DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Čermaku 10% DIOK.ija za 30-40 mil kuna…..koliko je to po dionoci, 30-40 kuna?

A matematike Bože dragi!
10% od 75,91% je 7,591% ili oko 300k dionica.
Pa kada preraćunaš cijena je od 100 do 130 kuna po dionici!
Slično dobiješ i za HEP i BANKE – 80% od 75,91% je oko 60% ili 2,4 milijuna dionica – 300 milijuna kuna ili oko 125 po dionici.
Unosom tolikog kapitala u bilancu BV ide preko 300 kuna po dionici.
No – sve su to špekulacije.
Sigurno je hedino da se radi na tom a po iskazanom interesu vidi se da se radi o odličnom poslu za sve ulagače!
[/quote]

Kolega sava, pa i sami kažete da su to sve špekulacije. Ja bih još dodao pridjev da su to vjerojatno žešće špekulacije.

Samo ako u tim špekulacijama ima bar 10 posto istine, obzirom da se radi o relativno velikoj kompaniji, zašto se onda dopušta trgovanje ovom dionicom tj zašto hanfa već nije poduzela neke konkretnije korake dok se stvari ne raščiste?

Naravno, teška su to pitanja. Al ako ipak nisu špekulacije hanfa je već morala nešta učinit po tom pitanju radi zaštite interesa ulagača. Usotalom cijena je već skočila 25 posto, a da nitko ne zna ništa.

Dakle, il hanfa opet spava il su to samo žešće špekulacije.

never surrender

Hvala kolega Savo, već sam se prestrašio, dobro da nisam rasprodao

za tebe je najbolje da sad prodaš….

peromajdar nije 25 nego 11, ali ima te na svakoj temi kad stigneš sve pisat i pročitat pa ni moja strina daktilografkinja nemre toliko brzo piskarat a ti još k tome i čitat i pisat, ma evo stotka za trud i vještinu

pepe7

A matematike Bože dragi!
Slično dobiješ i za HEP i BANKE – 80% od 75,91% je oko 60% ili 2,4 milijuna dionica – 300 milijuna kuna ili oko 125 po dionici.
Sigurno je hedino da se radi na tom a po iskazanom interesu vidi se da se radi o odličnom poslu za sve ulagače!
[/quote]
…valjda je predmet prodaja dioki hrvatska dok dioki ag švicarska pada sa 75,91 % vlasništva na 10 % …ne ide lova ježiću nego dioki-u…. tj slijedi dokapitalizacija …. e moj sava što ti to treba
[/quote]

Komentiram samo ono što sam pročitao – a tamo nema dokapitalizacije jer nije potreban – kapital tj BV Diokija je oko 190 kuna.
Zato i pretpostavljam da će Dioki Holding AG dionice koje će uzeti banke i Crodux unijeti u bilancu Diokija.
A tamo je 75,91% dionica – i tko to tebi tvrdi da 2004. nije bio buy-out tj da dioki preko Adriaoil SPA nije kupio sam sebe tj onih 51% od fondova. Sve je moguće!

radite račun bez krčmara…

a kad smo kod krčmara (RJ) jel itko zna gdje je on?

peromajdar nije 25 nego 11, ali ima te na svakoj temi kad stigneš sve pisat i pročitat pa ni moja strina daktilografkinja nemre toliko brzo piskarat a ti još k tome i čitat i pisat, ma evo stotka za trud i vještinu

Da, vidim..tim više jer je netko s par tisuća kuna spustio cijenu i skrhao taj rast. Al opet, šta nije u interesu svih da se ta priča ipak provjeri? Previše je onih i koji su ovdje zaglavili i koji bi teoretski mogli zaglavit.

Inače, čitam i komentiram sve teme koje me zanimaju, najčešće ni nemam te dionice koje komentiram pa ljudi iznose svakave zaključke, iako ne vidim tu ništa loše šta se komentira..al imaš pravo, morat ću malo smanjit tempo, izgleda mi prečesto kao da pričam u zrak.

never surrender

A matematike Bože dragi!
[/quote]
…valjda je predmet prodaja dioki hrvatska dok dioki ag švicarska pada sa 75,91 % vlasništva na 10 % …ne ide lova ježiću nego dioki-u…. tj slijedi dokapitalizacija …. e moj sava što ti to treba
[/quote]

Komentiram samo ono što sam pročitao – a tamo nema dokapitalizacije jer nije potreban – kapital tj BV Diokija je oko 190 kuna.
Zato i pretpostavljam da će Dioki Holding AG dionice koje će uzeti banke i Crodux unijeti u bilancu Diokija.
A tamo je 75,91% dionica – i tko to tebi tvrdi da 2004. nije bio buy-out tj da dioki preko Adriaoil SPA nije kupio sam sebe tj onih 51% od fondova. Sve je moguće!
[/quote]….je….. mašta radi svašta…….

DAJ PET !!!

SAVO dobro kažeš sve je moguče, ali i ova cijena sada to i pokazuje i uvijek je napeta za jedan i drugi smjer , mada za rast ima više prostora nego za pad, a ako i bude pada u nekom srednjem roku ce se trgovat s njom po barem 3-4 put večoj cijeni što je još uvijek samo nekakvih 30 posto njenog maksimuma( što je i nebitno) pa največi broj dionica i je protrgovan od 250- 700 kn, osobno mislim da je ovo jedna od rijetkih dionica na kojima se može vratiti i izgubljeno na ostalim dionicama tokom ovih 3 godine, zato je i posjedujem cca 1xxx,00 i kupujem sljedeča stanica ako je bude za kupnju 3x,00 mada nevjerujem alli?
nije nagovor ni druk za gore ni dole, prosuđujte sami

pepe7

SAVO dobro kažeš sve je moguče, ali i ova cijena sada to i pokazuje i uvijek je napeta za jedan i drugi smjer , mada za rast ima više prostora nego za pad, a ako i bude pada u nekom srednjem roku ce se trgovat s njom po barem 3-4 put večoj cijeni što je još uvijek samo nekakvih 30 posto njenog maksimuma( što je i nebitno) pa največi broj dionica i je protrgovan od 250- 700 kn, osobno mislim da je ovo jedna od rijetkih dionica na kojima se može vratiti i izgubljeno na ostalim dionicama tokom ovih 3 godine, zato je i posjedujem cca 1xxx,00 i kupujem sljedeča stanica ako je bude za kupnju 3x,00 mada nevjerujem alli?
nije nagovor ni druk za gore ni dole, prosuđujte sami

Ma u pravu si 100% – to je jedina strateška HR uzdanica i to će vrijeme pokazati!
A glede mojih špekulacija glede strukture vlasništva Dioki Holding AG – ono proizilazi iz događanja 2004. kada je HAAB kupovala Dioki i Kemikalije od fondova za 32,2 milijuna eura. Pitao sam se zašto će to njima pa sam došao do zaključka da bi to mogao biti Adriaoil SPA koji je tada bio 50/50 Ina – Dioki a 2005. prešao u ruke Diokija. Ako je to tako onda je Ježić i mogao s ostalih 25% biti vlasnik kompanije. U prošlom kvartalu ti se pojavila neka imovina u konsolidiranom pod rubrikom Sudjelujući interesi 149 milja od kojih je oko 3,6 milja udio u Ćufu a za razliku što je to i gdje je to malo tko zna.
Dakle ja špekuliram iznoseći ovo ali isključivo bazirano na činjenicama!

Glede ove spike – kupit će banke – malo morgen – to su vjerojatno mirovinski fondovi – jer slažem se – tu će se još nekoliko puta cijene i vlasnici mjenjati.

Evo i najnovije špekulacije – konzorcij nudi 2 milijarde kuna ….priča se pa LiDer prenosi….ali to može biti laž kao i što je laž u tekstu da je dioki dužan 2,6 milijardi kuna.

Čermak: Vjerovnici će odlučiti o preuzimanju Diokija

Neslužbeno se u krugovima bliskim posrnuloj kompaniji spekulira da bi vrijednost transakcije za većinski udio u Diokiju trebala iznositi oko dvije milijarde kuna. – Takve glasine ne mogu i ne želim komentirati, kazao je Ivan Čermak za Lider.
http://www.liderpress.hr/default.aspx?sid=137597
Neto dug je oko milijardu kuna što za kompaniju koja će s vcm-OM I PVC-om okretati preko 3 milijarde kuna – to je KIKIRIKI.

Čermaku i Ježiću po deset posto Diokija

Prihvate li vjerovnici program restrukturiranja, četiri banke i HEP postale bi većinski vlasnik Diokija s udjelom od 80 posto, umirovljeni general Ivan Čermak postao bi manjinski dioničar s udjelom oko 10 posto, dok bi udjel dosadašnjeg većinskog vlasnika Roberta Ježića pao ispod 10 posto

Kako neslužbeno doznajemo, plan restrukturiranja Diokija predviđa da se prvo provede smanjenje temeljnog kapitala kako bi se otpisali gubici, a kroz zamjenu potraživanja za udjele novi većinski vlasnici Diokija postale bi četiri banke (Zaba, Hypo, RBA i Erste) i HEP. Za oko 300 milijuna kuna potraživanja dobili bi vlasnički udjel od oko 80 posto. Ivan Čermak, koji je ponovo preuzeo svoju tvrtku Crodux plin, ušao bi sa svježim kapitalom od 30-40 milijuna kuna, za što bi dobio manjinski vlasnički udio od oko 10 posto. Dosadašnjem većinskom vlasniku Robertu Ježiću ostalo bi manje od 10 posto vlasništva u Diokiju.

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/150724/cermaku-i-Jezicu-po-deset-posto-Diokija.html

ima li kakva kazna zatvora za stupidno novinarstvo? 80% bankama, plus dva puta po 10% jest 100%. gdje je 7% dioki-jevih vlastitih dionica i 7% van prvih 10 dionicara, a to je dakle i vise od tih 7% mimo nabrojanih prvih 3 (banke, jezic, cermak). dakle, novinar zanemario nekih 15ak posto?

hvala. logicno je dakle, da je cijena po kojoj se svim "pozeljnima" nudi ulazak u dioki jest nekih 100-130 kn. 10% od jezicevog udjela je 7,5% tj oko 300 tis dionica, a general bi dao 30 mil kn na više…dakle 100 kn po dionici i vise…aj bumo videli. dapače, jednostavnije je racunati s ovom fiksnom brojkom, 300 mil kn za 80% jezicevog udjela. to znaci da je to circa 120 kn po dionici.

New Report

Close