DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

evo stvarno vode pregovore,
bravo Končar
sava, 27.10.2011. u 14:00
Društvo Dioki d.d. dostavilo je odgovor na upita Zagrebačke burze:

"Nastavno na Vaš današnji upit, a slijedom članka pod naslovom “Končar kupuje zemljište Diokija na Krku i gradi LNG terminal” objavljenog u današnjem idanju Business.hr, šaljemo Vam slijedeće očitovanje:

Društvo Dioki d.d. potvrđuje da se sukladno navodu u predmetnom članku pregovori o prodaji zemljišta na Krku namijenjenog za izgradnju LNG terminala, a koje se nalazi u vlasništvu Dioki Grupe, u tijeku te iz tog razloga Društvo nije u mogućnosti objaviti detaljnije informacije o predmetnom poslu. Čim za to budu stvoreni realni uvjeti, a sukladno zakonskim obvezama i dobroj poslovnoj praksi, investicijska javnost će biti informirana o svim materijalnim činjenicama vezanim uz ovu transakciju."

Vaš link
[/quote]

Ne bi me čudilo da se sada pojave kupci i za Kijac, NL….
Meni to signalizira da je Program restrukturiranja dobio zeleno svjetlo!
Končar se ne bi nudio ako je neizvjestan Program restrukturiranja.

Držiš li LNG držiš poslove od 3-5 milijardi eura pod svojom šapom!

– izgradnja LNG terminala
– izgradnja LNG carriera
– izgradnja kogeneracije na LNG terminalu
– izgradnja poveznih plinovoda
– offshore vjetroelektrane – ako izgradiš kogeneraciji od cca 500MW i povežeš se elektroenergetski s Italijom možeš izgraditi cca 200MW vjetroelektrana – opet brodogradilišta!

Kermans, Adris…..????
[/quote]

Pa onda još malo proizvodnje klora i NaOH – taman koju stotinu tisuća tona jer zašto to dovoziti pa imamo morske vode u izobilju ali bit će i struje.
Pa onda opek koju vjetroelektranu…
Uh več sam premašio onih 5 milijardi eura….
Kako Roha reče – treba djelovati zajednički….

@lebowski

Ameri su neiscrpan izvor bisera – ne stignu se s uvoznim baviti.

Zagrebačka burza – nadopuna vezana uz segment promatranja

27.10.2011 13:54:09

Sukladno čl. 424. Pravila Zagrebačke burze, Burza je razvrstala dionice DIOK-R-A u Segment promatranja radi obavijesti društva o pregovorima vezanim uz prodaju zemljišta na Krku namjenjenog za izgradnju LNG terminala.

a što kad objave da je Končar, kao prije toga Čermak, Kanađani…odustao od DIOK?? [bye]

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti

a što kad objave da je zemljište diokia prodano ….?

;;;;;;;;;; IVANO7 ;;;;;;;;;;;;

Končar je ne prvi koji pokušava kupiti Ćuf doo – izgledi su mu vrlo slabi UKOLIKO nije dio malo veće grupacije domaćih investitora. Npr Adris koji je među prvima iskazao interes za business s LNG-om.

Ponavljam – oko LNG terminala se može pokrenuti jedan veliki investicijski ciklus koji bi onda zahvatio dobar dio HR industrije.

A gdje nam je Mimmo krčani?

Končar je ne prvi koji pokušava kupiti Ćuf doo – izgledi su mu vrlo slabi UKOLIKO nije dio malo veće grupacije domaćih investitora. Npr Adris koji je među prvima iskazao interes za business s LNG-om.

Ponavljam – oko LNG terminala se može pokrenuti jedan veliki investicijski ciklus koji bi onda zahvatio dobar dio HR industrije.

A gdje nam je Mimmo krčani?

Župan je rekao kako smatra da će se projekt LNG terminala u PGŽ realizirati, iako je Adria LNG zamrznut, ali manji projekt Plinacroa potencijalno lociran u luci Janaf u Omišlju je u fazi projektiranja, i vjerojatno će se realizirati kroz nekoliko godina, smatra Komadina.

– Ako želimo ubrzati te projekte, neka Vlada raspiše međunarodni natječaj, možda se javi kakav investitor iz Katara ili slično -zaključio je…..
http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Krcani-uspjeli-odgoditi-raspravu-o-Prostorno-prometnoj-studiji-PGZ

Župan valjda zna o čemu se tu radi.
Poslije izbora jedan projekt ide na led a drugi u vatru!
Pogodite koji ide na led!

Kako god prvi puta uletio u DIOKI, ovo se jednostavno mora pozitivno rješiti

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

a što kad objave da je zemljište diokia prodano ….?

a di će ta lova od prodaje završiti? na računu diokia koji je blokiran ili na nekakvom tajnom računu?

Samo budi stand uy i prati…vidit ćeš već… [thumbsup]

;;;;;;;;;; IVANO7 ;;;;;;;;;;;;

Ja sam prekjučer dobio info o nekom brodu u luci….Navodno se nešto crveni!
Ni potvrde ni negacije navedenog.
Maca popapala jezik?

Nekako mi sve ovo smrdi da će se imovina diokia raščerupati, pojedinci će opet strpati milione u svoje đepove, a proizvodnja će se ugasiti i poslati radnike i bez plaća i bez otpremnine na cestu. Lokacija na Krku možda i nastavi sa proizvodnjom ali bojim se da će radnici sami morati zaštiti imovinu.

Naravno sve pod izlikom da se u Hrvatskoj ne isplati proizvoditi.

Koja smo mi jadna nacija 🙁

Ovo strašno podsjeća a Kamensko kada su preko noći nekretnine promjenile vlasnika.Tako je u Diokiju u Zagrebu jedan dio rasprodan : zemljište oko baklja Rijekatanku,rezervarski prostor i željeznički terminal Janafu i istakalište i spremnici za plin INI, a gdje su sredstva od tih prodaja to se nezna.

New Report

Close