zasto je u socijalizmu sve ovo bilo jednostavno? ima li to veze s upravljackim namjerama politickih "elita", uređenjem "države" (socijal ili kapital) i ima li veze s time sto je sve manje nafte itd..pa nervoza raste. cemu sve ove komplikacije, zasto HEP, INA, DIOKI nisu dio jedne cijeline? Zasto sve to nije drzavno, a da u tim tvrtkama rade samo najbolji studenti ne samo iz RH, nego evrope i svijeta?
Ne vidim smisao onog koji prodaje u ovom trenutku. Situacija je takva da kupnje nema, jer puno stvari nije jasno. Samo restrukturiranje je dobra vijest, jer ma kakva dokapitalizacija će se desit, bitno je da firma nastavlja poslovati i da se sredi. Preporuka- držat u dubokom
Obzirom na informacije i na kretanje cijene trebalo bi nakratko obustaviti trgovinu da se Uprava očituje.
Naravno – tada bi vidjeli prihvaćeni Sporazum – ali to očito nekome ne odgovara, čini mi se!
Obzirom na informacije i na kretanje cijene trebalo bi nakratko obustaviti trgovinu da se Uprava očituje.
Naravno – tada bi vidjeli prihvaćeni Sporazum – ali to očito nekome ne odgovara, čini mi se!
Kolega, znam da od mene nije lijepo, al kako ste dosad uvijek bili iskreni, može ovako javno informacija po koliko ste kupili dionicu. Sad je na 37 kuna.
Vidim da ste jako aktivni ovdje već duže vrijeme, a svaki post vam je pun optimizma, unatoč tome šta su se dugovi ove firme jako približili vrijednosti imovine, a to tehnički vrlo lako može dovest do bankrota i preustroja firme.
Ja se slažem da ova firma vrijedi za budućnost, apsolutno, al bojim se da ova dionica ne vrijedi, ako znate šta želim reći. Tako da je bespredmetno raspravljat o samoj vrijednosti firme, već je potrebno raspravljat o mogućnosti kontroliranog bankrota i preustroja.
Udjeli pojedinih fondova i skrbničkih računa banaka koji su ulagali ovdje pojedinačno ne iznose više ni 150-200 000 kuna ( osim hpb skrbničkog koji je 10 puta veći ), tako da bojim se da su se oni oprostili od dionica. Drugih većih ulagača osim Filipovića i Diokija nema.
Mali dioničari su bar imali mogućnost na sitnim prometima izlazit odavdje prethodnih godinu dvije na 100-150 il nedavno po 70-80 kuna. Sad je bojim se malo kasno i za njih. A vi kolega sava ste u međuvremenu samo piskarali markove konake. Zapravo vam se čudim da niste svo ovo vrijeme prodali. Zaboravljate vrlo važna pravila kod ulaganja a to su da dionicu promatrate kroz vrijednost i rad menadžmenta ( a ne kroz ono kako bi moglo bit ), a drugo je da se nikad ne zaljubljujete u dionicu.
Zapravo je vrlo cinično da tražite obustavu trgovine nakon svega. Bar si priznajte ove svoje greške. A za ( ipak ) jalov trud o prezentaciji mogućnosti firme i ovog biznisa vam svaka čast.
Lijep pozdrav.
izgleda da za DIOKI neće biti spasa! [embarass]
kakva je ovo vijest?!?! to je neko prepisao nešto što nema smisla, vijest od prije par mjeseci!
Ni upravljačka situacija Diokija nije zavidna budući da se vlasnik Robert Ježić još uvijek nalazi u pritvoru,
neznam zasto ali cini mi se da ce adris ponuditi garanciju za dugove, moje razmisljanje [rolleyes]
Zapravo je vrlo cinično da tražite obustavu trgovine nakon svega. Bar si priznajte ove svoje greške. A za ( ipak ) jalov trud o prezentaciji mogućnosti firme i ovog biznisa vam svaka čast.
Lijep pozdrav.
[/quote]
Jedini cinizam je taj tvoj perice!
Zašto se ne obustavi trgovina ako je to jedan od temeljnih principa trgovanja – zaštita ulagatelja i uredno funkcioniranje tržišta!
Dakle – tko je to toliko moćan da ne obustavi trgovanje ako je dionica pala više od 10%, ako se po tisku špekulira o blokadama, ako je javno objavljen dokument o prihvaćanju sporazuma s vjerovnicima?
Uredno je blokirana svaki put kada je rasla!!!!
Kolega, znam da od mene nije lijepo, al kako ste dosad uvijek bili iskreni, može ovako javno informacija po koliko ste kupili dionicu. Sad je na 37 kuna.
Vidim da ste jako aktivni ovdje već duže vrijeme, a svaki post vam je pun optimizma, unatoč tome šta su se dugovi ove firme jako približili vrijednosti imovine, a to tehnički vrlo lako može dovest do bankrota i preustroja firme.
Ja se slažem da ova firma vrijedi za budućnost, apsolutno, al bojim se da ova dionica ne vrijedi, ako znate šta želim reći. Tako da je bespredmetno raspravljat o samoj vrijednosti firme, već je potrebno raspravljat o mogućnosti kontroliranog bankrota i preustroja.
Udjeli pojedinih fondova i skrbničkih računa banaka koji su ulagali ovdje pojedinačno ne iznose više ni 150-200 000 kuna ( osim hpb skrbničkog koji je 10 puta veći ), tako da bojim se da su se oni oprostili od dionica. Drugih većih ulagača osim Filipovića i Diokija nema.
Mali dioničari su bar imali mogućnost na sitnim prometima izlazit odavdje prethodnih godinu dvije na 100-150 il nedavno po 70-80 kuna. Sad je bojim se malo kasno i za njih. A vi kolega sava ste u međuvremenu samo piskarali markove konake. Zapravo vam se čudim da niste svo ovo vrijeme prodali. Zaboravljate vrlo važna pravila kod ulaganja a to su da dionicu promatrate kroz vrijednost i rad menadžmenta ( a ne kroz ono kako bi moglo bit ), a drugo je da se nikad ne zaljubljujete u dionicu.
Lijep pozdrav.
[/quote]
Sava respect. Perice a zasto mislite da Sava ima dionice dioki-a?
Dioki d.d. – odgovor na upit Zagrebačke burze
22.9.2011 12:50:09
Nastavno na Vaš upit, vezano na članak pod naslovom “HEP blokirao Dioki zbog 180 milijuna kuna duga”, objavljen u današnjem izdanju Business.hr, šaljemo Vam sljedeće očitovanje: “Potvrđujemo da su pokrenute aktivnosti prisilne naplate potraživanja prema društvima Dioki d.d. i DINA-Petrokemija d.d. od strane društava iz HEP Grupe, INA Grupe, te nekih komercijalnih banaka. Isto tako potvrđujemo da se u cilju pronalaženja modaliteta nastavka proizvodnih aktivnosti Društva s ključnim vjerovnicima vode intenzivni pregovori. U tu svrhu izrađen je program restrukturiranja poslovanja, koji je načelno prihvaćen od strane ključnih vjerovnika kao i većinskog vlasnika Društva, a o čemu je Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva poslano pismeno očitovanje. Sukladno navedenom, a u interesu svih zainteresiranih strana, očekujemo skoro rješavanje trenutačne kompleksne situacije, te normalizaciju proizvodnih aktivnosti i poslovanja Društva.”