Pa zato jer su činjenice da je DIOKI kronični gubitaš čiji su gubici već pojeli 2/3 temeljnog kapitala. Tko bi uz ovakve činjenice mogao biti optimist?
Mislim da posljednja izvješća daju naslutiti da je to vrijeme iza nas. Ja sam vrlo optimističan.
evo da se i ja malo ukljucim radim u diokiu pa smatram da nesto malo i znam inine dionice sam uzeo kada i svi a prodao sam na 2900 diokieve sam uzeo kao radnik po 20 i nisam lud da ih prodajem dok ne dodju barem na 1500-2000kn sumnjam da ih trenutno prodaju radnici diokija jer oni znaju da imaju zlatnu koku u svom kokosinjcu savjet, kada prodju izbori vlada ce donijeti odluku da ce lng biti u omislju a tada je samo nebo granica za dionicu
Drago mi je da si se priključio forumu, ali morati ćeš uložiti puno energije da nas navučeš da tvoju dionicu platimo 2000 kn.[smiley2]
A zašto si činjenice povezao sa pesimistima a špekulacije sa optimistima? A što ako su špekulanti pesimisti a optimisti vjeruju činjenicama?
Pa zato jer su činjenice da je DIOKI kronični gubitaš čiji su gubici već pojeli 2/3 temeljnog kapitala. Tko bi uz ovakve činjenice mogao biti optimist?[smiley2]
u dijelu oko gubitka si u pravu. no ovdje se kupuje buducnost koja polako postaje sadasnjost. povukao bih paralelu sa PTKM… ista je bransa, no mislim je DIOKi cak i perspektvinija firma u buducnosti, jer je pitanje kada ce se razrijesiti vlasnistvo nad PTKM.
za one koji nisu gledali. DIOKI je prosle godine napravio 2,2 miljarde prihoda uz njihov rast od 46%. instalirali su nove kapacitet koji ce im u buducnosti bitno povecati efikasnost, a samim time i dobit.
na polugodištu 2007 imaju prihode od 1,2 milijarde, uz njihov rast od 50% u odnosu na 2006, a i prvi puta su poceli iskazivati dobit.
pogledajte da oni ne rade manipulacije sa zalihama kako bi iskazali dobit poput nekih firmi koje se stalno trude biti u pozitivi, a stvarnost je drukcija.
vidjet cete da ce, kad Ježić to poželi, bez problema iskazati dobti od 200 milja.
no onda ce cijena biti puno bliža 1.000 kn, nego ovih 400 na kojoj ga igrači drže i skupljaju.
Sasko, sve si rekao!
Mislim da će Ježić takvu dobit iskazati vrlo brzo i da s takvom objavom neće čekati kraj investicijskog ciklusa u koji je Dioki brzim tempom krenuo. [smiley2]
upravo tako, a kroz dvije godine ce imati prihode izmedju 3,5 – 4 milijarde, a kada gospodin Jezic odluci prikazati ozbiljnu dobit mislim da ce mnogi ostati iznenadjeni.
pustimo mi vordu. on uvijek gleda prošla izvješća i temeljem toga kupuje. gubitaš je bila svaka druga naša firma prije 5-10 godina a danas to više nisu. tako je vorda govorio protiv kupnje LRH negdje oko 3800-4000 kuna a sad smo tamo na 70% većim cijenama. gubitaš, pa možeš li kupiti bolju dionicu od one koja je trenutno gubitaš a vidi se da se popravlja na bolje? Takve dionice treba kupovati jer je zarada na njima uvjerljivo najveća. saško je skoro sve napisao, a ja bih dodao: komu se ne sviđa, nek zaobiđe temu i to je bilo to. Ja samo znam da ovo vrijedi puno više, a ako bude LNG-a u omišlju, onda će i cijene od 1500-2000 kuna biti potpuno normalna stvar. Ako ne bude, ja ispod 1000 ne dajem.
Sasko, sve si rekao! Mislim da će Ježić takvu dobit iskazati vrlo brzo i da s takvom objavom neće čekati kraj investicijskog ciklusa u koji je Dioki brzim tempom krenuo. [smiley2]
Nitko pametan ne bi sada išao sa nekim pozitivnim stvarima prije HT IPO. Sva dobra izvješća, dobre obavijesti zasjenjene su čekanjem HT-a. Zato nisam siguran da će ova dionica rasti prije kraja godine. Najizglednije je da će se vrtiti na ovoj razini sa +- 10%.
mozda je kolega asdfgh123 i u pravu, no ja mislim da ce nakon izlaska HTa na burzu cijelo trziste krenuti s rastom, a onda ce ovakve dionice ostvarivati iznadprosjecne prinose.
Sasvim sigurno je u pravu.
Zato i namjeravam iskoristit velika očekivanja od THTa za dokup dionica poput Diokija.
Imam još neke dionice koje tipujem, a sve informacije o njima možete dobiti na PP. [smiley2][smiley1]
svaku dosad malo veću korekciju dioki je među rijetkima završio neokrznut, pa se nadam da će tako biti i ovaj put. tim prije što će se nuditi dobri krediti za t-ht, nema potrebe za prodajom ovog dragulja. a točno je što saško kaže – čim dođe ht na burzu, ovo će rapidno gore.
1.012.040,00m2 x 300eur = 303.612.000,00 eur.
Tolika je tržišna vrijednost zemljišta na lokaciji Žitnjak!
Ima tu još i 2.250.000 m2 na lokaciji Krk!
svaku dosad malo veću korekciju dioki je među rijetkima završio neokrznut, pa se nadam da će tako biti i ovaj put. tim prije što će se nuditi dobri krediti za t-ht, nema potrebe za prodajom ovog dragulja. a točno je što saško kaže – čim dođe ht na burzu, ovo će rapidno gore.
Danas uz Ledo jedna od rijetkih u plusu.