DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@mister
, @richter, former91, …

Nadalje, kud ćeš većeg kriminala od uzimanja robe ili usluga i izbjegavanja plaćanja. Nema čovjeka koji može nabrojiti sve Dioki-eve vjerovnike. Propadne li Dioki, preko stotinu firmi u Hrvatskoj bi lako moglo ostati s nenaplaćenim potraživanjima.
[/quote]
Potpuno se slažem, ostati dužan samo za struju 180 mil. kuna (neko je napisao taj podatak?) može biti samo posljedica političke odluke vrha!

S druge strane pitam se nije li, najblaže rečeno čudno da je na DINI započet postupak zapljene imovine sa strane Porezne uprave zbog duga od cca 5mil kuna, a koji je nastao kao posljedica neplaćanja doprinosa na plaće u posljednjih nekoliko mjeseci??? Pa svaki dan na TV vidimo radnike kako se žale da im poslodavci godinama (neki čak i 7) nisu plaćali poreze i doprinose na plaće!

Nije li i to posljedica nazovimo je "politike", s krajnjim ciljem "mijenjajmo vlasnika".

OK dopuštam da za to ima objektivnih razloga, ali ne po cijenu brutalnog iživljavanja na radnicima i njihovim obiteljima.

Ako nešto zaista znate o gore spomenutim radnjama zašto konkretno ne kažete "gdje? kada? koliko? čega? s kim? , …" i podijelite saznanja sa nama, kako CIK31 voli reći bijednicima, ili još bolje sa DORHom i ispunite građansku dužnost!

Da bi netko mogao odgovoriti na ova pitanja, treba imati uvod u dokumente u koje ima uvid mozda samo par osoba u Diokiu i treba ih ovdje predociti sto bi bilo vrlo vjerojatno kazneno djelo, tako da je ne vidim kako bi ovo bilo moguce.

Mozda je umjesto kradje ispravniji izraz – izvlacenje novca na legalne nacine kao npr. netko osnuje neke firme po inozemstvu koje kupe sirovinu za dioki dd uz svoju proviziju pa se gotovi proizvod proda ispod trzisne cijene opet posrednickoj firmi koja ga onda plasira dalje. Pa dioki dd jos plati i transport gotove robe, da se posrednicka firma time ne opterecuje. Sta mislis jel se ovaj scenarij mogao odigrati? Ja mislim da je. Jel legalan? Ja mislim da je. Jel dioki dd profitirao iz toga? Ja mislim da nije.

Sta mislis jel normalno da firma koja ulaze u postrojenja na Krku i pri tome se zaduzuje, odluci za Novi List dati nekih 200 mil kn? Ja mislim da to nije normalno.

Sta mislis jel normalno da se niotkuda pojavljuje Dinamarin i samo tako dobije posao prevozenja derivata za inu. Pa kada se posao zgotovi, Dinamarin mjenja vlasnika pa je jos samo 10% u vlasnistvu Dine? Ako je to profitabilan posao, zasto ne ostane u sklopu diokia? Ako nije, zasto se ulazilo u njega?

Sve su ovo legalne poslovne odluke, ali meni se nekako cini da je Dioki slabo od njih profitirao, sta ti mislis?

Ako nešto zaista znate o gore spomenutim radnjama zašto konkretno ne kažete "gdje? kada? koliko? čega? s kim? , …" i podijelite saznanja sa nama, kako CIK31 voli reći bijednicima, ili još bolje sa DORHom i ispunite građansku dužnost!

Da bi netko mogao odgovoriti na ova pitanja, treba imati uvod u dokumente u koje ima uvid mozda samo par osoba u Diokiu i treba ih ovdje predociti sto bi bilo vrlo vjerojatno kazneno djelo, tako da je ne vidim kako bi ovo bilo moguce.

Mozda je umjesto kradje ispravniji izraz – izvlacenje novca na legalne nacine kao npr. netko osnuje neke firme po inozemstvu koje kupe sirovinu za dioki dd uz svoju proviziju pa se gotovi proizvod proda ispod trzisne cijene opet posrednickoj firmi koja ga onda plasira dalje. Pa dioki dd jos plati i transport gotove robe, da se posrednicka firma time ne opterecuje. Sta mislis jel se ovaj scenarij mogao odigrati? Ja mislim da je. Jel legalan? Ja mislim da je. Jel dioki dd profitirao iz toga? Ja mislim da nije.

Sta mislis jel normalno da firma koja ulaze u postrojenja na Krku i pri tome se zaduzuje, odluci za Novi List dati nekih 200 mil kn? Ja mislim da to nije normalno.

Sta mislis jel normalno da se niotkuda pojavljuje Dinamarin i samo tako dobije posao prevozenja derivata za inu. Pa kada se posao zgotovi, Dinamarin mjenja vlasnika pa je jos samo 10% u vlasnistvu Dine? Ako je to profitabilan posao, zasto ne ostane u sklopu diokia? Ako nije, zasto se ulazilo u njega?

Sve su ovo legalne poslovne odluke, ali meni se nekako cini da je Dioki slabo od njih profitirao, sta ti mislis?
[/quote]
… misli ka i ti samo ne smije napisati … a onda šta ti vridi da znaš kad ne možeš ništa prominit jer to znaju i oni kopji bi mogli prominiti pa opet niš …

DAJ PET !!!

@savodrugi

Slažem se s oba tvoja zadnja posta. No, mogu ti jedino cinično ponoviti riječi jednog ekonomista od prije desetak godina: Život nije pravedan, kad ste vidjeli da je kojot uhvatio pticu trkačicu.
Evo ti slične priče, i ja i cijela ulica znamo da jedan naš susjed šverca drogu. Ništa ne radi, vozi skupe aute, svi izbjegavamo konflikt s njime jer mu se opasno zamjeriti, i svi znamo da se bavi mutnim poslovima. Opet, nitko od nas nikakvih konkretnih dokaza nema. Isto je s pranjem love u Dioki-u. Indicije na osnovi niza neuspješnih projekata, a koji su svi redom preplaćeni su više nego utemeljene.
Konačno, neracionalno trošenje i investiranje u neuspješne projekte spada u krimen nesavjesnog poslovanja.
Zašto Porezna uprava prvo plijeni Dinu, a ne neku drugu mutniju firmu, to ti je nastavak priče s mojim susjedom. Zašto policija hapsi druge, a ne njega. Zato jer idu svojim redom. Kad skupe dovoljno dokaza zahvatit će i njega.

Potpuno se slažem, ostati dužan samo za struju 180 mil. kuna (neko je napisao taj podatak?) može biti samo posljedica političke odluke vrha!

Taj dug je nastao kao rezultat jednostranog raskida ugovora o kupovini dijela Kemikalija tj poslovne zgrade Kemikalija. Naime JANAF i HEP su zajednički išli u kupovinu nekretnina koje su procjenjene na oko 32 milijuna eura a kada se JANAF dočepao terminala HEP je odustao od kupovine te sav dug za struju kojim se trebala platiti nekretnina proglasio dospjelim počeo kamatariti i blokirao račun.
To je jedina istina i tu su svi problemi počeli.

Ova Vlada će valjda riješiti taj spor.
Linić je otvoreno rekao da mu ne trebaju nikakvi sporovi s kompanijom koja ima izvozni potencijal od 450 milijuna eura i koja zapošljava 1200 radnika.

Glede radi se ne radi se evo jedan detalj i činjenica vezana za Krk!

Europe – Croatia Dioki d.d. – Engineering underway – 120kt – 1Q13
https://www.equity.co.kr/upfile/issue/2011/12/13/1323751310336.pdf

Obzirom da je objavio Samsung koji ima JV s Totalom u petrokemiji a Atofina tj Arkema je tvrtka kćer Totala – jesu li oni licenzori i ima li tu neki jači interes obzirom da je Total i u Adria LNG projektu.

-ako Ježić ostane u Firmi, a drugi uđu u vlasništvo vidjeti će se dubinskom analizom šta je radio. koliko je novaca izvučeno kroz razno razne tvrtke. Mislim da će se otkriti samo 20%, ali dovoljno da se shvati da on nije biznismen ***.

-ako potpuno izađe iz vlasništva – isti scenarij

-ako odbije izaći iz vlasništva, i time zasigurno uništi Dioki početi će pjevati i oni koji sada šute i drže mu ljestve.

Dodje mi da ga žalim sada, ali "Karma is a Bitch".

Taj dug je nastao kao rezultat jednostranog raskida ugovora o kupovini dijela Kemikalija tj poslovne zgrade Kemikalija. Naime JANAF i HEP su zajednički išli u kupovinu nekretnina koje su procjenjene na oko 32 milijuna eura a kada se JANAF dočepao terminala HEP je odustao od kupovine te sav dug za struju kojim se trebala platiti nekretnina proglasio dospjelim počeo kamatariti i blokirao račun.

Kad bi cijela priča bila samo u tome…

Obzirom da je objavio Samsung koji ima JV s Totalom u petrokemiji a Atofina tj Arkema je tvrtka kćer Totala – jesu li oni licenzori i ima li tu neki jači interes obzirom da je Total i u Adria LNG projektu.

Imaš nevjerojatnu moć povezivanja nepovezivih činjenica. Da si policajac pohapsio bi pola milijuna zagrepčana samo zato jer su živili u istom gradu sa Sanaderom.
Nije i nema veze. Službeno se PVC još uvijek vodi pod "projektiranje u toku" makar niti idejni projekt nije završen, a cijeli posao je prekinut prije godinu i pol dana. Dioki je mislio da cijeli projekt može napraviti sam uz nekoliko domaćih projektantskih firmica. Pokazalo se da ne može što je i bilo za očekivati. Potrošili su vrijeme i novac, ali sumnjam da su izvukli pouku.
S ovim se mogu nadovezati i na postove kolege savodrugog. Bahatost i neznanje jer su mislili da sami mogu napraviti tako opsežan projekt.

Kad bi cijela priča bila samo u tome…

Imaš nevjerojatnu moć povezivanja nepovezivih činjenica.
[/quote]
Povezujem samo povezive ćinjenice.
SAMSUNG C&T DEUTSCHLAND GmbH je bio u Zagrebu na Forumu u 9. mjesecu – Mr. Lee, Chang Su / General Manager / Machinery and Plant Team.

A da pojma nemaš evo činjenice – uz pomoć licenzora dečki s Krka su uspjeli povećati proizvodnju LDPE za 50% umjesto planiranih 30%. To valjda dovoljno govori o kvaliteti kadra.

Također Total – Samsung – Arkema – Dioki ——itekako ima poveznica o kojima treba voditi računa.
Zašto Totalu ne bi bila interesantna integracija LNG -Petrokemija – Enegija na Krku?

uz veliko poštovanje prema kadru na Krku, ne znam zašto se dižu u nebesa zato jer je kapacitet veći od "projektiranog" 20 %. pa nisu na ruke proširivali reaktor ili ubrzali proces. to je splet okolonosti, za koji su zaslužni prvenstveno licencor i projektant.

slobodno me demantirajte, biti će mi drago spoznati kako je to naša zasluga.

Dioki po starom, lažnim sjajem do lovorika.

Također Total – Samsung – Arkema – Dioki ——itekako ima poveznica o kojima treba voditi računa.
Zašto Totalu ne bi bila interesantna integracija LNG -Petrokemija – Enegija na Krku?

Arkema… jel to ona Arkema za koju je VCM trebao raditi doradu i po prvotnoj ideju zaraditi velike novce? Ili cekaj malo… po prvotnoj ideji izgubiti velike novce… nisam siguran bas… 😉

prema portalu mojedionice.com Dioki je prodao 555 svojih dionica prosli tjedan?? Sta to znaci?

http://www.seebiz.eu/dioki-po-nalogu-rba-otpustio-1123-vlastite-dionice/ar-22718/

Povezujem samo povezive ćinjenice.
SAMSUNG C&T DEUTSCHLAND GmbH je bio u Zagrebu na Forumu u 9. mjesecu – Mr. Lee, Chang Su / General Manager / Machinery and Plant Team.

I pola milijuna zagrepčana je tada bilo u Zagrebu. Prirodno je da ljudi iz struke pohode forume koji se tiču njihove struke. Ali to najčešće ne znači ništa više. Svake godine HEP i društvo organiziraju nekakav svoj forum, najčešće negdje na obali, ali to ne znači da će tamo ikad izrasti elektrana.

A da pojma nemaš evo činjenice – uz pomoć licenzora dečki s Krka su uspjeli povećati proizvodnju LDPE za 50% umjesto planiranih 30%. To valjda dovoljno govori o kvaliteti kadra.

Gdje sam ja rekao da je kadar nekvalitetan. Toliko je kvalitetan da zaista zaslužuje bolju upravu.

Ne znam. Pitaj Total. Baš se ne trgaju oko posla.

New Report

Close