DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ako se u pon. ne postigne dogovor, ja dajem svoj glas da se r.j. javno smakne u krugu tvornice, i njegove ortake

ne mari za male stvari i ostat ce male

A kak bu ga on potpisal u ponedjeljak?! "Teleport-potpisom"? Stavit će iksića netko mesto njega?

Iako se radi o Diok-r-a dionice su vlasništvo Dioki Holding AG – a on je u Švicarskoj pa se pravni posao u konačnici mora obaviti u Švicarskoj.
Druga je stvar ovaj dogovor u HR s vjerovnicima – može ga potpisati i opunomoćenik.
A možda su sve i potpisali a RJ ide to provesti.

Malo o bosancima, a lako se može precrtat i na naše stanje nacije:

Pametni su ovo ljudi. Primaju nerad od Istoka, ugodan život od Zapada; nikuda ne žure, jer sam život žuri, ne zanima ih da vide šta je iza sutrašnjeg dana, doci ce što je odredeno, a od njih malo šta zavisi; zajedno su samo u nevoljama, zato i ne vole da cesto budu zajedno; malo kome vjeruju, a najlakše ih je prevariti lijepom rijeci; ne lice na junake, a najteže ih je uplaštiti prijetnjom; dugo se ne osvrcu ni na što, svejedno im je što se oko njih dešava, a onda odjednom sve pocne da ih se tice, sve isprevrcu i okrenu na glavu, pa opet postanu spavaci, i ne vole da se sjecaju niceg što se desilo; boje se promjena jer su im cesto donosile zlo, a lako im dosadi jedan covjek makar im cinio i dobro. Cudan svijet, ogovara te a voli, ljubi te u obraz a mrzi te, ismijava plemenita djela a pamti ih kroz mnoge pasove, živi i nadom i sevapom i ne znaš šta nadjaca i kada. Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve izmedu toga. A povrh svega moji su i ja njihov, kao rijeka i kaplja, i sve ovo što govorim kao o sebi da govorim.

zaprudjanec

skoch, 21.10.2011. u 16:47
28.02.11. | 15:42

skoch
korisnik od: 15.10.2007.

ocjena poruke
29%
zajednica

moderatori

skoch
ekipo, žao mi je, ali kako sam čuo dina bi mogla do kraja godine u stečaj! :(

ivanIII
Ti si nedavno tvrdio i da je pogon na dini eksplodirao. Vrlo vjerodostojan lik.

ma o čem ti pričaš,kakve eksplozije, misliš kad je bila havarija na PE, pa da si bio prijatelju tu noć u Omišlju, čuo bi kakav lom je bio, ili možda misliš kad sam nedavno komentirao da u Omišlju pada snjeg, a nije bilo zimskih uvijeta ( pahuljice iz PE )

nikada nisam izjavio da je pogon eksplodirao, ti si malo nešto pobrkao.

ja nemam ništa protiv ove dionice, i sam sam davno bio duboko u njoj i radio sam dosta poslova po dini kao kooperant i znam kakvo je stanje dolje, i vjerovao sam da će jednog dana "eksplodirat" (cijena) budući da se ogromni novci ulažu u rekonstrukciju vcm-a, dogradnja PE, projekti za izgradnju PVC-a i sl., a da ne govorimo o LNG-u i sl.

ja nemam 100% info da stečaj stvarno ide, ali od nekih malo većih faca sam čuo takvu mogućnost i samo sam htio podijeliti sa ostalima.

pozdrav

žao mi je, ali sve zasad ide po nečijem planu

ma kakav cash-r-a, 100% in

Australska investicijska kuća, jedna od vodećih, gradila bi terminal za ukapljeni prirodni plin s domaćim tvrtkama

http://www.vecernji.hr/biznis/domagoj-i-milosevic-macquarie-zeli-lng-krku-clanak-338368

Današnja izjava radničkog vijeća:
Prema danas dobivenoj informaciji od strane Uprave Dioki d.d. potencijalni partner se u potpunosti povlači i nije više zainteresiran za Dioki.
Prema tome, a temeljem ranijeg zaključka vijeća u ponedjeljak će se održati sjednica radničkog vijeća na kojoj očekujemo da većinski vlasnik dođe sa već potpisanom dokumentacijom i ovjerenom kod javnog bilježnika a koja će bez zadrške omogućiti izravnu provedbu programa restrukturiranja Diokija.
Isti dokument je potrebno da vlasnik dostavi istovremeno i Ministarstvu gospodarstva.
Ako ništa drugo Tera nova nam je uštedjela desetak dana i dala odgovor ranije odnosno prije 01.11. kako je to najavljeno neki dan.
Radničko će vijeće na sjednici u ponedjeljak odlučiti o daljim koracima ovisno o tome kako će se postaviti i odrediti vlasnik.

Radničkom vijeću Ježić će u ponedjeljak ponuditi vjerojatno nekog novog strateškog partnera ili neki drugi vid izgovora da si kupi još malo vremena. Zavlačio ih je i prije, nastavit će ih zavlačiti sve do stečaja.

"ma o čem ti pričaš,kakve eksplozije, misliš kad je bila havarija na PE, pa da si bio prijatelju tu noć u Omišlju, čuo bi kakav lom je bio, ili možda misliš kad sam nedavno komentirao da u Omišlju pada snjeg, a nije bilo zimskih uvijeta ( pahuljice iz PE )"

Pogon u Dini nije ‘eksplodirao’, a nije ni bilo ‘havarije’ kako su to htjeli iz uprave kasnije prezentirati.
Nisu poštovane sigurnosne procedure, za što nitko, kao što je već uobičajeno do sada nije odgovarao.
Bila je to želja za uštedom i trebalo je stati s proizvodnjom jer je kompresor lupao, no odgovorna osoba nije dozvolila zaustavljanje! Prelistaj pogonski dnevnik tih dana pa ćeš vidjeti zabilješke smjenovođe i kompresoriste-strojara!

[b]Jebeš forum koji Savu nema! Maske su napokon pale: Hasta la vista Dioki![/b] [i]"uljepšavaš svoje stanje al’ ne možeš da me zezneš jer hakersko imam znanje"[/i]

Ajde vise, vec je vrijeme da se kaze: Stecaj ili nastavak proizvodnje. 50 : 50.
Tipujem na stecaj!

Australska investicijska kuća, jedna od vodećih, gradila bi terminal za ukapljeni prirodni plin s domaćim tvrtkama

http://www.vecernji.hr/biznis/domagoj-i-milosevic-macquarie-zeli-lng-krku-clanak-338368

samo malo, ovo je poruka da zapravo nema kapitala u RH pa nema tko graditi LNG? dajte ponudite gradjanima da vam posude novac uz kamatu 7% i radije cu posuditi drzavi da to izgradi nego riskirati na burzi. hrvatski gradjani imaju desetke milijardi ustedjevine na bankama. Hm…zasto se gradjanima ne omoguci kvalitetno ulaganje? Ahaaaa, da, mi se ne smijemo baviti bankarstvom jer je cilj banaka drzati nas novac za 4% a posudjivati RH za 6%. Da da…nista, onda Ivane Domagoje zaduzite se ili jos bolje zovite Trumpa ili nekog iz Australije da na tlu hrvatske investira. Samo malo, jel smo mi oslobodili zemlju ili smo cistili teren za strane investicije. JA bih htio imati neki udio u LNG kao gradjanin RH.

ako dioki krene u stečaj,hoće li se svi namiriti i hoće li dionica sto vrijediti (ako se sve procisti). zasto se ne proda Novi List za pocetak? jel dioki trenutno ima ikakve prihode?

http://www.vecernji.hr/vijesti/popijac-jezic-kupuje-vrijeme-banke-ce-mu-dati-zadnju-ponudu-clanak-331963
Tri su tjedna prošla od gornjeg članka. KRAJNJE JE VRIJEME!!! da banke ili država preko HEP-a pokrenu stečaj ako RJ ne "potpiše" restrukturiranje.

Radnike Diokija već više mjeseci zavlače Ježić i njihovi prestavnici (sindikati i zaposleničko vjeće)koji u dogovoru sa Ježićem radnicima lažu i probleme odgađaju od Ponedeljka do Petka i od Petka do Ponedeljka i tako odgađaju stečaj .

New Report

Close