Preko Diokija trenutno su se ukrstile dvije političke opcije, HDZ i SDP , ishod je neizvjestan. Tu se vodi rat i te kakav , naime u "rudniku" je ostalo još dosta blaga za iskopati, jer suprotno tomu, svi bi odavno digli ruke od Diokija.
Nema tu toga – u pitanju je da su neki nešto prepoznali na vrijeme a neki nisu!
Zamisli kako će svjetsko gospodarstvo izgledati za 10-ak godina i to preslikaj na našu situaciju.
Neka poduzeća koja su danas STRATEŠKA teško da će opstati dočim neka koja se danas upropaštavaju biti će STRATEŠKA.
Zamisli samo situaciju u kojoj do 2020. HR prepolovi potrošnju nafte i derivata a to je lako moguće – HIBRIDI osvajaju svijet, LNG osvaja svijet.
Kako će funkcionirati rafinerije i maloprodaja, kako će funkcionirati JANAF?
Struka je se oko svega dogovorila a na Ježiću je da to provede i operacionalizira.
Tragedija bi bila da se to preda u ruke nekom stranom fondu – bar za sada.
Kako se borilo i ginulo za HR tako se sada treba boriti da ni pedalj Omišlja ne dođe u većinski posjed stranog kapitala.
Zbroji potencijalne invesicije – doći ćeš do zaprepašćujućih iznosa – ja sam došao do 4 milijarde eura i stao.
Preko Diokija trenutno su se ukrstile dvije političke opcije, HDZ i SDP , ishod je neizvjestan. Tu se vodi rat i te kakav , naime u "rudniku" je ostalo još dosta blaga za iskopati, jer suprotno tomu, svi bi odavno digli ruke od Diokija.
robert jezic (hdz), djuro popijac (hdz), ivan cermak (hdz), leo begovic HEP (hdz), ina-mol (upravljacka prava, mito itd) (hdz)…zanimljiva teza o sdp-u. inace, probajte zamisliti sto bi neki vizionar napravio. mozda bi zamolio robija (hdz) da izadje iz vlasnicke strukture, da drzava pokrije sve dugove diokija, da preuzme 100% dioki-a, da podijeli te dionice gradjanima hrvatske ravnomjerno, da imenuje najbolje ljude za ppetrokemiju u upravu i NO, da zabrani prodaju dionica i nek se drzava pobrine da gradjani svake godine dobiivaju dividendu. Dionice bi se smjele prodati iskljucivo drzzavi ali tek nakon 5 godina i to p/e 16. Hm…jesmo protiv jake drzave ili samo pravi hrvat privatnik moze voditi poduzeca u RH? Nekako mi se cini da je OKI i Ina sagradjena od naroda, bas nekako cudno kako robiji, ivani, miroslavi itd…dodju na gotovo. Tko ce nam graditi Brijune, gradjani RH ili Donald iz NY?
Cone,ne gnoji!!!
Slavko Linić-SDP,najveći prijatelj Robertu Ježiću,teza o sdp-u tek dolazi na red!!!!
Cone,ne gnoji!!!
Slavko Linić-SDP,najveći prijatelj Robertu Ježiću,teza o sdp-u tek dolazi na red!!!!
evo stotice od mene
nisu bitni eksponirani likovi nego oni u pozadini,kad se oni dogovore a valjda hoče za dobrobit svih ona če biti kako djuro kaže "sve gotovo za 10 min"
dotle radnici ,dioičari i svi ostali grizite nokte pozdrav
ma imate vi pravo. kljuc drzi slavko i kako slavko kaze tako ce biti. nek nam zivi vjecno prijateljstvo slavka i robija, a leo, đuro, jadranka i ostali nek se prikljuce na party. mi smo jedna sretna familija, pazi đuro LNG, fala ti slavko spaso si mi dioki.
Cone,ne gnoji!!!
evo stotice od mene
nisu bitni eksponirani likovi nego oni u pozadini,kad se oni dogovore a valjda hoče za dobrobit svih ona če biti kako djuro kaže "sve gotovo za 10 min"
dotle radnici ,dioičari i svi ostali grizite nokte pozdrav
[/quote]
jeste vi iz slovenije? "hoće", "će biti". ja mislim da bi slavko linic htio pomoći frendu, kome sve već ne, ali slavko linić je trenutno beznačajan, osim što može skupiti još glasova. BTW, "za ozbać" linić je čovjek koji sigurno posao u petrokemiji razumije bolje od vecine ministara u vladi, barem njegova biografija tako govori.
http://www.vecernji.hr/vijesti/popijac-jezic-kupuje-vrijeme-banke-ce-mu-dati-zadnju-ponudu-clanak-331963
Popijač izgleda ne pada na Ježićeve fore, ali što se više čeka s izbacivanjem Ježića iz vlasništva, dokle će mu produljivati rokove? Ježić sindikalcima i šefovima pogona uvalio spiku da će MFC iskeširati na račun do srijede nekih 15-17 mil. eura i sl. bajke…
Trebaš pratiti izjave i ponašanje obiju strana – prije ili kasnije neka će uletjeti u kontradiktornost.
Našem ministru se to sve češće događa – od pisane izjave RJ da prihvaća planove ministarstva koju ministar ignorira pa do najnovijih izjava RJ u kojima uopće ne spominje mogućnost da ostane u vlasničkoj strukturi uz navod da je ključno prihvatiti plan investicija i razvoja Diokija – naravno ukoliko HR vjerovnici to ne prihvate on ima nekoliko ulagača koji su zainteresirani.
Ministar nakon toga ponovno uskače sebi u usta!
….Ministar gospodarstva Đuro Popijač, koji posreduje između Diokija i vjerovnika, poručuje kako Ježić manipulira radnicima i kupuje vrijeme….
…..Banke će Ježiću dati zadnju ponudu, a u krajnjem slučaju jedna od banaka ima i hipoteku na dionicama Diokija…..
http://limun.hr/main.aspx?ID=747388
Dajle ministar optužuju RJ za manipulacije a u drugoj rečenici ministar POTVRĐUJE da je RJ altruist koji je i vlastite dionice založio za kredite kojima je obnovljena Dina Petrikemija!!!!!
Ako je i od ministra – previše je!
Pa Hanžeković je na REGATI OVAJ VIKEND MOGAO NAĆI PAR ZAINTERESIRANIH NAFTAŠA, FOND MENADŽERA kojima nije problem uložiti novce u Dioki. No treba prije riješiti pitanje dali će Dioki radi za HEP i INU ili će početi raditi za sebe.
Stoga – RJ će riješiti ovaj problem onako kako je najbolje za Dioki.
Ako je točna ministrova izjava da su dionice založene za pretpostaviti je da je u igri HAAB koji je najveći kreditor – oko 80 milijuna eura.
Za 50% dionica to je oko 300 kuna po dionici. HAAB nije bacao lovu u bunar – OMV bi u tom slučaju prigrlio ovo kao dar s neba!
Bravo kolege , jako zanimljive opservacije .
Zaista vjerujem da se zec krije upravo u tvom grmu …
Samo ne znam tko si ti …
Kad to otkrijem ćujemo se … [pray]
3. listopad 2011.| Danijela Jozić,VLM
Ježić ima strateškog partnera, ali to nije Čermak
Uprava je o aranžmanu s Terra Novom izvijestila sve vjerovnike, a rasplet bi trebao biti do kraja ovog tjedna
Vlasnik petrokemijske industrije Dioki Robert Ježić pronašao je strateškog partnera, ali to neće biti Crodux plin umirovljenog generala Ivana Čermaka, već kanadska tvrtka Terra Nova Royalty Corporation.
Najprije je u petak prijepodne iz Croduxa stiglo priopćenje u kojem Čermak navodi da se "ne namjerava upuštati" u priču s Diokijem i to zbog "postojećih vlasničkih odnosa, nedostupnih podataka o poslovanju i kretanja na tržištu…" S obzirom da se činilo da je general Čermak itekako zagrizao za Dioki, to je bilo iznenađenje. Nedugo potom Poslovni dnevnik dobio je potvrdu da je Robert Ježić (vlasnik 75 posto Diokija) pronašao partnera iz …
http://www.poslovni.hr/vijesti/jezic-ima-strateskog-partnera-ali-to-nije-cermak-187627.aspx
Je li to jedan paketić iz Ježićeve škrabice otišao?
Koliko – 5,10,15% –
Kako to da nema komentara?
Moj komentar vjerojatno ne zelis cuti… kupovanja vremena. Da je to neka cifra od 150 milijuna Eura onda bi se tu moglo pricati o nekoj ozbiljnosti, 15 milja je kap u moru. Dakle, show se nastavlja, pitanje kako dugo (ionako traje vec predugo)
daj savo ne laprdaj!!
ljudi nisu dobili plaću,,,ejjjjj,ne izazivaj,
nema plaće čovječe,a ti ponovo pišeš basne,
R.JEžić kupuje vrijeme!!
Moj komentar vjerojatno ne zelis cuti… kupovanja vremena. Da je to neka cifra od 150 milijuna Eura onda bi se tu moglo pricati o nekoj ozbiljnosti, 15 milja je kap u moru. Dakle, show se nastavlja, pitanje kako dugo (ionako traje vec predugo)
Čermak je govorio o 7,5% dionica – ako su ovi dali za toliko 12-15 milja eura ispada i više od 150 milja eura!
Drugo – tko se skriva iza te kompanije.
Ja misli da su Njemci – a to nas opet vraća na LNG terminal!!!