Kolega, Novi002 – donosite nam sreću. Molim vas kupite malo Diokija svaki dan!!! [smiley2] Inaće, izuetno mi se sviđa vaš potpis. Tako je jednostavan, a tako istinit. Imate moje duboko poštovanje!
Hvala kolega!!
Novi sam u ovome svemu, ali sam stvarno dosta naučio od vas svih, godinu i pol sam bio u fondovima, sad krenuo u ovo…
A potpis, prvi ga puta čuo tamo davne 98, na faxu od jednog profesora…
ne znam, malo mi je čudno, ali ako su točni podaci, onda je prodaja porasla duplo u odnosu na prošlu godinu što je skoro pa nevjrojatno…doduše porasli su i troškovi, ali svejedno, rast organskih prihoda od 100% je fenomenalan…onaj tko je radio u biznisu zna da je uvijek lakše rezat troškove nego dizat prihode…ipak mislim da tu nešto brojke ne štimaju….
u nekoliko navrata sam citao da im je cilj 2009 godine povecati proizvodnju na 500 000 tona a samim time i prihode na preko tri i pol milijarde kuna. Ovo je samo potvrda da cvrsto i sigurno idu ka zacrtanom cilju.
Solidan 1H izvještaj Diokija,Višestruko povečanje prihoda,nakon par stotina milijuna kn gubitka u prethodnim godinama počeli su poslovati pozitivno.Veliki investicjski ciklus je u toku…još da i službeno procuri vijest o LNG terminalu na njihovomzemljištu u Omišlju i eto nas na cca 1000kn.
Ina danas u Vjesniku objavila uvjete za povlastene kupce plina (HEP, Petrokemija, Dioki, komunalci, toplane…).
Cujem da Dioki bas nije presretan predlozenom cijenom…[smiley10]
povečanje proizvodnje, povečanje prodaje, povečana dobit, velika ulaganja u proizvodne kapacitete, zaokruživanje tehnološkog lanca proizvodnje plastike, pa može li bolje????Vaš link[smiley2][smiley2]
DINA uvodi napredne tehnologije
Potpisana suradnja između DINA Petrokemije i kemijskog fakulteta u Zagrebu
U skladu s trajnim opredjeljenjem za očuvanje okoliša te zdravlja i sigurnosti zaposlenika, DINA-Petrokemija pokrenula je suradnju s renomiranim znanstvenicima i stručnjacima s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije radi uvođenja naprednih tehnologija obrade otpadnih voda. Suradnja će se ogledati u nizu istraživanja kojima će se utvrditi jedan ili više procesa naprednih oksidacijskih tehnologija za obradu otpadnih voda. U projektu će sudjelovati istraživačke grupe Laboratorija za Eko inženjerstvo, Zavoda za polimerno inženjerstvo i organsku kemijsku tehnologiju, Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, a surađivat će se i s međunarodnim ekspertima za Corona reaktor; uređaj s visokonaponskim električnim izbojem koji se koristi za razgradnju slabo biorazgradljivih tvari u otpadnim vodama.Takav sustav bio bi jedinstven u Hrvatskoj i mogao bi se koristiti i kao ogledni poligon za studentske, diplomske, specijalističke i doktorske radove Fakulteta. Tim putem će se, uz doprinos očuvanju okoliša, realizirati i transfer znanja, suradnja između sveučilišta i industrije kao i poticanje znanstveno-istraživačkog rada u industriji. DINA-Petrokemija kontinuirano ulaže u sustavno planiranje svih čimbenika kod pokretanja novih proizvodnji kako bi se odvijale po visokim sigurnosnim i ekološkim standardima. “Rješavanje problematike otpadnih tokova jedan je od koraka u održivom razvoju DINA-Petrokemije kao važnog gospodarskog subjekta u županiji i Republici Hrvatskoj. Također, unaprjeđenje stanja okoliša i očuvanje ekosustava temelj su zdravog razvoja cjelokupne zajednice. Upravo iz tog razloga, implementacija najbolje trenutno raspoložive tehnologije u naše proizvodne procese okosnica je strategije poslovanja na razini DIOKI Grupe”, izjavio je Emil Mandekić, direktor DINA-Petrokemije d.d.
(pd)
Ina danas u Vjesniku objavila uvjete za povlastene kupce plina (HEP, Petrokemija, Dioki, komunalci, toplane…). Cujem da Dioki bas nije presretan predlozenom cijenom…[smiley10]
pregledano sam Vjesnikovu rubriku gospodarstvo za 31.07.2007. godine, ni riječi o cijenama plina za povlaštene kupce evo i linkaVaš link
Ali evo pronašao ugovor na stranicama INE linkVaš link
Trenutno izgleda da polugodišnji izvještaj nije bio dovoljan za skok ove dionice prema zasluženim razinama,ali objava lokacije o LNG terminalu na Krku u Omišlju na zemljištu Diokija će biti trigger na ovoj dionici.
Ovdje fundamentalno treba gledati P/S, a nikako P/E jer je za njega još rano( do jučer su bili gubitaši).
Sve u svemu netko ovdje kontrolira cijenu ,a tehnička analiza daje BUY SIGNAL.
[color=blue][b]url]http://www.poslovni.hr/49847.aspx[/url[/b][/color]
rezultati odlični, perspektiva još bolja.