DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

jučer beovič kaže nečemo isključiti struju
danas službeni dopis isključujemo struju
danas čermak kupuje dioki
ako ga prihvate vjerovnici
a oni su ga navodno redložili
dioki službeno ništa nezna o preuzimanju
čermak se kao izjasnio
jedino robija nigdje akoliko mi je poznato bez njegovog pristanka NITA
NA ISTINU ČEMO PIČEKATI DO PETKA PA ŠTA BUDE!!!

Hvala kolega Savo, već sam se prestrašio, dobro da nisam rasprodao

za tebe je najbolje da sad prodaš….
[/quote]
—prodati ću ovakvima poput tebe u pravo vrijeme [proud]

Kune nisu problem, kuna nema

……

Kupaca ne manjka – što znači da je roba prvoklasna.
A cijena na ZSE debelo debelo ispodstečajna!
A meni je čekanje u krvi. Zašto bi se do petka bilo što trebalo dogoditi osim što bi u Brusselu trebala preksutra pasti skoro pa definitivna odluka o LNG terminalu na KrKu.
Meni ste se izrugivali kada sam spominjao 2 milijarde kuna a sada i HRT o tome govori.

Glede njegove visosti RJ – VJEROJATNO s konzultantima provodi posljednja dubinska snimanja I RAZGOVORE S POTENCIJALNIM INVESTITORIMA, ne zaboravite ni kogeneraciju i rekonstrukciju na Žitnjaku, a u slobodno vrijeme, navodno, piše Zakon o zabrani preuzimanja Diokija. Pa će Zakon u saborsku proceduru skupa s Zakonom o zabrani preuzimanja Ine.
Navodno će u ime Vlade Zakon predložiti veliki poklonik Uprave Diokija i njegove malenkosti RJ, ministar Djuro Popijač, poznat po tome što je obećavao puno investicija i veliki rast gospodarsttva a nije ispunio ni jedno ni drugo!

meni sve ovo izgleda kao jedna dobra predstava ili igrokaz. nema mi logike , ali nema veze. dioki i dina su izgubile kredibilitet u poslovnom svijetu , a u cilju vraćanja istog trebalo bi se riješiti svih aktera i uzročnika. mislim da nas čeka jedan veliki pad prije uspona ! optimisti sretno vam želim, nadam se da ste u pravu.

jučer beovič kaže nečemo isključiti struju
danas službeni dopis isključujemo struju
danas čermak kupuje dioki
ako ga prihvate vjerovnici
a oni su ga navodno redložili
dioki službeno ništa nezna o preuzimanju
čermak se kao izjasnio

Plaće nema, deblokade nema, a pregovori trajuuuu…
Večeras u HRT dnevniku Popijač ŠUMOM: "… mora prihvatiti uvjete koje vjerovnici stavljaju pred njega a to znači da se očekuje da on izađe iz kompanije", a Ježić DRUMOM: "… s moje strane ne postoji nikakva prepreka…i ne vidim zapravo, što je najvažnije, razloga da ne radimo".
Popijač nažalost nije Putin pa se Ježić može cjenkati. Do kada?

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/150724/cermaku-i-Jezicu-po-deset-posto-Diokija.html

Dosadašnjem većinskom vlasniku Robertu Ježiću … ostalo bi manje od 10 posto vlasništva u Diokiju.

Jel netko od aktualnih dionača pokušava riješiti ovu enigmu? Kako Ježiš sa 7x posto spada na manje od deset posto, a istovremeno dionica skače sa 4x na 1xx kuna?

Jel ima tu neka povlaštena emisija dionica u kojoj Ježićeve gube, a one malih dionačara skaču?

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/150724/cermaku-i-Jezicu-po-deset-posto-Diokija.html

Dosadašnjem većinskom vlasniku Robertu Ježiću … ostalo bi manje od 10 posto vlasništva u Diokiju.

Jel netko od aktualnih dionača pokušava riješiti ovu enigmu? Kako Ježiš sa 7x posto spada na manje od deset posto, a istovremeno dionica skače sa 4x na 1xx kuna?

Jel ima tu neka povlaštena emisija dionica u kojoj Ježićeve gube, a one malih dionačara skaču?
[/quote]

Evo ti kalkulasije ugrubo. Trenutno ima cca 4 miliona akcija od cega je Jezurka vlasnik cca 3 miliona. Unose se potrazivanja verovnika (banke + hep) u visini 300 miliona dinara za sta se izdaje 30 miliona novih akcija po 10 dinara. Brko uplacuje 40 miliona kesa za sta dobiva 4 miliona novih akcija. Na kraju balade imas 38 miliona akcija od cega 30 drze banke i hep (cca 80 odsto novog kapitala), 4 miliona komada ili cca 10,5 odsto drzi brko, a 3,5 mil. komada Jezurka sta je cca 7,5 – 8 odsto novog kapitala. Svi ostali, dakle postojeci drze 1 mil. akcija ili do cca 2,0 odnosno 2,5 odsto buduceg vlasnistva kompanije. Ovo je moje vidjenje uz moguca manja odstupanja. No, tek cemo videt kako ce da izgleda zavrsni racuna. Prijatno.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Uskoro odluka od restrukturiranju petrokemijske tvrtke
Ivan Čermak blizu ulaska u vlasništvo Diokija

Pogledaj sve iz: Gospodarstvo
Pogledaj sve vijesti

Ivan Čermak, Foto: D. KOVAČEVIĆ
Ivan Čermak, Foto: D. KOVAČEVIĆ
Autor: Bojana Mrvoš Pavić
Objavljeno: 27. rujna 2011. u 18:38
Vezano

Plan je tvrtke Crodux plin Ivana Čermaka da preuzme 20 do 25 posto vlasništva Diokija, te da počne operativino upravljati poduzećem jer ga želi ponovo »osoviti na noge«

Kroz najviše tjedan dana vjerovnici Diokija, prije svega velike banke, trebali bi se izjasniti prihvaćaju li plan restrukturiranja Diokija kojeg je izradila tvrtka Crodux plin generala Ivana Čermaka, zainteresiranog za ulazak u ovo petrokemijsko poduzeće.

Po tom planu, kako je Novom listu kazao Čermak, Crodux plin bi preuzeo dvadeset, do 25 posto vlasništva u Diokiju, i počeo operativno upravljati poduzećem.

– To još uvijek nije, kako su prenijeli mediji, gotova stvar, budući da je na vjerovnicima tek donošenje konačne odluke.
Dio biznisa

Postoji konsenzus Vlade, oporbe i vjerovnika da se Dioki spasi, da nastavi proizvodnju, a na vjerovnicima je sada da naš plan restrukturiranja prihvate, ili odbiju. Ako ga prihvate, otvara se mogućnost da ja uđem u Dioki, a ukoliko ga ipak odbiju, jer imaju neku drugu opciju, to je njihovo pravo, ističe Čermak.

Njegova je tvrtka, kaže, predložila, i izradila plan spasa Diokija te ga prezentirala ostalim stranama jer žele da se to poduzeće ponovno »osovi na zdrave noge, i krene ispočetka«.

– Dioki nas zanima, jer je dio našeg biznisa. Imamo ljude koji znaju raditi posao, i imaju viziju kako spasiti, i pokrenuti ovo važno petrokemijsko poduzeće, kaže Čermak, napominjući kako je sada najvažnije izbjeći Diokijev stečaj.

U razgovorima je, dodaje, sudjelovao i Robert Ježić, većinski vlasnik Diokija, a sve će se, zaključuje, rasplesti ako, i kad, vjerovnici daju svoje »zeleno svjetlo«.

– Razgovarali smo o ovom načinu restrukturiranja u nekoliko navrata, i ja podupirem bilo koji oblik restrukturiranja koji Diokiju garantira nastavak proizvodnje i završetak započetih poslova, potvrđuje i Ježić. Koliki bi udio u Diokiju ostao Ježiću, za sada nitko službeno ne napominje.
Svježi kapital

Prema neslužbenim informacijama koje prenosi T-portal, plan restrukturiranja donekle se razlikuje od Čermakove najave i predviđa da kroz zamjenu svojih potraživanja za udjele u Diokiju, novi većinski vlasnici postanu četiri banke – Zaba, Hypo, RBA i Erste banka te HEP.

Za oko 300 milijuna kuna potraživanja dobili bi vlasnički udjel od oko 80 posto. Čermak bi pak u Dioki ušao sa svježim kapitalom od 30-40 milijuna kuna, za što bi dobio manjinski vlasnički udio od oko deset posto, navodi T-portal, uz zaključak kako bi isto toliko, deset posto, ostalo i Ježiću.

U međuvremenu, proizvodnja u Diokiju, u oba pogona, i na Krku i u Zagrebu, stoji u potpunosti.

Radnicima u oba pogona, za njih oko 850, isplaćeni su doprinosi, no ne i plaće za kolovoz, za čiju isplatu rok ističe 30. rujna. Prema riječima Josipa Pavelića, sindikalnog povjerenika u Diokiju, za neto plaće radnicima u oba pogona treba sedam milijuna kuna, što bi se namaknulo kroz svega četiri dana proizvodnje. Iz tog razloga radnici, koji već desetak dana dolaze na posao u ugašene pogone, još jednom apeliraju na državu, odnosno HEP, da odblokira račun poduzeća, kako bi se proizvodnja nastavila. kraj teksta

Tko je ovaj Pavelić? Kako je on došao do računice da za 4 dana Dioki može do 7 milijuna kuna? Jel misli prihoda ili zarade? Što god misli računica mu ni približno ne valja, nadam se da nema neku rukovodeću funkciju u firmi…

A i ovo s Čermakom… da on nije u nekom dealu s Jezicem pa da se nastave ovakve financijeske kombinacije kao i do sada? Ili ima neke ozbiljne igrace iza sebe? Sve mi je to nejasno…

I šta oni apeliraju na HEP da da odblokira racun pa da se proizvodnja nastavi… kako ce se nastaviti, ne moze se nastaviti dok se situacija ne sredi. Trebaju apelirati na HEP i ostale da sto prije naprave sto su naumili pa da firma krene dalje u (nadajmo se) normalnom obliku sa normalnim poslovanjem.

ovo šta oni sad rade , to je sve čista kozmetika !vladi pred izbore nije u interesu još jedan skandal (kako je ježić u vrijeme pretvorbe dinu dobio za jednu kunu , koji su sve političari kumovali itd . ), a pogotovo im ne treba još jedan stečaj , odkazi i radnici bez plaća na ulicama . ovo što se sad radi nije riješenje problema i agonije za radnike dine i diokija. ako su dina i dioki od nacionalnog interesa kao što je rekla i kosorica , zašto se bankama ostavlja 70-80% dionica ( da , banke jesu kreditori ali mi govorimo o nacionalnom interesu , zašto država nije preuzela) kad je bankama u interesu jedino prodati ( a to će se i desiti, s prvom prilikom poslije izbora) , zašto je ježić na slobodi i pregovara " koliko će mu dionica ostati i pod kojim uvjetima. na kraju krajeva U ČIJE IME ON PREGOVARA! GDJE SU NOVCI KOJI SU POKRADENI IZ DINE I DIOKIJA? . KAD SMO KOD NOVACA, da je državi u interesu i da je od nacionalnog interesa siguran sam, da bi se ti strani računi pronašli a novci vratili i da bi oba dvije lokacije već radile .zašto bi čermak za 10% i 30-40 mil kuna izvlačio ove firme kad njega zanima samo plinski posao konkretno lng na krku , zato i ulazi u ovaj posao. on je u lng uložio a ne u dinu i dioki i ne mojte se zavaravati jer taj plinski posao će biti izdvojen od dine i diokija. za ovo bi u narodu rekli " DRŽI VODU DOK MAJSTORI ODU "

New Report

Close