DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

molio bih forumaše da pišu kraće tekstove i da riječi zamijene brojevima.

-400 kom DIOKI

A kad si bio kupio…prosim lepo
[/quote]

Taj dan kada je licitirao s kupovinom 400 komada na 42 ja sam ih kupio!
No pustio sam ga da laže jer na forumu velika većina laže o svojim ulaganjima!
[/quote]

Ma ne lažu oni,nego zaobilaze istinu

E sava, pa jasno je i meni da dioki d.d. ima više imovine nego vlastitog duga, nisam slijep, al tebi nije jasno da je stvar tako banalna kako ti pretpostavljaš ježić se ne bi ni sekunde znojio skupa s upravom već bi prodali dio imovine, nadmirili tražene dugove i ćao đaci.

Al iz svega se jedino da zaključit da je ježić korneriran, da mu se ostavlja sve manje manevra za djelovanje. Ko i zbog čega tako utječe na njega i firmu je možda pretenciozno za pogađat, al očito ima igrača koji imaju i znanja i razloga ga tako stjerat u kut i očito je da se isti naslanjaju na dugove Dioki Grupe koji su vrlo blizu ukupnoj imovini grupe.

Tko zna, možda je baš HEP formalno pravno zatražio blokadu čitave Grupe na osnovu duga Diokija d.d! Ni prvi ni zadnji koji bi tako odveo neku Grupu u stečaj, mogu ti nabrojat slične primjere iz nedavne prošlosti!

Druga stvar, pa ova je uprava skupa s idejnim vođom napravila sve te silne gubitke, dakle očito nisu spremni vodit tako veliku tvrtku i očito je da se traži micanje tih ljudi s vrha vlasničke pozicije. Il to il stečaj.

Na kraju krajeva, zar ti nije jasno da ježić sad važe da li prihvatit smanjenje svog udjela sa 75 posto ( 180 mil kn ) na 7,5 posto ( 30 mil kn ) il čekat neki drugi rasplet situacije dok mu trvtka iz mjeseca u mjesec stvara gubitke i opasno se naginje k stečaju? Dakle, da li je bolji vrabac u ruci il golub na grani, i to golub koji je raširio krila spreman da odleti?

Slažem se da su svi dioničari u takvoj priči popušili, i mali i veliki, al to je tako. Teško se može iznaći vjerojatno u ovom trenutku rješenje kojim bi se smanjio toliki dug Grupe osim predloženog restrukturiranja.

I da, može ježić procjenjivat tvrtku koliko god želi, i naravno da se bori za još neke ustupke kojima bi izvukao dodatnu lovu, al to neće dovest do toga da će tvrtka s tim novim dionicama vrijedit u vrh glave 50-ak i nešta milijuna eura, od čega će svi dosadašnji dioničari uključujući i njega samog posjedovat desetinu!

never surrender

vec smo na 14% +, europa grabi gore izgleda da su procurile informacije da ce biti sve prihvaceno e sada je samo na nama da drzimo gace [wink]

ne mari za male stvari i ostat ce male

vec 6,2% u plusu, mislim da bi danas mogli preko 70 potegnuti, jos kada merkelica i njen kabinet usvoje plan o fondu za spasavanje sada prijepodne onda sljedi raketa na svim dionicama (moje misljenje)

Bundestag A NE KABINET!

Meni je važniji Günther Oettinger iako mislim da je to formalnost.
A rado bi vidio o svjedočenje RJ.

Vikend će donijeti konačan rasplet – šteta što Sabor jučer nije izglasovao skidanje imuniteta – danas bi bilo sve jasno!

vec 6,2% u plusu, mislim da bi danas mogli preko 70 potegnuti, jos kada merkelica i njen kabinet usvoje plan o fondu za spasavanje sada prijepodne onda sljedi raketa na svim dionicama (moje misljenje)

Bundestag A NE KABINET!

Meni je važniji Günther Oettinger iako mislim da je to formalnost.
A rado bi vidio o svjedočenje RJ.

Vikend će donijeti konačan rasplet – šteta što Sabor jučer nije izglasovao skidanje imuniteta – danas bi bilo sve jasno!
[/quote]
ma to je kao nje kabinet [smiley], nije doneseno skidanje imuniteta ali je rasprava bila odlicna [thumbsup], zato i mislim da ce dionica preko 100 kn do vikenda, spasavaj du.. bez obzira na cijenu sto i vidimo, u plusu smo 17.4% i idemo dalje

ne mari za male stvari i ostat ce male

zašto je zaustavljeno napredovanje?

Kune nisu problem, kuna nema

ovo ima samo na ZSE, ha ha ha

@loto

To kupuju jedan il dvojica…i to vjerojatno oni koji imaju par tisuća dionica…i vjerojatno isti ti i hvale ovu dionicu. Onaj ko najviše "skrbi" za dobrobit dionice i malih dioničara je u pravilu onaj koji ih svojom pričom dovodi u zabludu.

Al doći će sve na svoje bez brige.

Ako je itko imalo pametan okanit će se ovakvih špekulacija, a ko voli rizik u kojem će najvjerojatnije pogubit novce samo nek špekulira s njima.

never surrender

Drži se činjenica – ne nasjedaj tisku i raznim poluinformacijama.
Činjenice su BV od oko 190 kunica, LIKVIDNOST tj vrlo velika neoperativna imovina…
A ako Djuro ne riješi ovaj slučaj mogla bi ga riješiti Austrija putem HAAB-a ato bi bila velika sramota za nas. Ali bi bilo ODLIČNO za dioničare.

@peromađar
neka digne tko hoće , samo da uvalim svoju siću i izađem sa što manjim gubitkom [proud]

Kune nisu problem, kuna nema

Podjsećaju me na onu ekipu iz validusa sa komentarima…pričekajte još malo kad dođe to i to…pričekajte iduću obavijest na zse…čeka se vijest o ovom i ovom…kad sad krene metla neće stat rast i sl.

Za to vrijeme se ekipa rajca dok se druga ekipa iskrcava…naravno rezultati se vide iz priloženog.

Nek mi neko navede jednu špekulantsku dionicu kojoj je prijetio stečaj i čija je priča dobro završila il na tragu da dobro završi.

Evo ja ću nabrojat par njih koji dokazuju upravo suprotno: dkvs, mgma, hgsp, vlds, ingr.

never surrender

New Report

Close