DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

nisu radnici nego grupice branitelja. nema ih još puno za prodati kako sam načuo, pa će ovo biti kratkog vijeka. naravno, ako netko drugi ne poželi hitno van, u što iskreno sumnjam obzirom na vrlo izvjestan rast dionice. pa prodali su preko 10000 m2 zemlje na žitnjaku, ostaje im još preko milju kvadrata….malo pomnožite…hypo još uvijek nije izračunao vrijednost cjelokupne imovine dioki-a, a to već radi preko 8 mjeseci (!!!) – onda vam je jasno koliko toga ima u RH i u inozemstvu (Adria oil s.p.a. Italija npr.). SAmo polako…

A lijepo je vidjeti kako se čiste tereni u DINI…..heheheheh-ma koji radnici nisu ludi prodavat .[smiley1][smiley1]

http://www.abacus-brokeri.hr/?section=detalji&tab=graf&o=DIOK-R-A&tr=ZSE Vidim da je onaj graf pogledan 85 puta, i još jednom molim obrazovanije kolege za komentar. Bio bih zahvalan na pomoći.

Ne možeš TA raditi na uzorku od 20 dana. Trebaš uzeti 3 ili 6 mjeseci ili čak godinu, dvije. Bitni su određeni ciklusi koji obično traju od nekoliko tjedna do nekoliko godina.

Ako pogledamo zadnjih 6 mjeseci, možemo zamijetiti da je DIOKI nakon rasta do 500 kuna zadnjih mjeseci u silaznom trendu. Za sada taj trend još nije prekinut. Bio je jedan neuspješan pokušaj prošlog mjeseca ali nije uspio. Nakon što je cijena dotaknula 390 kn, odbila se gore i sudeći prema trgovini posljednjih dana mišljenja sam da bi do kraja tjedna cijena mogla probiti boolinger prema gore i ako se tamo zadrži to će značiti da se trend mijenja. Pomoćni indikatori su povoljni, tehnički je dionica nisko i vrlo je izgledno da je 390 bilo dno.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Izgleda da su danas činjenice pobjedile špekulacije, a razum osjećaje.
Kako će biti sutra, to sigurno ne ovisi o TA nego o onome što TA uopće ne uzima u obzir, a to je “ljudski faktor”. TA je nešto kao i trend, odnosno procjena kretanja u budućnosti na temelju podataka iz prošlosti. Zbog toga ju ja osobno ne uzimam zdravo za gotovo.
Kretanje cijene na ovoj dionici odrediti će oni koji više vjeruju činjenicama (pesimisti) i oni koji više vjeruju špekulacijama (optimisti). Tko će biti jači, vidjeti će se sutra i idućih dana.

Pozdrav

evo da se i ja malo ukljucim
radim u diokiu pa smatram da nesto malo i znam
inine dionice sam uzeo kada i svi a prodao sam na 2900
diokieve sam uzeo kao radnik po 20 i nisam lud da ih prodajem dok ne dodju
barem na 1500-2000kn
sumnjam da ih trenutno prodaju radnici diokija jer oni znaju da imaju zlatnu koku
u svom kokosinjcu
savjet, kada prodju izbori vlada ce donijeti odluku da ce lng biti u omislju a tada je samo nebo
granica za dionicu

Izgleda da su danas činjenice pobjedile špekulacije, a razum osjećaje.
Kako će biti sutra, to sigurno ne ovisi o TA nego o onome što TA uopće ne uzima u obzir, a to je “ljudski faktor”. TA je nešto kao i trend, odnosno procjena kretanja u budućnosti na temelju podataka iz prošlosti. Zbog toga ju ja osobno ne uzimam zdravo za gotovo.
Kretanje cijene na ovoj dionici odrediti će oni koji više vjeruju činjenicama (pesimisti) i oni koji više vjeruju špekulacijama (optimisti). Tko će biti jači, vidjeti će se sutra i idućih dana.

Pozdrav

kolega, da ste barem malo citali o TA, sad biste umjesto da tu pametujete o TA, znali da ona opisuje upravo ono sto vi spominjete, a to je “ljudski faktor” i njegovo ponasanje…

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

Izgleda da su danas činjenice pobjedile špekulacije, a razum osjećaje. Kako će biti sutra, to sigurno ne ovisi o TA nego o onome što TA uopće ne uzima u obzir, a to je “ljudski faktor”. TA je nešto kao i trend, odnosno procjena kretanja u budućnosti na temelju podataka iz prošlosti. Zbog toga ju ja osobno ne uzimam zdravo za gotovo. Kretanje cijene na ovoj dionici odrediti će oni koji više vjeruju činjenicama (pesimisti) i oni koji više vjeruju špekulacijama (optimisti). Tko će biti jači, vidjeti će se sutra i idućih dana. Pozdrav

A zašto si činjenice povezao sa pesimistima a špekulacije sa optimistima? A što ako su špekulanti pesimisti a optimisti vjeruju činjenicama?

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Izgleda da su danas činjenice pobjedile špekulacije, a razum osjećaje. Kako će biti sutra, to sigurno ne ovisi o TA nego o onome što TA uopće ne uzima u obzir, a to je “ljudski faktor”. TA je nešto kao i trend, odnosno procjena kretanja u budućnosti na temelju podataka iz prošlosti. Zbog toga ju ja osobno ne uzimam zdravo za gotovo. Kretanje cijene na ovoj dionici odrediti će oni koji više vjeruju činjenicama (pesimisti) i oni koji više vjeruju špekulacijama (optimisti). Tko će biti jači, vidjeti će se sutra i idućih dana. Pozdrav

Ha,
vrlo zanimljiv post!
Rijetko kad imam potrebu iskomentirati doslovno svaku rečenicu.
E upravo je to sada slučaj.
Na što vi mene navlačite, kolega!!! [smiley2]

Daklem,
naravno da TA uzima ljudski faktor u obzir.
Naime, to je jedino što ona i radi, jer sve dosadašnje trgovine su isključivo rezultat ljudskog faktora.
A tako će biti i sa svim budućim trgovinama te stoga ja u pravilu koristim TA pri kupnji/prodaji.
FA nam kaže ŠTO kupiti, a TA nam pomaže pri odluci KADA to kupiti.
I što i kada su dvije strane iste medalje pa jedno bez drugoga naprosto ne ide.
I da parafraziram tvoju misao:
Mislim da će kretanje cijene na ovoj dionici odrediti oni koji više vjeruju činjenicama (optimisti), a ne oni koji više vjeruju špekulacijama (pesimisti). [smiley2]
Sutra je novi dan!
Živio.

La vita e bella!

Ajme!!!!!!!!!!
Tek sad vidim kako smo se, ko čavke, obrušili na VORDU!!!
To mi iz najbolje namjere! [smiley11]

La vita e bella!

evo da se i ja malo ukljucim radim u diokiu pa smatram da nesto malo i znam inine dionice sam uzeo kada i svi a prodao sam na 2900 diokieve sam uzeo kao radnik po 20 i nisam lud da ih prodajem dok ne dodju barem na 1500-2000kn sumnjam da ih trenutno prodaju radnici diokija jer oni znaju da imaju zlatnu koku u svom kokosinjcu savjet, kada prodju izbori vlada ce donijeti odluku da ce lng biti u omislju a tada je samo nebo granica za dionicu

Pa di si diokijev radniče bio do sada!!!! [smiley2]
Daj nam postaj još koju pikanteriju iz Diokija (i po koji insider info) [smiley2][smiley2]

La vita e bella!

A zašto si činjenice povezao sa pesimistima a špekulacije sa optimistima? A što ako su špekulanti pesimisti a optimisti vjeruju činjenicama?

Pa zato jer su činjenice da je DIOKI kronični gubitaš čiji su gubici već pojeli 2/3 temeljnog kapitala. Tko bi uz ovakve činjenice mogao biti optimist?[smiley2]

” kolega, da ste barem malo citali o TA, sad biste umjesto da tu pametujete o TA, znali da ona opisuje upravo ono sto vi spominjete, a to je “ljudski faktor” i njegovo ponasanje…

Nema problema kolega. Uzmimo onda preporuku za kupnju/prodaju s PG dobivene na temelju TA i svi smo u kratkom roku bogati i to bez rizika. Samo što i PG kaže:

vorda, 22.08.2007. u 23:59
Prilikom tumačenja ocjena tehničke analize mora se imati u vidu da je to analiza prošlih događaja, i zbog toga tehnička analiza može biti samo pomoćni alat prilikom odluke za kupovinu ili prodaju. Model signalizira vjerojatnost da je konkretni momenat povoljan za ulazak ili izlazak iz pozicije u nekoj dionici. Njegovi rezultati nikako ne predstavljaju preporuku za kupnju ili prodaju dioica, ocijenu njihove sadašnje ili buduće vrijednosti, kao niti garanciju da će se cijena kretati u smjeru koji signalizira model.

Pozdrav

Čini mi se da se svi skupa slažemo da je TA pomoćno sredstvo, a ne kristalna kugla.

Doduše, pravi alat u pravim rukama čini čuda! [smiley2]

La vita e bella!

New Report

Close