DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo izjave ministra u današnjim vijestima Radija 101:

Dakle kaze Popijac da Jezic treba to i potvrditi kod sluzbene osobe (da se odrice vlasnistva) a ne samo obecavati i slati dopise. Kako mi se cini svih ovih mjeseci je tu i zapinjalo, s njim covjek nikad ne zna sve do samog kraja.

Dakle kaze Popijac da Jezic treba to i potvrditi kod sluzbene osobe (da se odrice vlasnistva) a ne samo obecavati i slati dopise. Kako mi se cini svih ovih mjeseci je tu i zapinjalo, s njim covjek nikad ne zna sve do samog kraja.
[/quote]

Popijač bi trebao iznijeti SVE činjenice – OSNOVNA je da je kratkoročni dug prošle godio skočio 320 milijuna kuna – upravo onoliko koliko su HBOR i ZABA odobrili, uknjižili se na imovinu tj osigurali se hipotekom a NIKADA nisu proslijedili novac Diokiju. Napominjem da je to novac od EIB-a!!!!!

Također – Ježić je davno rekao da PRIHVAĆA bilo koju soluciji koja osigurava stabilno poslovanje – i tu njegov upliv prestaje! Tu Ježić ne može učiniti ništa više jer onda na scenu stupa ZAKON na temelju kojega bi se trebala izvršiti procjena kompanije. Tu na scenu stupa Marijan Hanžeković – a sve strane u dijalogu bi trebale prihvatiti njegovo vještačenje.
A Ježić je očito prihvatio i to.

Za dioničare bi bilo puno bolje da je Ježić to sve prepustio STRATEŠKOM partneru kojega ima – bilo bi već davno sve rješeno.
No ovo je interes države i država odlučuje kome i kada.
Obzirom da se tu radi o plinu, plinovodima, LNG terminalu o koje se upravo donose ključne odluke – Vlada treba imati čiste imovinsko-pravne odnose glede dijela lokacije Krk ali i vlasništa cijele kompanije budući da Dina ima koncesiju na luku Sepen!

Također – Ježić je davno rekao da PRIHVAĆA bilo koju soluciji koja osigurava stabilno poslovanje – i tu njegov upliv prestaje!

Nije dovoljno reci, vec treba i potpisati. O tome Popijac govori. Jezic je sve ovo mogao vec odavno rijesiti da je htjeo, ocigledno nesto kalkulira do zadnjeg trena.

Za dioničare bi bilo puno bolje da je Ježić to sve prepustio STRATEŠKOM partneru kojega ima – bilo bi već davno sve rješeno.

Kako itko moze biti siguran jel on uopce ima strateskog partnera ili prica bajke. Ja ne znam zasto mu tako slijepo vjerujes, njemu i upravi. Nikakav oni kredibilitet nemaju da bi im se vjerovalo jer stalno obmanjuju, procitaj samo onaj gore clanak u Novom listu.

Mister, 23.09.2011. u 09:20
neznam zasto ali cini mi se da ce adris ponuditi garanciju za dugove, moje razmisljanje

čeka se rasplet oko vlasničkih udjela i kako je najavljeno "financijsko i upravljačko restrukturiranje" … nakon toga je sve moguće.

Interes postoji izvan granica RH, konkretno tvrtka iz Francuske!
[/quote]

Kakav tocno interes postoji?

Imaš sve pod kontrolom?

Mislim da naš ministar treba imati 100% čistu situaciju – najdalje do 28.09.2011.
Naravno – vezano je uz LNG terminal na Krku.
http://ec.europa.eu/energy/gas_electricity/events/doc/20110929_programme.pdf
Loše bi bilo da Poljaci koji toliko insisitiraju na Adria LNG-u na Krku nemaju jasnu sliku koje su naše intencije.
Poljaci ulažu milijarde eura u povezivanje sjever – jug ……loše bi bilo iznevjeriti ih!

Glede izjave ministra o nekompetentnom managemantu – preporučio bih mu da uzme nešto za smirenje. Ipak je on taj koji je nekompententan u energetici i petrokemiji – zna se njegova poslovna karijera – ne može se on mjeriti ni s Ježićem, Dolezilom, Vidonijom, Tadićem…..

A glede HRVATSKIH banaka – 18 milja kuna Kovanica i 35 milja kuna Karlovačka!
Najveći kreditor je HAAB s oko 70 milja eura!!!!
Većina direktno iz Austrije a ne iz zagrebačke podružnice.
Uglavnom dugoročni – 10 i 15 godina rok otplate!

ZABA 10 milja eura i RBA 3 milje eura.
Sve osigurano hipotekama

predragm, 23.09.2011. u 10:34
neznam zasto ali cini mi se da ce adris ponuditi garanciju za dugove, moje razmisljanje

čeka se rasplet oko vlasničkih udjela i kako je najavljeno "financijsko i upravljačko restrukturiranje" … nakon toga je sve moguće.

Interes postoji izvan granica RH, konkretno tvrtka iz Francuske!
[/quote]

Kakav tocno interes postoji?
[/quote]

postoji konkretan interes tvrtke iz branše ali naravno da će se čekati raspetljavanje vlasničkih odnosa!

jezic i popijac su u istoj politickoj stranci? buljubasic jos radi u hep-u? Hvala.

je li tko primjetio da je podignuta optužnica protiv Sanadera u slučaju INA, a da se Ježića ne spominje. Očigledno je Ježić sad spreman i pregovarati…

http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/Drzava-blokadama-unistava-Dioki

Oće danas biti plaća?

Žalosno je da Ježić kao osoba koja je upropastila i opljačkala dioki i dinu sad postavlj uvjete igre i ucjenjuje vladu sa udjelom dionica koje zahtjeva za "sebe". Ko su ti igraći koji stoje iza njega, koja je to mafija ?! Na kraju krajeva zašto nitko ne pita ; kako je došao u posjed tih firmi i tko mu je prešutno dozvoljavao izvlačenje kapitala , i tko je sve dijelio taj kolač na štetu svih ostalih.

nema plaće dok ježić ne podpiše, a ako ne podpiše naravno STEČAJ , I NEMA PLAĆE.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/Drzava-blokadama-unistava-Dioki

Oće danas biti plaća?
[/quote]
NE UNIŠTAVA VLADA DIOKI. DIOKI JE UNIŠTILA UPRAVA I VLASNIČKA STRUKTURA, I DOK SE NE RIJEŠIMO TE BANDE NEĆE BITI NORMALNOG POSLOVANJA. malo kojeg poslovnog partnera nisu prevarili a ne podmirenih je previše. Tako se u poslovnom svijetu ne radi, a pamti se dugo.

New Report

Close