DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Insider007

Ja navodim izvore informacija a ti si izvor dezinformacija!

SAVA NAPRAVI LOBOTOMIJU, KASNIŠ CIJELO DESETLJEĆE, ‘PE I’ NA ŽITNJAKU VIŠE NE POSTOJI. ZATVOREN JE U PROSINCU 2001. GODINE!

I ove priče glede PE na Žitnjaku – zatvara se PE I koji je trebalo davno zatvoriti jer nije bilo dovoljno sirovine – išlo se na HIP Petrohemiju.
Sada ga zatvaraju a ostaje PE II – 50kt.

Postoji li ili ne postoji?

I trebao sam napisati da ga UKLANJAJU!

@Insider007

Uprava je 29.07.2011. donijela odluku o rekonstrukciji postrojenja etilena.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Uprava-tvrtke-Dioki-donijela-odluku-o-rekonstrukciji-postrojenja-za-proizvodnju-etilena

I ekipa iz Technipa koji je licencor je već bila na Žitnjaku!
I radi se o projektu koji je star cca 10 godina a sada je došao red i na to!

I u ovakve projekte se ne ulazi bez ugovorenih cijena Metana, Etana i Porpana!

I Dioki ‘POSTOJI’, dosađivati ćeš na ovom forumu dok ga ne počnu ‘UKLANJATI’!

[b]Jebeš forum koji Savu nema! Maske su napokon pale: Hasta la vista Dioki![/b] [i]"uljepšavaš svoje stanje al’ ne možeš da me zezneš jer hakersko imam znanje"[/i]

Evo jedne insajderske info….

NAVODNO su azerbejdjanci poslali prije dan-dva tipa da procijeni moze li LDPE na krku
Uopce startati da bi oni poslalo etilen koji bi trebao doci do 26-tog.

A zašto to ne bi mogao startati?

A Azeri AKO DOLAZE – DOLAZE VIDJETI NEŠTO ŠTO MOŽDA NE ZNAJU – A NE DA IM GUZICA PUTA VIDI!
Ispada da Hrvati nemaju pojma o petrokemiji.

[/quote]

Pa čovječe, preveli smo ih "žedne preko vode" za nekoliko brodova etilena. Tko bi nam, sa imalo zdravog razuma, više vjerovao. Pokušavaju ljudi spasiti svoju investiciju što se spasiti još može. Ja osobno nevjerujem više nikome dok ne vidim brod na vezu, tako da ono….

I Dioki ‘POSTOJI’, dosađivati ćeš na ovom forumu dok ga ne počnu ‘UKLANJATI’!

Samo reci tko ne govori istinu – Ti, Ja ili Uprava!

http://www.novilist.hr/Vi…ja-za-proizvodnju-etilena

De provjeri na Porti jesu li i kada bili iz Technipa na Žitnjaku!

Samo reci tko ne govori istinu – Ti, Ja ili Uprava!

http://www.novilist.hr/Vi…ja-za-proizvodnju-etilena

Dakle evo sad sam i pročitao link….

"Uprava tvrtke Dioki d.d. na današnjoj je proširenoj sjednici u sklopu mjera za racionalizaciju poslovanja donijela odluku o prikupljanju ponuda i možebitnom raspisivanju međunarodnog tendera za rekonstrukciju postrojenja za proizvodnju etilena u Zagrebu, izvijestili su iz te tvrtke."

"Kako navode, kroz planiranu opsežnu rekonstrukciju pogona smanjio bi se proizvodni kapacitet i prateći energetski resursi prilagodili smanjenim potrebama za energentima, uz održanje postojeće količine proizvoda.

U sklopu smanjivanja kapaciteta razmotrila bi se i isplativost zamjene dijela postojećih kapaciteta za generaciju pare postrojenjem za kogeneraciju, za koje je već ishođena lokacijska dozvola."

Prvo, vijest je stara 5 mjeseci. Pametnom dosta.

Drugo, možebitno AFAIK znači možda da, a možda i ne. Normalnoj osobi dosta.

Treće, koja to normalna firma ide u rekonstrukciju postrojenja u koju mora uložiti novac da bi SMANJILA KAPACITET POSTROJENJA. Glupoj osobi bi ovo isto trebalo biti dosta informacija.

Četvrto, zamjena kapaciteta za generaciju pare za kogeneraciju… najbolje da se spojmo sa Toplanama Zagreb. Nekomentirljivo.

kolega sava , ne svađaj se sa ekipom koja je zadužena za rušenje cijene dionice, neka naprave svoje [proud]

Kune nisu problem, kuna nema

Situacija je ovdje takva da imamo dioničare (od kojih neki niti ne znaju što se u diokiju radilo i kako se radilo) i radnike koji pokušavaju izvući nekakav info koji se direktno tiče njihove sudbine i života.

Jedni drugima spamaju temu, jer ispada da sava vadi mast radnicima, a s druge strane imamo radnike koji realno i kritički progovaraju te ispada da oni ruše cijenu dionice i što je još najgore optužuju ih likovi poput save.

Mislim da je vrijeme za akciju, ne znam što se čeka. Ljudi na čelu sindikata nemaju povjerenje većine radnika, tj. prokockali su ga svojom inertnošću. Inače, će biti potpisivanja raskida ugovora uskoro kao u željezari sisak.

Zaista neznam dali je itko od kolega koji pišu na ovom Forumu a zaposlen je u Diokiju toliko blesav da ruši dionicu , a neznam zašto bi i lagali da u Diokiju cvjetaju ruže kada je u Diokiju velika tama. Dioki je firma koja je opljačkan i upropaštena nijedan njegov pogon ne radi od 5.9.2011.godine ,a sada rasprodaje svoju imovinu i sirovinu koja joj treba za proizvodnju. Vlasnik Diokija prije desetak dana je uvjeravao "radničke zastupnike" da će pokrenuti proizvodnju u Dokiju i Epsiku ali za razliku od toga prodaje sirovinsku gumu a navodno i vagon cisterne su na bubnju.

ma kakvi radnici , pa nemojte to ljudi gutat, najnovija tehnika kako rušit dionicu , pa toliko je radnika prošlo kroz ovaj forum , pa i sama firma nemre vjerovat da ih ima toliko a pogotovo u zadnjih pola godine , mora da su još zapošljavali, svaka čast pojedincima koji su stvarno radnici

pepe7

Sažem se sa vama kolega tomo7 , velika većina radnika su i mali dioničari i oni u ovom trenutku najmanje razmišljaju o dionicama . Radnici Diokija misle kako prehraniti familiju bez plaće, a kako sam već napisao od proizvodnje nema ništa niti ima izgleda da će je skoro i biti.Radnici koji pišu na ovom Forumu isto tako znaju da destruktivno ( stvarno stanje )pisanje nije baš za ovaj Forum ali nemaju nigdje drugdje iznijeti svoje stavove i mišljenje o situaciji kojoj se nalaze. Svi mediji elektraoski i tiskani zaobilaze Dioki i o njemu se gotovo ništa i nezna iako su pozivani u više navrata .

PE 1 se reže već tjedan i pol, ja svaki dan sjedim na pogonu do (EPS) i gledam kako dizalice vade željezo i odvoze! Ali kad malo bolje razmislim, Savo ima pravo, ne odvoze oni njega nego samo dislociraju proizvodnju u C.I.O.S.!

zaprudjanec

New Report

Close