DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vaš link

Može li netko staviti cijeli tekst ovoga članka?

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Nastavljaju se intenzivni pregovori i dogovori s ključnim vjerovnicima o načinu podmirenja
dospjelih obveza, što će potencijalno rezultirati vrlo pozitivnim efektom na financijski
rezultat, te osiguranje likvidnosti za uredan nastavak poslovanja kao i sredstava za
dovršetak planiranog investicijskog ciklusa. Kako je i ranije navedeno, planirana sredstva
za osiguranje likvidnosti primarno će se iskoristiti za uredno podmirivanje budućih obveza,
daljnji nastavak provođenja operativnog restrukturiranja te maksimalizaciju iskorištenja
proizvodnih kapaciteta, što će u konačnosti potencijalno dovesti do pozitivnog
operativnog rezultata i dugoročne stabilnosti Društva

Očekujem nastavak proizvodnje.

a ja stečaj….

Ovo se sad već pretvara u slučaj Đakovština.

slažem se!

sve što pišem je osobno mišljenje te nije investicijski savjet niti poziv na kupoprodaju dionica!

sutra opet gore [thumbsup]

pa da opet iskrcaš na 5x ono što si danas kupovao na 4x kuna? ne znam da li ima još toliko ovaca za šišanje [rolleyes]
[/quote]

niti kupovao niti prodavao moje cete dobiti na 1xx, samo se nadam oni koji grcevito se bore da ocrne firmu zbog kojih su neki ispusili dobru lovu, pogotovo oni koji ser. a nemaju dionice,da ce se ispricati ljudimaa koji su izgubili novce zbog njih i sijanja straha
[/quote]

Šta bi tek bilo da si malo daju truda pa pročitaju FY2010. Dina Petrokemije!
U jednom pasusu liepo piše – 970 milijuna kuna 100% amortizirane imovine koja je u uporabi!
970 milijuna kuna imovine koja nije u bilanci!

Kolege dioničari ja se osobno što se tiče financijskog aspekta nebih protivio stečaju , ali mi to nebi bilo drago zbog radnika .
Ukratko ; Stečaj nije razvlašćivanje vlasnika i preustroj ili likvidacija , osim u slučaju da obveze premašuju kapital ( tem. kapital + reval. rezerve ) što ovdje nije slučaj .
Ali da je to i tako radnici gube jer ostaju bez radnih mjesta .
U ovom slučaju kad bi sud i odobrio stečaj , u što čisto sumnjam jer se nisu još stekle osnovne zakonske pretpostavke , većinski vlasnik na kraju postupka bi raspolagao i ostali (mali dioničari) suvlasnici s odprilike trećinom sadašnje neopterećene vrijednosti firme koju bi mogao likvidirati i rasprodati imovinu . Dobit bi sukladno zakonu podijelio s ostalim dioničarima .
Opet bi na kraju jedini gubitnici bili radnici jer ostaju bez posla ,
Vlasništvo je ustavna kategorija i prošlo je vrijeme kad se razvlašćivalo po političkoj liniji (nadam se zauvijek) .
Srečom zakon je to i predvidio pa je odredio da o stečaju konačnu odluku donosi sud kako se nebi olako gasila radna mjesta kako kome se prohtje .

Radnicima na kraju poruka ; "Strpljen spašen " , jer uskoro politika koja ih je dovela do ovoga odlazi , nadam se zauvijek . Napominjem, namjerno sam ovo pojednostavnio i bez brojaka pokušao dočarati jer se od silnih brojki svima već smrknulo .

Očekujem nastavak proizvodnje.

a ja stečaj….

slažem se!
[/quote]

Zašto vas dva želite stečaj ?
Zašto ne želite da ljudi rade i žive od rada ?

Među subjekte konsolidacije ponovno imamo Ćuf d.o.o. za razliku od prošlog izvješća. Zanimljiva je stoga i stavka 011 u bilanci, zemljište, naspram zadnjih 412.213.846 sada imamo 1.089.616.978 vrijednosti ili povećenje za 677.403.132 kuna.

To bi značilo da je vlasništvo nad Ćufom u 3 q 2011 promijenjeno, a toga podatka NEMA u rubrici Upisi u sudski registar u Oglasima Narodnih novina, niti je pa promjena vlasništva igdje spomenuta u poslovnim izvješćima, koje BTW nisu odobrili članovi Nadzornog odbora.

[/quote]

Ha,ha, pa šta fali neki će reći, ja baš mislim da je "krasno" od njih da tako dižu cijenu imovine kako im to paše. Boli ih džon, dok god je nerevidirano izviješće ( a šta se spominje praktički iza svake druge rečenice izvještaja ), pa kad je već tako, šta si nisu dali oduška i stavili tu dugotrajnu imovinu da vrijedi bar 3 milijuna kuna, pa da neke kolege likuju kako je to, eto, ipak vrijedna firma. Kad je bal nek je maskenbal.
[wink]

Ma, ovo je u svakom slučaju i svakom pogledu tehnički K.O.
Ko to ne vidi je stvarno mulac i ne zaslužuje drugo nego šta će i dobit ovim ulaganjem.

never surrender

Kolege dioničari ja se osobno što se tiče financijskog aspekta nebih protivio stečaju , ali mi to nebi bilo drago zbog radnika .
Ukratko ; Stečaj nije razvlašćivanje vlasnika i preustroj ili likvidacija , osim u slučaju da obveze premašuju kapital ( tem. kapital + reval. rezerve ) što ovdje nije slučaj .

ma daj ne laprdaj, jedini koji stečajem dobivaju u ovoj situaciji bili bi radnici jer bi dobili svoja potraživanja, a kroz stečaj bi dobili novog vlasnika koji bi imao para za isplatu plaća i normalno poslovanje! jedini tko bi izugubio su sadašnji dioničari koji bi ostali bez svega jer se u stečajnom postupku imovina u pravilu proda za pola procijenjene vrijednosti (ako i za toliko)!

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti!

Nastavljaju se intenzivni pregovori i dogovori s ključnim vjerovnicima o načinu podmirenja
dospjelih obveza, što će potencijalno rezultirati vrlo pozitivnim efektom na financijski
rezultat, te osiguranje likvidnosti za uredan nastavak poslovanja kao i sredstava za
dovršetak planiranog investicijskog ciklusa. Kako je i ranije navedeno, planirana sredstva
za osiguranje likvidnosti primarno će se iskoristiti za uredno podmirivanje budućih obveza,
daljnji nastavak provođenja operativnog restrukturiranja te maksimalizaciju iskorištenja
proizvodnih kapaciteta, što će u konačnosti potencijalno dovesti do pozitivnog
operativnog rezultata i dugoročne stabilnosti Društva

Vidiš ključna riječ u ovom tekstu je potencijalno, čime se nespretno pokušava staviti istoznačnica ove riječi s frazom "ako se uopće išta od toga bude realiziralo, a za šta su šanse minimalne".

Dakle, tekst se može pročitat onako u slobodnom žargonu:
dospjelih obveza, što će ako se uopće išta od toga bude realiziralo, a za šta su šanse minimalne rezultirati vrlo pozitivnim efektom na financijski
proizvodnih kapaciteta, što će u konačnosti ako se uopće išta od toga bude realiziralo, a za šta su šanse minimalne dovesti do pozitivnog operativnog rezultata i dugoročne stabilnosti Društva

Baš volim naš hrvatski jezik, toliko je bogat različitim riječima tako da čak i s jednom jedinom možeš opisat ama baš sve.

A nakon ovakvog izviješća, sad mi je sve teže vjerovat da će nakon provedenog restrukturiranja ( po zamisli banaka ) vrijednost dionice uopće vrijedit i tih prvotno procjenjenih 10 kuna.

never surrender

uostalom pogledajte sami ovu tešku katastrofu:

Gubitak Dioki Grupe dosegnuo 226,7 milijuna kuna

Dioki Grupa je u prvih devet mjeseci 2011. ostvarila gubitak od 226,69 milijuna kuna, pokazuje konsolidirano financijsko izvješće objavljeno na Zagrebačkoj burzi.

Usporedbe radi, godinu ranije Dioki Grupa je poslovala s gubitkom od 142,42 milijuna kuna. Ukupni prihodi iznosili su istovremeno 1,13 milijardi kuna i u odnosu na isto lanjsko razdoblje smanjeni su 23 posto, dok su ukupni rashodi pali 16 posto na 1,36 milijardi kuna.

”Uslijed značajnih troškova koje je uzrokovalo VCM postrojenje na Krku, zbog nedovršenog investicijskog ciklusa VCM/PVC, te smanjene proizvodnje profitabilnih pogona zbog nedostatnih obrtnih sredstava i pokrenutih prisilnih naplata od strane vjerovnika, i s tim u svezi zaustavljanja rada pogona u Zagrebu i Omišlju u rujnu, ukupni rezultat Dioki Grupe za promatrano razdoblje, tri kvartala 2011. godine, bilježi povećan gubitak”, stoji u izvještaju Uprave.

Iz Diokija nadalje navode kako je najznačajniji efekt na ukupan rezultat imao neto gubitak u financijskom rezultatu, koji je povećan za više od 35 milijuna kuna, a koji se primarno odnosi na značajne zatezne kamate slijedom visokih dospjelih obveza prema ključnim vjerovnicima.

”Nastavljaju se intenzivni pregovori i dogovori s ključnim vjerovnicima o načinu podmirenja dospjelih obveza, što će potencijalno rezultirati vrlo pozitivnim efektom na financijski rezultat, te osiguranje likvidnosti za uredan nastavak poslovanja kao i sredstava za dovršetak planiranog investicijskog ciklusa”, navodi se među ostalim u izvješću.

(pd)

koma, teška koma!!! ne znam kako se ovo može tržiti po čak 40 kn!??!

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti!

Jos jedan tmuran dan za nas zaposlenike DIOKI-ja.Po svemu onom sto smo danas culi i vidjeli,NASOJ NEIZVJESNOSTI NEVIDI SE KRAJ.Citam clanak u Novom listu i sada sam se stvarno uvjerijo da ljutnje naseg vlasnika su opravdane u vezi medija.Novi list nije izdvojio.Nas
vlasnik govori istinu,kada kaze da danas netreba vjerovati medijima.Na sastanku u Ministarstvu gospodarstva nije bio poduzetnik Danko Koncar,negoli njegov sin.Da je najvecim vjerovnicima i sindikalnim predstavnicima radnika poduzeca prezentiran plan,prema kojem bi Koncar odkupio Diokijevo zemljiste na Krku.Nista od navedenog plana nije bilo.Pismo namjere vjerovnicima treba dostaviti do srijede a onda daljnih petnaest dana ce se to razmatrati i dobiti nekakav odgovor.Kada se sve to zbroji,evo nama novih izbora.Do tada tko prezivi,prezivi.U danasnje vrijeme najbitnije nam je da budemo slozni.Propuste ne prebacujmo na druge,a zasluge nesvojatajmo.Ujedinimo se jer samo ujedinjeni mozemo nac rjesenje na dobrobit svih nas zaposlenika.Sudbina svih nas je danas ista.GLAVE SKUPA.Pozdrav svim radnim kolegama i tebi zaprudanec.

ma daj ne laprdaj, jedini koji stečajem dobivaju u ovoj situaciji bili bi radnici jer bi dobili svoja potraživanja, a kroz stečaj bi dobili novog vlasnika koji bi imao para za isplatu plaća i normalno poslovanje! jedini tko bi izugubio su sadašnji dioničari koji bi ostali bez svega jer se u stečajnom postupku imovina u pravilu proda za pola procijenjene vrijednosti (ako i za toliko)!
[/quote]
Stečaj u prijevodu znači promjenu vlasništva. Do stečaja obično ni ne dolazi kad vlasnik kvalitetno upravlja imovinom. Cilj stečaja, odnosno promjene vlasnika, nije osigurati radnicima jednu mjesečnu plaću, već budućnost poslovanja.

U stečajnom postupku imovina se ponekad prodaje i za osminu vrijednosti, jer imovina je … đizus, osnove ekonomije…

New Report

Close