Vorda,koliko sam primjetio iz tvojih postova (ne pratim ih baš inače tj.samo kad se ubaciš u teme koje me interesiraju) primjećujem da nema baš puno mašte kod tvojih investicijskih odluka nego veliko većinom ” radi” čista računica.
OK,ja to poštujem samo kod tebe neće biti velikih prinosa nikada i to je isto OK!
Dionica se kupuje kad se naziru obrisi nečega velikog u budućnosti.
Ja špekuliram da će se masa za Dioki (i DDJH) zapaliti za godinu-dvije i da će potjerati cijenu u nebo kako to rade danas na drugim dionicama,ako sam u pravu imam prinos od 500-1000% u roku 1-3 godine a ako nisam ne gubim apsolutno ništa jer sam ušao po niskim cijenama.
p.s. rekao bih da si bio odlikaš u školi i da te učiteljica volila[smiley2]
Možda je Vorda stvarno bez mašte ali mislim da će na dionicama zaradit dosta.
Ako 17.09. kupi HT pa do kraja godine rasproda HT i TNSA pa za tu lovu početkom sljedeče godine kupi INU od radnika mislim da mu je u sljedečih 9 mjeseci realna zarada barem 150%
Imam osječaj da bi neki od prisutnih, ukoliko bi DIOKI sutra skočio na 500, odmah dali naloge za prodaju, jer ne vjeruju puno u priču o cijeni 1500-2000 o koju zagovaraju. 10% zarade je 10% zarade.
Fata je Fata, al dvaput je dvaput.[smiley2]
Vorda,koliko sam primjetio iz tvojih postova (ne pratim ih baš inače tj.samo kad se ubaciš u teme koje me interesiraju) primjećujem da nema baš puno mašte kod tvojih investicijskih odluka nego veliko većinom ” radi” čista računica. OK,ja to poštujem samo kod tebe neće biti velikih prinosa nikada i to je isto OK! dionica se kupuje kad se naziru obrisi nečega velikog u budućnosti. Ja špekuliram da će se masa za Dioki (i DDJH) zapaliti za godinu-dvije i da će potjerati cijenu u nebo kako to rade danas na drugim dionicama,ako sam u pravu imam prinos od 500-1000% u roku 1-3 godine a ako nisam ne gubim apsolutno ništa jer sam ušao po niskim cijenama. p.s. rekao bih da si bio odlikaš u školi i da te učiteljica volila[smiley2]
Ti si ili dobar psihijatar ili čitaš misli.[smiley2]
1. Maštu sam imao sa 20 g. i izgubio dosta novaca. S godinama sve se više uzdam u mudrost i iskustvo. Jednom sam negdje pročitao kako je netko rekao (možda baš i na ovome forumu) kako primjećuje da su njegovi roditelji iz dana u dan sve pametniji. Moji prinosi nisu zastrašujući, ali još sam tu (za razliku od mnogih drugih).
2. Učiteljice su me voljele, pogotovo na faksu. Zato sam ( ovo moram priznati) dobio i neke ocjene koje objektivno nisam zaslužio.[smiley2]
Pozdrav
Mislim da se ljudi malo preracunavaju sa tom vrijednoscu nekretnina. Odite u dioki i ponudite recimo 75 mil. EUR za zemljiste na zitnjaku, i vjerujem da ce te izaci kao vlasnik.
ina vrijedi puno a vrijediti ce i jos i vise nakon sto modernizira rafinerije ali nafte svakim danom ima sve manje dok je situacija sa plinom bitno drugacija a i plastika je nevjerojatan materijal.
znanstvenici svakim danom otkrivaju nove vrste plastike. vec danas nam je zivot nezamiliv bez nje a kako li ce tek biti u buducnosti!
a dioki pravi plastiku uz sve druge stvari koje proizvodi sada i koje ce tek proizvoditi.
otkako je r.jezic kupio dioki otvorili su se pogoni koje je bivsa uprava zatvorila jer nisu znali ili nisu htjeli raditi i stvarati. istina je da dioki muce dugovi i manjak ulaganja u proslom razdoblju i naknada za vodu ali jezic je dokazano sposoban poduzetnik i ne sumnjam da ce od diokia napraviti pravu firmu, samo treba biti dovoljno strpljiv i skupljati dionice pomalo.
dok se ne sagradi novi pogon kao sto je na zitnjaku samo puno veceg kapaciteta sumnjam da itko moze postati vlasnik
Imam osječaj da bi neki od prisutnih, ukoliko bi DIOKI sutra skočio na 500, odmah dali naloge za prodaju, jer ne vjeruju puno u priču o cijeni 1500-2000 o koju zagovaraju. 10% zarade je 10% zarade. Fata je Fata, al dvaput je dvaput.[smiley2]
ja imam osjecaj da vas osjecj vara. nije to zagovaranje vec nadanje potaknuto nekim cinjenicama i nekim vise ili manje provjerenim informacijama.cemu uzeti samo 10% kada se moze i puno puno vise a pogotovo zato sto trenutno na trzistu i nema bas nekakvih zicera za neko vece ulaganje. barem sto se mene tice iako priznajem da nisam bas neki strucnjak sto se tice dionica i trzista kapitala.
radnikdiok poslala sam vam poruku na mail nadam se odgovoru bok!
I zašto to svi moramo znati?