Svi zaposlenici cekaju sutrasnji sastanak koji je navodno dogovoren u Ministarstvu gospodarstva.Na tom sastanku trebao bi se prihvatiti plan restrukturiranja.Definitivno za lokaciju Zitnjak Ina nemoze osigurati dovoljnu kolicinu etana da bi se isplatilo pokrenuti proizvodnju.Cjena loz plina nije onakva kakva bi bila prihvatljiva.Bojimo se sutrasnjeg sastanka da nam se nedogodi parola OPERACIJA USPJELA PACIJENT MRTAV!Gdje je Gospodin Koncar?Nije vise interesantan.Sada je najbitniji Novi list i nagadjanje za koliko je kupljen,i za koliko ce biti prodan.Nas nemoze spasiti niti pet Novih listova.
Pa šta se događalo na sastanku?
[/quote]
Koliko vidim Savo ti si o svemu dobro informiran.Cudi me da ti je ova informacija nedostupna.Doslo je do promjene odrzavanja sastanka.
[/quote]
I to puno govori!
A glede Dankeca – slažem se da nije veslo sisao – pa nije na slijepo ušao u pregovore i sklopio Inicijalni dogovor u kupnji zemljišta za LNG terminal; dobro on zna šta to nosi.
Ima on info šta će se događati!
Na temelju članka 30. Stavka 3. Zakona o Vladi republike Hrvatske ( „Narodne novine“, br 101/98,15/00,117/01,199/03,30/04,77/09 i 145/10) Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj_____2011.godine donijela slijedeći
Z A K LJ U Č A K
1. Prihvaća se tekst Memoranduma o suglasnosti o interkonekcijama sjever-jug u srednjoistočnoj Europi između Vlade Republike Hrvatske , Republike Austrije, Republike Bugarske, Češke Republike, Savezne Republike Njemačke, Republike Mađarske, Republike Poljske, Rumunjske, Republike Slovačke, Republike Slovenije i Europske komisije, u tekstu koji je Vladi Republike Hrvatske dostavilo Ministarstvo gospodarstva rada i poduzetništva aktom, klase: 080-01/11-01/30 urbroja 526-04-03/3-11-5 od 09. studenog 2011. godine
2. Ovlašćuju se ministar gospodarstva, rada i poduzetništva odnosno Nataša Vujec, državna tajnica u ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva da, u ime Vlade Republike Hrvatske, potpišu Memorandum o suradnji iz točke 1. ovog Zaključka.
3. Nadležno tijelo za provedbu Memoranduma o suradnji iz točke 1. ovog Zaključka je Ministarstvo nadležno za pitanje energetike.
Klasa:
Urbroj:
Zagreb,
PREDSJEDNICA
Jadranka Kosor, dipl.iur
http://www.vlada.hr/hr/content/download/183611/2681080/file/162_7.pdf
Sve će to i na Krku i u Zagrebu uskoro sjesti na svoje mjesto.
Pa će se opet jurišati na prihode od prodaje cca 3 milijarde kuna, ali s novim cijenama plina i struje kao i produženim rokovima plaćanja.
Veliko financijsko rasterećenje proizvodnje Diokija.
Sava: I to puno govori!
(da ne citiram dalje gornji post…)
…
Dragi forumski kolega Sava ali i ostali,
to što si napisao, ne govori ništa.
Ali ovo što ću ti reći sada, govori nešto…
ovaj vikend je reverzibilna osmoza na energani žitnjaka prešla portu,
još jedan famozni projekat ‘uštede’ završio je svoju karijeru u ovoj propaloj tvrtki
postrojenje reverzibilne osmoze su radnici tvrtke 3-m demontirali i odvezli iz tvorničkog kruga na što imaju potpuno pravo.
Ovih se dana novci za plaće skupljaju rezanjem i prodajem starog željeza, nehrđajućeg čelika, mjedi, bakra i alumnija po tvorničkom krugu.
Eto mogli bismo uskoro izrezati i bakar sa ‘primarca’ i ‘sekundarca’, jeb*ga, bit će za plaće pošto etana nema, malo je vjerojatno da će ti kompresori ponovno ‘lupati’, odnosno možda plina i ima, no u nedovoljno željenim količinama i po nama prihvatljivoj cijeni.
U međuvremenu trebali bismo ovoj nesposobnoj upravi poslati račune za vodu, struju, telefon, stanarinu, pričuvu, komunalije, koji stalno pristižu doma, da nam to plate s bonovima konzuma s kojima nas velikodušno obdaruju, ili da barem pošalju neko pismo ‘nade’…
Volio bih znati što bih, prema tvojem mišljenju, trebao reći kartičarskoj kući, danas-sutra kad me nazovu zašto nisam platio zadnji račun?!
Volio bih znati na što će ličiti ta proizvodnja na žitnjaku ako se ikada pokrene, u što sve manje vjerujem, kada nema sirovina, repromaterijala, rezervnih dijelova, opreme, instrumenata, kemikalija i svega ostalog…
Zaposlenici Diokija su danas vjerovatno jako sretni i zadovoljni isplaćena im je plaća za Rujanj od 1000 kn , a navodno su rukovodioci dobili nalog da se šalje na neslužbeno čekanje.Ovo je još jedna sprdnja i izrugivanje sa ljudima koji pošteno rade i zarađuju gazdi novac a njima ostaje samo gorčina u ustima. Neki dan su borci za radnička prava sindikalisti Tomac i Pavelić sa proglasom pozvali svoje članove da podrže radnike" KIO"što i nebi bilo loše da je isti tandem barem pokazao minimum truda da nešto napravi i za radnike Diokija.Ne tako davno spomenuti sindikalisti (bjednici) su na Žitnjaku zastupali i Oki usluge i naravno firma se zatvorila a radnici završili na burzi a oni i dalje zastupaje.Krajnje je vrijeme da se članovi EKN -a otrijezne i zapitaju kome plaćaju članarinu i šta za uzvrat dobivaju(kalendar i mini šunku), a ta ista osoba zastupa gazdu, sam sebe i par svoih poltrona koji su kao i on za uzvrat dobili dobra radna mjesta i tko zna još šta .
Jel postoji službeno izvješče koji je raspored snaga u novoj vlasničkoj strukturi?
Neslužbeno: HEP- 26-27%, INA-15-17%, Ježić- 5-6%, ostalo banke, naravno ukoliko se usaglase.
jel mi mozete malo rasvijetlit situaciju, svi kukaju da dioki nevalja, svi bi ga zatvorili a svaki dan netko skuplja dionice i to 1000kom na dan, jel mi moze netko objasniti tko?
jel mi mozete malo rasvijetlit situaciju, svi kukaju da dioki nevalja, svi bi ga zatvorili a svaki dan netko skuplja dionice i to 1000kom na dan, jel mi moze netko objasniti tko?
možda zna… ping-pong prodavač…
Neslužbeno: HEP- 26-27%, INA-15-17%, Ježić- 5-6%, ostalo banke, naravno ukoliko se usaglase.
[/quote]
Oprostite ovo bih uzeo sa rezervom.Postoje i drugi podaci.Sacekajmo taj famozni PONEDJELJAK.
Ja
Zaposlenici Diokija su danas vjerovatno jako sretni i zadovoljni isplaćena im je plaća za Rujanj od 1000 kn , a navodno su rukovodioci dobili nalog da se šalje na neslužbeno čekanje.Ovo je još jedna sprdnja i izrugivanje sa ljudima koji pošteno rade i zarađuju gazdi novac a njima ostaje samo gorčina u ustima. Neki dan su borci za radnička prava sindikalisti Tomac i Pavelić sa proglasom pozvali svoje članove da podrže radnike" KIO"što i nebi bilo loše da je isti tandem barem pokazao minimum truda da nešto napravi i za radnike Diokija.Ne tako davno spomenuti sindikalisti (bjednici) su na Žitnjaku zastupali i Oki usluge i naravno firma se zatvorila a radnici završili na burzi a oni i dalje zastupaje.Krajnje je vrijeme da se članovi EKN -a otrijezne i zapitaju kome plaćaju članarinu i šta za uzvrat dobivaju(kalendar i mini šunku), a ta ista osoba zastupa gazdu, sam sebe i par svoih poltrona koji su kao i on za uzvrat dobili dobra radna mjesta i tko zna još šta .
Kako zaradjuju ako vec 3 mjeseca ne radi proizvodnja . ko koga ovde
[/quote]
Šta takav pretpostavljeni rasplet znači za cijenu dionice?
Naravno uz prodaju zemljišta na Krku i NL-a:
Kakve se sve laži plasiraju a sve s ciljem da se spriječi prodaja NL-a!
http://www.nacional.hr/clanak/119861/hnd-trazi-od-dorh-a-da-ispita-poslovanje-novog-lista-i-sportplusa
FINA-ina izvješća pokazuju dijametralno suprotno od ovoga.
Imali su 44 milijuna ali neosiguranih posudbi a sada imaju taj kredit Diokiju koji je osiguran.
Kao i članak u Businessu – jedini bankarski kredit koji NL ima iznosi oko 7 milijuna kuna a oni ga u novinama povećali 5X.
HND proglas – RJ pakirati!!!