DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mi može ko reći kakva je kvaliteta kadra u Dioki-ju danas s obzirom da se stalno ponavlja kako ta petrokemijska industrija zahtjeva visokoobrazovane kadrove? Da li Dioki danas ima takve kadrove, te da li u slučaju uspješnog vlasničkog restrukturiranja postoje kvalitetni ljudi koji bi realizirali potencijal kojeg ta firma ima?

Zbog loše trenutne situacije, dobar dio VSS kadra je napustio firmu. Bolje rečeno, svatko tko je mogao otići je otišao.

Zadnjih godina je Dioki imao raslojavanje kadrova, od onih koji su čekali mirovinu, do mladih inženjera, koji su tek počeli. Postoj(ao)i je jaz između tih struja, jer starima je bitno da se očuvaju do penzije i rade po principu "niš ne diraj u proces", dok su mladi nešto i pokušavali, ali se znali odbiti o zid stare struje.

Nije čudno da mladi odlaze kad je i uprava znala reći da je Dioki dobar u smislu da se svašta može naučiti, ali nema dugoročne perspektive u zg.

Odlično pitanje! to i mene zanima?

Šta reći o ljudima koji rade u kompaniji koja izvozi 90% proizvodnje – o njima i njihovoj kvaliteti dovoljno govori uspjeh na stranim tržištima!
Prvi u HR su ovbavili neophodne certifikacije, zadovoljili REACH, postali partner Sony-a….sve najbolje!
Zagolicao me je ovaj detalj a i vi bi trebali povesti računa o tom!

USKOK je optužio Ježića a da nije proveo NIKAKVA vještačenja!
Gospodo ako je to istina – to je sumrak pravne države!

Za USKOK nalazi vještaka obrane nisu relevantni

U USKOK-u su nam potvrdili da su primili nalaze vještaka koje je angažirala Ježićeva obrana, no ne smatraju ih relevantnima. Za USKOK procjenu trgovanja strujom između HEP-a i Diokija radi Istitut Hrvoje Požar, koji bi uskoro trebao završiti posao. Nakon toga realno je očekivati i formalno zatvaranje istrage te eventualno podizanje optužnice.
http://ogulin-info.com/test/10338-bmw-potvrdio-hdz-je-vlasnik-blindiranog-auta-za-sanadera.html

No USKOK nakon što je dobio vještačenje od Instituta Milan Vidmar radi novu kardinalnu pogrešku!
Vještačenje radi Institut Hrvoje Požar kojemu je izmeđuostalog osnivač Vlada RH!
ZNAJU LI ONI DA ĆE SUDSKO VIJEĆE ODBACITI TAKOVO VJEŠTAČENJE – i HEP i Institut su pod kontrolom Vlade RH!

Šta reći o ljudima koji rade u kompaniji koja izvozi 90% proizvodnje – o njima i njihovoj kvaliteti dovoljno govori uspjeh na stranim tržištima!
Prvi u HR su ovbavili neophodne certifikacije, zadovoljili REACH, postali partner Sony-a….sve najbolje!
Zagolicao me je ovaj detalj a i vi bi trebali povesti računa o tom!

USKOK je optužio Ježića a da nije proveo NIKAKVA vještačenja!
Gospodo ako je to istina – to je sumrak pravne države!

Za USKOK nalazi vještaka obrane nisu relevantni

U USKOK-u su nam potvrdili da su primili nalaze vještaka koje je angažirala Ježićeva obrana, no ne smatraju ih relevantnima. Za USKOK procjenu trgovanja strujom između HEP-a i Diokija radi Istitut Hrvoje Požar, koji bi uskoro trebao završiti posao. Nakon toga realno je očekivati i formalno zatvaranje istrage te eventualno podizanje optužnice.
http://ogulin-info.com/test/10338-bmw-potvrdio-hdz-je-vlasnik-blindiranog-auta-za-sanadera.html

No USKOK nakon što je dobio vještačenje od Instituta Milan Vidmar radi novu kardinalnu pogrešku!
Vještačenje radi Institut Hrvoje Požar kojemu je izmeđuostalog osnivač Vlada RH!
ZNAJU LI ONI DA ĆE SUDSKO VIJEĆE ODBACITI TAKOVO VJEŠTAČENJE – i HEP i Institut su pod kontrolom Vlade RH!

… meni nije jasno da nijedne tiskovine nisu mogle kontaktirat ekonomiste iz naftno-energetskog sektora da bar onako odoka daju procijenu …. ja mislim da je dioki oštećen …. sad bi sud trebao angažirati nekog trećeg procjenitelja pa kad bi oni to potvrdi svi mali dioničari trebali bi tužiti upravu diokia jer su nanijeli štetu svojim nesavjesnim poslovanjemali ….a opet kad sve sagledaš dioki je i kupljen za siću…. koji smo mi lud narod a sve je počelo kad smo našli strateškog partnera ini a sad bismo da ode… moj prijedlog je da mol-u prepustimo inu.. dioki državi 51% a ina- mol manjinski udio … pa napravit novi ugovor da se ide u LNG s tim da mađari koriste i terminal omišalj za dostavu nafte za rafinerije u mađarskoj i slovačkoj tj.plin i nafta trebaju dolaziti preko hrvatske jer ako nam rusi to uzmu ( južni tok i družba adria) tek smo onda popušili… i ko bi onda odgovara za takvu štetu milijarde su u pitanju… još da nam je merkel predsjednica vlade..

DAJ PET !!!

I na kraju tko će, odnosno dali će itko ikada odgovarati pa makar i samo moralno za cijelu ovu situaciju?

Odgovaralo se i za lažiranje bilance Slavonske Banke – 40 milijuna eura – i to je netko platio!
Platiti će i ovo jer od prava na odštetu se ne može odustati – Zakonom je zabranjeno odustati od tih prava – možeš se nagoditi ali odustati NE!
Platiti će HEP, JNAF, možda INA i Prirodni Plin doo ali i HBOR koji bezrazložno zadržava kredit od EIB-a!
Ako su vještaci za JNAF utvrdili 13 milijuna eura štete, za HEP 80 milijuna kuna zamisli koliko bi se tu još moglo pojaviti.
Ne piše badava u svakom Diokijevom dopisu i u svakom kvartalnom izvješću – gospodo zbog takvog i takvog vašeg ponašanja mi trpimo izravne štete!
Predpostaviti je da će sudska odluka ili izostanak suđenja imati snagu ovršne isprave!
Pravo i pravda će uskoro biti izvršena – a koji su pravi ciljevi svega ovoga bili i to će se saznati!
Gurati će se u red za pokajnike!
Ma samo pozivanje na svjedoćenje biti će im kalvarija!
[/quote]

sava vi pisete dosta logicno. No, namece se pitanje: Ako netko nekomu steti, mozda je ta steta nanesene u dogovoru s nekim iz samog dioki-a? Hm….? Cemu sluze ta clanstva u strankama? Npr…drzava (tj vlada RH koja donosi zakone tj sabor, ali oni imaju vecinu) su u istoj stranci kao i covjek kojem je prodan dioki, pa onda taj dioki drzava unistava? Kako to?

I na kraju tko će, odnosno dali će itko ikada odgovarati pa makar i samo moralno za cijelu ovu situaciju?

Odgovaralo se i za lažiranje bilance Slavonske Banke – 40 milijuna eura – i to je netko platio!
Platiti će i ovo jer od prava na odštetu se ne može odustati – Zakonom je zabranjeno odustati od tih prava – možeš se nagoditi ali odustati NE!
Platiti će HEP, JNAF, možda INA i Prirodni Plin doo ali i HBOR koji bezrazložno zadržava kredit od EIB-a!
Ako su vještaci za JNAF utvrdili 13 milijuna eura štete, za HEP 80 milijuna kuna zamisli koliko bi se tu još moglo pojaviti.
Ne piše badava u svakom Diokijevom dopisu i u svakom kvartalnom izvješću – gospodo zbog takvog i takvog vašeg ponašanja mi trpimo izravne štete!
Predpostaviti je da će sudska odluka ili izostanak suđenja imati snagu ovršne isprave!
Pravo i pravda će uskoro biti izvršena – a koji su pravi ciljevi svega ovoga bili i to će se saznati!
Gurati će se u red za pokajnike!
Ma samo pozivanje na svjedoćenje biti će im kalvarija!
[/quote]

sava vi pisete dosta logicno. No, namece se pitanje: Ako netko nekomu steti, mozda je ta steta nanesene u dogovoru s nekim iz samog dioki-a? …..
[/quote]

Ne mislim da je to tako – zbog toga ne bi angažirali Institut Milan Vidmar.

Ja odavno upozoravam na niz nelogičnosti u energetskom – ja ga zovem i formulskom – sektoru.
U polugodišnjem izvješću Ine otvoreno se izjavljuje da se teret tečajnih razlika prevaljuje na kupce u RH! Ima li reakcije HERA-e – NEMA!
Slično je i s HEP-om PRETPOSTAVLJAM.
Što ako je Instirut Milan Vidmar otkrio neku općenitu nepravilnost u određivanju cijene električne energije, nešto što tangira sve povlaštene potrošače? Ne bi me to začudilo da su neki troškovi predimenzionirani kako bi se postigla viša cijena električne energije.
E tada se ne radi samo o Diokijevih 80 milijuna kuna nego to raste na cca 3 milijarde kuna!
Šta je tu HDZ-ov BMW! Ili Sanaderove navodne konzultacije od 10 milja eura!

Sumnja dakle postoji i dobro bi bilo da vještačenje ugleda svjetlo dana!

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ivan-cermak-kupuje-dioki-roberta-jezica/573932.aspx

NAFTNI tajkun Ivan Čermak kupuje posrnulu petrokemijsku tvrtku Roberta Ježića Dioki. Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, pregovori su u poodmakloj fazi, a o kupoprodaji su se razgovori vodili i u ponedjeljak navečer.

Nekad nazivan petrokemijskim magnatom, Robert Ježić, inače i vlasnik Novog lista, danas je najpoznatiji po tome što je osumnjičenik u aferi HEP, bivši "kompanjon" Ive Sanadera na čijem iskazu se temelji optužnica protiv bivšeg šefa HDZ-a u slučaju Ina-Mol, te vlasnik u dugove do grla bačenog Diokija, tvrtke koja broji 800 zaposlenika.

Tvrtka se, naime, danas nalazi pod blokadom računa zbog neplaćenih dugova za struju u visini od oko 180 milijuna kuna, a zbog čega je HEP počeo vršiti prisilne naplate.
izvor;Index.hr

ako je došlo do toga da nitko velik ne želi DIOK nego je ostao samo Čermak kao slamka spasa….. [embarass] [bye]

Mi može ko reći kakva je kvaliteta kadra u Dioki-ju danas s obzirom da se stalno ponavlja kako ta petrokemijska industrija zahtjeva visokoobrazovane kadrove? Da li Dioki danas ima takve kadrove, te da li u slučaju uspješnog vlasničkog restrukturiranja postoje kvalitetni ljudi koji bi realizirali potencijal kojeg ta firma ima?

DIOKI i DINA su u posljednjih 20tak godina bile rasadnik izrazito vrijednih i kvalitetnih kadrova koji su se dokazali po rafinerijama i petrokemijama širom svjeta. Iz razloga što stariji prenose znanje mlađim kolegama, a uprkos loše (tj. nepostojeće) kadrovske politike i danas je kadar uglavnom vrlo dobar.

Ipak treba konstatirati sljedeće …

Ako se za trenutnu situaciju DIOKI-a optužuje država (cijene energenata), INA (smanjene količina plina), onda se ni u kom slučaju ni DIOKI ne može odreći vlastite odgovornosti, a posebno ne bivših Uprava i većinskog vlasnika koji su donosili "sudbinske" poslovne odluke.

Na žalost iza takvih odluka često nije stajala samo struka jer su savjete i procjene davali poltroni, ulizice i bitange koji su se skrbili samo za svoje guzice.

Ti isti nisu krenuli trbuhom za kruhom jer su još uvijek na rukovodećim položajima i njima je dobro.

Jedan od preduvijeta novog uzleta DIOKI-a, u koji osobno nimalo ne sumnjam, je svakao i kadrovsko preslagivanje na svim razinama rukovođenja!

NAFTNI tajkun Ivan Čermak kupuje posrnulu petrokemijsku tvrtku Roberta Ježića Dioki. Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, pregovori su u poodmakloj fazi, a o kupoprodaji su se razgovori vodili i u ponedjeljak navečer.

Nekad nazivan petrokemijskim magnatom, Robert Ježić, inače i vlasnik Novog lista, danas je najpoznatiji po tome što je osumnjičenik u aferi HEP, bivši "kompanjon" Ive Sanadera na čijem iskazu se temelji optužnica protiv bivšeg šefa HDZ-a u slučaju Ina-Mol, te vlasnik u dugove do grla bačenog Diokija, tvrtke koja broji 800 zaposlenika.

Tvrtka se, naime, danas nalazi pod blokadom računa zbog neplaćenih dugova za struju u visini od oko 180 milijuna kuna, a zbog čega je HEP počeo vršiti prisilne naplate.
izvor;Index.hr

Da nije čorak kao pred par mjeseci sa Adris-om?

New Report

Close