tako je dok dočekate objavu na NYSE , e točno tada će biti najbolja cijena za kupnju , imam neki osjećaj…
Dioki d.d. – odgovor na upit Zagrebačke burze
3.10.2011 14:19:22
Društvo DIOKI d.d. dostavilo je slijedeći odgovor na upit Zagrebačke burze:
"Nastavno na Vaš današnji upit, a slijedom članka pod naslovom “Ježić ima strateškog partnera, ali to nije Čermak”, objavljenog u današnjem izdanju Poslovnog dnevnika, šaljemo Vam sljedeće očitovanje:
Društvo Dioki d.d. potvrđuje da je od strane kompanije Terra Nova Royalty Corporation zaprimilo indikativno pismo namjere (“Term Sheet”), kojim je iskazan ozbiljan interes za dugoročnom suradnjom s Dioki Grupom. Predmetno pismo namjere je indikativno i neobvezujuće, te sadrži pobrojane uvjete i elemente, koji se trebaju ispuniti prije konačne potvrde interesa i potpisa ugovora o poslovnoj suradnji između dviju kompanija. Kao dio navedenih uvjeta, o iskazanom interesu obaviješteni su ključni vjerovnici Društva, u dogovoru s kojima će se pristupiti daljnjoj razradi modaliteta realizacije ovog posla. Obzirom da sklapanje ugovora o poslovnoj suradnji s ovim potencijalnim strateškim partnerom ovisi o nizu elemenata i međusobnih dogovora, čije usuglašavanje tek predstoji, u ovom trenutku nismo u mogućnosti javno objaviti detaljnije informacije. Čim za to budu stvoreni realni uvjeti, a sukladno zakonskim obvezama i dobroj poslovnoj praksi, investicijska javnost će biti informirana o svim materijalnim činjenicama od važnosti za daljnje poslovanje Društva."
Mogao bi Dioki uskoro na NYSE!
Mislim da je situacija takva da je izgleda zec u grmu kod kolege ¨save¨ .
I to dobra zečina .
[thumbsup]
A ja mislim kolega da vi i Sava navlačite ljude svakodnevno. Moguće je da je TTT pokazao neki interes da Dioki, no primarno oni nisu proizvodjaci polimera, nego trgovci, kako plastičnim materijalima, tako i drugim vrstama commoditija. TTT vam je zapravo jedna manja svastara, koja je nastala spajanjem i kupovinom više preduzeća. Jedno od njih je bio i KFD Wedag Humboldt kojeg blago rečeno rasturiše i upropastiše, rasprodaše delove i otuda njima taj keš na akauntu. Ja mislim da su oni tu da se kupi vreme, ili ako i udju u kakav odnos s Diokijem, verovatno će se raditi o nekom spekulativnom dealu, a ne kvalitetnom strateškom partneru. Obzirom da su isti izlistani na Nasdaqu, zanimljivo je kako tamo, preko bare nije objavljena nikaka vest o bilo kakvom dilu… dok se to ne dogodi, ja ću ostat veoma skeptičan na celu ovu igranku. Prijatno.
[/quote]
Slažem se s mnogo toga što si naveo jedino se ne slažem da ako jaki zaradi da ne ostane mrvica i za nas male . Znam da su oni veliki proždrljivi zec ali ja sam mali i lako me zasititi .
Kolega u ovakvim situacijama kakvo je stanje na tržištima kapitala ja ne biram već uzimam gdje se ukaže prilika .
Možda je ovo greška ali ona stara je jedina ispravna :¨Tko ne riskira ne profitira¨.
Dioki d.d. – odgovor na upit Zagrebačke burze
3.10.2011 14:19:22
Društvo DIOKI d.d. dostavilo je slijedeći odgovor na upit Zagrebačke burze:
"Nastavno na Vaš današnji upit, a slijedom članka pod naslovom “Ježić ima strateškog partnera, ali to nije Čermak”, objavljenog u današnjem izdanju Poslovnog dnevnika, šaljemo Vam sljedeće očitovanje:
Društvo Dioki d.d. potvrđuje da je od strane kompanije Terra Nova Royalty Corporation zaprimilo indikativno pismo namjere (“Term Sheet”), kojim je iskazan ozbiljan interes za dugoročnom suradnjom s Dioki Grupom. Predmetno pismo namjere je indikativno i neobvezujuće, te sadrži pobrojane uvjete i elemente, koji se trebaju ispuniti prije konačne potvrde interesa i potpisa ugovora o poslovnoj suradnji između dviju kompanija. Kao dio navedenih uvjeta, o iskazanom interesu obaviješteni su ključni vjerovnici Društva, u dogovoru s kojima će se pristupiti daljnjoj razradi modaliteta realizacije ovog posla. Obzirom da sklapanje ugovora o poslovnoj suradnji s ovim potencijalnim strateškim partnerom ovisi o nizu elemenata i međusobnih dogovora, čije usuglašavanje tek predstoji, u ovom trenutku nismo u mogućnosti javno objaviti detaljnije informacije. Čim za to budu stvoreni realni uvjeti, a sukladno zakonskim obvezama i dobroj poslovnoj praksi, investicijska javnost će biti informirana o svim materijalnim činjenicama od važnosti za daljnje poslovanje Društva."
Da je to od velikog značaja za TTT odnosno MIL, oni bi obavestili i berzu u SAD-u, zasad je po meni to kupovina vremena bez ikakva uporišta za kvalitetan dil. Smith iz TTT-a je igrač koji će da odigra za sopstvene interese, to ne znači da će njegovi i Ježićevi interesi da se poklope sa vašima. Proučite dil TTT sa KHD Wedag Humboldtom. Ja i dalje tvrdim da Ježurka kupuje vreme, a vreme će pokazati jesam li bija u pravu ili nisam. Prijatno.
Šta bi falilo da se dogovore pa onda s Diokijem na NYSE? [cool]
[/quote]
Neznam dali da se smijem ili da plačem na ovo….
[/quote]
…. i kako bi ulagači reagirali na neredovitu isplatu plaća, prijetnju stečajem, dugovanja za energente , veze s korumpiranim političarima, na pola dovršene investicije, diskontnu prodaju vlastite imovine, ulazak u biznis koja nemaju nikakve veze s osnovnim djelatnošću tvrtke….
Ma ovi (TTT) se meni cine kao neki zmukljeri a ne pouzdani partneri. Ako do toga dodje za par godina ce opet biti svega… moguce da se i to vrti oko LNG-a ili neceg treceg, ne vidim zasto bi se inace upustali u to…
[/quote]
[/quote]
PISMO NAMJERE ( LOI ):
1. Letters of intent are used during the merger and acquisitions process to outlines a firm’s plan to buy/take over another company. For example, the letter of intent will disclose the specific terms of the transaction (whether it is a cash or stock deal).
[/quote]
[/quote]
PISMO NAMJERE ( LOI ):
1. Letters of intent are used during the merger and acquisitions process to outlines a firm’s plan to buy/take over another company. For example, the letter of intent will disclose the specific terms of the transaction (whether it is a cash or stock deal).
[/quote]
…kojim je iskazan ozbiljan interes za dugoročnom suradnjom s Dioki Grupom. Predmetno pismo namjere je indikativno i neobvezujuće, te sadrži pobrojane uvjete i elemente, koji se trebaju ispuniti prije konačne potvrde interesa i potpisa ugovora o poslovnoj suradnji između dviju kompanija.
Ajde da sve i bude u redu koliko vremena treba da se sve to napravi, mjesec dva tri….?
A poznavajući naše igrače to neće biti sve u redu…
A poznavajući naše igrače to neće biti sve u redu…
Naše igrače…..koji je sada to termin….je ti to RJ?
Do jučer bljak a danas NAŠ IGRAČ!!!!
LOI je vrlo ozbiljan i sadrži neke OBVEZUJUĆE elemente ( non-disclosure agreements….)
Kompanija MIL je puna keša …..oko 900 milijuna dolara i ima interes za business s Diokijem.
A obzirom da si pratio priču od početka, počinje se s INVESTICIJAMA.
Za INVESTICIJE treba gadan keš i za to je najbolje da se prikupi na nekoj burzi, odavno sam spominjao Milano, ali evo NYSE je još bolje!