Piroliza može šljakat – imate plin imate struju – imate rezervare za 2k tona.
i ne samo to. Tu su i sve vrste sirovine. U stvari, radi se punom parom zadnja 3-4 tjedna jedino se ekipa na forumu dogovorila da te malo zeza, NHF 😉
i naravno – kao rezultat svega toga, dionica ide na ATH sad ovu nedjelju tocno u podne 😉
i ne samo to.
[/quote]
E baš se ti javi.
Ako je MFC prihvatio plan – Žitnjak i tako ide 1-2 godine u rekonstrukciju.
Sada lpkiko će raditi a koliko stajati i kakav je plan to ja ne znam.
Uostalom – sada bi Krk trebao potegnuti!
Premier Tusk przybył na szczyt Grupy Wyszehradzkiej w Pradze
2011-10-14 10:29:47, aktualizacja: 2011-10-14 12:47:23
…glasnogovornik Predsjedništva Konrad Niklewicz rekao je da su glavne teme razgovora Tuska u Pragu budućnost proračun EU-a, energetske politike u EU – s naglaskom na inicijativi na tzv. plinskom Koridoru sjever-jug ….
23. ovog mjeseca i kamaradi u EU će podvući Adria LNG kao projekt od iznimne važnosti.
ma teraj to su stečaj, nema više kruha od ove uprave!
Kako da se Uprava postavi ako nema niti jednog razloga da pokrene stečaj!
1. Kapital i rezerve 708 milijuna kuna a u naravi i dva puta više!
2. Plaćaju račune.
3. Prihvatili program ponuđen od strane MINGORP-a
4. Strateški partner ili preuzimatelj radi dubinsko snimanje
Jedini tko se ne drži uzanci je MINGORP – tajnik je obećao plaće a jesu li isplaćene?
Jasno – štete će netko platiti – a ja mislim da bi to lako mogao izmeđuostalog biti HEP!
Kolega možete li prokomentirati zbog čega iz godine u godinu omjer ukupnih obveza i ukupne imovine konstantno raste? (Pokazatelj zaduženosti)
Hm, mozda zato jer imovini pada vrijednost a mozda je robi pitao kredite u svicarcima? a mozda je sve dogovor s nekom bankom? mozda neka banka vodi igru? no pustimo price, za dioki postoji jednostavno rijesenje buduci da je hrvatska vrvila od ljudi koji su posezali lijevom rukom u predio lijeve strane grudi na varteksovim odijelima kada svira nacionalna himna (neki kazu da je tamo srce,jedino ne nalazim poveznicu). Usput, jos smo i katolicka zemlja, pa nema bojazni da ce iti jedan radnik tj covjek u RH biti obespravljen. Dakle, domoljubi ce sigurno sada, pogotovo ovi koji su stvarali zakone, vodili hep i banke od 1990 na ovamo, odlucivali kome privatizirati koje firme, svi ce oni pohrliti u pomoc radnicima dioki-a. Cak ce politicke stranke izjaviti da nece potrositi ni kune u kampanji i da je to njihova kampanja tako sto ce direktno svaka stranka u sljedeca dva mjeseca financirati radnike diokia, a kao kruna svega robi ce reci da je bezveze poklanjati dionice za koje ne zna koliko tocno vrijede, vec da od sada pocinje dijeliti kešjer to hrvatskom covjeku najvise treba a buduci da je domoljub, eto lupnut ce petama i reci "evo sve za hrvazsku". ako mu to bude tesko otpjevati, doci ce onaj decec iz velike gorice i otprasiti onu pravu stvar sa zanosom "jer ejč di zed zna". taman, vjerujem da bi medijske firme uprihodile barem 100 mil kn od kampanje, pa zaboga u onom "mraku" se za 100 mil kn moglo stvoriti 100 radnih mjesta i jedna tvornica. Ajmo ukljuciti glavice. Cak cujem da ce Bozanic "uletiti" s kamatom od onih sredstava sto im RH dodijeli svake godine, dakle i tu bi moglo kanuti par mil kn. Mogli bi i saborski umirovljenici a i ovi aktivni reci, pustimo sada kvorum, nije bas da zasluzujemo ove novce, pa tamo neki radnici fakat nesto i rade a mogu biti gladni, kako to da mi ovdje na toplom pred kamerama uzivamo sve blagodati, a sto smo konkretno napravili? Ma ako se povlaci investitor iz Siska, koliko ja vidim to su strane deinvesticije a imamo ministra za investicije :-). kad ce krenuti domace investicije, ne mislim na privatne, kad ce drzava investirati opet i ne mislim na projekte u oblacima. Hoce li drzava srediti brijune ili nam treba onaj iz NY s cudnom frizurom?
Ma dajte se probudite svi!
Dina je doma na čekanju tj svi moraju biti na godišnjem a Žitnjak ide od pon, ljudima je hladno jer nema grijanja, na pogonu tuga, ljudi nemaju više ni za gablec, ugovvor sa MOL-om istiće 1.1.2012 i ko ga buee produžio, jel Savo možda…stvarnost je ta da su ljudi svi na moj-posao a i ako se pokrene proizvodnja jednog dana a ove god kako se iz svega vidi ni neće, tko će i raditi, pa ljudi odlaze ili su na odlasku, a oni koji budu ostali, to su oni koji nažalost nemaju kamo pa se nadaju….ustvari šta Savo ne uzme kredu i izvuče sve to uz potporu, pa za 20 mil dobije sve i dugove ali kako je firma puna perspektive bude se izvukao ( nikad ), politika i politika, kriminal itd, slj puta na trgu nadam se da bude ko i na konertu prljavaca 1990-te . Vjerojatno ćemo i mi kao i drugi upisati se u povijest HR, pa bude se jednom pričalo o nama kao i o svemu što je uništeno.
Slj. puta javljam se iz stečaja !
Samo ispravka – ugovor istiće sa krajem 2012 tako da eto još godinu dana i ima nekog smisla a ida sad sve proradi mislim teško da bude dobro iza, Beloševi je imao neku viziju dorade pa čak i krajnje proizvodnje nečeg ali to je bila vizija od 2005 god ako sve ode k vragu,no to je kao i kogeneracija, samo vizija a sada lansirana priča – naravno pogodite zašto 😉
Samo ispravka – ugovor istiće sa krajem 2012 tako da eto još godinu dana i ima nekog smisla a ida sad sve proradi mislim teško da bude dobro iza, Beloševi je imao neku viziju dorade pa čak i krajnje proizvodnje nečeg ali to je bila vizija od 2005 god ako sve ode k vragu,no to je kao i kogeneracija, samo vizija a sada lansirana priča – naravno pogodite zašto 😉
I ovo o LNG – to je samo vizija ili konkretan projekt koji ide u izvedbu?
http://hgd.mvpei.hr/news.aspx?id=56&newsId=4445
Dioki je jedna od 4 HR kompanije koja je išla u Qatar na razgovor s ministrom Mohammed Saleh al-Sadom – tema je bila petrokemija i LNG.
Qatar inma veliki interes za LNG terminal – Dioki ima veliki interes – susjedi u EU imaju veliki interes da se projekt napokon pokrene.
Uostalom FEED je završen – lokacijska izdana? – PMC usluga ugovorena – još treba izabrati EPC GLAVNOG IZVOĐAČA!
Dok su se radile rekonstrukcije na KRKU i stajalo se od 6-12 mjeseci nisi cvilio ili te nije bilo briga?
I šta ti smeta da ti netko na časnu riječ – MFC Industrial Ltd – utrpa 20 milja eura – je li to dobro ili loše?
@cone
U zadnje dvije godine 2008 – 2010 troškovi energije su rasli za 110 milijuna kuna – dok je cijena energije u svijetu padala kod nas je rasla!
Rasla je i ove godine i stoga ponovno gubitci.
I neće nam trebati ni Ina ni HEP – prije će trebati oni nas!
Je li HEP ugovorio LNG kada se toliko trpa u cijeli business – nije niti će, ali cilj mu je preuzeti ono što netko drugi možda ima dogovoreno!
I opet ovdje na dijelu pusti snovi našeg prvoborca Save, koji kao što je to uobičajeno nemaju veze sa stvarnošću….
slijedi nam duga teška zima nakon koje za Dioki sigurno ne slijedi proljeće!
I opet ovdje na dijelu pusti snovi našeg prvoborca Save, koji kao što je to uobičajeno nemaju veze sa stvarnošću….
slijedi nam duga teška zima nakon koje za Dioki sigurno ne slijedi proljeće!
Jeli da je skiper malo brži od sviju?
On je još prije 2-3 godine sve ovo dogovorio!!!!
Biti okosnica plinskog koridora – imati luku – imati status operatera – imati petrokemijski kompleks, ugovorene količine LNG-a…..???
Kako ono piše …..Qatarizations!!!!
Jeli da je skiper malo brži od sviju?
On je još prije 2-3 godine sve ovo dogovorio!!!!
Biti okosnica plinskog koridora – imati luku – imati status operatera – imati petrokemijski kompleks, ugovorene količine LNG-a…..???
Kako ono piše …..Qatarizations!!!!
Jes, jes, bio je i zeru prebrz, pa je umjesto svega nabrojenog otjerao tvrtku u bankrot.
Šelebaj!
Piroliza može šljakat – imate plin imate struju – imate rezervare za 2k tona.
Uostalom Uprava vas bu obavjestila – i tako se priprema velilo špospremanje na Žitnjaku.
Mislim u smislu rekonstrukcije i kogeneracije.
[/quote]
Savo ne LAŽI, niti imamo dovoljno struje niti imamo plina, kako Metana tako niti Etana. Jeli ti poznato da je nedavno cijela lokacija na žitnjaku ostala nakratko (2-3min) bez struje? a jel znaš zbog čega se to dogodilo?
Također jel znaš da grijanje na žitnjaku ne radi? A zašto ne radi?