Glede stručnjaka za LPG – ne traži nikakve preinake na postrojenjima a Dioki ima sasvim dovoljno skladišnih kapaciteta za propilen.
Kad se čovjek upetlja u glupost, pa više ne može van. Ako LPG sad odjedanput ne traži nikakve preinake, zašto pričaš o rekonstrukciji. Dioki skladišnih kapaciteta nema jer ih je poprodavao Janafu, Ini, itd. I da ima spremnike, kakav je smisao skladištenja propilena? Stvaranje mrtvog kapitala? Doduše, u tome je već dokazani ekspert.
Ti Sava, kao da nasumce uzmeš riječi iz riječnika i baciš ih na papir, pa što bude.
Glede ostalih vjerovnika sve je riješeno ali s HEP-om će ići na drugačiji način.
Nije, jer mali vjerovnici dan danas ne mogu do novca koje im Dioki duguje i po tri godine.
što se tiče rekonstrukcije na energani to je nemoguće, moguć je samo redoviti servis nakon određenog broja radnih sati kojih nije baš bilo previše a iz pouzdanih izvora znam da će se uskoro izvoditi pa me živo zanima kako to s obzirom na nelikvidnost, blokade, procesi u zastoju…itd
neko bu to dobro naplatil bez obzira na situaciju a o natječaju da i ne govorim…
Redoviti servis Dioki može napraviti u vlastitoj režiji. Sa svojim radnicima, i sa zalihom rezervnih dijelova koju bi morali imati. Morali bi imati jer je to pretpotopna energana za koju rezervne dijelove ionako nitko više ne proizvodi. Procesi u zastoju koje spominješ su ovaj put prednost jer nikom ne treba stalna isporuka pare, pa se servis može na miru raditi.
Glede stručnjaka za LPG – ne traži nikakve preinake na postrojenjima a Dioki ima sasvim dovoljno skladišnih kapaciteta za propilen.
Kad se čovjek upetlja u glupost, pa više ne može van. Ako LPG sad odjedanput ne traži nikakve preinake, zašto pričaš o rekonstrukciji. Dioki skladišnih kapaciteta nema jer ih je poprodavao Janafu, Ini, itd. I da ima spremnike, kakav je smisao skladištenja propilena? Stvaranje mrtvog kapitala? Doduše, u tome je već dokazani ekspert.
Ti Sava, kao da nasumce uzmeš riječi iz riječnika i baciš ih na papir, pa što bude.
Glede ostalih vjerovnika sve je riješeno ali s HEP-om će ići na drugačiji način.
Nije, jer mali vjerovnici dan danas ne mogu do novca koje im Dioki duguje i po tri godine.
[/quote]
Zar jOš misliš da bi Uprava pokrenula rekonstrukciju ILI DONIJELA ODLUKU a da nije imala zeleno svjetlo kreditora, da nije imala financijski plan, studiju isplativosti….
To je 100% činjenica da su odnosi s glavnim kreditorima OK!
Obzirom da će zadržati PE II to se ne može bez dovoljnih količina etana – oko 75k tona godišnje – ili prelaskom na LPG.
iMAJU 4 PEĆI PO 30KT ETILENA, JEDNA JE REZERVA, KAKO ĆE RADITI TO SAM SE JA ZAPITAO.
Kogeneracija je vrhunski isplativa jer Dioki trebadesetke MW toplinske/rashladne energije.
Zar jOš misliš da bi Uprava pokrenula rekonstrukciju ILI DONIJELA ODLUKU a da nije imala zeleno svjetlo kreditora, da nije imala financijski plan, studiju isplativosti….
Daj si taj članak iz Novog Lista koji si linkao pročitaj još jedanput, ali sada s razumijevanjem.
Tamo piše:
Uprava tvrtke Dioki d.d. na današnjoj je proširenoj sjednici u sklopu mjera za racionalizaciju poslovanja donijela odluku o prikupljanju ponuda i možebitnom raspisivanju međunarodnog tendera za rekonstrukciju postrojenja za proizvodnju etilena u Zagrebu, izvijestili su iz te tvrtke.
Znači, odluku o prikupljanju ponuda, a ne odluku o pokretanju rekonstrukcijskih radova.
Pazi dalje: možebitnom raspisivanju; već se ograđuju. Ponude i ne možeš prikupit ako prije ne raspišeš tender. Tender do danas NIJE raspisan.
Obzirom da će zadržati PE II to se ne može bez dovoljnih količina etana – oko 75k tona godišnje – ili prelaskom na LPG.
iMAJU 4 PEĆI PO 30KT ETILENA, JEDNA JE REZERVA, KAKO ĆE RADITI TO SAM SE JA ZAPITAO.
Kogeneracija je vrhunski isplativa jer Dioki trebadesetke MW toplinske/rashladne energije.
A možda neće zadržati PEII? Jesi li jako siguran da će ga zadržati?
A ako se pitaš kako će raditi, možda će raditi kao i dosad.
Je ti jak argument za kogeneraciju. Zato jer netko nešto treba, ne znači da mu se to može na isplativ način pružit. Ili kako da ti to nacrtam?
Daj si taj članak iz Novog Lista koji si linkao pročitaj još jedanput, ali sada s razumijevanjem.
A možda neće zadržati PEII? Jesi li jako siguran da će ga zadržati?
A ako se pitaš kako će raditi, možda će raditi kao i dosad.
Je ti jak argument za kogeneraciju. Zato jer netko nešto treba, ne znači da mu se to može na isplativ način pružit. Ili kako da ti to nacrtam?
[/quote]
Članak nije izvorno iz NL-a nego je prenesen iz HINA-e!
Dakle u naslovu piše da je pokrenuta rekonstrukcija Etilena na Žitnjaku prikupljanjem ponuda i to mjesec dana prije remonta!
A međunarodni natječaj je možebitan – logično jer većina stranih kompanija koji to mogu obaviti posluje i u HR.
Rnergetske bilance toplinske i rashladne energije za Žitnjak su egzaktne i CCHP sustav je isplativ za max 4 godine kao i što piše na javnom pozivu.
I takve stvari se ne pokreću bez zatvorene financijske konstrukcije, osiguranih sredstava a u ovom slučaju su morale proći i službe kod kreditora!!!
Članak nije izvorno iz NL-a nego je prenesen iz HINA-e!
Dakle u naslovu piše da je pokrenuta rekonstrukcija Etilena na Žitnjaku prikupljanjem ponuda i to mjesec dana prije remonta!
A međunarodni natječaj je možebitan – logično jer većina stranih kompanija koji to mogu obaviti posluje i u HR.
Rnergetske bilance toplinske i rashladne energije za Žitnjak su egzaktne i CCHP sustav je isplativ za max 4 godine kao i što piše na javnom pozivu.
I takve stvari se ne pokreću bez zatvorene financijske konstrukcije, osiguranih sredstava a u ovom slučaju su morale proći i službe kod kreditora!!!
A HINA je prenijela ono što je Dioki pustio u medije. Pošto kupio, poto prodao. Ili hoćeš reći da je HINA arbitar koji određuje što je smisleno raditi i tko će to raditi?
Ne čitaj naslove, nego ono što piše sitnim slovima.
I daj si pročitaj rečenicu koju si napisao … pokrenuta rekonstrukcija (…) prikupljanjem ponuda i to mjesec dana prije remonta … hrpa riječi bez smisla. Ako hoćeš rekonstrukciju vezat na remont, sinko moj, pripremne radnje treba započeti i dvije i više godina prije. Ili misliš da netko spreman sjedi i čeka da Dioki zafućka i za mjesec dana sve napravi.
Rekonstrukcija se pokreće prikupljanjem ponuda, ali se ponude mogu i prikupiti, a kasnije od rekonstrukcije odustati. U slučaju koji razmatramo ponude se NIKAD nisu prikupile.
Daj mi nabroji koje to strane kompanije sa potrebnom ekspertizom na polju etilenskih pogona posluju u HR. HR je inače Saudijska Arabija sa jedno 100 etilenskih pogona, pa projektanti istih tu naveliko posluju, čak i inženjering tu imaju.
Da se CCHP isplati za četiri godine, sinko moj, imali bi ga u Njemačkoj u svakom dvorištu. I prestani brkat terminologiju, jer NITKO NIKADA nije planirao CCHP. Mislili su proizvoditi električnu i toplinsku energiju, ali o kombiniranom hlađenju NIKAD nije bilo govora. Kako stvari stoje neće biti ništa niti od toplinske niti od eletrične energije.
Ideje se mogu razmatrati i bez zatvorene financijske konstrukcije. Kako ista nije zatvorena, nije se ni otišlo dalje od ideje.
Briga kreditora za tvoje ideje, daj dobru hipoteku i evo ti kredit. Ne sjede u banci termodinamičari, nego bankari. I obožavaju blesave ideje, jer tako dolaze do vlasništva nad firmama.
Vijest koju je prenio NL je s HINA-ina OTS servisa!
….Tekstovi pošiljatelja namijenjeni objavljivanju i distribuciji u OTS-u prenose se od riječi do riječi, ne mijenjaju se sadržajno niti se redigiraju. Pošiljatelj je isključivo odgovoran za sadržaj teksta.
OTS je namijenjen prenošenju priopćenja s područja gospodarstva, za državna tijela, političke stranke i kandidate na izborima, udruge i ostale zainteresirane pošiljatelje priopćenja za javnost sukladno zakonu……
http://websrv.hina.hr/hina/web/view.action?view=ots-about
I što hoćeš reći o CHP-u?
Znaš li koliko Dioki troši energije za hlađenje?
Savo, znaš li ti koliko trošiš vremena i energije na forumu?
Jel te stislo za pare pa si se bacio na čarobiranja na forumu i hoćeš nekog navući?
Niti političari ti nisu ravni po obećanjima, a po demagogiji se možeš mjeriti s predsjednikom Svemira Zdravkom Mamićem.
Ako ti ljudi lijepo pišu koliko dugo koji pogon ne radi, koga pokušavaš obmanuti? Neću pitati zašto ih pokušavaš obmanuti jer nam je to svima jasno. Kako sam sebi nisi smiješan? Nama je već žalosno ovo čitati.
Ako nije isplaćena plaća za 12., 11., i 10. mjesec. a za 9. samo 1300 kn, zašto pišeš da je isplaćena za 12.? Je li vraćen dug za 2010.? A ušli smo u 2012.
Kojih 80 mil. od Novog lista? Pa to je otišlo u banku.
Kakva rekonstrukcija Etilena? Jel znaš koji je nominalni kapacitet etilena po projektu, koja je najveća godišnja proizvodnja od starta pogona, i kakav je bio trend od npr. 2005-2011?
Znaš li ti da su inženjeri još u 2010. na određenim pogonima pisali pripreme za stajanje pogona u periodu do 3 mjeseca i godine dana? Konzerviranje. Po nalogu direktora proizvodnje.
Spominješ i rezervarski dio, pitam te komu su prodani spremnici iz kojih je EPS vukao stiren za šaržu? Zašto su prodani ako se planira da pogon još radi? ILI SE MOŽDA I NE PLANIRA DA DALJE RADI?
Zašto Uprava nije trepnula malim prstom da zadrži sve ljude koji su otišli unazad 2 godine? Zato što se planira proizvodnja na žitnjaku?
Give me the break…
….Tekstovi pošiljatelja namijenjeni objavljivanju i distribuciji u OTS-u prenose se od riječi do riječi, ne mijenjaju se sadržajno niti se redigiraju. Pošiljatelj je isključivo odgovoran za sadržaj teksta.
OTS je namijenjen prenošenju priopćenja s područja gospodarstva, za državna tijela, političke stranke i kandidate na izborima, udruge i ostale zainteresirane pošiljatelje priopćenja za javnost sukladno zakonu……
Bravo, već napredujemo. Potcrtao si ključnu rečenicu. Sad ju trebaš i shvatiti. Da ti pomognem: HINA je od riječi do riječi prenijela informaciju koju je plasirao Dioki. Pošto kupila, poto prodala. Slijedeću rečenicu si previdio, a isto je vrlo bitna. Pošiljatelj (Dioki, u našem slučaju) je isključivo odgovoran za sadržaj teksta.
Dioki, naravno, ima pravo izvijestiti svekoliko pučanstvo da mu se neke ideje o smanjenju potrošnje energije motaju po glavi i da će se raspitati okolo tko što nudi. Dioki, naravno, ima pravo i odustati od tih ideja. Dioki, naravno, ima pravo i NE izvijestiti pučanstvo da je odustao od svojih ideja. Prema tome, nikakva obvezna odgovornost nije uspostavljena, i možemo se razići.
Vidiš, tebe je baš to dovelo u zabludu. Dioki nije dužan tebi govoriti o svakom svom potezu.
O CHP-u? Sad je CHP! Gdje se izgubilo jedno C?
ZNAM koliko Dioki troši energije za hlađenje, ali dok me ne ovlaste da o tome vodim računa, baš me briga. Odšetaj u Dioki i objasni im koliko troše i reci im da si ti genijalac koji će im tu potrošnju smanjiti, pa možda zaradiš novce.
što se tiče rekonstrukcije na energani to je nemoguće, moguć je samo redoviti servis nakon određenog broja radnih sati kojih nije baš bilo previše a iz pouzdanih izvora znam da će se uskoro izvoditi pa me živo zanima kako to s obzirom na nelikvidnost, blokade, procesi u zastoju…itd
neko bu to dobro naplatil bez obzira na situaciju a o natječaju da i ne govorim…
Redoviti servis Dioki može napraviti u vlastitoj režiji. Sa svojim radnicima, i sa zalihom rezervnih dijelova koju bi morali imati. Morali bi imati jer je to pretpotopna energana za koju rezervne dijelove ionako nitko više ne proizvodi. Procesi u zastoju koje spominješ su ovaj put prednost jer nikom ne treba stalna isporuka pare, pa se servis može na miru raditi.
[/quote]
koliko ja znam energana proizvodi električnu energiju a ne paru, a znam i ko je servisira u kooperaciji…no, bitno je kako se radovi djele i naplaćuju
Bravo, već napredujemo. Potcrtao si ključnu rečenicu. Sad ju trebaš i shvatiti. Da ti pomognem: HINA je od riječi do riječi prenijela informaciju koju je plasirao Dioki. Pošto kupila, poto prodala. Slijedeću rečenicu si previdio, a isto je vrlo bitna. Pošiljatelj (Dioki, u našem slučaju) je isključivo odgovoran za sadržaj teksta.
Dioki, naravno, ima pravo izvijestiti svekoliko pučanstvo da mu se neke ideje o smanjenju potrošnje energije motaju po glavi i da će se raspitati okolo tko što nudi. Dioki, naravno, ima pravo i odustati od tih ideja. Dioki, naravno, ima pravo i NE izvijestiti pučanstvo da je odustao od svojih ideja. Prema tome, nikakva obvezna odgovornost nije uspostavljena, i možemo se razići.
Vidiš, tebe je baš to dovelo u zabludu. Dioki nije dužan tebi govoriti o svakom svom potezu.
O CHP-u? Sad je CHP! Gdje se izgubilo jedno C?
ZNAM koliko Dioki troši energije za hlađenje, ali dok me ne ovlaste da o tome vodim računa, baš me briga. Odšetaj u Dioki i objasni im koliko troše i reci im da si ti genijalac koji će im tu potrošnju smanjiti, pa možda zaradiš novce.
[/quote]
Dioki je samo poštovao odredbe iz Zakona o tržištu kapitala u svezu javne objave važnih informacija pa je bezpredmetno o tome raspravljati.
Licenzor je Technip i provjeri kada su bili na Čulinečkoj –
I ako Dina ne radi već 4 mjeseca kako se LDPE pojavio u Slovačkoj.
Prije cca 2 tjedna? Prodaje se po 22,5 tone – dakle šleperima.
CHP – Cooling, Heating and Power Technologies – NIJE SE NIŠTA IZGUBILO!