http://zse.hr/default.aspx?id=38804
U vezi dionica
I šta je loše u tom – dapače provodi se program restrukturiranja.
Neka samo nastave s planovima koji su usvojeni i sve OK!
I glede poslovnog foruma s Korejom – pogledaj za što je iskazan interes – prvenstveno LNG terminal.
I koji su poredu da žele investirati na Krk.
Ako nešto zaista znate o gore spomenutim radnjama zašto konkretno ne kažete "gdje? kada? koliko? čega? s kim? , …" i podijelite saznanja sa nama, kako CIK31 voli reći bijednicima, ili još bolje sa DORHom i ispunite građansku dužnost!
Da bi netko mogao odgovoriti na ova pitanja, treba imati uvod u dokumente u koje ima uvid mozda samo par osoba u Diokiu i treba ih ovdje predociti sto bi bilo vrlo vjerojatno kazneno djelo, tako da je ne vidim kako bi ovo bilo moguce.
Mozda je umjesto kradje ispravniji izraz – izvlacenje novca na legalne nacine kao npr. netko osnuje neke firme po inozemstvu koje kupe sirovinu za dioki dd uz svoju proviziju pa se gotovi proizvod proda ispod trzisne cijene opet posrednickoj firmi koja ga onda plasira dalje. Pa dioki dd jos plati i transport gotove robe, da se posrednicka firma time ne opterecuje. Sta mislis jel se ovaj scenarij mogao odigrati? Ja mislim da je. Jel legalan? Ja mislim da je. Jel dioki dd profitirao iz toga? Ja mislim da nije.
Sta mislis jel normalno da firma koja ulaze u postrojenja na Krku i pri tome se zaduzuje, odluci za Novi List dati nekih 200 mil kn? Ja mislim da to nije normalno.
Sta mislis jel normalno da se niotkuda pojavljuje Dinamarin i samo tako dobije posao prevozenja derivata za inu. Pa kada se posao zgotovi, Dinamarin mjenja vlasnika pa je jos samo 10% u vlasnistvu Dine? Ako je to profitabilan posao, zasto ne ostane u sklopu diokia? Ako nije, zasto se ulazilo u njega?
Sve su ovo legalne poslovne odluke, ali meni se nekako cini da je Dioki slabo od njih profitirao, sta ti mislis?
[/quote]
"Mozda je umjesto kradje ispravniji izraz – izvlacenje novca na legalne nacine kao npr. netko osnuje neke firme po inozemstvu koje kupe sirovinu za dioki dd uz svoju proviziju pa se gotovi proizvod proda ispod trzisne cijene opet posrednickoj firmi koja ga onda plasira dalje."
Ovo nije legalni način. Ovo može biti legalni način samo u divljim bananan državama koje ne koriste zdrav razum u poslovanju. Ovo čak i Rusi počinju sankcionirati. Tako da…. sve šta danas legalno izgleda, vidite da se USKOK lako predomisli glede legalnosti, a na upute izvana. Hvala ti Bože šta ulazimo u Europu.
I glede poslovnog foruma s Korejom – pogledaj za što je iskazan interes – prvenstveno LNG terminal.
Provodi se program naplate dugova. Porezna uprava na svoj, a RBA na svoj način.
I glede poslovnog foruma, ja sam malo stariji, pa duže pamtim. LNG terminal se počeo spominjati još ranih devedesetih. Tada se govorilo, samo da rat završi i zabijamo lopatu. Rat je odavno gotov, terminala nema. Bit će terminal, ali u Trstu. A onaj tko će ga izgraditi tamo, na Krku samo čuva poziciju da mu se netko ne useli i ne pokvari planove u Trstu.
I glede poslovnog foruma, ja sam malo stariji, pa duže pamtim. LNG terminal se počeo spominjati još ranih devedesetih. Tada se govorilo, samo da rat završi i zabijamo lopatu. Rat je odavno gotov, terminala nema. Bit će terminal, ali u Trstu. A onaj tko će ga izgraditi tamo, na Krku samo čuva poziciju da mu se netko ne useli i ne pokvari planove u Trstu.
[/quote]
Riješeno najprije s ZABA a sada i s RBA.
A država svoja potraživanja može prebiti s dugom prema Diokiju koji je bio veći od potraživanja tako da bi i to mogla biti jedna u nizu dezinformacija.
Dakle nastavlja se – neki dan je i Uprava o tom obavijestila radnike da će se u slijedećih par tjedana završiti rasčišćavanje – restrukturiranje uz suglasnost vjerovnika.
Najveći je HAAB – oni imaju hipoteke na OPERATIVNU imovinu ali to ne čudi obzirom da su 2004. kupili firmu od fondova.
Zato sam te pitao – što ako Ruski kupe HAB a takve su indicije u Austriji.
koliki dug u novcu su naplatili ovim dionicama? zasto se plasiraju informacije o nevaznim stvarima. koliko tisucu i nesto dionica? bitno je po kojoj cijeni.
A stiže nam i kumašin!
http://www.business.hr/kompanije/vlada-smjenjuje-nadzorni-odbor-ine
Kumašin se pravi da ne poznaje RJ. "Karma is a bitch" kako već kazah.
Esdejpeovci će sada kao po jajima hodat, zato jer će ih se gledat sa 10 puta jačim povećalom. Em Europa, em najveće iskusnjare HDZ u odboru za korupciju. Najbolji policajci su bivši kriminalci.
Kumašin nebu riskirao da ga se poveže sa RJ, tako da ako kumašin bude pomogao Dioki-ju, a htjeti će, to će biti bez RJ.
koliki dug u novcu su naplatili ovim dionicama? zasto se plasiraju informacije o nevaznim stvarima. koliko tisucu i nesto dionica? bitno je po kojoj cijeni.
RBA je koncem 2006. financirala iseljenje Preplama s Žitnjaka – Diok je kupio kreditom oko 17k m2 zemljišta i nekretnina. Visina kredita je 3.040.000,00 eura a ktr 2,75 poena iznad EURIBO-a tromjesečnog.
Može biti rata kredita ako je 10-ogodišnji izračunaj sam.
No zašto će banki uopće dionice – je li to odraz povjerenja u budućnost kompanije.
ZABA je se već na sličan način ponijela s tim da su hipoteke ostale dakle kao da je novac od NL-a ostao Diokiju!
Sve radničke oči u Diokije su uprte u Linića mada ja moram priznati neznam kako i na koji način Linić može to učiniti.
[/quote]
Smjesšno je da se npr Verbundnetz Gas Aktiengesellschaft (VNG) iz Leipziga opskrbljuje s LNG-om u Rotterdamu umjesto na Krku!!!!
To su te tragedije HR ključnih odluka – ne vidimo dalje od nosa.
A EU birokrati drže nas podalje od ključnih tehnologaija i resursa a mi po tkozna koji put pušimo fore.
Još ćemo uzvoziti LNG iz Austrije i Mađarske!!!!
CIK – neka Linić pusti Ježića da odradi ovo što je započeo s ZABA-om i s RBA.
A neka drži INU i HEP kako spada.
Nadam se da će se to upravo tako dogoditi.