zaprudjane and co. tj radnici koji su u zadnjih mjesec dana USKRSLI na forumu!
PE1 je još 2000-te KONZERVIRAN!!!!
Da bi ga uskrsli?? suradnjom s HIP Petrohemijom!
Na zahtjev sindikata.
Druga solucija je bila po licenci Technipa osuvremeniti Eilen i PE II.
I to se sada upravo događa – temeljita obnova koja je najavljena u 7. mjesecu.
Samo naprijed dečki – nastavite po starom.
Ali ipak kao insajderi recite – je li ekipa Technipa na Žitnjaku – licencori etilenskog postrojenja!
Je li tko iz Arkeme – licencori PE II – dolazio na Žitnjak – inicijalno je bilo predviđeno 20% povećanje proizvodnje.
na PE II.
A da li se uklanja nešto – zasigurno da jer i Energana ide u kompletnu rekonstrukciju.
E sada – za sve treba LOVA – odakle???
Ali trebaju i dugoročni ugovori za Metan, Etan i Propan – valjda je i to dogovoreno?
Stanje u firmi doista je katastrofa u svakom pogledu! Mnogi misle da ne može biti gore, ali može…. stiže kratka ali smrtonosna agonija! Moji natpisi, vidim, uvelike nerviraju našeg druga Savu, kojem se ovdje mnogi smješkaju, ponekad s ignorancijom, s prezirom ili jedva vidljivom trunkom nade, no u ovoj situaciji to im jedino preostalo. Dolaze ljudi ovdje na forum, baš poput mene da izjave svoj bunt i razmjene informacije. Većini radnika dionice su sada važne poput lanjskog snijega. Sava mojim tekstovima dobiva ospice, no to si je sam kriv…. odgovaram jasno i bez upozorenja na njegove nonsense, tako da se zapliće u vlastitim lažima a ponekad i u svojim fantazijama. Mislim da ovdje ipak Savo nije glup, bilo bi loše obezvrijediti i uvrijediti čovjeka, možda je štošta drugo, možda je i moderator foruma, možda je i lobista neke osobe ili organizacije ali nije glup!
Vratimo se DOKI-ju, DOKI je stara tvornica, podosta zastarjela (zavirite u derutne reaktore, upravljački sustav ili primjerice u punilice na pakiranju – znalci znaju o čemu pričam), ograničenog proizvodnog kapaciteta, pri promjeni tipa PS-a radi puno proizvoda druge klase. Kao radna sredina, DOKI je nažalost već godinama, vrlo kadrovski raslojena i socijalno podvojena radna sredina, gornji i donji dom u najkraćim crtama – naravno ne vrijede ista pravila za sve. Rodijaci, braća, kumovi na istaknutim položajima… tipičan obrazac iz hrvatskog društva prisutan je i u Doki-ju… ma kakva Comorra u Italiji, to su amateri za njih! Rukovodeći kadar priča je za sebe… i u boljim godinama tražili su utjehu u alkoholu, što je najgore, u toj se tvari sve češće traži utjeha na svim razinama i na svim drugim pogonima, što je ustvari žalosno. Sad su svi u istoj kaši. Rumeni tamo ima jako zaleđe, no sve je to uzalud.
Ono što se pokušava prodati u DOKI-ju je polibutadienska guma i možda koja kap mineralnog ulja, naš dragi Veliki vođa svjestan je da će mu ove dvije tvari – sirovine, poslužiti dobro za izradu većeg broja Štrumf-gumica! Koje opet može iskoristiti na dva načina, ponuditi ih Durexu, podijeliti ih radnicima prilikom otkaza ugovora o radu ili pak napraviti osobnu zalihu za duge zimske dane u Remetincu…
Savo, PE1 nije 2000.-te konzerviran, tek toliko! Sve je zahrđalo, pokvarila ti se ta tvoja konzerva…
P.S. Pita Papa Štrumf tko je štrumfao Štrumfetu bez štrumf-gumice?
-Ja mrzim štrumf-gumice!
Radnici su uskrsli na forumu, zato jer je već 20 godina u Diokiju vladala atmosfera straha. Nemoj slučajno nešto reć da te netko čuje, jer sve dodje do onog ko to nebi želio čuti. A onda si na crnoj listi, i sve šta možeš očekivati je degradacija ili otkaz. Nažalost, istina je uvijek bila strana u ovoj tvrtki, bitno je da ne talasaš previše. To je razlog zašto se radnici vole izjadat. Jer da nešto šta ovdje napišu kažu naglas u firmi prije godinu, dvije, tri, pet ili deset; zna se: adios amigos. Mnogi pametni ljudi su tako u diokiju zgaženi, a govna su kao i uvijek plivala.
Uglavnom, još jedna otužna priča o hrvatskom biznisu. Ono što su Hrvati uspjeli upropastiti u proteklih 20 godina trebalo bi uću u sve povjesne čitanke, sve biznis škole i sve knjige o tome kako sjebati sve oko sebe a i samoga sebe. Svi narodi istočnog bloka imali su privatizacije, sive i sumljive, ali ni jednom nije bilo toliko uspjeha u upropaštavanju kao kod nas. Zato jer ni jedan "privatizator" sa istoka nije tako klao krave zbog jedne šnicle kao kao u Hrvatskoj. Oni su krave koje su “dobili” na razne načine muzli, ali i hranili timarili, i razvijali i plodili.
A zašto to ne bi mogao startati?
A Azeri AKO DOLAZE – DOLAZE VIDJETI NEŠTO ŠTO MOŽDA NE ZNAJU – A NE DA IM GUZICA PUTA VIDI!
Ispada da Hrvati nemaju pojma o petrokemiji.
[/quote]
Pa čovječe, preveli smo ih "žedne preko vode" za nekoliko brodova etilena. Tko bi nam, sa imalo zdravog razuma, više vjerovao. Pokušavaju ljudi spasiti svoju investiciju što se spasiti još može. Ja osobno nevjerujem više nikome dok ne vidim brod na vezu, tako da ono….
[/quote]
kolega nešto znaš ali molim te drži se tehničkih stvari jer ovakvim raspravama doprinosiš onome što najmanje želiš a to je da ostaneš bez posla, što je naravno još uvijek vrlo izgledno. Taj potencijal koji nesumljivo posjeduješ usmjeri pozitivno (i svi ostali "insideri"), i obećaj mi da ćeš me poljubiti u guz… ako brod sa etilenom dođe u ovoj godin!
Koji vam je kacamarin?
Savo nekad stvarno pretjeruje ali nije daleko od istine.
Savo, PE1 nije 2000.-te konzerviran, tek toliko! Sve je zahrđalo, pokvarila ti se ta tvoja konzerva…
Ja koliko možeš lagati i bez ikakvog stida i srama nastavljaš!
Uprava trenutaËno intenzivno pregovara o moguÊnosti pokretanja obje linije tzv. ≈starog«, trenutaËno
konzerviranog, pogona za proizvodnju polietilena na zagrebaËkoj lokaciji. Za njegov bi se ponovni
rad morala osigurati minimalno 3-godiπnja isporuka etilena iz PanËeva, uz ekonomski prihvatljivu cijenu.
http://www.teneopr.hr/media/diokip.pdf
Dakle ako je Žitnjak u rekonstrukciji postavlja se pitanje odakle novci kao i pitanje cijena sirovine i energije!
Plan je bio povećati proizvodnju etilene i polietilena na Žitnjaku.
I je li bila ekipa iz Technipa i Arkeme ili Basela kao licencora?
Prosinac 2002g. a Šelebaj omjesto da izlazi iz Remetinca, evo ga kao direktora…
Hahahahahahahaha……
Savo ova ti je najbolja do sada.
Ne znam da li bi se plakao ili smijao tvojim natpisima…
Vrijeme je da se zaputiš do vrapča, žuta zgrada te nestrpljenjem očekuje!
Izvadio si iz konteksta zaposlenički list iz prosinca 2002. godine, pa ne znam da li si idiot ili samo budala.
Nego reci mi, prepoznaješ li postrojenje na prvoj stranici?
To ti je Dow-ovo ulaganje u INA-OKI zvano DOKI pokrenuto sredinom sedamdesetih. Tvornica polistirena.
Kolega na slici je naš cijenjeni poslovođa-instruktor iz DOKI-ja, Tomislav S. Jedan od bivših smjenovođa u vrijeme dok je tvornica startala, najkraće rečeno izvrstan stručnjak a kao osoba – duša od čovjeka u punom smislu!
Savo ova ti je najbolja do sada.
[/quote]
Čudi me da ne znate da je postrUjenje bilo konzervirano – da su postojali projekti za rekonstrukciju i koji se sada po izjavi Uprave realiziraju – ništa ne znate!
Pa čak ni činjenicu da ste dobili plaće na listopad!
Čudni neki radnici.
Pa čak ni činjenicu da ste dobili plaće na listopad!
Moram reagirati,plaće u DINI za 9mjesec nisu isplaćene u cijelosti,dobili smo 2x 2000,50kn.
A za 10 mjesec ,a sada je polovica 12 mjeseca nismo dobili ništa ,ovo ti je demant od radnika…
Postojali su planovi i projekti da ovo društvo postane zemlja znanja, rada i napretka.
No planovi su se malo ‘izjalovili’, svašta je bilo zapisano na početku u ovoj maloj zemlji a što sada čitamo iz tih ‘planova’, to je nešto sasvim drugo.
Planovi i projekti očito su negdje skrenuli, samo još da uhvatimo skretničara…