Eto malo još ulja na vatru…
‘Taj isti Slavko Linić i dan danas tvrdi kako je Ježić jedan super čovjek. Možda prema njemu i jest, ali sumnjam da bi se radnici koji nisu dobili plaće s tim složili. Možda prema njemu i jest, jer mu je jahticu prodao ispod cijene, a na toj jahtici je Slavko ljetovao i godinama prije…’
više na:
http://komentar-dana.net/2011/10/200-000-na-putu-pravde/
Po svemu viđenome Ježić je i pritvoren da bi se naudilo Diokiju.
Da nije bio 4,5 mjeseci u pritvoru ovo što se događa nikada se ne bi dogodilo.
Kanađani s odvjetnicima snimaju Dioki
12.10.2011 11:00:00 | Autor/Izvor D.J/Poslovni dnevnik/PressCut
http://limun.hr/main.aspx?id=750426
To što sada odrađuje odradio bi prije 10-12 mjeseci i ne bi bilo problema.
A Leo Begović bi ipak trebao pogledati Tarifni sustav i vidjeti šta se sve tu uvuklo i kako se to dila struja po babi i po stričevima.
Također blokirati račun s iznosom koji je u dijelu i više no sporan je vrlo ružno.
A analiza neovisne kuće iz Slovenije je pokazala da je Dioki plaćao skuplju struju mo što je to određeno Tarifnim sustavom. Vrijeme je da se to riješi a poslije neka se snose posljedice.
Za sada ih snosi samo Dioki.
Omjer K/P je oko 12:1 to je dobar znak za dionicu!!)))))))))))))))))
yup, sigurno se i kolega punto slaže s tobom haha
Omjer K/P je oko 12:1 to je dobar znak za dionicu!!)))))))))))))))))
da, samo što je ponuda za 100.000 komada po "cijeni" od 0,01 kn [bye]
@savo,
sa prvim djelom se djelomično slažem, ali drugim djelom tvrdnji si me zaista iznenadio!!!
Govoriš li ti to da su Odluka R.J. bile nepromišljene??? Da kojim slučajem nije bio problem (kao i danas) u pogrešnim savjetnicima???! Jesi li prije 10-12 mjeseci i ti ovako razmišljao …
Sjeti se da je prije cca. godinu dana (kada je situacija bila bitno bolja) tadašnji predsjednik Uprave Vatroslav Sablić predlagao upravo ovaj model saniranja dugovanja (vlasničko restrukturiranje) za koje je dobio podršku vjerovnika i sindikata ali je nažalost ubrzo smijenjen (tj. dobio je "pedalu")!
ako mi netko moze objasniti, od kada se odvjetnici razumiju u petrokemiju i procjenu firme, zar to nebi trebali raditi strucnjaci iz te branse, a odvjetnici su mozda tu da napisu ugovor izmedu kanadana i jezica, to znaci da je gotovo dioki je prodan, e samo da mi je znat cijenu [wink]
@savo,
sa prvim djelom se djelomično slažem, ali drugim djelom tvrdnji si me zaista iznenadio!!!
Govoriš li ti to da su Odluka R.J. bile nepromišljene??? Da kojim slučajem nije bio problem (kao i danas) u pogrešnim savjetnicima???! Jesi li prije 10-12 mjeseci i ti ovako razmišljao …
[/quote]
Taj bi nas raskućio dok bi rekli keks!
Tko zna za koga je taj radio, ali omogućio je hipoteke za HBOR i ZABA od 320 milijuna kuna a nikakav kredit se nije dobio. Niti sada nema kredita za PVC!!!
Učine te nelikvidnim i onda evo problema – a sve s ciljem da razgrabe imovinu!
I kredit EIB-a je dobila Dina petrokemija a ovi su blokirali hipotekama zemljište i u Zagrebu!
Ježić bi bez problema prodao tih 350-400k m2 i nebi bilo problema.
Ježić je bio pod ozbiljnim optužbama i kao takav nije mogao djelovati da riješi probleme.
OD 08.09. ponovno je ČIST pa i njegov veliki angažman!
@savo,
Sjeti se da je prije cca. godinu dana (kada je situacija bila bitno bolja) tadašnji predsjednik Uprave Vatroslav Sablić predlagao upravo ovaj model saniranja dugovanja (vlasničko restrukturiranje) za koje je dobio podršku vjerovnika i sindikata ali je nažalost ubrzo smijenjen (tj. dobio je "pedalu")!
[/quote]
Ježić je tada kupovao vrijeme, i dok ga je imao dovoljno bio je bahat objašnjavajući zašto ljudima mora uskratiti 30% od plaće, iako računica ušteda nikada nije bila jasna a još manje imala u ovim silnim iznosima dugova bilo kakav značajniji utjecaj.
Danas kada ima malo manje vremena na raspolaganju postao je manje bahat, poziva na smirenje situacije, da mi radnici slučajno ne ‘uznemirimo’ buduće investitore…
‘
@savo,
[/quote]
Ježić je tada kupovao vrijeme, i dok ga je imao dovoljno bio je bahat objašnjavajući zašto ljudima mora uskratiti 30% od plaće, iako računica ušteda nikada nije bila jasna a još manje imala u ovim silnim iznosima dugova bilo kakav značajniji utjecaj.
Danas kada ima malo manje vremena na raspolaganju postao je manje bahat, poziva na smirenje situacije, da mi radnici slučajno ne ‘uznemirimo’ buduće investitore…
[/quote]
Šta znači biti bahat……
Ovi te ostali gledaju kroz sporedne koristi a on kroz core business.
On nikada ne bi ugrozio maticu tj Dioki dd – HBOR i ZABA su se mogli uknjižiti na Krku a ako zaškripi uvjek ti ostaje Žitnjak. I kako su se samo uknjižili a ni K od kredita!
I zar bi bahat čovjek prihvatio ponuđeno od strane MINGORP-a – a isto tako i dionice radnicima pa mi sve to vuče na to da on nije smetnja.
@savo,
[/quote]
[/quote]
Šta znači biti bahat……
Ovi te ostali gledaju kroz sporedne koristi a on kroz core business.
On nikada ne bi ugrozio maticu tj Dioki dd – HBOR i ZABA su se mogli uknjižiti na Krku a ako zaškripi uvjek ti ostaje Žitnjak. I kako su se samo uknjižili a ni K od kredita!
I zar bi bahat čovjek prihvatio ponuđeno od strane MINGORP-a – a isto tako i dionice radnicima pa mi sve to vuče na to da on nije smetnja.
[/quote]
Bahatost ili posuđenica arogancija (iz starogrčkog "ὕβρις" i latinski: arrogantia, superbia) je stav koji precjenjuje vlastitu vrijednost ili vlastite vještine. Potiče i oholost, drskost i prijezirno ponašanje prema drugim ljudima.
Ispraznost i narcizam pogoduju nastanku bahatosti.
Za razliku od ponosa, bahatost karakterizira ponašanje osobe koja traži ili pokušava uzeti više nego što joj pripada.