DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ako nista drugo drago mi je da su izbori blizu, pa ce se ukinuti porazavajuce ponasanje drzavnih monopolista prema firmama, mislim da su u koaliciji svjesni da se rast standarda i gospodarstva ne postize sa soping centrima nego investicijama u gospodarstvo i firme, a tko je jedan od najvecih izvoznika

Ne piši bedastoće i ne manipuliraj podacima. Zašto se ne spominje da je i jedan od najvećih uvoznika sirovina?

Bitno je samo da li firma može profitabilno poslovati u određenim tržišnim uvjetima. Ne pomaže kukanje kakve su cijene plina konkurentima u Mađarskoj, Austriji itd. Dioki posluje u Hrvatskoj.
Čak što se tiče cijene koju Dioki plaća INI za etan i PP, opet je netko iz Diokija pristao na tu cijenu. Bili su pregovori, što su gospoda iz Uprave dogovarali? Niti su dogovorili povećanje količina, niti su izborili bolju cijenu. Dajte, prestanite već s iznošenjem samo podataka koji vam odgovaraju.
Očito je da ovdje na forumu postoji struja kojoj se j… za tone PE, PS-a itd. i koju zanima dionica, a druga struja su radnici koji čitaju i pišu na forumu te se na rekla-kazala način informiraju.

Što nitko ne spomene da je (dok je i bilo proizvodnje) dioki naplaćivao svoj proizvod avansno, a sam je dugovao po par mjeseci svojim dobavljačima? Gdje je taj novac? Koji su oni prostor za manevar sebi napravili. Kad su drugi zatvorili pipu, nastao problem. Kukaj, plači po medijima. Mi izvozimo. Pa šta?

Molim vas prestani lagati i obmanjivati ljude.
ako banka uzima trecinu zasto je banka nalozila prodaju a ne dioki?

Banka uzima sve, procitajte malo sto znaci zalozni duznik.

Pa to i jeste cilj – neka vjerovnici naplate potraživanja iz založene neoperativne imovine.
Neka sva neoperativna imovina ode kao NL za 2/3 procjenjene vrijednosti Dioki – osim dugoročnog duga 2014.-2019. prema HAAB u iznosu od 85 milijuna eura, će biti kompanija s vrlo niskim dugom:
Bez da su založili ijednu dionicu Dina Petrokemije!
[/quote]
Čiji cilj,???

Kada dođe do rasprodaje imovine ,nije baš bajna situacija,krene i sve ostalo???
Ovdje tek slijede tektonski poremećaji.
[/quote]

Sve u svoje vrijeme . Mislim da ce netko dobro zaradit na ovoj dionici 😉
[/quote]
Netko da ,slažem se ,ali mislim da mali dioničari ne.
Vidjeti ćemo na proljeće ili ljeto ,kada se ustoliče nova vlada i ljudi,koji su njihovi interesi u svemu ovome .

Vidjeti ćemo na proljeće ili ljeto ,kada se ustoliče nova vlada i ljudi,koji su njihovi interesi u svemu ovome .

Nešto ti se pomješalo u glavi glede godišnjih doba!
25.11.2011. plaća se NL – a to je JESEN. To je za par dana – nije teško zapamtiti.
Tako će biti i za ostalu neoperativnu – cijene energenata vjerojatno od 2012.
Zaboravljaš da je Dioki atraktivna meta za preuzimanje – kako kaže Milošević nekoliko ih je na stolu i to vrlo ozbiljnih.
Da ne spominjemo Končara i LNG i Kogeneracije.
Zašto je Dioki cilj preuzimanja – pa to je već svima jasno valjda.
Petrokemija uz LNG terminal – s vlastitom lukom etc.
Kada naši nisu objavili MoU evo slovenske verzije.
http://www.mg.gov.si/fileadmin/mg.gov.si/pageuploads/Energetika/Predlogi_predpisov/VG-N-S_MoU_2011.pdf

25.11.2011. plaća se NL – a to je JESEN. To je za par dana – nije teško zapamtiti.
Zaboravljaš da je Dioki atraktivna meta za preuzimanje – kako kaže Milošević nekoliko ih je na stolu i to vrlo ozbiljnih.
http://www.mg.gov.si/fileadmin/mg.gov.si/pageuploads/Energetika/Predlogi_predpisov/VG-N-S_MoU_2011.pdf

[/quote]
Mislim da nisi razumio moj post-mislio sam na interese jakih igrača,promjena vlasti ,itd da ne nabrajam.

Veći broj zaposlenika Diokija su mali dioničari i to su uglavnom ljudi koima je stalo do Diokija , oni i ostali radnici se bore za opstanak Diokija a samim tim i za svoju egzistenciju . Zato bi bilo dobro da se i ostali dioničari pridruže njima i tako nešto naprave za svoju imovinu jer pričanjem ispraznih priča vodi u propast a ne u rast dionice.Institucije koje zastupaju radnike to jest Radničko vjeće i dva sindikata (čelnici sindikata su i u Radničkom vjeću dakle iste osobe) izdali su radničke interese. Presjedavajući Radničkog vjeća (presjednik najvećeg sindikata)ide toliko daleko da sam po svom viđenju u zapisniku ispravlja zaključke donesene na sjednici i piše svoje koji odgovaraju valjda samo njemu.Krizni stožer kojeg su izabrali radnici sveo se na dva tri čovjeka koji se trude da nešto naprave nažalost imaju malo uspjeha jer im sve strukture oportuniraju . Zato krajnje je vrijeme da prestanemo maštati i počnemo sa borbom za svoju egzistenciju i svoj uliženi kapital.

Savo di ti je PVC/VCM=????????Saaaavo Kaži nam.

Ovo još nisam u životu čuo, nikad nikad. ARKEMA PLAĆA 100 miliona Dolara Kupcu PVC/VCM lanca?????
Bože dragi jel vidite vi šta sam ja tupio….100 miliona dolara daju onome ko će uzeti njihov PVC, i kažu nije tako strašno…..A mi podižemo PVC/VCM za 70 miliona Eura (100 miliona dolara), koji je inače 15 puta manji od njihovog. jel vidi neko koji je ovo kriminal????

Transaction to lead to exceptional 470 mln eur net expense

* No restructuring of plants, staff to be kept and transferred

* Shares rise as much as 24 pct

* Arkema to focus on high-margin businesses only (Updates shares, adds quotes, details)

By Caroline Jacobs and Julien Ponthus

PARIS, Nov 23 (Reuters) – Arkema is offloading its loss-making vinyl division to Swiss group Klesch, as the French chemicals group refocuses on products less sensitive to volatility in raw material prices and the economic cycle.

The transfer of the division, which has suffered from a downturn in the European construction market, should lead to exceptional net expenses of around 470 million euros ($634 million) in 2011, including a cash charge of about 100 million, Arkema said on Wednesday.

"It is before the large cyclical reversal everyone was waiting for, so even if they pay 100 million euros to get rid of it, it is not the end of the world," Societe Generale analyst Patrick Lambert said.

He said the market now no longer had any reason to apply a discount on the shares based on the cyclical nature and negative impact of the vinyl business.

Arkema shares were up 15.6 percent to 46.90 euros by 1522 GMT, having jumped as much as 24 percent. The stock had been suspended ahead of the announcement as Arkema’s board met to discuss the future of the vinyl business.

"This will complete Arkema’s refocusing on specialty chemicals around… industrial chemicals and performance products… (marked) by high quality, innovation and growth potential and financial profitability," Arkema Chairman and Chief Executive Thierry Le Henaff told a conference call.

The Industrial Chemicals division makes products for refrigeration, acrylic glass, paints or nappies, for which demand in emerging countries is growing rapidly. Performance Products include materials that can resist ultra-high temperatures for use in the car, aerospace or oil industry.

Klesch is a family-owned investment group active in the oil, gas, transportation, electricity and aluminium industries.

"Klesch will put the vinyl division at the heart of its strategy whereas it was on the sidelines with Arkema," Le Henaff said.

Chairman and founder Gary Klesch told Reuters he expected to invest between 70 million and 80 million euros in the vinyl unit in the next 2-3 years.

Arkema said the project would not entail any restructuring of the manufacturing plants involved, while 1,780 employees in France and 850 outside the country would be transferred to the new entity, headquartered in Lyon.

Arkema’s Vinyl division made 19 percent of group sales in 2010 against 25 percent in 2005. Sales reached 1.1 billion euros and have remained little changed since 2008.

The division made a loss before interest, tax, depreciation and amortisation of 14 million euros in 2010, after a 31 million euro loss in 2009.

"This divestment of the loss-making vinyl division is a strategic good move for Arkema," a Paris-based trader said, adding that it would give the company a much more attractive profile and leave it with a still healthy balance sheet.

Vinyl products end up in pipes, packaging, cables, wires, pulp and paper. Vinyl is one of Arkema’s three business segments, alongside industrial chemicals and performance products. ($1=0.7410 euros) (Additional reporting by Blaise Robinson, Alexandre Boksenbaum-Granier and Cyril Altmeyer; Editing by Will Waterman and Mike Nesbit)

Basic Materials

Poklanjanje PVC/VCMa, rezanje 470 miliona eura iz bilance, plus poklon 100 miliona eura u kešu daje Arkema za preuzimanje PVC VCM biznisa. Znači odriču se 570 miliona Eura da bi se rješili tog smeća.

Vi sad procijenite koliko vrijedi Dioki i PVC VCM projekt.

[/quote]
Mislim da nisi razumio moj post-mislio sam na interese jakih igrača,promjena vlasti ,itd da ne nabrajam.
[/quote]
Ne – ti mene nisi razumio – interes jakih igrača je veliki i samo je pitanje kada će se to i objaviti.
Mislim da ova Vlada ne bi htjela da to riješava buduća Vlada.

OBRAZLOŽITEV
Predstavniki Avstrije, Bolgarije, Hrvaške, Češke, Nemčije, Madžarske, Poljske, Romunije, Slovaške, Slovenije in Evropske komisije nameravajo ob robu zasedanja Sveta EU za transport, telekomunikacije in energijo, ki bo 24. novembra 2011 v Bruslju, podpisati Memorandum o soglasju o povezavah sever-jug v osrednji in vzhodni Evropi.

Sutra ti je u Bruxsellsu potpisivanje – a ja mislim da Dankec onda može uložiti svoje novčeke bez straha da bi tu mogla nastupiti neka izmjena.

pocet cu sa rasprodajom diokija, nemam novaca pa da se nekaze da nisam rekao, nema place a treba klat, ali samo sitno, ali ne po ovoj cijeni

bad… mislim ako prodajes s gubitkom… zalosno je to u vezi place, uzas zivi…

zasto danko, zasto ne drzava u ime gradjana? nije valjda da od 14 milijardi kuna deficita godisnje, odnosno 100 milijardi kuna u 10ak godina, nisu planirali preuzeti neki projekt? pa stranke, da su zajedno djelovale, mogle su kupiti novi list vec. hm samo vec bi se pokefali oko politike o kome se treba pisati bajke, a o kome ne. koliko stranke u rh dobiju iz budgeta godisnje, oko 50 mil kn?

A ZAŠTO MI MORAMO TO ČITATI OD SLOVENACA – ZAŠTO JE EMBARGO U HR?
Valjda da je drugačije javnost bi bila da se ipak javni interes stavi ispred privatnog – iako je to dvojbeno obzirom na zakonodavstvo.
http://www.mg.gov.si/file…pisov/VG-N-S_MoU_2011.pdf

OBRAZLOŽITEV
Predstavniki Avstrije, Bolgarije, Hrvaške, Češke, Nemčije, Madžarske, Poljske, Romunije, Slovaške, Slovenije in Evropske komisije nameravajo ob robu zasedanja Sveta EU za transport, telekomunikacije in energijo, ki bo 24. novembra 2011 v Bruslju, podpisati Memorandum o soglasju o povezavah sever-jug v osrednji in vzhodni Evropi.

Mi sutra u Bruxsellsu potpisujemo jedan od najjačih energetskih projekata i paktova u EU a to nitko i ne zna!!!! – ali ja mislim da Dankec ZNA!

A ZAŠTO MI MORAMO TO ČITATI OD SLOVENACA – ZAŠTO JE EMBARGO U HR?
Valjda da je drugačije javnost bi bila da se ipak javni interes stavi ispred privatnog – iako je to dvojbeno obzirom na zakonodavstvo.
http://www.mg.gov.si/file…pisov/VG-N-S_MoU_2011.pdf

OBRAZLOŽITEV

Mi sutra u Bruxsellsu potpisujemo jedan od najjačih energetskih projekata i paktova u EU a to nitko i ne zna!!!! – ali ja mislim da Dankec ZNA!

embargo je jer smo mi "preglupi" da to razumijemo.
embargo je zato što ponovo ulaze "strateški investitori" bez javnog natječaja a neko će dignut proviziju. Više ne 10% kao u vrijeme doktora već znatno manje …al proviziji se ne gleda u zube!
čitat ćemo o tome za par godina po neovisnim blogovima a onda za 10tak godina prva suđenja itd itd

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

New Report

Close