Ide li rekonstrukcija na Žitnjaku u pravcu LPG-a ( je li se zato Čermak ubacivao ) za pirolizu?
Lokacijska za kogeneraciju je data koncem 2010. ili početkom 2011. pa je bilo vremena za pripreme i izvedbu.
O kakvim ti tocno rekonstrukcijama pricas? Sta se tocno rekonstruira? Jedino sto se radi je rezanje starih pogona i njihova prodaja u otpad, nema nikakvih drugih rekonstrukcija.
[/quote]
Lokacijsak za kogeneraciju je izdata koncem 2010. ili u 1. mjesecu 2011. pa se pitam jeste li – ako si ti insider – do početka remonta izabrali na koji način će raditi PJ Etilen tj koja je sirovina u igri.
Je li LPG kojega ima ili etan kojega nema dovoljno.
I u planu je bila rekonstrukcija generatora pare SG 6104.
Lokacijsak za kogeneraciju je izdata koncem 2010. ili u 1. mjesecu 2011. pa se pitam jeste li – ako si ti insider – do početka remonta izabrali na koji način će raditi PJ Etilen tj koja je sirovina u igri.
Cuj, mislim da ljudi na ovom forumu ne odlucuju o ovim stvarima na koja ti postavljas pitanja, ne znam jesi li probao ta pitanja poslati u upravu?
Drugo, kao sto si vjerojatno svjestan Dioki ne radi cca 4 mjeseca, a neki dijelovi Diokia i znatno duze. Isto tako postoje veliki problemi s isplatom (tj. neisplatom) placa pa je valjda jasno da se za nikakve rekonstrukcije love nema niti se rade, ne zna se ni kako ce ta firma izgledati kad se/ako se promjeni vlasnistvo, koji dijelovi ce raditi koji ne, kada ce to sve skupa zazivjeti.
Tako da su neke eventualne rekonstrukcije trenutno u sasvim drugom planu sve dok se ne rijese gore navedene, osnovne stvari. A to kad je koja dozvola izdana ili kada je koji natjecaj objavljen, trenutno je potpuno nebitno.
Cuj, mislim da ljudi na ovom forumu ne odlucuju o ovim stvarima na koja ti postavljas pitanja, ne znam jesi li probao ta pitanja poslati u upravu?
[/quote]
Ma ti si informiraniji od Uprave izgleda pa zato pitam tebe.
Ali očito nisi u tijeku pa u svemu vidiš rezačinu iako se radi o opsežnoj rekonstrukciji čiji je cilj ekonomično poslovanje tog pogona.
A odakle lova – pa od prodaje NL-a!
Ali očito nisi u tijeku pa u svemu vidiš rezačinu iako se radi o opsežnoj rekonstrukciji čiji je cilj ekonomično poslovanje tog pogona.
Ne znam jesi li svjestan da je puno ljudi na ovoj burzi izgubilo lovu, kao i na ovoj dionici. Ne znam koliko je mudro iznositi neistine i dovoditi dionicare i potencijalne dionicare u zabludu, ljudi danas prijavljuju hanfi i sta ja znam kome i za manje stvari. Budi oprezan i dobro razmisli kada nesto pises tj. budi siguran da je to tako. NHF, ovo je za tvoje dobro.
Priča se da se stari PE reže i čisti kako bi se u očišćenim prostorijama gazda RJ moga baviti uzgojem golubova Pisminoša , a ostatak novca od NL je navodno utrošen za projektnu dokumentacije za apartmansko naselje na obali jezera u Diokiju na Žitnjaku.
Ne znam jesi li svjestan da je puno ljudi na ovoj burzi izgubilo lovu, kao i na ovoj dionici. Ne znam koliko je mudro iznositi neistine i dovoditi dionicare i potencijalne dionicare u zabludu, ljudi danas prijavljuju hanfi i sta ja znam kome i za manje stvari. Budi oprezan i dobro razmisli kada nesto pises tj. budi siguran da je to tako. NHF, ovo je za tvoje dobro.
[/quote]
Ja ovo nisam objavio niti sam objavio rekonstrukciju energane i parogeneratora!
Uprava tvrtke Dioki donijela odluku o rekonstrukciji postrojenja za proizvodnju etilena
Objavljeno: 29. srpnja 2011. u 20:17
Uprava tvrtke Dioki donijela odluku o rekonstrukciji postrojenja za proizvodnju etilena
Glede love od prodaje NL-a hipoteka ZABA-e je i dalje na z.k čestici – 10 milijuna eura – pa zaključujem da je lova od prodaje završila na računu Diokija!
To bi istovremeno značilo da je s ZABA-om postignut deal glede ulaska u vlasničku strukturu kao i cijena po kojoj će se ući!
S obzirom da su racuni bili mjesecima blokirani (a vjerojatno su jos uvijek) ne vidim nacina kako bi novci od NL mogli zavrsiti kod Diokia, mislis da ostali kojima je dioki duzan ne bi htjeli taj novac?
S obzirom da su racuni bili mjesecima blokirani (a vjerojatno su jos uvijek) ne vidim nacina kako bi novci od NL mogli zavrsiti kod Diokia, mislis da ostali kojima je dioki duzan ne bi htjeli taj novac?
U ovakve investicije se ne ide blokirana računa i bez zatvorene financijske konstrukcije!
I da je se ZABA naplatila iz prodaje NL-a maknuli bi hipoteku iz gruntovnice ali nisu je maknuli pa ispada da je Dioki iskoristio novac za ulaganje u rekonstrukciju a ZABA će se naplatiti ulaskom u vlasničku strukturu.
Pa ako malo dublje pogledaš unatrag ovo godine – i ove godine se investiralo preko 120 milijuna kuna većinom na Krk!
U ovakve investicije se ne ide blokirana računa i bez zatvorene financijske konstrukcije!
I da je se ZABA naplatila iz prodaje NL-a maknuli bi hipoteku iz gruntovnice ali nisu je maknuli pa ispada da je Dioki iskoristio novac za ulaganje u rekonstrukciju a ZABA će se naplatiti ulaskom u vlasničku strukturu.
Pa ako malo dublje pogledaš unatrag ovo godine – i ove godine se investiralo preko 120 milijuna kuna većinom na Krk!
[/quote]
Savo, rekonstrukciju cega? Stalno se vrtimo u krug, ne obavljaju se nikakve rekonstrukcije! Gdje je lova ne znam, zdrav razum mi govori (iako ga u Diokiu nema puno) da lova nije mogla doci u Dioki, valjda bi bar ljudima za place dali da je. Iako cisto sumnjam da bi svi ostali gledali kako je lova u diokiu dok ovaj duguje svima zivima i mrtvima.
Mozda je negdje sa strane i ceka druga/bolja vremena, a mozda si ju je zaba ostavila povodom necega, ne znam. Uglavnom spekulacije da se novcem od prodaje NL obavljaju rekonstrukcije na Zitnjaku su totalna neistina i mislim da je vrijeme da se prestane s tim, ne?
Savo, rekonstrukciju cega? Stalno se vrtimo u krug, ne obavljaju se nikakve rekonstrukcije! Gdje je lova ne znam, zdrav razum mi govori (iako ga u Diokiu nema puno) da lova nije mogla doci u Dioki, valjda bi bar ljudima za place dali da je. Iako cisto sumnjam da bi svi ostali gledali kako je lova u diokiu dok ovaj duguje svima zivima i mrtvima.
Do neki dan ste se trgali tvrdeći da se svašta- nešto radi na Žitnjaku a sada kada bi se to moglo dovesti u vezu s rekonstrukcijom onda se ništa ne radi!
I koji su to silni vjerovnici saletjeli račun Diokija?
Ono što se eksploatiralo u tisku je HEP i INA ( ina valjda da se ne zanjeri Vladi )!
HEP koji je prekršio kupoprodajni Ugovor za nekretninu na Žitnjaku i za koju je dao i određenu kaparu – valjda tzv kredit od 15 milja kuna?
http://www.dioki.hr/download/Dioki-priopcenje12.04.2010.pdf
I večina bankarskih kredita su DUGOROČNI – 10 godišnji i vidi se iz gruntovnica.
Do neki dan ste se trgali tvrdeći da se svašta- nešto radi na Žitnjaku a sada kada bi se to moglo dovesti u vezu s rekonstrukcijom onda se ništa ne radi!
I koji su to silni vjerovnici saletjeli račun Diokija?
Ono što se eksploatiralo u tisku je HEP i INA ( ina valjda da se ne zanjeri Vladi )!
HEP koji je prekršio kupoprodajni Ugovor za nekretninu na Žitnjaku i za koju je dao i određenu kaparu – valjda tzv kredit od 15 milja kuna?
http://www.dioki.hr/download/Dioki-priopcenje12.04.2010.pdf
I večina bankarskih kredita su DUGOROČNI – 10 godišnji i vidi se iz gruntovnica.
Čuj, ja koliko pratim ovaj forum, a pratim ga gotovo svakodnevno, svi radovi o kojima su pojedinci ovdje pisali se odnose na rezanje starog/starih pogona, jedino ti stalno tvrdis da se nesto rekonstruira tj. dovodis u zabludu postojece i potencijalne dionicare.
Drugo, zelis reci da racuni tvrtke nisu u visemjesecnoj blokadi? Prema svim informacijama jesu, jesu li i ovom trenutku ne znam, ali za pretpostaviti je da jesu.
Osim velikih vjerovnika, imas jos brdo malih kojima je Dioki duzan, svi bi oni htjeli svoje novce. Isto kao i ljudi koji tamo rade. Mislim ono, to su cinjenice koje se provlace tu na forumu vec mjesecima, a s obzirom da firma ne radi i ne isplacuje place je ne razumijem kako tebi nije jasno da je uistinu tako.