DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

netko se pošteno istresao

prema tome znamo da ide jos gore, prije je bilo sveukupno na kupnji oko 1700-2500 kom a sada u danu prode 6000kom, ide to i vise od 60kn, po mojoj procjeni moglo bi do 110kn, (moje razmisljanje)

ne mari za male stvari i ostat ce male

Slažem se, nema tu klasične panike, nema tu glupih investitora, većina zna što radi, ja mislim isto da je to tek krenulo gore

Puno kalkulirate i špekulirate oko cijene dionice na temelju površnih, neslužbenih, neprovjerenih informacija i natpisa, a koliko vidim, većina s jedinim ciljem da cijenu dionice rušite.

Postavljam si pitanje zašto (nakon dva-tri dana rasta cijene) najveći dio postova upozorava na pad cijene dionice? Zar nema niti jedne kombinacije koja bi mogla potaknuti rast, bez obzira na trenutnu sumornu situaciju i velike obveze prema vjerovnicima?
Mislim, čemu odjednom tolika briga nakon što su najgore vijesti prošle (mogući stečaj)?

ekipa nije kupovala na 38 jel im je bilo skupo, sada je na 60 i sada im je na 90 ce mislit mozda sam se malo zaj.. sto nisam kupio, ali me fascinira ekipa koja je javno rekla da nema dionice i da ih nenamjerava kupiti ali ipak druka za pad, kontam da je to ekipa iz drzavne uprave koja nema sta radit [lol]

Sever Drago je potpuno izašao sa 4200 kom, Filipović M skratio poziciju za skoro isto toliko ….

Aj vidi malo bolje, nije Sever prodao već ga je prestigla Credo banka koja skuplja.To si ispusti za komentirati.

meni ovo pari ko novi slučaj hgspota digli su cjenu a kasnije drop
misli da s ćinjebicom u FA je dionica preskupa
i mislim da će se prečo,iti na male ulagaće
to je samo moje mišljenje
pa pobogu bvsp je niti 6 kuna
pa nije to ina pa da se trđi 7 puta više od knjigovodstvene

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

Ako pričamo o Diokiju, a ja mislim da jesmo, BV je preko 190 kuna po dionici.
Prpvjeri – dakle nismo ni na 1/3 BV – što je raritet na ZSE.
Večina dionica na ZSE se trži po višestruko većoj cijeni od knjigovodstvene.

[/quote]

Ma daj, a koji je forward Bv odnosno P/Bv?

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

A mene fascinira kako neki ovdje bez suvislih argumenata popuju drugima.

Kolega airfire, kad se okrene retorika, dobije se ista il još bolja priča.

ekipa nije prodavala na 120 kuna jel im je bilo jeftino, sada je na 60, pa na 10 će mislit možda sam se malo zaj… šta nisam prodao, al me fascinira ekipa koja je zaglavila u dionicama i da ih sad namjerava prodat ali ipak druka na rast, kontam da je to ekipa koja je nije imala pametnijeg posla već je danima visila na forumu i pušila priče kako je ovo perspektivna dionica.
[lol]
[bye]

never surrender

[/quote]

Ako pričamo o Diokiju prema zadnjem financijskom izviješću je book manji od 10 kuna po dionici a nikako 190. Zaista neznam odakle vadite vaše informacije.

Book znači knjigovodstvenu vrijednost.
Knjigovodstvena vrijednost je jednaka kapital podijenjeno na broj običnih dionica.
Kapital je jednak ukupnoj imovini minus ukupne obveze.

Vrlo jednostavnom osnovnoškolskom matematikom izračunamo da je kapital izuzetno nizak, da je knjigovodstvena vrijednost izuzetno niska ( nekoliko kuna ) i da je p/b izuzetno visok a idelano bi trebao imat vrijednost 1.

Ukratko rečeno, ta knjigovodstvena vrijednost ( book ) je točno onolika koliko bi svaki dioničar dobio da se trenutno likvidira ova firma. I po tome vjeorojatno predstavlja trenutno najtočniju vrijednost ove dionice.

never surrender

[/quote]

Ako pričamo o Diokiju prema zadnjem financijskom izviješću je book manji od 10 kuna po dionici a nikako 190. Zaista neznam odakle vadite vaše informacije.

[/quote]

Evo odavde!
http://zse.hr/userdocsimages/financ/DIOK-fin2011-2Q-NotREV-N-HR.pdf
I slažem se da je idealno 1!
Ne petljaj u ovo konsolidirano izvješće.
Uostalom šta ti znaš koliko vrijedi Adriaoil SPA.
A temeljni kapital je 2 milijuna kuna.
Dioki Holding AG ima temeljni kapital 3,6 milijuna franaka a drži 75,91% dionica Diokija.

Kolega cone, koji dio teksta iz navedenog niste razumjeli?

Prihvate li vjerovnici program restrukturiranja, četiri banke i HEP postale bi većinski vlasnik Diokija s udjelom od 80 posto, umirovljeni general Ivan Čermak postao bi manjinski dioničar s udjelom oko 10 posto, dok bi udjel dosadašnjeg većinskog vlasnika Roberta Ježića pao ispod 10 posto.

Ne govori se o vlasništvu ježićevih dionica, vlasništvu vlastitih dionica ni o vlasništvu ikakvih drugih udjela, govori se o vlasništvu ( a s time i udjela u vlasništvu ) čitave firme Dioki!

Glupo je sad izvrtat riječi, uostalom i nelogično. Pa ne može se dug prelamat samo preko dionica većinskog vlasnika il vlastitih dionica firme, dug se prelama preko čitave firme, dakle svih dionica.

ok, slazem se. postoje dakle dva scenarija kao rubni slučajevi i nekakav mix. ili 330-340 mil kn za 2,664325 mil dionica holdinga bez izdavanja novih dionica ili drugi slucaj (to je ovaj o kojem vi pisete, "prelamanje preko svih" gdje bi se izdalo 26 milijuna dionica po 12-13 kn). Ukoliko je to poanta novinara koji su prenjeli info da se jezica namjerava staviti na 10% udjela (mislim na dioki holding ag, 3 mil dionica /30 mil dionica, ukazuje na potrebu izdavanja 26 mil dionica). To ne bi bilo fair prema malim dionicarima koji su izgleda najveci optimisti u ovoj drzavi koji kupuju trenutno po 55 kn. Ne znam za neki mix scenarij, ali ova cijena na burzi je kao nesto izmedju dva svenarija. Ta cijena nije mozda losa, jer stanje bilance nakon toga tesko je razumjeti a kamoli predvidjeti buducnost.

A mene fascinira kako neki ovdje bez suvislih argumenata popuju drugima.

Kolega airfire, kad se okrene retorika, dobije se ista il još bolja priča.

ekipa nije prodavala na 120 kuna jel im je bilo jeftino, sada je na 60, pa na 10 će mislit možda sam se malo zaj… šta nisam prodao, al me fascinira ekipa koja je zaglavila u dionicama i da ih sad namjerava prodat ali ipak druka na rast, kontam da je to ekipa koja je nije imala pametnijeg posla već je danima visila na forumu i pušila priče kako je ovo perspektivna dionica.
[lol]
[bye]

kolega premotajte forum malo unazad meni se osobno neda (je…. neda mi se) i vidjet cete da sam najavio pola mjeseca unaprijed objavu sta se desava, to znaci da ste mogli ljepo kupiti i zaraditi, slobodno prolistajte forum i nadite moj post, sada vam govorim da ce cijena na 110-130kn, odakle ja imam inf. nemogu vam rec ali vam dajem, normalno da ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju vec popijem pa zaj……
[proud]

New Report

Close