DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

utopia, planina. insider007, didulica, zaprudjane, CyberMiki…..

Kolko vas ima – sve registrirano u zadnjih par mjeseci i svi s istim ciljem.
Dajte napišite nešto što bi moglo biti od interesa.
Naprimjer koliki je BV konsolidiran i nekonsolidiran kolika će se cijena postići za zemljište na Krku – kolika će se cijena postići za dionicu Diokija kada bude mjenjana vlasnička struktura ….i sl.

Ili npr kolika je cijena za plin petrokemiju – inetresanto bi bilo jer bi to mogao biti neki orjentir i za Dioki – i kada će se Ugovor potisati – pa vi ste sve znalci iz prve ruke.

I šta imate protiv narandžastih kočija – pa nisam ja startao LDPE.
Nitiću stratati VCM/EDC – A STARTATI ĆE SE -najkasnije odmah iza Nove!

Naprimjer koliki je BV konsolidiran i nekonsolidiran kolika će se cijena postići za zemljište na Krku – kolika će se cijena postići za dionicu Diokija kada bude mjenjana vlasnička struktura ….i sl.

Ili npr kolika je cijena za plin petrokemiju – inetresanto bi bilo jer bi to mogao biti neki orjentir i za Dioki – i kada će se Ugovor potisati – pa vi ste sve znalci iz prve ruke.

1. nemam pojma koliko je BV konsolidiran, ali srećom za to imam (zapravo svi mi na forumu) tebe jer ti mlaćenje prazne slame ide savršeno.

2. cijena zemljišta na Krku će biti onolike koliko naviše pojedini kupac bude htio ponuditi (a da bude prihvatljiva vlasniku). To ti piše u uvodu knjige "Ekonomija for DUMMIES"

3. cijena dionice će biti koliko bude interesa za nju na burzi. Vrijedi ti pravilo "više interesa – veća cijena" i obrnuto. "Trgovanje dionicama for DUMMIES"

**** brisano ****

E ovako druže sava,
ja nemam nijednu dionicu, samo sam radnik koji želi plaću. Nisam na poziciji i radnom mjestu da sagledavam makroekonomiju, ali znam situaciju što bi se reklo u "bazi". Pratio sam već duže ovaj forum u nadi da ću dobiti bilo kakve informacije, jer od naše uprave ni traga ni glasa. Ali jedna velika ćika. Vi ste bili razlog da se prijavim na forum, jer sve Vaše informacije, istraživanja itd. ne vode nikuda. Služe samo za manipulaciju cijenom dionice. Malo se povećaju nade, cijena skoči, Vi prodate. Cijena padne, Vi kupujete. I tako unedogled. Dioničare ne vode ideali nego samo zarada. I nije bitno da li će ova vrsta proizvodnje i godinama stjecano znanje zauvijek nestati s naših područja. Rasprodati teren, izgraditi apartmanska naselja… Samo da se zaradi.
Jedini kojima je stvarno stalo do DIOKI-ja i DINA-e su radnici koji direktno ovise o svome radu za koji bi trebali biti pošteno plaćeni, a ne još i pokradeni. Previše puta su nas zavlačili i prevarili da bi išta više vjerovali. Sad još kažu da kada bude start (???) ne garantiraju plaće (čak ni one koje su dužni), nego tek nakon prodaje prvih tona. A u međuvremenu si zabijemo čep u prkno? Povratak u srednji vijek? Netko je previše igrao simulacije menadžera, ali zaboravlja neke varijable. Ako ikada krene proizvodnja, pouzdajem se samo u savjesnost operatera i inžinjera, a u ovakvoj situaciji malo me je strah.
Neka vlasnik pokaže malo ljudskosti, znak dobre volje i vrati barem dug od prošle godine, za koji je već odavno istekao rok. Ne vjerujem da nema od kud. To bi JAKO puno značilo za vraćanje povjerenja. Radnici već predugo pokazuju dobru volju. Ako su još uvijek formalno zaposleni, bilo bi pošteno da dobiju plaću. Ili neka se podijele otkazi, a za start će se naći ljudi na "kružnom toku" ili u ciganskom naselju. Ma naučit će oni to u roku dva dana. LOL

Jasno mi je da takvi kao Vi to ne možete shvatiti, jer nismo u istoj poziciji. Zato nas iritiraju takvi napisi. Sit gladnom ne vjeruje!

savu za predsjednika!

Trgovanje dionicama for DUMMIES"

[/quote]

Budući da si ti eto jako pametan a svi ostali DUMMIES – pitam te je li stvarno čitav sustav tgovanja za glupane – kako eto ti sugerira-
Naime i zemljište i BV pa i vrijednost kompanije poput Diokija mogu odrediti glupani – naravno to je tvoj citat.

Za tebe i ostale dionica je derivat vrijednosti kompanije a ne obrnuto!

E ovako druže sava,
………Vi ste bili razlog da se prijavim na forum, jer sve Vaše informacije, istraživanja itd. ne vode nikuda. Služe samo za manipulaciju cijenom dionice. Malo se povećaju nade, cijena skoči, Vi prodate. Cijena padne, Vi kupujete. I tako unedogled.

bravo, odlično uočeno! [thumbsup]
a radnicima želim svu sreću i da im postrojenja što prije startaju!

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti, tekst je predmet diskusije !!!!!!!!!

savo nemam nista protiv tvog uvjerenja ali tvoji postovi uvijek ali uvijek počinju i završavaju sa famozna tri slova AKO ,AKO ,AKO
AKO plin poještini
AKO naranđasta kočija dođe
AKO ježić
AKO kukuriku pa ču se ja nadovezati AKO KONJ PROGOVORI (ovo konj ti je narodna poslovica)
radnici če dobiti neki sitniš AKO SIROVINA BJELOVAR POREŽE OKI a mogli bi i te naranđaste kočije tako ničemu nesluže

Cijena se nije pomjerila milimetra, a prometa gotovo da i nema, ova vam teorija baš i ne pije vodu, mislim da novopečeni forumaši imaju takve ideje da bi ju smjestili niže, samo nikako ispod 40 je li tako? [cool]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

savo nemam nista protiv tvog uvjerenja ali tvoji postovi uvijek ali uvijek počinju i završavaju sa famozna tri slova AKO ,AKO ,AKO
AKO plin poještini
AKO ježić
AKO kukuriku pa ču se ja nadovezati AKO KONJ PROGOVORI (ovo konj ti je narodna poslovica)
radnici če dobiti neki sitniš AKO SIROVINA BJELOVAR POREŽE OKI a mogli bi i te naranđaste kočije tako ničemu nesluže

Iza mog uvjerenja su ČINJENICE!
I nije AKO nego KADA – a to kada je pred nosom.
Da li se pregovara o cijenama plina i etana – DA!
Da li se pregovara o zemljištu na Krku – DA!
Da li je HR potpisala MoU Sjever – Jug – DA!
Da li je Dioki oglasio radove na kogeneraciji na Žitnjaku i Krku – DA!
Da li je Dioki donio odluku o rekonstrukciji Žitnjaka – DA!
Da li je RJ prihvatio vlasničko restrukturiranje – DA!
Da li je Qatar, Korea, HR kompanije, Adria LNG….zainteresiran za LNG terminal – DA!
….da, da, da…..

Savo više bi te cjenio da ne pišeš epove po forumu, nego da uživaš što cijena dionice pada a ti kupuješ i ulažeš u nešto što vjeruješ da će ti osigurati penziju..

burza je mjesto gdje siromašni "dolaze" loše obučeni a odlaze goli i bosi. žalosno ali istinito.

Budući da si ti eto jako pametan a svi ostali DUMMIES – pitam te je li stvarno čitav sustav tgovanja za glupane – kako eto ti sugerira-
Naime i zemljište i BV pa i vrijednost kompanije poput Diokija mogu odrediti glupani – naravno to je tvoj citat.

Za tebe i ostale dionica je derivat vrijednosti kompanije a ne obrnuto!

Inače serija knjiga "Sveisvašta for DUMMIES" ima takav naslov radi prepoznatljivosti, u biti su knjige za početnike u nekoj tematici. Pa i za glupane.

Pitaš me da li je sustav trrgovanja za glupane. Pa evo ti i mog odgovora kojeg možeš slobodno poljepiti po cijelom internetu. Da, u banana/kikiriki malim i siromašnim državama (u koje htjeli-nehtjeli spada i naša Republika Hrvatska koje jednostavno nisu imale izbora, nego preći na neoliberalni kapitalizam, mali igrači na burzi su u 98.34% neradnici koji bi do "kruha bez motike", a veliki igrači tako i tako prije svake kupnje ili prodaje dobivaju zakonom zabranjene informacije, ili su i oni beskorisni i samo gube novac jer je sustav jednostavno tako ustrojen.

Evo pa slobodno napravi c/p (tako i tako samo kopiraš linkove) moderatoru, HANFI i NYSE (siguran sam da ti je poznata ova zadnja kratica jer je tamo bila i TerraNova, divna kompanija…)

Neznam sa kojim se dijelom ne slažeš kad sam rekao da dionica vrijedi onoliko koliko je netko spreman za nju dati.

Ma samo sam htio preporučiti da tu svoju pamet i saznanje iz Ekonomije za Glupane prosipate i po drugim temama a ne samo i isključivo na Diokiju.
Preopteretiti će se i pregorjeti server ….a možda čak kvar zahvati sve do Dine ili Žitnjaka!

AKO plin poještini
AKO ježić

Iza mog uvjerenja su ČINJENICE!
I nije AKO nego KADA – a to kada je pred nosom.
Da li se pregovara o cijenama plina i etana – DA!
Da li se pregovara o zemljištu na Krku – DA!
Da li je HR potpisala MoU Sjever – Jug – DA!
Da li je Dioki oglasio radove na kogeneraciji na Žitnjaku i Krku – DA!
Da li je Dioki donio odluku o rekonstrukciji Žitnjaka – DA!
Da li je RJ prihvatio vlasničko restrukturiranje – DA!
Da li je Qatar, Korea, HR kompanije, Adria LNG….zainteresiran za LNG terminal – DA!
….da, da, da…..

[/quote]
ovo KADA prevedi u NIKADA i sve če biti uredu
ZAŠTO?
pa prvo nikakva kogeneracija se neče graditi jer nemaš garancije
kada proizvodiš struju imaš viška pare koju nemaš kome isporučiti eto ZATO
KAD se trebala dati garancija za cca7godina rada nije se dala ZAŠTO? jer lokacija naprosto umire
a sad ono AKO ,ako INA da cca 130 tona etana i AKO spusti cijenu i AKO hep spusti cijenu onda ima isplativosti
OPET PUNO AKO
jedino izgledno za sada SIROVINA
što se tiče DINE to čemo drugom zgodom
sada samo toliko ,najinteresantnije je lokacija za LNG terminal (ZEMLJIŠTE)
IMAM PA DAM PA PRODAM
KAKO ČEMO,LAKO ČEMO ,SAMO DOKLE ČMO!!!

New Report

Close