Ispravak netočnog navoda, kolektivni ugovor traje do 31.03.2012., znači mjesec manje! Molio bih zapisničara da uvede ispravku u isti! Unaprijed hvala
Jutarnji list:
Afera Ina-Mol
Novi svjedok
Gucerijev: Ježiću sam dao 5 mil. eura za Družbu Adria, a ne za Sanadera
Zbog sačuvanja vlastitih živaca odustao sam od javljanja na ovom forumu, nakon ove kratke poruke vraćam se toj odluci
Do kad vrijedi kolektivni ugovor kao i sva prava koja su u njemu???
Pametnom je već i ovo dosta.
Lijepi pozdrav svim radnicima i nek nam je sa srećom.
Prijatelju moj kada se vec predstavljas kao radni kolega onda bi morao znati da koletivni ugovor vrjedi do 30.12.2011.Sva prava koja su u njemu ostaju se primjenjivati do 30.04.2012.Nemoj se naci uvrjedjen ali ovo je samo pokazatelj koliko smo informirani i koliko se sami trudimo da budemo informirani.Ovaj tjedan se odvijaju pregovori sa svim vjerovnicima o sprovodjenju plana restrukturiranja. .Nama ;patnicima; zaposlenicima koji zivimo iskljucivo od svog postenog rada,hranimo i uzdrzavamo svoje obitelji ostaje samo nada o pozitivnim ishodima tih pregovora.Novim,sretnijim i boljim vremenima koja su ispred nas.Pozdrav svim zaposlenicima na obadvije lokacije i neka nam je sa srecom!
[/quote]
Ja to vrlo dobro znam zato sam i postavio to pitanje kako bih upozorio na tu činjenicu.. Znači ako do 31.03.2012. se proizvodnja ne pokrene sav višak radnika završava na cesti i ostvaruje samo prava iz Zakona o radu. A valjda je svima jasno što pak to znači.
Naprimjer, da dioki uskoro postaje državna tvrtka.
Sve je to zaposlio Poslovni.hr u zadnjih mjesec dana.
Njih ne interesira sveobuhvatno rješenje – nijedna činjenica iz koje se vidi pozitivan ishod.
Ni kogeneracija, ni rekonstrukcija na Žitnjaku, ni doradbeni ugovor za Dinu, ni PVC, ni prodaja Novog Lista, ni Linićeva izjava o tome da će se posebna pozornost posvetiti Industriji s osvrtom na Dioki koji ima izvozni potencijal od 450 milijuna eura, ni Grčićeva izjava da će se sniziti cijene plina i struje za proizvođače, ni pokušaj Končara i potpisivanje preliminarnog dogovora, ni Ježićeva izjava o kraju krize, ni izjava Angele Merkl o potrebi povezivanja energetske infrastrukture, ni potpisivanje MoU U SVEZI TOGA, NI ČINJENICA da je Slovenija u svojoj Strategiji energetskog razvitka ucrtala Adria LNG terminal, ni potisivanje sporazuma Geoplina i Plinacra o povezivanju Omišlja s Slovenskim plinskim sustavom, ni izrada Studije o plinovodu Omišalj – Casal Borgetti……
http://danas.net.hr/hrvatska/vbulic/page/2011/12/15/0066006.html?pos=n0
to je već svima jasno "GLAVAMA" je vrijeme da odu, došlo je vrijeme Hrvatska zakorači u civilizaciju.
Evo jedne insajderske info….
NAVODNO su azerbejdjanci poslali prije dan-dva tipa da procijeni moze li LDPE na krku
Uopce startati da bi oni poslalo etilen koji bi trebao doci do 26-tog.
Ostali problemi i dalje ostaju.
Nemojte na temelju ovog NAVODNO, sada kupiti 10000 dionica 🙂
Idemo po redu… demantirati Savine besmislene natpise!
1. Kogeneracija – za koga, za čega, za dvije zastarjele tvornice bez dovoljne količine osnovne sirovine? Kogeneracija? Što je Dioki, petrokemija ili termoelektrana? Proizvodi li granule ili struju? Inače pogoni u Zg struje troši kao za dvije HŽ lokomotive. Da to planira HŽ imalo bi nekog smisla!
2. Rekonstrukcija na žitnjaku? Rekonstrukcija čega? Prevelik kapacitet? Kapacitet PJ Etilen je takav je otkada je napravljen pogon, a to je više od 25 godina. Ti si Savo gladan pa ideš na operaciju uklanjanja trećine želuca, gušterače, vađenje pola crijeva, bubrega i jetre, jer ćeš tako uštedjeti, manje ćeš papati i jednako ćeš funkcionirati kao i prije? Osiguraj si dovoljno hrane (odnosno pogonima sirovine) pa ti ne treba nikakva ‘rekonstrukcija’.
3. Doradbeni ugovor za Dinu? Doradu čega i kome? Još ni jedan gram VCM-a nije izašao iz te tvornice dosada, sve dorade koje smo ikada radili (Landmark – Okiten) do sada u Dioki-ju imale su samo jedan dugoročni učinak na proizvodnju: pušinona! Pozitivna nula? Može li se od toga živjeti dugoročno uz stalno poskupljivanja sirovina i energenata… teško!
4. Prodaja Ri Novog lista…. Nije nam trebala ni kupnja, prodali smo nedavno pod prisilom i sa financijskom štetom. Što smo u Novom listu sanirali u međuvremenu? Dioki je tiskara i medijska kuća? Malo morgen! Opet pušiona!
5. Sniziti će cijene plina i struje? Savo, ti živiš u zemlji Štrumfova?! Tu ti ne može pomoći ni pokojni Drug Tito, ni neki drugi pokojni koji su mu bili idoli, neće ti pomoći ni Papa Štrumf u Remetincu ni Veliki Vođa koji će istim putem uskoro!
6. Plinovod? Nedostaje neki komad cijevi za spoj Dioki-ja i sisačke rafinerije… spremaš ražanj a zec ti još trči po livadi! Daj razbudi se… spavaš još, odavno je svanulo.
7. Linić će posvetiti pozornost industriji, koja je izumrla unatrag dva desetljeća? O da… srušit ćemo Mercator i napraviti novi Chromos. Srušit ćemo Mandi i napraviti novi OKI!
8. Slovenci su ti stalno u igri…. Tukaj tudi ni Slovenija! Mora da su ti korijeni krajnjski! Od dva milijuna izopačenih alpskih srba s govornom manom teško ćemo u hr imati neke koristi!
9. Kraj krize? Ti još uvijek vjeruješ u Djeda Mraza, ili Božić Batu?
10. Na kraju pitanje… Što radi plavuša između dva slovenca? Smeta!
Dragi Lastane, nemoj ovo brisati, samo sam malo sarkastičan…
do kraja 1mj. dioki postaje drzavna firma, tko je jamio jamio je, tko ce u zatvor vidjet ce mo, moje misljenje
Ispravak netočnog navoda, kolektivni ugovor traje do 31.03.2012., znači mjesec manje! Molio bih zapisničara da uvede ispravku u isti! Unaprijed hvala
Priznajem svoju gresku u pisanju.Moja isprika svim zaposlenicima.
Idemo po redu… demantirati Savine besmislene natpise!
1. Kogeneracija – za koga, za čega, za dvije zastarjele tvornice bez dovoljne količine osnovne sirovine? Kogeneracija? Što je Dioki, petrokemija ili termoelektrana? Proizvodi li granule ili struju? Inače pogoni u Zg struje troši kao za dvije HŽ lokomotive. Da to planira HŽ imalo bi nekog smisla!
2. Rekonstrukcija na žitnjaku? Rekonstrukcija čega? Prevelik kapacitet? Kapacitet PJ Etilen je takav je otkada je napravljen pogon, a to je više od 25 godina. Ti si Savo gladan pa ideš na operaciju uklanjanja trećine želuca, gušterače, vađenje pola crijeva, bubrega i jetre, jer ćeš tako uštedjeti, manje ćeš papati i jednako ćeš funkcionirati kao i prije? Osiguraj si dovoljno hrane (odnosno pogonima sirovine) pa ti ne treba nikakva ‘rekonstrukcija’.
3. Doradbeni ugovor za Dinu? Doradu čega i kome? Još ni jedan gram VCM-a nije izašao iz te tvornice dosada, sve dorade koje smo ikada radili (Landmark – Okiten) do sada u Dioki-ju imale su samo jedan dugoročni učinak na proizvodnju: pušinona! Pozitivna nula? Može li se od toga živjeti dugoročno uz stalno poskupljivanja sirovina i energenata… teško!
4. Prodaja Ri Novog lista…. Nije nam trebala ni kupnja, prodali smo nedavno pod prisilom i sa financijskom štetom. Što smo u Novom listu sanirali u međuvremenu? Dioki je tiskara i medijska kuća? Malo morgen! Opet pušiona!
5. Sniziti će cijene plina i struje? Savo, ti živiš u zemlji Štrumfova?! Tu ti ne može pomoći ni pokojni Drug Tito, ni neki drugi pokojni koji su mu bili idoli, neće ti pomoći ni Papa Štrumf u Remetincu ni Veliki Vođa koji će istim putem uskoro!
6. Plinovod? Nedostaje neki komad cijevi za spoj Dioki-ja i sisačke rafinerije… spremaš ražanj a zec ti još trči po livadi! Daj razbudi se… spavaš još, odavno je svanulo.
7. Linić će posvetiti pozornost industriji, koja je izumrla unatrag dva desetljeća? O da… srušit ćemo Mercator i napraviti novi Chromos. Srušit ćemo Mandi i napraviti novi OKI!
8. Slovenci su ti stalno u igri…. Tukaj tudi ni Slovenija! Mora da su ti korijeni krajnjski! Od dva milijuna izopačenih alpskih srba s govornom manom teško ćemo u hr imati neke koristi!
9. Kraj krize? Ti još uvijek vjeruješ u Djeda Mraza, ili Božić Batu?
10. Na kraju pitanje… Što radi plavuša između dva slovenca? Smeta!
Dragi Lastane, nemoj ovo brisati, samo sam malo sarkastičan…
Svaka čast na postu, svaka riječ je na mjestu, potpisujem sve.
Ne treba se više boriti sa Savom, nek on samo piše, mi ne čitamo i to je rješenje problema. Ne možeš ga zblokirati jer nikoga ne vrijeđa, a to što sanjari na forumu je njegov problem. Već sam rekao da se njemu j…. za radnika i tone, njega zanima lova, bio to Etilen ili Novi list ili Kijac…
Ali zaista je zanimljiva medijska blokada slučaja Dioki, nigdje ni traga ni glasa u medijima. Nije to slučajno.
Evo jedne insajderske info….
NAVODNO su azerbejdjanci poslali prije dan-dva tipa da procijeni moze li LDPE na krku
Uopce startati da bi oni poslalo etilen koji bi trebao doci do 26-tog.
A zašto to ne bi mogao startati?
Pa stari polietilen PE I na Žitnjaku – 30kt najčešće je stajao pa je sve bilo OK!
I ove priče glede PE na Žitnjaku – zatvara se PE I koji je trebalo davno zatvoriti jer nije bilo dovoljno sirovine – išlo se na HIP Petrohemiju.
Sada ga zatvaraju a ostaje PE II – 50kt.
A Azeri AKO DOLAZE – DOLAZE VIDJETI NEŠTO ŠTO MOŽDA NE ZNAJU – A NE DA IM GUZICA PUTA VIDI!
Ispada da Hrvati nemaju pojma o petrokemiji.
Ja navodim izvore informacija a ti si izvor dezinformacija!
Ja navodim izvore informacija a ti si izvor dezinformacija!
SAVA NAPRAVI LOBOTOMIJU, KASNIŠ CIJELO DESETLJEĆE, ‘PE I’ NA ŽITNJAKU VIŠE NE POSTOJI. ZATVOREN JE U PROSINCU 2001. GODINE!
I ove priče glede PE na Žitnjaku – zatvara se PE I koji je trebalo davno zatvoriti jer nije bilo dovoljno sirovine – išlo se na HIP Petrohemiju.
Sada ga zatvaraju a ostaje PE II – 50kt.