Ako se nastavi ovogodišnji trend poslovanja,treći kvartal bi mogao donijeti već milijunsku dobit,što mislite?
Ima li Dioki kakvih poteškoća,ima li netko neku info?
Ima poteškoća s Bandićem oko vodne naknade. To je rak rana. Koliko znam, sve ostalo je i više nego dobro
Na DIOK se danas igraju igre daytrade-ra.
Firma je inače OK ali ovi špekulanti me sve više fasciniraju![smiley4]
Ne znam. Trudim se, ali ne ide. Matematika mi je uvjek išla. Logika isto. Ali ovaj put sam zapeo. Daj šalabahter.[smiley2]
Ne kužim u čemu je problem. Prihodi su u prvoj polovici 2007 bili u razini od 600m kn po kvartalu. Valjda je sasko pomnožio 4×600 i dobio 2.4 milijarde kuna. Po meni stvarno impresivno a kad su toliki prihodi malo pripazimo na troškove i lijepa dobit je zagarantirana.
the profa: ” Ne znam. Trudim se, ali ne ide. Matematika mi je uvjek išla. Logika isto. Ali ovaj put sam zapeo. Daj šalabahter.[smiley2] ” Ne kužim u čemu je problem. Prihodi su u prvoj polovici 2007 bili u razini od 600m kn po kvartalu. Valjda je sasko pomnožio 4×600 i dobio 2.4 milijarde kuna. Po meni stvarno impresivno a kad su toliki prihodi malo pripazimo na troškove i lijepa dobit je zagarantirana.
Ne vidim zasto bi pazili na troskove, kad znamo da investicije nisu trosak[smiley11]
Po meni zadnje izvješće je bilo odlično na što tržište nije posebno reagiralo. A možda su neki shvatili koliko potencijala leži u Diokiju pa su počeli sakupljati što je vjerojatno i razlog pritiska na prodaju zadnjih 10tak dana.
Sve u svemu. Skoro zduplati prihode, od gubitaša početi pozitivno poslovati i na kraju LNG, za koji uopće nema sumlje da će se graditi u Omišlju mislim da su dovoljni razlozi zašto Dioki treba imati u portfelju.
Po meni zadnje izvješće je bilo odlična na što tržište nije posebno reagiralo.
Kako nije reagiralo, od 250 – 500 kuna u jednom trenutku. To je drugo što neki znaju unaprijed nekoliko mjeseci rezultati, a onda mali kupuju na vrhu vjerujući da je…
Ne vidim zasto bi pazili na troskove, kad znamo da investicije nisu trosak.
Zato što je smisao ulaganja u biznis dobit. Bez dobiti investicija nema smisla. Osim ako ne ulažemo samo zbog kapitalne dobiti?
http://www.abacus-brokeri.hr/?section=detalji&tab=graf&o=DIOK-R-A&tr=ZSE
Vidim da je onaj graf pogledan 85 puta, i još jednom molim obrazovanije kolege za komentar.
Bio bih zahvalan na pomoći.
Dejavue: ” Ne vidim zasto bi pazili na troskove, kad znamo da investicije nisu trosak. ” Zato što je smisao ulaganja u biznis dobit. Bez dobiti investicija nema smisla. Osim ako ne ulažemo samo zbog kapitalne dobiti?
U ciklusu investicija, dobit je nebitna…pogledaj Konzum recimo prije 3 godine…