DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zemljište na Žitnjaku i Krku su založeni na hipoteku a krediti se ne plaćaju dakle na to zemljište polažu pravo banke i bez njihovog pristanka nema prodaje . Dioki bez dolaska novog vlasnika koi je spreman uložiti u proizvodnju i preuzuti sve kreditne i dužničke obaveze (ako na to pristanu vjerovnici) je mrtav.

Već dugo nitko nije sročio ništa kratko i točno kao što je CIK13, CIK je rekao najjednostavnije i najtočnije postavio dijagnozu!

zaprudjanec

Savo, već dugo nisi pitao dali žitnjak radi, jel to znači da si shvatio/priznao samom sebi da od proizvodnje na žitnjaku još dugo neće biti ništa?

11. siječanj 2010.
Dioki najavio prodaju poslovne zgrade

…Posao kupoprodaje navedene poslovne zgrade započeo je u ožujku prošle godine višestrukim procjenjivanjem njene vrijednosti, potpisivanjem pisma namjere i predajom zgrade u posjed HEP-a, kaže se u reagiranju. Očekuje se da će formalni završetak posla uslijediti do konca siječnja 2010. godine, o čemu će javnost biti promptno izviještena, zaključuju iz Diokija……

http://www.poslovni.hr/vijesti/dioki-najavio-prodaju-poslovne-zgrade-136665.aspx

Obzirom da Ugovor nije proglašen ništetnim niti je pobijan HEP bi mogao doći u vrlo nezgodnu situaciju da bude primoran nadoknaditi sve štete koje su nastale njegovim jednostranim činom kao i sve štetne činidbe koje je učinio nakon toga blokadama računa i ograničenjem isporuke električne energije!

Mogla bi ta parnica biti kapitalac u HR – također Institut Milan Vidmar je utvrdio da je Dioki oštećena strana a iznos je oko 80 milijuna kuna.

A Krk bi mogao proraditi za Ravennu!
http://www.polimerica.it/index.php?option=com_content&view=article&id=9661:completata-la-vendita-di-vinyls-ravenna&catid=14:pvc&Itemid=71

To o zgradi koja je trebala po navodima iz diokija, btw tko još osim tebe vjeruje u bilo kakav tekst,priopćenje,obavijest koji izađe od strane diokija odnosno njegove uprave, biti prodana Hep-u je stara i već odavno prožvakana priča. To nije odgovor na moje pitanje koje je vrlo jednostavno.

Pustimo priče tko kome treba što nadoknaditi, sve ako se i potegne to pitanje to će vjerojatno završiti na sudu, a svi znamo kako su brzi naši sudovi, dioki može tri puta propasti i ponovno nastati dok sudski procesi završe.

To da bi Krk mogao uskoro proraditi je točno, doduše uskoro je relativan pojam.

Sretan sam zbog njih.

Dragi SAVO meni nije jasno u kojem ti vremenu zivis.Ti si izgubljen i u prostoru i vremenu.Nebi me cudilo da ugledas kakav kamion kako izlazi iz DIOK-a pa da napises kako lokacija zitnjak radi punom parom.

Zemljište na Žitnjaku i Krku su založeni na hipoteku a krediti se ne plaćaju dakle na to zemljište polažu pravo banke i bez njihovog pristanka nema prodaje . Dioki bez dolaska novog vlasnika koi je spreman uložiti u proizvodnju i preuzuti sve kreditne i dužničke obaveze (ako na to pristanu vjerovnici) je mrtav.

To je odlično jer da nije tako ko zna kako bi se Ježić dogovorio – pola meni pola šarcu – a ovak nema labavo. A i Končaru nije do muljaža s cijenama jer mu uskok diše za vrat zbog Cetinskih [rolleyes]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Ja nisam siguran dali Končar išta i zna napraviri bez muljaže.Nije mi jasno razmišljanje nekih kolega kada ističu superiornost Dine nad Diokijem na čemu to temelje kad se zna da je dosada Dioki stalno financiski pomagao Dinu a ne obrnuto. Po mom mišljenju to je u ovom trenutku i nebitno jer sada trebamo jedinstvo obje lokacije više nego ikad.

i dalje cekamo obavjest o dogovoru [smiley]

ne mari za male stvari i ostat ce male

…ili o predavanju zahtjeva za pokretanje stečaja

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje!

To o zgradi koja je trebala po navodima iz diokija, btw tko još osim tebe vjeruje u bilo kakav tekst,priopćenje,obavijest koji izađe od strane diokija odnosno njegove uprave, biti prodana Hep-u je stara i već odavno prožvakana priča. To nije odgovor na moje pitanje koje je vrlo jednostavno.

Pustimo priče tko kome treba što nadoknaditi, sve ako se i potegne to pitanje to će vjerojatno završiti na sudu, a svi znamo kako su brzi naši sudovi, dioki može tri puta propasti i ponovno nastati dok sudski procesi završe.

To da bi Krk mogao uskoro proraditi je točno, doduše uskoro je relativan pojam.

Sretan sam zbog njih.

HEP se prometnuo u ključnog vjerovnika a blokadama i ograničavanjem isporuke poremetio je poslovanje Diokija – jednom rječju veliki štetočina.
A objekt je već bio u posjedu HEP-a – dakle preuzet je od strane kupca nakon čega je trebalo uslijediti isplata tj zatvaranje potraživanja za isporučenu električnu energiju.

To se nije dogodilo nego se počela obračunavati i kamata na dug koji je za to vrijeme kumuliran, počelo se s obustavama što je definitivno prouzročilo velike štete Diokiju.
Dakle radi se o potraživanju za isplatu preuzetog objekta, potraživanju za isplaćene kamate kao i troškove koji su rezultat HEP-ovih aktivnosti a koji su vidljivi iz financijskih izvješća Diokija.
Dakle sve je to lako utvrditi a Dioki zasigurno neće preko toga preći jer to bi bilo kazneno djelo Uprave.

I riješiti će se to – ako ne sada onda za 30-40 dana.

Meni u sumi ispada oko 200 milijuna kuna štete.

I još jedan detalj – ovih 100-tinjak milijuna dugoročnih poreznih obveza koje su nastale kao rezultat DOBITI od cca 500 milijuna kuna poništiti će se s Odgođenom poreznom imovinom.
To će se također vidjeti u bilanci.

Kada se objavi da je dogovor postignut , kolika bi bila cijena dionice ?

Dragi SAVO meni nije jasno u kojem ti vremenu zivis.Ti si izgubljen i u prostoru i vremenu.Nebi me cudilo da ugledas kakav kamion kako izlazi iz DIOK-a pa da napises kako lokacija zitnjak radi punom parom.

Sve bi to mogao u konačnici platiti HEP!
Ugovor nije ni ništetan niti je pobijen od strane HEP-a!
Ležarinu i nastale štete platiti će onaj tko je odgovoran a dali će se to morati dokazivati sudom bumo videli.

New Report

Close