima pa zašto to nije učinio.Neznam koji bi iole pošten čovjek ili ludo hrabar dao novac privatnoj tvrtci čiji je vlasnik pod istragom zbog gospodarskog kriminala , a pritom njega ostaviti u vlasničkoj strukturi.Sada je valjda svima jasno da se RJ neće dobrovoljno maknuti iz Diokija nego će se to morati učiniti nažalost za radnike , male vjerovnike i vlasnike dionica putem stečaja.
Sve radničke oči u Diokije su uprte u Linića mada ja moram priznati neznam kako i na koji način Linić može to učiniti.
Može pomoći vrlo jednostavno, ali vrlo je jasno zašto ne može. Da je Dioničko društvo sa mješanim vlasništvom već bi se rješilo i pogoni bi radili.
Sve radničke oči u Diokije su uprte u Linića mada ja moram priznati neznam kako i na koji način Linić može to učiniti.
opet krivo….
Što se tiče ministarstva financija uglavnom nebi smjelo biti problema jer je u interesu države da se DIOKI restruktuira i što prije obnovi proizvodnju.
Priče o prijateljstvima Linića i RJ, idr., i sl. nisu u interesu DIOKI-a i vjerojatno ih plasiraju oni kojima nije u interesu da se situacija skoro riješi.
Nemam namjeru tvrditi da nisu istinite jer nemam nikakvih argumenata za to kao niti oni koji tvrde da su istina. Uostalom nije me posebno niti briga, važno mi je samo da dobijemo svi zajedno plaće…a probleme tog tipa neka rješava netko drugi.
Činjenica je da su kontraproduktivne i da svatko tko želi da se počne sa proizvodnjom bolje da ne lupeta …
Oči i sve ostalo treba usmjeriti na HAAB i još poneke vejrovnike….
opet krivo….
Što se tiče ministarstva financija uglavnom nebi smjelo biti problema jer je u interesu države da se DIOKI restruktuira i što prije obnovi proizvodnju.
Priče o prijateljstvima Linića i RJ, idr., i sl. nisu u interesu DIOKI-a i vjerojatno ih plasiraju oni kojima nije u interesu da se situacija skoro riješi.
Nemam namjeru tvrditi da nisu istinite jer nemam nikakvih argumenata za to kao niti oni koji tvrde da su istina. Uostalom nije me posebno niti briga, važno mi je samo da dobijemo svi zajedno plaće…a probleme tog tipa neka rješava netko drugi.
Činjenica je da su kontraproduktivne i da svatko tko želi da se počne sa proizvodnjom bolje da ne lupeta …
Oči i sve ostalo treba usmjeriti na HAAB i još poneke vejrovnike….
[/quote]
Uprava provodi plan kojije prihvaćen i od vjerovnika ali i od države kao vlasnika HEP-a i Ine.
Dakle prodaje se neoperativna imovina a osim toga bitne su dugoročne i prihvatljive cijene energenata.
Zagreb ide u rekonstrukciju s kogeneracijom a RJ ima na stolu ponudu Končara za Krk.
I najvažnije stvari o kojoj izbjegavate govoriti – kako se pojavio DINALEN na tržištu ako ništa ne radi?
Je li potpisan doradbeni s IGS-om – obzirom da je EDC trenutno 300 a VCM 750 dolara po toni izgleda da samo EDC/VCM može zaraditi čistaka oko 250 milijuna kuna godišnje!!!!
…Uslijed značajnih troškova koje uzrokovalo VCM postrojenje na Krku, zbog nedovršenog investicijskog ciklusa VCM/PVC, te smanjene proizvodnje profitabilnih pogona zbog nedostatnih obrtnih sredstava i pokrenutih prisilnih naplata od strane vjerovnika, i s tim u svezi zaustavljanja rada pogona u Zagrebu i Omišlju u rujnu, ukupni rezultat Dioki Grupe za promatrano razdoblje, tri kvartala 2011. godine, bilježi povećan gubitak…..
http://zse.hr/userdocsimages/financ/DIOK-fin2011-3Q-NotREV-K-HR.pdf
http://www.novilist.hr/Vi…ja-za-proizvodnju-etilena
http://www.dioki.hr/download/Dioki-priopcenje12.04.2010.pdf
Dobro sta si ti vec zaboravio da si i sam zakljucio da se ne radi? Pa to je bilo prije samo 2-3 dana, kako si tako brzo zaboravio?
A o tome kako uprava provodi plan – ovim tempom će ga provest 2052. Upravi se ovdje ne pita puno, ako išta. A to s Končarom pa to je bilo aktualno nekih tjedan dana prije 2-3 mjeseca, sta mislis da to Jezic nebi vec odavno prodao da je mogao?
…Uslijed značajnih troškova koje uzrokovalo VCM postrojenje na Krku, zbog nedovršenog investicijskog ciklusa VCM/PVC, te smanjene proizvodnje profitabilnih pogona zbog nedostatnih obrtnih sredstava i pokrenutih prisilnih naplata od strane vjerovnika, i s tim u svezi zaustavljanja rada pogona u Zagrebu i Omišlju u rujnu, ukupni rezultat Dioki Grupe za promatrano razdoblje, tri kvartala 2011. godine, bilježi povećan gubitak…..
http://zse.hr/userdocsimages/financ/DIOK-fin2011-3Q-NotREV-K-HR.pdf
http://www.novilist.hr/Vi…ja-za-proizvodnju-etilena
http://www.dioki.hr/download/Dioki-priopcenje12.04.2010.pdf
Dobro sta si ti vec zaboravio da si i sam zakljucio da se ne radi? Pa to je bilo prije samo 2-3 dana, kako si tako brzo zaboravio?
[/quote]
To ti je bilo u 9. mjesecu kada su se i održavanja planirala!
A ako usporediš konsolidirano – nekonsolidirano Krk je radio na razini 2010. godine.
A sada se eto prije mjesec dana pojavio Dinalen na tržištu – nazovi nekog dobavljača možeš naručiti 100-200 tona bez problema!
A posebna priča je EDC/VCM – bilo je govora da je pred potpisom doradbeni Ugovor s Talijanima.
Jer Dioki je imao contratto di fornitura s ENI za EDC iz Asseminija.
A IGS bi trebao u vrlo kratkom roku pokrenuti Ravennu.
Diferencija između cijene EDC – VCM – PVC daje svima mogućnost dobre zarade.
S takvim poslom riješio si sve dileme u poslovanju i s kreditorima – možda je zato RBA i uzeo dionice Diokija – očito mu vrijede.
I Dina je u 2q otkupila 80% ĆUF-a od Dioki Holding AG.
Pogledaj malo GI Adriaoil spa.
Vidi i Cooliersovu PROCJENU ZEMLJIŠTA.
gledaj… vec sam ti par puta rekao – ako nikome ovjde ne vjerujes i uvjeren si da su se svi urotili protiv tebe, nazovi Zg ili Krk i pitaj jel rade ili ne rade. Vrlo jednostavno, nema nikakve potrebe za stalnim nagadjanjem i uvjeravanjem drugih da nisu u pravu.
A sto se tice VCM-a, a nadajmo se da ce krenuti kada se rijesi situacija, nadajmo se da ce i zaradjivati, nadajmo se da ce se situacija rijesiti sto prije, nadjamo se, nadajmo se…
kolega Mister,
Ja bi vam preporučio da odustanete…jer nećete postići ništa. Racionalni pristup nema učinka.
Svi su glupi ovdje samo je Sava pametan…
tvornice na obje lokacije su na izdisaju…
slijedi nam put bez povratka 🙁
jer dubioze su prevelike da se dogodi čudo.
U OVOJ ZEMLJI ČUDA SE NE DOGAĐAJU, DRUŽE SAVO
Možete li komentirati činjenicu da je RJ i dalje predsjednik nadzornog odbora Riječkog Novog Lista?
Tko ne vjeruje, može kupiti novine i provjeriti istinitost navedenog u impressumu