Mislim da ipak malo previše očekujete od sindikata,
U predstavnike EKN sindikata u DIOKI-ju (Zagreb) osobno nikada nisam imao previše povjerenja, izuzev jednog čovjeka, koji je sindikalni povjerenik EKN-a za EPS (i kemikalije ranije).
Čast iznimkama, skidam kapu, Štef!
(podaci poznati radnicima lokacije Žitnjak)
ZATO SAM OSOBNO PROTIV PODJELA, ZA ANGAŽMAN SVAKOG RADNIKA U OVOJ BORBI I ZA JEDINSTVO SVIH ZAPOSLENIH, KOJE SMO DANAS ITEKAKO POKAZALI!
Ispali iz Top 10:
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./FILIPOVIĆ MARIJAN
Hypo banka očito je procijenila da je bolje dobiti 34 k po dionici nego ništa [undecid]
Evo i priloga iz glavnog RTLovog dnevnika u 18:30h. Zanimljivo da je prilog kraći nego u vijestima u 17:00h…
Ispali iz Top 10:
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./FILIPOVIĆ MARIJAN
Hypo banka očito je procijenila da je bolje dobiti 34 k po dionici nego ništa [undecid]
to je skrbnicki od marijana, on prodaje ali on stalno prodaje
mislim da ovo sa hdz-om nije bolje moglo ispasti za vas radnike, kontam da ce netko uletiti blizak sdp-u dat neku lovu i cekat poslje izbora pa ce biti smjene i u hep-u, ini, i drugim drzavnim firmama, nema vise sta da se pokrade ovi su pocistili do jaj., tako da sada netko mora i stvoriti nesto da bi se moglo krast, sto se tice r.j. ja osobno bi ga za jaj. objesio ako se dokaze da je isisavao novce i pustio dioki da propadne do 10% novca da ode na privatne depove razumijem ali sve vise je teski lopovluk, mislim da si nitko nece dopustiti propast firme u ovo vrijeme i ovako im je dosta afera, sto se tice place suosjecam sa vama nisam dvije vec dobio ali kazu ljudi bit ce bolje e da im sada jeb.. majkicu [lol] (malo humora)
Sindikalni povjerenik EKN-a (kemikalija ranije) nije povjerenik EPS-a nego je sasvim druga osoba.Taj tvoj sindikalni povjerenik kojem skidas kapu nije se odazvao na skup zaposlenika, a nas zaposlenike koji smo bili na tom skupu naziva grupom budala koji govore o svojim kreditima koje nemogu placati. Vaznije mu je da spremi dobar gablec odabranim ljudima na EPS-u a vjerovatno si i ti na njegovom meniju. Moj ti je savjet da svoju kapu ostavis na glavi i prije nego li je skines provjeris dali ti je to pametno.
Mislim da ipak malo previše očekujete od sindikata,
U predstavnike EKN sindikata u DIOKI-ju (Zagreb) osobno nikada nisam imao previše povjerenja, izuzev jednog čovjeka, koji je sindikalni povjerenik EKN-a za EPS (i kemikalije ranije).
Čast iznimkama, skidam kapu, Štef!
(podaci poznati radnicima lokacije Žitnjak)
ZATO SAM OSOBNO PROTIV PODJELA, ZA ANGAŽMAN SVAKOG RADNIKA U OVOJ BORBI I ZA JEDINSTVO SVIH ZAPOSLENIH, KOJE SMO DANAS ITEKAKO POKAZALI!
Sindikalni povjerenik EKN-a (kemikalija ranije) nije povjerenik EPS-a nego je sasvim druga osoba.Taj tvoj sindikalni povjerenik kojem skidas kapu nije se odazvao na skup zaposlenika, a nas zaposlenike koji smo bili na tom skupu naziva grupom budala koji govore o svojim kreditima koje nemogu placati. Vaznije mu je da spremi dobar gablec odabranim ljudima na EPS-u a vjerovatno si i ti na njegovom meniju. Moj ti je savjet da svoju kapu ostavis na glavi i prije nego li je skines provjeris dali ti je to pametno.
ZATO SAM I JA OSOBNO PROTIV PODJELA, ZA ANGAŽMAN SVAKOG RADNIKA U OVOJ BORBI I ZA JEDINSTVO SVIH ZAPOSLENIH, KOJE SMO DANAS ITEKAKO POKAZALI!
Današnji skup zaposlenika Diokija razotkrio je je još jednu bolnu činjenicu da vodstvu Samostalnog sindikata nije stalo do njihovog članstva i da ih nezatupaju u borbi za njihovu egzistenciju .Dok su radnici Ježić postavljali razna pitanja , a on ih u više navrata upućivao na sindikat pokazivajući rukom prema presjedniku on je u isto vrijeme kao da se to njega ništa netiče razgovarao sa par sindikalnih povjerenika sebi odanih.Zato bi bilo krajnje vrijeme da članstvo dobro razmisli o povjerenju tom vodstvu dali su ih birali da zastupaju njih ili vlasnika Diokija.
Sindikat je direktno uključen u postupak restrukturiranja kojeg je priredila Uprava i KPMG Croatia doo i šta se tu ima dodati ili oduzeti.
Žitnjak je u tom scenariju pred rekonstrukcijom i izgradnjom kogeneracije – sve uz uvjet realnih cijena električne energije i plina. Bez toga je poslovanje na lokaciji Žitnjak neodrživo.
Sjetite se Z.Beloševića i njegove izjave da je izgleda nekome cilj Žitnjak pretvoriti u još jedan trgovački centar.
Dioki ima kapacitet da s PVC-om na Krku bude oslonac gospodarstva u RH a ako netko misli da nam ne treba industrija Polimera neka se javno očituje.
A LNG terminal – sama ektrakcija C2,C3,C4 komponenti je financijski izdašna kao ukupni upstream Ine!!! 24 milijuna boe nafte!!!
S tim HR i Dioki ali i ostali sudionici mogu postati najjači subjekt na Mediteranu i ovom dijelu Europe.
RJ je dovukao priču o LNG terminalu u RH i neka sada to odradi do kraja kako je zamislio.
Uostalom nije mu stran ni izlazak iz kompanije ali ne na način kako je otišao Z. Belošević – možda ne na takav način ali na način da bude kriv za nečije promašene politike, posebice politike cijena energenata i sirovine.
Zar još ima naivnih da se nije znalo kada se počelo dizati cijene plina tko će nahebati.
Sve se znalo i to je bio i cilj, isto kao i zatvaranje RJ na 4,5 mjeseci u najkritičnijim trenutcima za poslovanje tvrtke.
Zna li još itko u RH zašto je bio u pritvoru?
Briga li koga više na koji je način došlo do neplaćanja HEP-u – i po kojoj je cijeni prodan terminal na Žitnjaku.
I to su pitanja na koje trebaju dati odgovorni.
I to što prije jer isključivo o tom ovisi status zaposlenika na Žitnjaku a Krk nije i niti će biti upitan.
Ali bez solidarnosti Krka i Žitnjaka neće se uspjeti.
Bez zajedništva radnika i Uprave nema dugoročnih rješenja.
Prije cca mjesec dana naš vrli ministar Đuro je rekao kratko i jasno da R.J. mora van, jučer smo čuli državnog tajnika da govori kako su trenutni vlasnik i uprava nesposobni.
Prema tome suludo je očekivati da će ministarstvo pomagati diokiju dok god je R.J. vlasnik, a on se svim silama neda van.
Znači ili nek R.J. sam osigura sredstva koja su potrebna za nastavak proizvodnje i plače radnika ili neka se odmah makne.
Sad će netko reći da ga se ucjenjuje itd itd… Ma zaboli nas radnike tko tu koga hebe i zašto, zna se vrlo dobro, tko jači taj kači.
I neće radnici podržavati R.J. i za njega lobirati pred ministarstvom ili na Markovu trgu. Jučer mu je jedan radnik lijepo rekao nakon njegovih stalnih izjava mi moramo ovo mi moramo ono, ajde prošeči se do Čulinećke a mi ćemo te svi pratiti, budi na čelu povorke.
No kao i do sada opet se čeka petak, sastanak će vjerojatno trajati do cca 15-16h, tek u ponedjeljak će radnici saznati rezultate pa će kordinacija donijeti odluku što i kako dalje i vrijeme bespovratno curi a dugovi radnika a i same tvrtke se samo gomilaju.
A da ne spominjem da se radi o PETROKEMIJSKOM kompleksu koji je sam po sebi opasan i kad je sve u redu.
Prije cca mjesec dana naš vrli ministar Đuro je rekao kratko i jasno da R.J. mora van, jučer smo čuli državnog tajnika da govori kako su trenutni vlasnik i uprava nesposobni.
Prema tome suludo je očekivati da će ministarstvo pomagati diokiju dok god je R.J. vlasnik, a on se svim silama neda van.
U RH postoje određeni zakonodavni okviri koji ne bi trebali biti DISKRIMINIRAJUĆI JER TO JE PROTIVNO POVELJI I DUHU ZAKONODAVNIH OKVIRA eu.
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2009_05_56_1327.html
Umjesto da podupire gospodarstvo MINGORP ovdje nije poduzeo ništa iakko je imao instrumente po nekoliko točaka.
Npr PVC na Krku – fond za zaštitu okolišta, ili EPS na Žitnjaku.
Kao i kogeneracija.
Sve to postoji i sve se moglo staviti u funkciju na naćin da se izbjegme situacija koja je trenutno opterećujuća za poslovanje Diokija.
Prvenstveno cijene energije i količine etana.
Evo ti svih odluka Vlade RH – vidiš li da je išta išlo Diokiju?
http://www.aztn.hr/rezultati-odluke-drzavne-potpore/?casenumber=&dateearlier=&datelater=&area=dp&text=&submit_odluke=
RJ je sve ovlasti prenio na Hanžekovića – dakle IZAŠAO je iz firme ali ne na način da ga više nije briga za Dioki.
Prevelike su tu stvari na stolu i ne može se tako lako to prepustiti nečijem voluntarizmu.
RJ je sve ovlasti prenio na Hanžekovića – dakle IZAŠAO je iz firme ali ne na način da ga više nije briga za Dioki.
Prevelike su tu stvari na stolu i ne može se tako lako to prepustiti nečijem voluntarizmu.
ODLUKU
O OSNIVANJU VELEPOSLANSTVA REPUBLIKE HRVATSKE U DRŽAVI KATAR, SA SJEDIŠTEM U DOHI
Osniva se Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Državi Katar, sa sjedištem u Dohi, na čelu s izvanrednim i opunomoćenim veleposlanikom.
Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.
Klasa: 018-07/11-01/07
Urbroj: 71-05-03/1-11-6
Zagreb, 21. listopada 2011.
Predsjednik
Republike Hrvatske
prof. dr. sc. Ivo Josipović, v. r.
Milijarde su tu u pitanju – LNG je ključ jedne velike priče.
Milošević je neki dan rekao da su stvari stavljene na svoje mjesto.
ODLUKU
O OSNIVANJU VELEPOSLANSTVA REPUBLIKE HRVATSKE U DRŽAVI KATAR, SA SJEDIŠTEM U DOHI
Osniva se Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Državi Katar, sa sjedištem u Dohi, na čelu s izvanrednim i opunomoćenim veleposlanikom.
Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.
Klasa: 018-07/11-01/07
Urbroj: 71-05-03/1-11-6
Zagreb, 21. listopada 2011.
Predsjednik
Republike Hrvatske
prof. dr. sc. Ivo Josipović, v. r.
Milijarde su tu u pitanju – LNG je ključ jedne velike priče.
Milošević je neki dan rekao da su stvari stavljene na svoje mjesto.
[/quote]
Šeik Althani istaknuo je interes za ulaganje u energetiku. Je li izdvojio nešto konkretno?
Njegova ekscelencija šeik Althani bivši je ministar ekonomije i član uprave Qatar Petroleuma. Bio je ključni pregovarač u razvoju LNG projekata u Japanu, Južnoj Koreji, Indiji i Italiji, a Qatar je vodeći svjetski proizvođač LNG-a. Također je zainteresiran za projekte u turizmu, ali i neka druga ulaganja.
Vaš link