DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne znam baš, da Končar i kupi ono zemljište što će to promijeniti s ovakvom bilancom?
Kolko zemljište može vrijediti, 50E/m2, to je 124 mil kn i novac ide banci koja ima hipoteku.
Meni se čini da ova kupoprodaja između Ježića i Končara ima drugi smisao.

Da bi Dioki nastavio poslovati banke i dobavljači moraju unijeti potraživanja u kapital, drugačije nema šanse, sumnjam da će netko ući s svježom lovom.

ajmo malo razmislit o svemu (vidim da ste se raspisali svi koji nemaju dionice)
znaci europa treba alternativni pravac dobave plina koji bi bio preko krka, to se rusima ne svida i na wikilinks (neznam jesam tocno napisao ali to nije ni bitno) imate informacije o ucjeni rusa nasih prijatelja madara da inu i poziciju lng (sudbinu dioki-a) preda njima u zamjenu da spase svoje du.., odnosno dionice mola, madari prko ine su htjeli otet dioki od jezica sa raznim blokadama za iznose koji su smijesni s obzirom na velicinu kupca, skoro da su mu slomili noge i pustili da dopuze do njih, ekipa iz rusije skonta namjere madara koji zele da ih zaje… salju pismo namjere odnosno kanadane da izvide situaciju u diokiju te onda salju svog igraca koncara (ako se nevaram covjek je odgulio 7god u zatvoru za prijatelje ruse i kgb-bivsi, koji su ga i napravili ekstra bogatima), novac tim ljudima nije problem vjerujte mi jel sam u zivotu imao nekih poslova sa raznim ljudima (novci NIKAD nisu problem bitno je da se cilj ostvari) i on kupuje zemljiste ako treba i dioki samo da stisne za ja.. europu, a vi svi koji zbog par tisuca kuna blatite i pisete gluposti i lazi odjeb…, sto se tice kolege peremadara znam da je on dobar tehnicar vecinom za frncuski indeks i vanka, ali s obzirom da su ovdje politicke i mutne igre u pitanju mislim da ovdje tehnicka ne pomaze, sutra ce biti vijest da koncar je sredio jamstva isplacuje placu radnicima i ostale stvari koje su pozitivne (ako ne sutra onda prekosutra) razmislite da ste vi neki od direktora hypo banke i covjek koji vrijedi 3 milijarde kuna vas molim za laganu uslugu jamstva za ostale kokosare i da se malo smirite sa naplatom inace seli poslove u druge banke sta bi vi
a) odjeb… covjeka i rekli mu da potrazi pomoc u drugoj banci( automatski otkaz zbog odbijanja jebe.. jakog klijenta, i zivite od ljubavi do kraja zivota jel ste vi djete proljece [lol] )
b) prihvatili sve sto vam on kaze nazvali pretpostavljene koji vam odobravaju jos vise nego sto on trazi uz napomenu da ste vi to realizirali pa se jos uguzit na mjesto iznad)

sve je ovo moje razmisljanje i nije nagovor na kupnji ni prodaju nego sam samo molim da razmislite o ovom tekstu i o realinim stvarima zaje.. bilancu sr… politicka jednostavno razmisljanje bistrog covjeka (bar ja tako mislim [lol] )
p.s. sorry sto sam malo oduzio nadam se da mi oprastate

ne mari za male stvari i ostat ce male

Među subjekte konsolidacije ponovno imamo Ćuf d.o.o. za razliku od prošlog izvješća. Zanimljiva je stoga i stavka 011 u bilanci, zemljište, naspram zadnjih 412.213.846 sada imamo 1.089.616.978 vrijednosti ili povećenje za 677.403.132 kuna.

lebowsli ne želi prihvatiti činjenicu da je Dioki preko Dine i Adriaoila bio 100% vlasnik Ćuf doo.
Revalorizirano ono što je namjenjeno prodaji – čini mi se!
[/quote]

iako nadalje nisam in … u ovome se slažem sa vama…
tj. očito zbog revalorizacije zemljišta za koje je Končar zainteresiran BVPS je naglo skočio na čak cca 93,50 KN…No, čini mi se da čak i eventualna prodaja zemljišta (čitaj – zamjena zemljište za keš, dakle radi izvršene revalorizacije nema više prostora za buduća povećanje kapitala po toj osnovi… ) neće tako brzo riješiti sve probleme Diokija… ili griješim?

Zaprudjanac uzvraća pozdrave TicTacu i napominje da te medije koje on čita drži isti vlasnik koji nam i kroji sudbinu! Stoga sve što je tamo napisano i je dirigirano kako njemu paše! Tresla se brda rodio se miš! Ponovo napominjem, koliko god mi pisali,razmišljali ili diskutirali, uvijek je išlo, ide i ići će po planu Gospodina Velikog vodje! Tužno je samo da ne želi nama otkriti kuda vozi, makar mi pretpostavljamo da znamo, pa da se možemo barem malo organizirat na polugodišnjoj ili kvartalnoj razini! Ali to Njemu i onako i je plan, guraj dok ide i dok ne doguraš na svoj račun! Ništa nije u našim rukama, budimo realni!

zaprudjanec

Kratkoročna imovina: 237.212.643
Kratkoročne obveze: 1.394.888.727

Ma da – sad su se pojavili razni stručnjaci i dobronamjernici pa šta rade SAVJETUJU!
Savjetuju Upravu, radnike dioničare
Sve po redu a izvješća ih više i ne interesiraju posebice u onom dijelu gdje se naazi BVPS
Sad je i u konsolidiranom 100 kuna a u nekonsolidiranom ponovno 240 kuna po dionici
Time je poslana poruka šte će se događati slijedećih dana vezano na prodaje neoperativne imovine i restrukturiranje vlasništva

A kada se tiče gubitaka i ovaj put su 114 Milijuna kuna prošla kroz troškove vjerojatno investicije u PVC dakle STVARNI gubitci su nešto što nema veze s ovim što pišete
A i Promjene vrijednosti zaliha proizvodnje u tijeku i gotovih proizvoda je preko 50 milijuna kuna – plus zatezne KTE

A SVI ZNAMO DA SU NEKA potraživanja npr HEP neopravdana kao i blokada koja radi veliku štetu
Mogli bi oni to i nadoknaditi

Sve po redu a izvješća ih više i ne interesiraju posebice u onom dijelu gdje se naazi BVPS
Sad je i u konsolidiranom 100 kuna a u nekonsolidiranom ponovno 240 kuna po dionici

Ovo je povijesni dan. Sava je prihvatio konsolidirano izvješće!

U q3 book je sto kuna, u q2 osam kuna, dajte da izračunamo trend.

8*x=100,
x= cca 100/8 = 12

100 * 12 =1.200!

Dakle, konsolidirani book Diokija bit će 1.200 kn!

ovo je jedinstveni primjer u svijetu, svake godine sprže 200 milijuna kuna tj. naprave toliki gubitak, a BV je vječito na 200 kn! to više nije ni za smijanje nego za plakanje!! [bye]

moje pisanje nije savetovanje niti preporuka za kupnju/prodaju dionica!

WWW123, 08.11.2011. u 00:54
Kolege dioničari ja se osobno što se tiče financijskog aspekta nebih protivio stečaju , ali mi to nebi bilo drago zbog radnika .
Ukratko ; Stečaj nije razvlašćivanje vlasnika i preustroj ili likvidacija , osim u slučaju da obveze premašuju kapital ( tem. kapital + reval. rezerve ) što ovdje nije slučaj .
Ali da je to i tako radnici gube jer ostaju bez radnih mjesta .

Obveze dioki grupe itekako premašuju vrijednost firme i već za 50% (s time da se računi gomilaju)…
Dobro prouči čl. 4 st 2. stečajnog zakona:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/1996_06_44_852.html
Oba uvjeta su ispunjena : prezaduženost (Yes), nesposobnost za plaćanje (yes). I budući da su oba uvjeta ispunjena pokretanje stečaja više nije hoću-neću nego mora.
A što se tiče radnika – nisu radnici invalidi imaj povjerenja u radnike i njihove sposobnosti snaći će se ljudi – uostalom ovakva situacija "ni na nebu ni na zemlji" je gore nego da su na HZZ-u. Blago radnicima kad imaju tako dobre dušebrižnike koji se brinu da ne ostanu bez posla.

‘Nastavljaju se intenzivni pregovori i dogovori s ključnim vjerovnicima o načinu podmirenja dospjelih obveza, što će potencijalno rezultirati vrlo pozitivnim efektom na financijski rezultat, te osiguranje likvidnosti za uredan nastavak poslovanja kao i sredstava za dovršetak planiranog investicijskog ciklusa”, navodi se među ostalim u izvješću.

Savo, već dugo nisi pitao dali žitnjak radi, jel to znači da si shvatio/priznao samom sebi da od proizvodnje na žitnjaku još dugo neće biti ništa?

Ovo je povijesni dan. Sava je prihvatio konsolidirano izvješće!

U q3 book je sto kuna, u q2 osam kuna, dajte da izračunamo trend.

8*x=100,
x= cca 100/8 = 12

100 * 12 =1.200!

Dakle, konsolidirani book Diokija bit će 1.200 kn!
[/quote]

Ja sam ti rekao da nemaš pojma o matematici ili izvrćeš činjenice.
http://www.dioki.hr/download/71111FI3Q2011_DG_kn.pdf

BVPS je 100 kuna konsolidirano a nekonsolidirano je oko 220 kuna po dionici.
Ja sam stalno upozoravao da će doći vrijeme da se imovina počme iskazivati po tržišnoj vrijednosti, posebice imovina koja je za prodaju.
Ovo je samo dio te imovine a na red će doći i NL kao i Kijac dd.
Za LNG terminal ima nekoliko potencijalnih kupaca i cijena po kojoj je knjiženo odgovara cijeni po kojoj će se isto to zemljište prodati.
Kao i dio lokacije na Žitnjaku – oko 300.000m2.
To je realnost.

Moglo se izvješće tretirati i na način da je ostvarena dobit od cca 500 milijuna kuna u trećem kvartalu jer na toliko je porezna obveza – oko 100 milijuna kuna.

New Report

Close