DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

miki miki , ako je nešto solidno onda je to tvoje pisanje . a to što ti nisi čuo za padove sustava koji su u naj manjem slučaju mogli izazvati katastrofalne posljedice po ljude i okolinu ( to neču niti komentirati ) , što ne znači da ih nije bilo . pitanje je do kad će se igrati na sreću ??? a kakve to i takvi sumljivi poslovi imaju veze sa cijenom dionice i dioki grupom , razmisli !!!

Ma o čemu ti pričaš? Kakva igra na sreću?

Kakvi padovi sustava? Na LDPE postrojenju (za VCM postrojenje nemogu tvrditi sa sigurnošću ali valjda bi čuo o tome) od ugradnje sustava od datuma kojeg sam naveo nije bilo "padova sustava" niti u jednom trenutku. Siguronosni (Energency Shutdown System) sustav niti jednog trenutka nije prestao sa radom i niti jednom nije zakazao. Ponoviti ću još jednom : nije savršen nisam ga ocijenio 10/10, ali sustav normalno odrađuje svoju zadaću.

Ajde ravenus, ako znaš reci za takav incident.

Instalacija PCS7 sustava nije bila niti najjeftinija niti najskuplja opcija i ne vidim kakve to ima veze sa sadašnjim stanjem u firmi. Pa Siemens također ima potraživanja prema DIOKI grupi jer ni njima nije sve plaćeno, kao što nebi bilo niti bilo kome drugome.

Ja se osobno na poslu ne igram sa srećom niti moje kolege. Za to imam LOTO i BINGO.

pa da li ti sebe čuješ ! čovjeće pa nije to KRAŠ , TO JE PETROKEMIJA ! ILI JEDNOSTAVNO NE ŽIVIŠ BLIZU NJE PA TE NIJE NITI BRIGA ! AKO VEĆ NIJE " High quality " , TREBALA BI BITI SIGURNA .

Nemora biti zadnja riječ tehnike, mora biti provjerena i kao takva pouzdana.

O tome se moglo razglabati (što se i intenzivno radilo od stručne grupe ljudi) 2007g. kad se krenulo u instalaciju nakon što je Siemens izabran kao izvođač. Alo … ulazimo u 2012g. PCS7 se dokazao kao NORMALAN SUSTAV.

pa da li ti sebe čuješ ! čovjeće pa nije to KRAŠ , TO JE PETROKEMIJA ! ILI JEDNOSTAVNO NE ŽIVIŠ BLIZU NJE PA TE NIJE NITI BRIGA ! AKO VEĆ NIJE " High quality " , TREBALA BI BITI SIGURNA .

Još jedna stvar. Ne postoji 100%-tna sigurnost u procesnoj industriji. Jednostavno ne postoji. Koliko god love uložio u siguronosne sustave (a u DINI je uloženo poprilično) nikad nećeš biti 100% siguran da se ništa nemože loše dogoditi.

kad kažete da su nabavljeni "povoljno", koliko to može biti otprilike?

Nemogu to komentirati.

ne govore se gluposti!!

Zbog čega je bila explozija u Omišlju na ldpe-u u 8 mjesecu 2009 godine……..???
Potražite odgovor!!!!!!!

To pitaj Romea D. i kako je taj ‘slučaj’ stavljen brzo pod tepih!
Koliko vas je uistinu doživjelo pravu dekompoziciju LDPE postrojenja?
Pojedinci su znali padati sa stolice od straha!

[b]Jebeš forum koji Savu nema! Maske su napokon pale: Hasta la vista Dioki![/b] [i]"uljepšavaš svoje stanje al’ ne možeš da me zezneš jer hakersko imam znanje"[/i]

ne govore se gluposti!!

Potražite odgovor!!!!!!!

Nema veze s PCS7!!!

savu za predsjednika!

Danas je na Krku u pogonu LDPE, EDC, VCM a uskoro i PVCA – dakle negdje smo na 40% inicijalnih kapaciteta pa bi to prema cijeni iz 1981 značilo da Dina vrijedi 40% od 1,212 milijardi dolara!

#%&! *?#$%!" [@%#!

Gotovo… odustajem. Nema više smisla.

[/quote]

Na ovo će se morati odgovoriti – ako već nije popijač to je sigurno prva zadaća Linića .

U ponedeljak, 21. novembra
POTPISAN SPORAZUM O STRATEŠKOJ SARADNJI
http://www.hip-petrohemija.com/
http://www.energetika.ba/ostale-novosti/4489-Srbija-2014-mogla-izvoziti-milijardu-eura-vrijedne-derivate.html

Usporedi brojke koje sam ti iznio i ove za Petrohemiju Pančevo.
Tu je to kao što sam ti prediočio glede vrijednosti Dine.
Pogledaj investicijski ciklus – 240 milijuna eura!
Dina je vrlo vrijedna tvornici – puno vrijednija od HIP-a obzirom na strateški položaj dostupnost sirovina i tržišta.

Danas je na Krku u pogonu LDPE, EDC, VCM a uskoro i PVCA – dakle negdje smo na 40% inicijalnih kapaciteta pa bi to prema cijeni iz 1981 značilo da Dina vrijedi 40% od 1,212 milijardi dolara!

#%&! *?#$%!" [@%#!

[/quote]

Na ovo će se morati odgovoriti – ako već nije popijač to je sigurno prva zadaća Linića .

http://www.energetika.ba/ostale-novosti/4489-Srbija-2014-mogla-izvoziti-milijardu-eura-vrijedne-derivate.html

Dina je vrlo vrijedna tvornici – puno vrijednija od HIP-a obzirom na strateški položaj dostupnost sirovina i tržišta.
[/quote]
Sporazum o strateškom partnerstvu NIS-a i HIP Petrohemije Pančevo predviđa investicije od 62 miliona eura radi modernizacije i povećanja kapaciteta, restruktuiranje dugova prema državi, Srbijagasu, NIS-u i drugim dužnicima. Takođe, predviđeno je i povećanje vlasničkog udjela NIS-a u Petrohemiji na 33,6%. Prema informacijama Srbijagasa, sporazumom će biti riješen problem dugovanja Petrohemije od 275 miliona eura od čega 85 miliona Srbijagasu, 90 eura NIS-u i 100 miliona državi, prenosi Tanjug.

Vrlo zanimljivo i indikativno, očigledno se ovaj biznis u Srbiji i te kako isplati, dugovanja DIOKI-ja su za ove kikiriki, a tamo sve riješeno bez problema.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Dobro ljudi malo vas pratim,nešto se tu kao čeka. Ako se sve poklopi pozitivno a izgleda da hoće jer će politika okrenuti ploču kad smijenimo kradeze,koliko bi ovo trebalo vrijediti?

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

ne govore se gluposti!!

Potražite odgovor!!!!!!!

pa šta nam ti ne kažeš nego postavljaš pitanje??? Reci "relaksiraj se"… bit će ti lakše
Ako nemaš muda ne povlači temu …

#%&! *?#$%!" [@%#!

[/quote]

[/quote]
Sporazum o strateškom partnerstvu NIS-a i HIP Petrohemije Pančevo predviđa investicije od 62 miliona eura radi modernizacije i povećanja kapaciteta, restruktuiranje dugova prema državi, Srbijagasu, NIS-u i drugim dužnicima. Takođe, predviđeno je i povećanje vlasničkog udjela NIS-a u Petrohemiji na 33,6%. Prema informacijama Srbijagasa, sporazumom će biti riješen problem dugovanja Petrohemije od 275 miliona eura od čega 85 miliona Srbijagasu, 90 eura NIS-u i 100 miliona državi, prenosi Tanjug.

Vrlo zanimljivo i indikativno, očigledno se ovaj biznis u Srbiji i te kako isplati, dugovanja DIOKI-ja su za ove kikiriki, a tamo sve riješeno bez problema.
[/quote]

To ti ja stalno pričam,
Indikativno je da Rusi plaćaju dionicu 3x nominala – dakle 30 eura po dionicu.
HIP je u zadnje 3 godine imao oko 300 milijuna eura gubitaka a naši gubitci su rezultat investicija!
Ikada netko kaže da su Diokijevi projekti neisplativi – studije isplativosti su rađene s minimalno 20% povrata!
Ako HIP vrijedi 500 milijuna eura onda i Dioki vrijedi 500 milijuna dolara – a tko će ga preuzeti bumo videli uskoro.

CyberMix nemaš pojma i pišeš gluposti!!

odgovor savidrugom

Explozija u 8 mjesecu se desila jer je zakazao sigurnosni sustav siemens simatik PSC7 na djelu visokotlačnog kompresora,
tadašnji rukovodioc Romeo Deša sam priznaje da taj sigurnosni sustav nije odreagirao onako kako je trebao-automatsko zaustavljanje cijelog pogona,za nagradu zbog zataškavanja i bacanja pod tepih,taj rukovodioc dobiva mjesto pomoćnika direktora za proizvodnju.

Za sve navedeno postoje nepobitni dokazi!!

New Report

Close