1.012.040,00m2 x 300eur = 303.612.000,00 eur. Tolika je tržišna vrijednost zemljišta na lokaciji Žitnjak! Ima tu još i 2.250.000 m2 na lokaciji Krk!
ajmo računati da je ta zemlja na krku barem 100 eura po m2 (jer je uz more i građevinsko i ind. zona) što čini 202.500.000,00 eura+303.612.00,00 eura a to je ukupno preko 506.000.000,00 eura. kad to podijelimo sa brojem dionica dobije se cifra od 915 kuna po dionici. Dakle, samo zemljište dioki-a vrijedi trenutno oko 915 kuna po dionici, a gdje je još imovina koju imaju u BiH i Italiji. Zato vam kažem, Dioki vrijedi puno puno puno više od ovih cijena koje su zaista smiješno niske, jer i pokazatelji ne štimaju jer nisu uopće rađene revalorizacije već godinama. Zato se sada prikuplja ova dionica u solidnim količinama, pazeći da previše ne krene prema gore. teško će to biti obuzdati.[smiley2]
sava: ” 1.012.040,00m2 x 300eur = 303.612.000,00 eur. Tolika je tržišna vrijednost zemljišta na lokaciji Žitnjak! Ima tu još i 2.250.000 m2 na lokaciji Krk! ” ajmo računati da je ta zemlja na krku barem 100 eura po m2 (jer je uz more i građevinsko i ind. zona) što čini 202.500.000,00 eura+303.612.00,00 eura a to je ukupno preko 506.000.000,00 eura. kad to podijelimo sa brojem dionica dobije se cifra od 915 kuna po dionici. Dakle, samo zemljište dioki-a vrijedi trenutno oko 915 kuna po dionici, a gdje je još imovina koju imaju u BiH i Italiji. Zato vam kažem, Dioki vrijedi puno puno puno više od ovih cijena koje su zaista smiješno niske, jer i pokazatelji ne štimaju jer nisu uopće rađene revalorizacije već godinama. Zato se sada prikuplja ova dionica u solidnim količinama, pazeći da previše ne krene prema gore. teško će to biti obuzdati.[smiley2]
A zašto bi prodavali, pa puno je bolje da oni GRADE na tim lokacijama, pa DIOKI je zbog toga i prenio nekretnine na svoje tvrtke kćeri!
Profit u gradnji je minimalno 500eura/m2 visokokvalitetnog stana ili poslovnog prostora!
savo, neće oni ništa prodati, ali bolje da mi računamo skromno, jer ovako skromno to danas vrijedi 915 kuna po dionici a trguje se po duplo manjoj cijeni…nekako se ne volim razbacivati sa pretjeranim brojkama pa mi je dovoljno 1000 kn po dionici, a čim se ekipa koja skuplja nakrca idemo gore, bez obzira na HT. Ovdje se može do nove godine ubosti puno više nego će se moći na HT-u
cayman006 svaka čast. Imaš ovu dionicu jako dugo vremena i očito vjeruješ u nju. Moram priznati da sam ju nekoliko puta imao(imam ju i sad) i isto tako vjerujem da je ovo podcijenjena dionica. Priča s Omišljem ili bez Omišlja ovdje uopće neće utjecati na neminovan rast ove dionice…
Samo što ja kao svaki grešnik volim malo zalutati i u druge dionice upravo zbog toga što znam da me ova dionica uvijek vjerno čeka na razinama 410-440 kn
Ajde Ton,
nemoj biti tako samokritičan.
Pa nisi nevjeran ovoj dionici ako gledaš i druge dionice. [smiley2]
Nikad ne znaš što ti život nosi.
Možda te sreća snađe s nekom drugom.
I ne brini, uvijek će biti onih koji će vrijedne dionice davati povoljno (kao što si ti to radio sa Diokijem) [smiley1]
Zato, otvori oči i skupljaj ih sve.
Neka su uvijek uz tebe.
Ti si dobar prema njima i one te zbog toga nagrađuju.
Život je tako lijepši i ispunjeniji.
[smiley2]
pustimo mi vordu. on uvijek gleda prošla izvješća i temeljem toga kupuje. gubitaš je bila svaka druga naša firma prije 5-10 godina a danas to više nisu. tako je vorda govorio protiv kupnje LRH negdje oko 3800-4000 kuna a sad smo tamo na 70% većim cijenama. gubitaš, pa možeš li kupiti bolju dionicu od one koja je trenutno gubitaš a vidi se da se popravlja na bolje? Takve dionice treba kupovati jer je zarada na njima uvjerljivo najveća. saško je skoro sve napisao, a ja bih dodao: komu se ne sviđa, nek zaobiđe temu i to je bilo to. Ja samo znam da ovo vrijedi puno više, a ako bude LNG-a u omišlju, onda će i cijene od 1500-2000 kuna biti potpuno normalna stvar. Ako ne bude, ja ispod 1000 ne dajem.
Ne treba pretjerivati. Na temi LRH pisao sam prvi puta prije 3-4 mjeseca kada je cijena bila na cca 5700 kn, a što se lako može provjeriti. Rast od 10% u 3 mjeseca može se nazvati svakako samo ne impresivnim. Ako navodiš moje komentare onda nemoj navoditi samo one u kojima sam pogriješio. Zašto onda ne kažeš da sam na cca 7000 rekao da će se dionici LRH nakon izlaska ostoje dogoditi ono što se dogodilo s JDOS i IPKK, odnosno pad cijene. Znam da ste vi svi dugoročni igrači i da vas ne zanimaju kratkotrajne oscilacije, ali zar nije ljepše kad dionicu platite 6300 a ne 7000 kn. A što tek reči za druge dionice na kojima si ti prilično aktivan, racimo EIG, LLRB, BZJK itd. Počinjem vjerovati da je dionici u kojoj si ti suđeno da ostane zabetonirana na istom mjestu mjesecima pa mislim da ću takve ubuduće izbjegavati.
To da je većina poduzeća prije 5-10 g. bilo u gubicima nije istina, a i da je, deplasirano je uspoređivati ova dva razdoblja s obzirom na ogromnu razliku u cijeni dionica onda i sada. Ja se slažem s teorijom da u dionicu treba ulagati onda kada poduzeću ide loše i kada se nalazi u restruktuiranju, ali jedino iz tog razloga što je za pretpostaviti da će cijena u tom trenutku biti povoljna za ulaz. Međutim, kod naših gubitaša, uključujući tu i DIOKI već sada je u cijenu ukalkulirano (uz male varijacije) sve ono dobro što bi se moglo dogoditi u narednih 5-10 g.
U vrijedne nekretnine također se previše ne uzdam. Malo je slučajeva da je poduzeću koje je prodalo neku vrijednu nekretninu radi toga porasla cijena dionice na tržištu. I ne samo da nije porasla nego je u većini slučajeva i pala jer investitori kažnjavaju porast profitabilnosti na račun prodaje nekretnina. Ista ili slična stvar je sa trezorskim dionicama. IPKK je u 2Q prodao 40000 vlastitih dionica i na račun toga ostvario čisti profit od 35M kn, a to gotovo nitko nije niti primjetio. Osim toga, kod nas se prilično olako razbacuje ciframa kada su u pitanju nekretnine, a kada se te iste nebulozno vrijedne nekretnine prodaju, onda se to u izvješćima gotovo niti ne primjeti. Drugim riječima, nekretnine su značajne najviše radi špekulacija i bildanja vrijednosti dionice.
Sorry na mali OT[smiley2].
Pozdrav
pikanteriju nesmijem odati jer ako se sazna tko sam mogu naje…i.
po onom sto znam a smijem reci to svatko zna
ulaganja u dinu su do 2009 cca 60ak mil eura
lokacija na zitnjaku nije bitna za proizvodnju vec je njegova vrijednost u zemljistu
je ne pisem ovo zato da bih nekoga nagovarao na kupnju vec da pomognem onima koji su neodlucni
nisam neki lumen sto se tice dionica ali radim tamo pa svasta cujem
uglavnom da imam sto viska love sigurno bih kupio jos dionica ali i sa ovom sam kolicinom
zadovoljan jer sam ih kupio prakticki badava.
neke pikanterije bih eventualno mogao reci nekom u 4 oka ali nekom kome to zaista moze pomoci a ne nekom tko ima love da nezna kud ce s njima
1.012.040,00m2 x 300eur = 303.612.000,00 eur. Tolika je tržišna vrijednost zemljišta na lokaciji Žitnjak!
E kad ovo čuju cigani u Strugama, pa kad počnu rasprodavati svoje da vidiš kako če biti jeftinog zemljišta. I 30 eura će vam biti puno.
BTW
Ako ti je zemljište tako interesantno, jesi li pokušao izračunati koliko zemljišta u Žitnjaku ima INA? I to na prvoklasnim lokacijama, uz samu cestu, a ne u pripizdi uz Savu.[smiley2] Evo, ja ču te podsjetiti. To su: Proplin, INA Maziva, Crobenz, INA Trgovina-skladište Žitnjak, jedna benzinska postaja u funkciji i jedna u gradnji. Ako ovo ne vrijedi više od cijelog Diokija, onda se ostavljam investiranja.
Pozdrav
sava: ” 1.012.040,00m2 x 300eur = 303.612.000,00 eur. Tolika je tržišna vrijednost zemljišta na lokaciji Žitnjak! ” E kad ovo čuju cigani u Strugama, pa kad počnu rasprodavati svoje da vidiš kako če biti jeftinog zemljišta. I 30 eura će vam biti puno. BTW Ako ti je zemljište tako interesantno, jesi li pokušao izračunati koliko zemljišta u Žitnjaku ima INA? I to na prvoklasnim lokacijama, uz samu cestu, a ne u pripizdi uz Savu.[smiley2] Evo, ja ču te podsjetiti. To su: Proplin, INA Maziva, Crobenz, INA Trgovina-skladište Žitnjak, jedna benzinska postaja u funkciji i jedna u gradnji. Ako ovo ne vrijedi više od cijelog Diokija, onda se ostavljam investiranja. Pozdrav
A da se ti ostaviš investiranja? [smiley2]
A da se ti ostaviš investiranja? [smiley2]
Neću se ostaviti investiranja, ali mislim da ću malo “pustiti nogu s gasa”. Ne zbog toga što bi ti mogao dokazati da nisam u pravu (zato jer to ne možeš) nego zbog toga što i ja imam svoje pickove. No, za razliku od tebe, ja ću svoje otkriti javno.
To je formula: T-HT, TNSA, INA.
A ti se natječi s ciganima čije zemljište više vrijedi. I onda se čujemo za godinu-dvije da vidimo tko je više zaradio.
Pozdrav
BTW Ako ti je zemljište tako interesantno, jesi li pokušao izračunati koliko zemljišta u Žitnjaku ima INA? I to na prvoklasnim lokacijama, uz samu cestu, a ne u pripizdi uz Savu.[smiley2] Evo, ja ču te podsjetiti. To su: Proplin, INA Maziva, Crobenz, INA Trgovina-skladište Žitnjak, jedna benzinska postaja u funkciji i jedna u gradnji. Ako ovo ne vrijedi više od cijelog Diokija, onda se ostavljam investiranja. Pozdrav
Kad bolje razmislim spreman sam podići svoju ponudu.
Na jednu stranu vage stavimo svu imovinu koju INA ima na ovoj lokaciji (ovdje ne uključujem Lovinčićevu jer je s druge strane Slavonske iako geografski pripada lokaciji Žitnjak), a na drugu svu imovinu koju ima DIOKI na ovoj lokaciji, ali ovdje dodajmo i SVU IMOVINU KOJU IMA ZTNJ TAKOĐER NA OVOJ LOKACIJI. Ja tvrdim da će INA pobjediti.
Dakle, tko će primati oklade?[smiley2]