Kako da se Uprava postavi ako nema niti jednog razloga da pokrene stečaj!
1. Kapital i rezerve 708 milijuna kuna a u naravi i dva puta više!
2. Plaćaju račune.
3. Prihvatili program ponuđen od strane MINGORP-a
4. Strateški partner ili preuzimatelj radi dubinsko snimanje
Jedini tko se ne drži uzanci je MINGORP – tajnik je obećao plaće a jesu li isplaćene?
Jasno – štete će netko platiti – a ja mislim da bi to lako mogao izmeđuostalog biti HEP!
1. Kapital i rezerve 708 milijuna kuna a u naravi i dva puta više! Jedini tko se ne drži uzanci je MINGORP – tajnik je obećao plaće a jesu li isplaćene? Jasno – štete će netko platiti – a ja mislim da bi to lako mogao izmeđuostalog biti HEP!
Kako da se Uprava postavi ako nema niti jednog razloga da pokrene stečaj!
2. Plaćaju račune.
3. Prihvatili program ponuđen od strane MINGORP-a
4. Strateški partner ili preuzimatelj radi dubinsko snimanje
Ad.2. U uvodnom izlaganju nazočni su upoznati sa zaključcima donesenim na sastanku predstavnika sindikata sa državnim tajnikom J. Saračem održanim u utorak u 15,00 sati.
Zaključeno je da će Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva zajedno sa Ministarstvom financija učiniti sve napore da se osigura prijevremeni povrat PDV-a i time plaća za Kolovoz isplati najkasnije do 14.10.2011. godine
Državni tajnik je izrazio spremnost na potporu novom strateškom partneru ukoliko ga prihvate svi vjerovnici. Ali je molio radnike da se suzdrže od bilo kakvih radikalnih skupova i akcija kako nebismo „preplašili“ predstavnike mogućeg partnera i da im damo vrijeme da se mogu kvalitetno odrediti dali će ili neće ući u Dioki.
Zaključeno je slijedeće: ukoliko većinski vlasnik dostavi potpisanu i kod bilježnika ovjerenu izjavu o prenosu upravljačkih prava za donošenje odluka na skupštini monistarstvo će pozvati sve vjerovnike na podršku i obnovu programa.
[/i]Obzirom da je MFC Društvu poslao indikativno pismo namjere (“Term Sheet”), koje je neobvezujuće i podložno izmjenama sukladno naknadnim pregovorima i dogovorima s Društvom i njegovim vjerovnicima, te nalazima due dilligence postupka, detalji pisma namjere nisu javno objavljeni.
Ovime potvrđujemo da je tijekom ovog tjedna održan niz sastanaka predstavnika MFC-a i Društva s ključnim vjerovnicima, te predstavnicima Vlade RH, od kojih je MFC dobio podršku za daljnje radnje u identifikaciji modaliteta realizacije ovog posla, što je bio preduvjet za početak pripremnih radnji na dubinskom snimanju stanja u Društvu.
I gdje tu netko vidi stečaj i neku odgovornost Uprave?
……Rezultat koji su još početkom ljeta dostavili u uskočki spis govori da je u poslovanju s državnim poduzećima oštećen Ježić. U odnosu na trgovanje strujom, obrana je zatražila vještačenje od Instituta Milan Vidmar iz Slovenije. Rezultat toga vještačenja kaže da je u razdoblju koje je obuhvaćeno istražnim zahtjevom oštećen Dioki, a ne HEP, i to za čak 6 milijuna kuna, dok je u ukupnom poslovanju tih dvaju poduzeća Dioki pretrpio gubitak od čak 80 milijuna kuna. Za trgovanje zemljištem angažiran je također vještak iz Slovenije – Davorin Štengl, koji je došao do zaključka kako je zapravo Dioki ispod cijene prodavao zemljište Janafu, a pritom je za zemljište tražio čak 3 milijuna eura manje nego što je realna procjena……..
http://www.vecernji.hr/vijesti/bmw-potvrdio-hdz-je-vlasnik-blindiranog-auta-sanadera-clanak-330207
E moj sava,neznam zašto i za koga pišeš postove.Od ove firme neće biti ništa,a dolaskom hladnih dana počet će sve pucati po pogonu.Baš me zanima šta ćete onda pisati kad počnu problemi za Zagreb jer radnici bez plaće su jako motivirani i zadovoljni radnici.a đakovština je primjer pomoći i od koga da mi očekujemo onda pomoć.
E moj sava,neznam zašto i za koga pišeš postove.Od ove firme neće biti ništa,a dolaskom hladnih dana počet će sve pucati po pogonu.Baš me zanima šta ćete onda pisati kad počnu problemi za Zagreb jer radnici bez plaće su jako motivirani i zadovoljni radnici.a đakovština je primjer pomoći i od koga da mi očekujemo onda pomoć.
Kako bez plaća!!!!
Pa zar nije danas zadnji dan da MINFIN vrati PDV i da se isplate plaće.
Rok za povrat PDV-a je 15 dana!
Kako bez plaća!!!!
[/quote]
nema plaće… [cry] [undecid] [angry]
Kako bez plaća!!!!
[/quote]
[/quote]
Smješno – je li nije sjelo ili nije upalćeno?
MINFIN je izgleda vratio PDV.
Kako bez plaća!!!!
[/quote]
[/quote]
Smješno – je li nije sjelo ili nije upalćeno?
MINFIN je izgleda vratio PDV.
[/quote]
na banci nema ništa ,pratim cijelo jutro bem ga više …