Sada je važno da radnici dobiju plaće – je li tako dečki?
Još ne vidim ništa na računu ,samo debeli minus [angry]
nas general ulaze 30-40 mil kuna u zamjenu za 10% jezicevih dionica sto iznosi 7,91% to znaci kada podijelimo cca 35 000 000 sa 303173 (7,91% dionica) ispada 115kn po dionici, znaci on smatra da vrijedi 115kn po dionici na burzi je po 60kn, e sada ko je ovdje lud, normalno da se kupuje po popustu od 50% pa to nema ni na rasprodaji
jel mislis da on to racuna sam? mene cudi od kuda uopce ta ideja da crodux udje? čemu to? zasto ne HEP poveca svoj udio za jos dodatnih tih 7,5%?
nas general ulaze 30-40 mil kuna u zamjenu za 10% jezicevih dionica sto iznosi 7,91% to znaci kada podijelimo cca 35 000 000 sa 303173 (7,91% dionica) ispada 115kn po dionici, znaci on smatra da vrijedi 115kn po dionici na burzi je po 60kn, e sada ko je ovdje lud, normalno da se kupuje po popustu od 50% pa to nema ni na rasprodaji
jel mislis da on to racuna sam? mene cudi od kuda uopce ta ideja da crodux udje? čemu to? zasto ne HEP poveca svoj udio za jos dodatnih tih 7,5%?
[/quote]
Preinteligentan je Ježić da se sastaje s nekim dok je istovremeno s njim na sudu!
Ne zaboravite da je zbog Mravkove izjave a i izjava još nekih direktora državnih kompanija, pa čak i od strane HDZ-a za BMW, Ježić odgulio 4,5 mjeseci istražnog!
Sada su protutužbe na redu – i za Janaf I za HEP!
A ZA Sve napakirane istrage – to će vjerojatno ići privatna tužba!!!
Sada je očito da se iza krinke zaštite Ine u biti udaralo na Dioki!
Prljavim sredtvima se htjelo to preuzeti.
Dakle – nema tu razgovora face-to-face – a Čermak je posrednik, ili ima ulogu miritelja, u tim razgovorima i potencijalni ulagač u Dioki dd! A po Čermakovoj izjavi Ježić nije protiv da Crodux uđe kao manjinski dioničar.
Glede Teme smanjenje temeljnog kapitala – povećanje temeljnog kapitala poručio bih da se pročita ZTT!!!
[/quote]
Preinteligentan je Ježić da se sastaje s nekim dok je istovremeno s njim na sudu!
Ne zaboravite da je zbog Mravkove izjave a i izjava još nekih direktora državnih kompanija, pa čak i od strane HDZ-a za BMW, Ježić odgulio 4,5 mjeseci istražnog!
Sada su protutužbe na redu – i za Janaf I za HEP!
A ZA Sve napakirane istrage – to će vjerojatno ići privatna tužba!!!
Sada je očito da se iza krinke zaštite Ine u biti udaralo na Dioki!
Prljavim sredtvima se htjelo to preuzeti.
Dakle – nema tu razgovora face-to-face – a Čermak je posrednik, ili ima ulogu miritelja, u tim razgovorima i potencijalni ulagač u Dioki dd! A po Čermakovoj izjavi Ježić nije protiv da Crodux uđe kao manjinski dioničar.
Glede Teme smanjenje temeljnog kapitala – povećanje temeljnog kapitala poručio bih da se pročita ZTT!!!
[/quote]
A ovo se itekako uklapa u gore navedeno……uz plinsko poslovanje ja bih dodao i HEP ali i PLINACRO koji visokim tarifama za transport plina i za skladištenje plina reketari gospodarstvo!
29. rujan 2011.
Linić: Kosor najodgovornija za prodaju braniteljskih dionica Ine Molu
SDP-ov saborski zastupnik Slavko Linić optužio je premijerku Jadranku Kosor kao najodgovorniju što je sedam posto dionica Ine iz Fonda hrvatskih branitelja prodano Molu i toj mađarskoj kompaniji prepuštena upravljačka prava u Ini, a očekivao je da vlada izmjene Zakona o privatizaciji Ine danas neće uputiti Saboru, već u Bruxelles.
….Premijerka, dodao je, ništa ne govori ni o ugovoru o plinskom poslovanju, koji je, ocijenio je, nanio enormne štete hrvatskom gospodarstvu. "Onog trenutka kada ona o tome otvoreno porazgovara onda ćemo doći do pravih istina, a to što se pokušava prati za svoju lošu savjest, tu joj nema pomoći", poručio je Linić…..
Počelo se stručno i o pravom temama!
pa nije valjda prodao da uđe ovdi….
Vaš link
… iako se postojećem vlasniku nudi 8-10 % o on je tražio 20-25% ode će vjerojatno pasti dogovor negdje između …za očekivat je 15 mil novi dionica… firma ostaje doma, idu investicije … to je ekipa iz iste stranke
Možete se koligo god truditi – računati – pisati —-RJ će reći zadnju!
Sada je važno da radnici dobiju plaće – je li tako dečki? [cool]
Ovaj dio posta podržavam 100%, zbog prve izjave sam i pomalo tužan, a zbog druge sam pogotovo tužan, dok se oni kokošare tko će više pokrasti radnici naravno ispaštaju, nažalost ni prvi put a sigurno niti posljednji.
… iako se postojećem vlasniku nudi 8-10 % o on je tražio 20-25% ode će vjerojatno pasti dogovor negdje između …za očekivat je 15 mil novi dionica… firma ostaje doma, idu investicije … to je ekipa iz iste stranke
Vlasniku se nudi……smiješno do bola!
Pročitajte Zakon o trgovačkim društvima pa onda nudite svoje viđenje i svoje dileme.
Pogledajte i bilancu Dioki dd!
Ponavljam – kapital i rezerve 708 milja kuna – NEREVALORIZIRANO – toliko vrijedimo u STEČAJU – a to je 190 kuna po dionici.
Vlasniku se nudi……smiješno do bola!
Pročitajte Zakon o trgovačkim društvima pa onda nudite svoje viđenje i svoje dileme.
Pogledajte i bilancu Dioki dd!
Ponavljam – kapital i rezerve 708 milja kuna – NEREVALORIZIRANO – toliko vrijedimo u STEČAJU – a to je 190 kuna po dionici.
[/quote]
sava"lupeta" ali mi sde čini da ima smisla njegovo lupetanje
ova trakavica neče s završiti tako na brzaka
očigledno da ekipa s banskih dvora nežele vidjeti ježiča ali ovaj"hohštapler" je pametniji od njih
nude mu ništa a on ima 75% vlasništva
čiji je adria oil ? popijačev
najnezgodnije je što pogoni stoje dugovi se gomilaju a i radnici nemaju platu pa bi mogli malo krčki most zatvoriti
neznam dali se isključuje struja po najavi danas u ponoč?
danas je skup plastičara možda se potpiše kakav ugovor sa kosookima a možda se nađe strateški partner
a možda kao u jednoj poslovici :možda propadne kraljevstvo,možda umre kralj a možda i konj progovori
pričekajmo da se dečki iz organizacije (ovaj pardon, zajednice) dogovore. valjda ce đuro, ivan, robi i ostali znati kud i kako s nekadasnjim vlasnistvom gradjana RH. Nego, kad smo kod apsurdne konstrukcije da se "vlasniku nudi", što se nudilo građanima RH buduci da su oni bili vlasnici Dioki-a nekada? Kako to da se nije ponudila dionica po glavi stanovnika, a da je drzava osigurala najbolje kemicare, strojare, ekonomiste itd…da stvaraju dobit i cuvaju nacionalne interese? Ima li to kakve veze s demokracijom koja ponekad slučajno ubaci i kompetenciju kao kriterij? zasto radnici ne uđu sa tih 7,5% unutra? nek im firma da kredit kao u "zlatna vremena" managerskih kredita, evo 30 mil kn svjezeg kapitala. Mozda bi se i radnici htjeli malo "omrsiti" ako ce dioki procvjetati. Mozda trebaju traziti hrvatski san, traziti vise od plaća, ako neki mogu okrenuti milijarde, valjda i mali radnik dioki-a zasluzuje zaraditi svoj prvi milijun na trzistu kapitala?
Nekako mi se čini, da će danas, ako ne sjedne plaća, mnogi potražiti drugo rješenje.
Zašto danas.
Zato, jer će se mnogima pogasiti minusi na računima.
Jednom, kad se taj kadar raziđe, ni bog više neće pokrenuti ta postrojenja.
Ima ljudi na burzi, ali, ko će to znati i moći?
Bez tih ljudi, ta postrojenja ne vrijede ništa.
Onima, koji se sad glođu oko ove kosti, to ne znači ništa.
I to je dokaz njihove pohlepne kratkovidnosti.