DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jedini je problemčić za nas manje dioničare što velikim i ozbiljnim igračima nije bad čekati neko vrijeme da bi počeli povlačiti dobit nego u međuvremenu investiraju u firmu, strateški se pozicioniraju i sl.
Govorim to iz osobnog iskustva jer sam bio predstavnik jedne švicarske firme u Hrvatskoj i oni (mi) su tako radili, polako zauzimali pozicije, ulazili u projekte da bi na kraju iskazivali dobit, odnosno profit.

Ipak vjerujem da će Dioki već u IIIQ-u vrlo ugodno iznenaditi, a osobito u godišnjem financ. izvješću. Vjerujem da bi trebalo biti pompozno…
Mislim da jednoj takvoj firmi s obzirom na visinu prihoda uopće nije problem za jedan Q frknuti dobit, od recimo 80 milja.

Jedini je problemčić za nas manje dioničare što velikim i ozbiljnim igračima nije bad čekati neko vrijeme da bi počeli povlačiti dobit nego u međuvremenu investiraju u firmu, strateški se pozicioniraju i sl. Govorim to iz osobnog iskustva jer sam bio predstavnik jedne švicarske firme u Hrvatskoj i oni (mi) su tako radili, polako zauzimali pozicije, ulazili u projekte da bi na kraju iskazivali dobit, odnosno profit. Ipak vjerujem da će Dioki već u IIIQ-u vrlo ugodno iznenaditi, a osobito u godišnjem financ. izvješću. Vjerujem da bi trebalo biti pompozno… Mislim da jednoj takvoj firmi s obzirom na visinu prihoda uopće nije problem za jedan Q frknuti dobit, od recimo 80 milja.

neznam odakle vam toliki optimizam buduci da dioki trenutno uopce ne proizvodi mnogo(nema sirovine iz molvi) sto neznaci da vrlo skoro nebude nakon sto osigura dovoljne kolicine sirovine iz nekog izvora koji trenutno uopce nije bitan za cijelu pricu jer on ce ga osigurati sigurno samo je pitanje vremena kada.
trenutno dioki grupa ulaze hrpu milioncica za reaktiviranje nekih starih linija i otvaranje novih tako da mislim da se ne treba oslanjati na trenutnu dobit vec na onu u buducnosti koja ce biti rezultat danasnjeg ulaganja

Ipak vjerujem da će Dioki već u IIIQ-u vrlo ugodno iznenaditi, a osobito u godišnjem financ. izvješću. Vjerujem da bi trebalo biti pompozno…
Mislim da jednoj takvoj firmi s obzirom na visinu prihoda uopće nije problem za jedan Q frknuti dobit, od recimo 80 milja.

sve si rekao u svojoj zadnjoj recenici…

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

ovo je dionica za investiranje a ne za špekulaciju, znači strpljivost će se isplatiti

zornjak, ja ne znam otkuda ti info, ali dioki proizvodi jako puno i jedan je od najvećih izvoznika u RH. ja vas ne kužim? kamo vam se žuri? pa zaradit ćete , a to je najbitnije. i to puno ako budete strpljivi i pametni.

zornjak 27 kako može tvrtka koja ne proizvodi i nema sirovinu ulagati hrpu miliona u otvaranje novih linija, to znači jedino da imaju u porumu tiskaru lažnog novca pa se snalaze.

inače za tvoju informaciju dioki sa sirovinom stoji bolje nego ikad, riješio je neke kruncijalne probleme, prolistaj malo poslovni dnevnik u nazad mjesec dana.

samo ću reći ovo: u proteklih par mjeseci dokupio sam jako puno dioki-a. jako jako puno. i to mic po mic.[smiley1]

samo ću reći ovo: u proteklih par mjeseci dokupio sam jako puno dioki-a. jako jako puno. i to mic po mic.[smiley1]

Kad Cayman kaže da je puno dokupio to je po meni onda 1000-2000komada.Mislim da je on igrač tog kalibra![smiley9]
Cayman hoćemo skupa krajem listopada u Duesseldorf na sajam plastike i gume?[smiley13]

Kad je dobar vjetar i purani lete!

cayman malo zahebava…
naš dragi dioki, na žalost, još nije postigao deal s inom oko cijene plina u sljedećem razdoblju.
a malo će biti frka i ako zima stisne pa se bude morao uvozit skuplji ruski. onda će i naš dragi dioki morat plaćat malo više nego obično. a to onda znači da su im ulazni troškovi veći od planiranih.
a znate već tko prvi strada dok dođe do zimske krize u opskrbi tim energentom. PTKM, DIOK, HEP.
ja molim boga za još jednu blagu zimu.
iduće godine ježić će se već snaći[smiley11]

hate red

cayman06, ja ti vjerujem[smiley1]

Zrno po zrno - pogača

Zaj… ova korekcija. Više firmi iskazuje odlične poslovne pokazatelje u polugodištu, a tržište ne reagira. Samo za primjer – Jamnica ima povećanje dobiti 50%, prihoda 20-ak % ili Uljanik Plovidba (prije dokapitalizacije !) ludo dobro izvješće, a škvadra ni da mrdne…

Zaj… ova korekcija. Više firmi iskazuje odlične poslovne pokazatelje u polugodištu, a tržište ne reagira. Samo za primjer – Jamnica ima povećanje dobiti 50%, prihoda 20-ak % ili Uljanik Plovidba (prije dokapitalizacije !) ludo dobro izvješće, a škvadra ni da mrdne…

ne zaboravimo da za neki mrdac treba se imat CASHA.
i to ne onaj namjenjen za HT nego onaj još sa strane.

Pametan covjek zamjecuje sve. Glupi na sve ima neku zamjerku

New Report

Close