koliko ja znam energana proizvodi električnu energiju a ne paru, a znam i ko je servisira u kooperaciji…no, bitno je kako se radovi djele i naplaćuju
Nešto si zamijenio. Energana u Dioki-u proizvodi samo paru. Organizacijski pod energanu spada i trafostanica. Dakle, ti koje poznaješ servisiraju trafostanicu koja se napaja iz HEP-a, a ne postrojenje za proizvodnju struje, jer takvog nema.
A kako se radovi dijele i naplaćuju, a Bože moj, zato ovdje i raspravljamo kako je to Dioki uspio doći u slijepu ulicu.
Dioki je samo poštovao odredbe iz Zakona o tržištu kapitala u svezu javne objave važnih informacija pa je bezpredmetno o tome raspravljati.
Licenzor je Technip i provjeri kada su bili na Čulinečkoj –
I ako Dina ne radi već 4 mjeseca kako se LDPE pojavio u Slovačkoj.
Prije cca 2 tjedna? Prodaje se po 22,5 tone – dakle šleperima.
CHP – Cooling, Heating and Power Technologies – NIJE SE NIŠTA IZGUBILO!
Pa ti si taj koji raspravlja i traži nekakvu transparentnost u svezi, pazi bogati, nečijih povjerljivih informacija.
Licensor NIJE Technip. Technip nije licensor nijednog postrojenja u Dioki-u. Opet brkaš pojmove. Licensor PEII je Ato. Technip je bio projektant PEII, ali po Ato-ovoj licenci. To je velika razlika za onog tko se razumije u posao. Prema tome nikakav Technip nije bio na Čulinečkoj. A tko je licensor etilena, još se malo pomuči da saznaš.
LDPE se u Slovačkoj pojavio tako da su Slovaci svojevremeno sagradili pogon za proizvodnju LDPE-a.
Rečeš da se prodaje po 22,5 tone. Mislio sam da su Slovaci prešli na euro.
CHP – Combyned Heat and Power
CCHP – Combyned Cooling Heat and Power
Svašta se izgubilo. Da bi mogli razgovarati o nekoj znastveno-tehnološkoj disciplini treba prvo poznavati terminologiju koju se tamo koristi. Ali niti to ne koristi previše, jer treba poznavati i fizikalne zakonitosti koje upravljaju sa procesima tamo.
Treba biti vražje drzak da se sa znanjem napabirčenim na Wikipedii pokuša meritorno raspravljati sa stručnjacima, i još im nastojati soliti pamet.
Dioki je samo poštovao odredbe iz Zakona o tržištu kapitala u svezu javne objave važnih informacija pa je bezpredmetno o tome raspravljati.
Licenzor je Technip i provjeri kada su bili na Čulinečkoj –
I ako Dina ne radi već 4 mjeseca kako se LDPE pojavio u Slovačkoj.
Prije cca 2 tjedna? Prodaje se po 22,5 tone – dakle šleperima.
CHP – Cooling, Heating and Power Technologies – NIJE SE NIŠTA IZGUBILO!
Pa ti si taj koji raspravlja i traži nekakvu transparentnost u svezi, pazi bogati, nečijih povjerljivih informacija.
[/quote]
Vidiš kako komuniciraš – ništa nisi provjerio.
Najprije Zakon o tržištu kapitala, pa onda kada je ekipa iz Technipa bila na čučinečkoj, pa onda čega su oni licenzori, pa onda malo ubaci u priću Traneov čiler od 2500 tona…….
Najprije se educiraj!
Ili si za božićne bonovi kupio samo alkohol pa te i sada drma!
Najprije Zakon o tržištu kapitala, pa onda kada je ekipa iz Technipa bila na čučinečkoj, pa onda čega su oni licenzori, pa onda malo ubaci u priću Traneov čiler od 2500 tona…….
Najprije se educiraj!
Sava, drago mi je da se jedan mladac tako zanima za tehniku, ali moraš shvatiti da znanje iz srednje škole nije dostatno za ozbiljniju raspravu. Poslije srednje škole dolazi fakultet, pa magisterij, doktorat, postdoktorski studij itd. Ljudi tamo nešto uče. Očito je to potrebno naučiti, jer se inače od ljudi to znanje ne bi tražilo. Svi bi mogli biti znastvenici sa srednjom školom.
No kad znaš, reci ti što je licencirano od Technipa? Ja sam valjda bio dovoljno jasan kad sam rekao da Dioki NIKAD nije kupio nikakvu licencu od Technipa. Pusti težinu čilera na miru, jer ni za kakvu priču nije bitna. Ili samo hoćeš ispast pametan tu na forumu kako ti znaš koliko je nekakav čiler težak.
Najprije se educiraj!
Pusti težinu čilera na miru, jer ni za kakvu priču nije bitna. Ili samo hoćeš ispast pametan tu na forumu kako ti znaš koliko je nekakav čiler težak.
[/quote]
Ti si ipak mijenjao Božićnicu – bonove za alkohol!
koliko ja znam energana proizvodi električnu energiju a ne paru, a znam i ko je servisira u kooperaciji…no, bitno je kako se radovi djele i naplaćuju
Nešto si zamijenio. Energana u Dioki-u proizvodi samo paru. Organizacijski pod energanu spada i trafostanica. Dakle, ti koje poznaješ servisiraju trafostanicu koja se napaja iz HEP-a, a ne postrojenje za proizvodnju struje, jer takvog nema.
A kako se radovi dijele i naplaćuju, a Bože moj, zato ovdje i raspravljamo kako je to Dioki uspio doći u slijepu ulicu.
[/quote]
dobro,priznajem da sam možda i pogriješio,ali daj mi onda reci gdje spada postrojenje sa najvećim dimnjakom na Krku i čemu služi ??
[/quote]
dobro,priznajem da sam možda i pogriješio,ali daj mi onda reci gdje spada postrojenje sa najvećim dimnjakom na Krku i čemu služi ??
[/quote]
Vas dvojica ste pred otkazom . kada dođe novi gazda!
Pojma nemate o poduzeću i tehnologiji.
Ako Rusi preuzmu HAAB kako se naveliko špekulira šta će uraditi s Diokijem?
Zapravo, nisi pogriješio. Ja sam shvatio da misliš na Zagrebačku energanu, za koju vrijedi ono što sam rekao. Imaš pravo. To postrojenje na Krku sa najvećim dimnjakom je energana koja ima diesel agregat za proizvodnju struje. Isto tako raspolaže sa parnim kotlom za proizvodnju pare.
Dakle, proizvodi i struju i paru.
Vas dvojica ste pred otkazom . kada dođe novi gazda!
Pojma nemate o poduzeću i tehnologiji.
Ako Rusi preuzmu HAAB kako se naveliko špekulira šta će uraditi s Diokijem?
Jesi li razmišljao da sam ja možda sam svoj gazda? A baš mi ni kolega former91 ne izgleda kao osoba ovisna o Dioki-u.
Nemoj samo širit temu, jer ćeš se još dublje zakopat.
Sava vas je uništio činjenicama. Jako sam ponosan na Savu. Savo ne daj se, oni oće samo obezvrijedit preduzeće i jeftino kupit dionice.
@ sava
joj daj, tvoje strucnosti i tvojih bajki mi je vise preko glave. Pokusavam te ignorirati ali tu i tamo jednostavno ne mogu dopustiti da se ta kolicina dezinformacija siri, morao sam te upozoriti da je to kaznjivo jer prije ili kasnije ce netko reagirati. Sava, jesi ti ikad bio u diokiu, postavio koje pitanje upravi?
sada ce dva sata biti mir pa ce onda opet Sava pocet bacat linkove koje je bacao i do sada i pricat kako se zapravo rade rekonstrukcije i sta ja znam sta sve ne. Politicar na kvadrat, samo baca spinove pa kada mu nesto dokazes, baci neku drugu glupost koja mu odgovara pa tako stalno u krug. I ne odustaje. Bas onaj pravi politicar najgore moguce vrste. A da, a na kraju pocne i vrijedjati.